Синът на бизнесмена Миню Стайков – Стайко, е обвинен в данъчни престъпления за близо половин милион лева, съобщиха от Специализираната прокуратура. Това е трето обвинение за 30-годишния мъж, който е в МВР-болница, след като беше неуспешно издирван близо половин година, докато сам не разкри местонахождението си.

В понеделник Стайков и защитата му обявиха, че той е бил отвлечен и бит, след което е бил отведен в „Пирогов“, но изобщо не разбрал, че е издирван и бил готов да съдейства. От МВР обаче обявиха, че до момента нямат никаква информация, която да потвърждава версията на Стайков за отвличането.

Разследването започна през септември м.г., когато от Специализираната прокуратура съобщиха, че Стайко Стайков, баща му и още шестима души са обвинени за участие в организирана престъпна група, която е продавала акцизни стоки без бандерол, извършвала данъчни престъпления и пране на пари.

Миню Стайков беше арестуван при акцията на спецпрокуратурата във „Винпром Карнобат“, „СИС Индустрийс“ и „Топаз Мел“ и все още е в ареста. Разследването е свързано и със злоупотреби с европари по програмата „Млад фермер“ за около 7 млн. лева. Според прокуратурата групата е организирала производството на цигари в нелегални фабрики и ги е разпространявала на черния пазар.

Специализираната прокуратура е внесла вече в спецсъда искане за постоянно задържане на Стайко Стайков.

5
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
26 април 2024 20:04
Гост

­­Г­­­о­­­р­­­е­щ­­и­­ ­­м­­­о­м­­и­­ч­е­­т­а­­ ­в­­и­­­ ­­о­ч­а­­к­­­в­­а­­т ­-­-­­-> https://nu21.fun/girl?21328

Анонимен
Анонимен
31 януари 2019 14:17
Гост

Ми човека не знаел, че го издирват и затова си седял вкъщи, пък полицията явно не му е знаела адреса, въобще – цирк.

Анонимен
Анонимен
31 януари 2019 14:16
Гост

Не е възможно да не е разбрал, че е издирван.

Иван
Иван
31 януари 2019 14:15
Гост

Никакво обвинение нямаше да има, ако биячите не бяха намерили Стойков докато МВР го издирва като за световно.

Мильо
Мильо
31 януари 2019 14:26
Гост

Сега като намерят биячите да ги почерпят, че им вършат работата.