Кметицата на село Бели Лом Мейнур Али отива на съд за документно престъпление, свързано с издаване на удостоверения за наследници. Районната прокуратура в Разград е обвинила 57-годишната жена за това, че през октомври 2014 г. и юни 2015 г. съставила удостоверения за наследници на живелия в селото Новман Хюсеинов, в които не вписала съпругата и сина на Хюсеинов. Така, като длъжностно лице, тя вписала само седем наследници, вместо девет, посочват от прокуратурата.

Кметицата представила лично удостоверението за наследници на покойния Хюсеинов пред разградски нотариус, когато негов наследник ѝ продал правото на собственост върху целия му дял от земеделски земи в землището на Бели Лом.

При разпита си по време на досъдебното производство Мейнур Али не се признала за виновна, като заявила, че самата тя е наследница на Хюсеинов, но не знаела за съществуването на роднина с името Джалил. Това обаче противоречи на удостоверение за наследници на Хюсеинов, в което собственоръчно кметицата е изписала имената на неговия син Джалил, допълват от държавното обвинение.

Предстои делото срещу 57-годишната жена, която е с висше образование, да бъде насрочено за разглеждане в Разградския районен съд.

5
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
16 май 2018 9:49
Гост

Трябва присъди.

Anonimen
Anonimen
15 май 2018 13:07
Гост

Тая не разбира ли, че ако се признае за виновна, ще има смекчаващи вината обстоятелства.

5-ко
5-ко
15 май 2018 13:05
Гост

За такива само ефективни присъди.

Vyzmuten
Vyzmuten
15 май 2018 13:06
Гост

Taka si e. Sledva6tiat pyt 6te se zamisli dali da fal6ificira.

4авдар
4авдар
15 май 2018 13:04
Гост

Тя за съжаление не е единствената. По кметствата в провинцията особено цари голяма корупция.