Общинският съветник от Несебър Пейко Янков, който е обвинен за участие в престъпната група на Димитър Желязков-Митьо Очите, остава в ареста.

Това реши Специализираният наказателен съд, въпреки че прецени, че няма достатъчно доказателства по обвиненията на Янков за участие в престъпната група и за палеж. Той обаче е обвинен и за изнудване на съдружници да се откажат от дяловете си в хотел в комплекса. Според съда от материалите по делото може да се направи обосновано предположение, че общинарят е изнудвал съдружниците си Атанас Симеонов и Йордан Йорданов да се откажат от дялове в общата им фирма „Хермес груп“, която притежава хотел „Хризантема“ в Слънчев бряг.

Янков дори се срещал с тях в компанията на Митьо Очите, а имало случаи, в които Желязков сам им звънял по телефона. Симеонов и Йорданов били заплашвани и с палежи.

Пейко Янков е общински съветник от местната коалиция „Сила“ и е син на разстреляния през 2007 г. тогавашен шеф на общинския съвет в Несебър Димитър Янков. Той беше обявен за издирване в началото на август, когато беше проведена мащабна акция в Бургас срещу престъпната група на Митьо Очите. По време на акцията Янков не беше открит, а в понеделник той се яви сам в полицията и беше задържан.

При претърсванията по време на акцията в Бургас беше открита банкова касета на общинския съветник, в която имало 60 000 лева. В момента в ареста са още петима участници в престъпната група.

Определението на съда може да бъде обжалвано пред Апелативния специализиран наказателен съд.

5
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Възмутен
Възмутен
15 август 2018 17:13
Гост

Чист рекетьор. Мястото му е в затвора.

Niakoi
Niakoi
15 август 2018 16:25
Гост

Този ачик, ачик си е мафиот, дано раследващите да успеят да намерят доказателства.

Анчо
Анчо
15 август 2018 16:47
Гост

Всичко зависи от адвоката му. А и може да пропее и да се споразумее.

Петьо
Петьо
15 август 2018 16:25
Гост

Добре е, че са го задържали.
Иначе не е сигурно дали няма да избяга.

Анонимен
Анонимен
15 август 2018 16:15
Гост

Мъдро решение.