Аделина Борисова-Алексиева беше избрана за втори мандат като районен прокурор на Перник. Тя беше единствен кандидат и беше подкрепена единодушно от членовете на Прокурорската колегия.

В нейна подкрепа се изказаха Пламен Найденов, който беше окръжен прокурор на Перник преди да стане кадровик, както и главният прокурор Иван Гешев.

Колегата Алексиева притежава безспорни качества. Като окръжен прокурор две години съм работил с екипа на РП-Перник. С всички поставени задачи колегата Алексиева се е справяла много успешно и безспорно е един от водещите авторитети в районната прокуратура. При първата вълна на окрупняване на районни прокуратури съумя да организира дейността така, че да спадне натовареността на РП-Перник, която от четири години е в десетката по натовареност“, каза Найденов.

Той посочи, че след вливането на прокуратурите в Трън и Брезник към РП-Перник не е имало нито една оправдателна присъда. При превръщането на РП-Радомир в териториално отделение е имало кадрови дефицит. „Като ръководител колегата Алексиева съумя да създаде добра организация с пренасочване на трима прокурори към ТО-Радомир, за да може работата да върви успешно“, каза Найденов.

Иван Гешев започна с думите, че познава Аделина Алексиева от времето, когато е бил командирован в ОП-Перник. Останал е с изключително добри впечатления от нея като професионалист.

Много добре се справи в първия си мандат с окрупняването на районните прокуратури“, каза Гешев. Все пак посочи, че има забележки, които не са само към РП-Перник, а към много прокуратури. Той иска те да бъдат активни в работата и в представянето ѝ пред медиите, както и да имат усет към проблемите в конкретни ситуации.

По време на изложението си Аделина Алексиева отбеляза, че след окрупняването е възникнал проблем със сградата, като няма места за всички. Тя обясни, че е потърсила съдействие и от началото на 2020 г. до момента се работи по въпроса от Комисията за управление на собствеността към ВСС, която от три варианта, вече е избрала конкретна сграда.

Мила Стайкова е новият шеф на РП-Търговище

Мила Стайкова пък бе единодушно избрана за районен прокурор на Търговище. Както каза главният прокурор Иван Гешев, членовете на Прокурорската колегия се изказаха само със „суперлативи“ за представянето, вижданията и поведението ѝ днес.

Пръв започна Огнян Дамянов: „Ще подкрепя колегата Стайкова, която познавам като много добър прокурор. Тя има много дълго натрупан опит като заместник на администравния ръководител. Тя е изключително комуникативен човек, ползва се с авторитета на колегите си. Районната прокуратура в Търговище е много добре организирана и работеща прокуратура, с много добър колектив. Мила Стайкова ще може да надгради направеното до момента“.

След него думата взе Калина Чапкънова, която уточни, че не познава кандидатката, но е останала с много добри впечатления от концепцията, представянето ѝ днес и отговорите на въпросите. „Явно е добър професионалист, познава РП-Търговище, умее да планира своята дейност, за да постигне всички набелязани цели. Тя отговори точно и конкретно на въпросите. Вижда се, че е мислила за цялостното управление на прокуратурата. Впечатлена съм от днешната ѝ изява“, каза Чапкънова.

И Евгени Иванов я подкрепи. Обясни, че днешното представяне на Мила Стайкова е било много убедително, доверява се и на личните впечатления на колегата си Огнян Дамянов и, както сам каза, „с удоволствие ще я подкрепя“.

С риск колегата да се възгордее заради суперлативите, които изсипваме днес, и аз искам да кажа няколко думи“, започна изказването си главният прокурор Иван Гешев. И допълни: „Впечатлен съм от представяне и начина на изложение на концепцията, от поведение и познаването на проблемите. Изключително добро представяне и се радвам, че имах честта да чуя виждането на колегата за развитие на районната прокуратура“.

16
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Трифонов
Трифонов
20 януари 2021 16:26
Гост

Явно е, че е кадърна. Жива и здрава да и успешен мандат!

Емил
Емил
20 януари 2021 14:51
Гост

Явно се справя доста добре

Englishman
Englishman
20 януари 2021 14:50
Гост

Успех на човека, тогава

Daniel
Daniel
20 януари 2021 14:50
Гост

Справя се човека. Супер

Кики
Кики
20 януари 2021 14:39
Гост

Няма лошо. Когато някой или нещо работи добре, промените са излишни.

Гери
Гери
20 януари 2021 14:39
Гост

Съгласен!

Лили
Лили
20 януари 2021 14:35
Гост

Това че след вливането на прокуратурите в Трън и Брезник към РП-Перник не е имало нито една оправдателна присъда е много добра тенденция.

Анонимен
Анонимен
20 януари 2021 14:33
Гост

А на мен ми прави впечатление, че при прокурорите все има по един кандидат.

Chuk
Chuk
20 януари 2021 14:34
Гост

Значи Гешев не е повлякал крак в това отношение, а положението си е такова.

Кера
Кера
20 януари 2021 14:36
Гост

Лошото е, че при избора за главен беше така.

Иван
Иван
20 януари 2021 14:32
Гост

Пак ли единствен кандидат?

Киро
Киро
20 януари 2021 14:33
Гост

Позицията не е особено примамлива. Така че не виждам какво чудно има.

Оля
Оля
20 януари 2021 14:36
Гост

Гешевска традиция 🙂

Анонимен
Анонимен
20 януари 2021 14:32
Гост

Поздравления! Успех за в бъдеще.

Анонимен
Анонимен
20 януари 2021 14:32
Гост

Прави ми впечатление, че проблемът със сградите изниква при почти всеки избор на ръководител.

Лазар
Лазар
20 януари 2021 14:38
Гост

Този път е във връзка с окрупняването.