Прокуратурата в Пазарджик проверява начална учителка, която накарала цял клас деца да заплюят свой съученик.

Прокурорската проверка трябва да установи дали има данни за хулиганство с цел публично унижаване, както и дали има принуда, с която грубо са нарушени нравствените принципи, чувства и достойнство на повече от едно лице, в случая на малолетни, съобщи БНР.

Учителката Верка Маратилова преподава в училище „Проф. Иван Батаклиев“, а шокиращият случай е от 9 януари 2020 г. и се е разиграл сред ученици от трети клас. По време на междучасие няколко деца влезли в спор, при който деветгодишният Митко наплюл две деца, защото не можел да се защити по друг начин.

Вместо да предупреди родителите за постъпката на момчето и заедно с педагога да намерят решение, учителката решила по време на час да изправи детето пред учебната дъска. След това строила целия клас в редица и наредила всички да преминат един по един пред момчето и да го заплюят. Някои от децата били видимо притеснени и с наведени глави заплювали съученика си по краката, защото не смеели да не изпълнят нареждането на учителката.

След наказателната акция учебните занятия продължили, а вечерта семейството на Митко забелязало, че той е потиснат, не говори, отказва да се храни с обяснението, че го боли главата. Нищо неподозиращите родители останали с впечатлението, че детето им има вирус. За неприятния инцидент разбрали едва няколко дни по-късно от възмутен родител на момиченце, което разказало вкъщи как всички плюли по Митко. По желание на семейството, пострадалото дете вече е в друго училище и с него работи психолог.

Проверката ще бъде извършена от Апелативната прокуратура в Пловдив, тъй като прокурорите от Пазарджик се отвели, за да няма съмнение в безпристрастността им. Причината за отводите е, че училище „Иван Батаклиев“ е едно от най-елитните в града и децата и внуците на пазарджишките прокурори и съдии учели именно там.

21
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
змеица
змеица
05 февруари 2020 2:28
Гост

Случаят ми напомня кадър от „Момчето си отива“. Възпитателният метод – настрани. Лошото обаче е, че Митко е наплюл другите като крайно средство за самозащита, а госпожата го наказала при положение, че той е жертва. Затова пък, въпреки психолозите, това ще им остане обеца на ухото.

Анонимен
Анонимен
03 февруари 2020 15:02
Гост

От София съм. Познавам психоложката в едно от най-елитните в града училища. Там ежедневно възпитаниците му си пушат марихуана. Дори са намирали спринцовки в тоалетните. Стари лаври…

Еха!
Еха!
03 февруари 2020 14:40
Гост

Защото са малки и беззащитни, тях може да накара. Я да пробва в средния курс!

Анонимен
Анонимен
03 февруари 2020 15:00
Гост

Да, да видиш тогава прокурорските отрочета как ще й стоят с наведени глави.

Анонимен
Анонимен
03 февруари 2020 14:39
Гост

Тъжното в случая е, че е наранена детската психика. Тази учителка няма никакъв подход. Да не говорим за унизителното й отношение.

Светла Рангелова
Светла Рангелова
03 февруари 2020 14:33
Гост

Искам този изрод, наречен учител да го вържат на площада и всеки, който мине да я плюе и удря докато шава! Имам внук трети клас и зная колко е крехка и ранима е психиката на тези дечица.

Анонимен
Анонимен
03 февруари 2020 14:26
Гост

Е, зная, че образованието запада, обаче тази постъпка е ужасна. И тази жена е педагог! Да си възпитава нейните деца по този начин.

Еха!
Еха!
03 февруари 2020 14:38
Гост

Защото са малки и беззащитни, тях може да накара. Я да пробва в средния курс!

анонимен
анонимен
03 февруари 2020 14:20
Гост

Еееее, някои коментари са прекалени. Хайде да не призоваваме за линч, саморазправа и да не обиждаме. Нека видим как ще приключи проверката, пък после да си говорим. Всеки е невинен до доказване на противното.

анонимен
анонимен
03 февруари 2020 14:21
Гост

А децата не са ли невинни, или защото са мънички и не разбират свойствата на постъпките, може да бъдат подлагани на най-ужасяващите методи на възпитание?

Каквото повикало, такова се обадило.
Каквото повикало, такова се обадило.
03 февруари 2020 14:40
Гост

Няма нищо прекалено. Ако това дете беше мое, аз щях да я заплюя пред целия клас.

Светла Рангелова
Светла Рангелова
03 февруари 2020 14:55
Гост

Не, детенцето си го измислило за да накажат лошата госпожа! Как мислите, дали не е истина?

анонимен
анонимен
03 февруари 2020 14:18
Гост

Пазарджик не е голям град. Дали няма някой родител да я линчува тази. Ако се случи с моите деца, ще избърша пода на училището с тази ….

ops
ops
03 февруари 2020 14:17
Гост

Може ли снимка на учителката? Ще я пусна в социалните мрежи като предупреждение – какъв не трябва да бъде един учител.

кошмар
кошмар
03 февруари 2020 14:17
Гост

Само си представете как се чувства това дете. Според мен т.нар. възпитателни методи на учителката, които по същество представляват чиста гавра, са се отразили много негативно и на другите деца, които са заставени да плюят. Така че деянието е изключително тежко.

питанка
питанка
03 февруари 2020 14:07
Гост

Отводите са напълно неоснователни. Какво значи това да не може да бъдеш безпристрастен, защото дете ти учи там. Тогава за какво си се захванал с тази професия. Не трябва ли да имаш умението да се абстрахираш от личното, за да си свършиш работата.

гражданин
гражданин
03 февруари 2020 14:07
Гост

Че и елитно уж. Явно това е нивото в Пазарджик.? Че какво има да проееряват, случаят е ясен. Това си е директно за досъдебно и отстраняване от длъжност. Егати мръснишката гавра, сякаш четем за случай от някой затвор! Да видим как и този случай ще бъде потулен..

Ужас
Ужас
03 февруари 2020 14:06
Гост

И това се случва в елитното училище? Тази не може да се нарече дори учителка.

анонимен
анонимен
03 февруари 2020 14:05
Гост

Ако това се случи на моето дете, ще я лежа тази, честно

SlimK
SlimK
03 февруари 2020 14:03
Гост

Ама и прокурорите в Пазарджик са се показали…Отврат.

Симеон
Симеон
03 февруари 2020 14:44
Гост

Ако това дете беше син на някой от червенодрешковците, срещу тази „възпитателка“ вече да има досъдебно производство. Ама сит на гладен не вярва.