Смъртта на двете деца, които вчера паднаха от варненския вълнолом, ще бъде разследвана. Районната прокуратура във Варна е образувала досъдебно производство за инцидента.

Производството се води за установяване причините и обстоятелствата, при които е настъпил инцидентът и е последвала смъртта на момчетата, обясниха от държавното обвинение.

Двете момчета отнесени в морето са на 13 и 14 години. Днес беше намерено тялото на едното от тях. В сряда в късния следобед заедно с техни приятели отишли на бетонните тетраподи в опасна близост до водата и вълните ги връхлетели. Дълбочината там е около 10 метра и две от децата били завлечени от бурното море.

В мащабна операция по издирването на момчетата се включиха Районната дирекция по пожарна безопасност и защита на населението, катери на Морската администрация, водолази и екипи на Военноморските сили и МВР.

Лично и.ф. районният прокурор на Варна Красимир Конов с дежурен обвинител и следовател извършиха оглед на местопроизшествието. Разпитани са свидетели на трагедията, на която очевидци са станали много варненци, дошли за концерта за деня на града.

Трагедията отмени всички прояви на община Варна за празника.

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Възмутен
Възмутен
16 август 2018 11:50
Гост

За причините и обстоятелствата могат да разкажат другите деца, които за щастие са оцелели. Въпросът е да се вземат мерки, това да не се повтаря.

Петрова
Петрова
16 август 2018 11:58
Гост

Така е. При тази възраст на децата не можеш да ги предпазиш, защото забранените неща са най-сладки.

Георги
Георги
16 август 2018 11:47
Гост

Каква трагедия! За съжаление не винаги можем да се преборим с природата.

Анонимен
Анонимен
16 август 2018 11:24
Гост

Да вземат да обезопасят по някакъв начин това място.