„Продължаваме промяната“ печели предсрочните избори с преднина от около 3% преднина пред коалицията ГЕРБ-СДС. Това показват и данните на Централната избирателна комисия (ЦИК) при обработени над 99% от протоколите.

Към момента „Продължаваме промяната“ получава 25,65% от гласовете, а ГЕРБ е с 22,80%.

На трето място се нарежда ДПС с 12,92%, като движението печели убедително и вота в чужбина с около 38%. БСП е на четвърто място с 10,26%, а „Има такъв народ“ вече е пета политическа сила с 9,52%.

„Демократична България“ печели 6,34%, а в парламента влиза и „Възраждане“, която получава 4,86%.

„Изправи се БГ! Ние идваме!“ няма да влезе в следващия парламент, тъй като получава само 2,29% от гласовете.

„Продължаваме промяната“ печели убедително в София и най-много областни градове, включително Варна, Пловдив, Бургас и Русе. В едно от първите си изявления след изборите един от двамата лидери на коалицията Кирил Петков каза, че ще предложат коалиционно управление, а той ще е кандидатът за премиер на бъдещото правителство.

„Аз ще бъда кандидат за премиер от „Продължаваме промяната“, но това ще бъде въпрос на преговори“, каза Петков и подчерта за най-важен приоритет спирането на корупцията. Той посочи и двата основни приоритета на следващото правителство – създаване на нов тип КПКОНПИ и смяна на главния прокурор.

Заради рекордно ниската избирателна активност, която се очаква да бъде около 39%, със сигурност ще има и втори тур на президентските избори.

Към момента Румен Радев и Илияна Йотова получават 49,45% от гласовете, а на балотаж отива и двойката на ГЕРБ Анастас Герджиков и Невяна Митева-Матеева с 22,85%.

След тях се нарежат кандидатът на ДПС Мустафа Карадайъ с 11,51%, лидерът на „Възраждане „Костадин Костадинов с 3,92% и издигнатият от „Правосъдие за всеки“ Лозан Панов, който получава 3,65%.

53
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
15 ноември 2021 19:29
Гост

ГЕРБ в канала. Това раково образувание ще се разпадне окончателно, не е ли на власт.

адвокат от САК
адвокат от САК
15 ноември 2021 12:56
Гост

Пак ще го напиша, за да стане ясно- всеки средносттатистически адвокат в България е по-умен от к.п., но НЕ СИ ПОЗВОЛЯВА ДА НАРУШАВА КОНСТИТУЦИЯТА И ЗАКОНИТЕ НИ- с изключение на онези адвокати, които плюха на адвокатската професия и станаха политици- мая манолова, хаджигейов, г-жа“ мулти“- татяна дончева, и присъдружните им колеги- адвокати. Време е политиците да разберат последиците от действията си, с които вменяват малоумие на нашето съсловие. Когато масово колегите започнат да не декларират в НАП, в ГДД своите реални приходи, тогава петков и компания ще разберат какво означава да се подиграват с адвокатите…

Дежурен Пеевски трол
Дежурен Пеевски трол
15 ноември 2021 13:10
Гост

Браво, колега, само така! Харварда е многократно по-тъп от Тиквата, то нито образование има, нито езици знае, а и на всичкото отгоре е долен закононарушител и престъпник, за разлика от Тиквата, който е чист като сълза според Каскета му. А всички адвокати, които са против Тиквата и Каскета, са най-долната измет на света. Двоен надник имаш от Шиши, продължавай в същия дух!

адвокат от САК
адвокат от САК
15 ноември 2021 13:19
Гост

До “Дежурен Пеевски тро 15 ноември 2021 13:10“ Платен политически троле, не ме наричай “колега“- аз съм действащ адвокат, а не политически трол като теб. Що се отнася до останалото от коментара ти- не ме засягат тикви- микви, интересува ме защо никой политик не разясни на работниците, селяните и неграмотните наркомани- протестъри, че съгласно нашите закони, 80 процента от приходите в държавната хазна идват от ДАНЪЦИТЕ на фл и юл, и че адвокатите като самоосигуряващи се лица, самИ си плащаме 100 процента от размера на дължимите данъци и осгуровки, които парични средства директно отиват за пенсиите на пенсионерите и за… Покажи целия коментар »

адвокат от САК
адвокат от САК
15 ноември 2021 13:20
Гост

Що се отнася до Харвард- налице е имиджова криза на това учебно заведение в България и в ЕС, която лично ще ме засегне- член от семеството ми ще получи диплома/ сертификат от Харвард през януари 2022 г. и това е недобра новина за семейството ми.

адвокат от САК
адвокат от САК
15 ноември 2021 13:29
Гост

Добре, че членът на семейството ми ще получи и дипломи от Оксфорд и Кембридж ЗАЩОТО СЛЕД НАРУШАВАНЕТО НА КОНСТИТУЦИЯТА И ЗАКОНИТЕ НИ ОТ К.П. ХАРВАРД ЩЕ БЪДЕ ЗАКРИТ ОКОНЧАТЕЛНО.

адвокат от САК
адвокат от САК
15 ноември 2021 13:49
Гост

До “адвокат от САК 15 ноември 2021 13:29“ Този коментар не е мой и аз не съм неговият автор- така, че – не пишете с моя ник. Каквото имате да кажете, го напишете с друг ник. Член на семейството ми ще получи диплома от Харвард, а не от Оксбридж.

адвокат от САК
адвокат от САК
15 ноември 2021 13:52
Гост

До “адвокат от САК 15 ноември 2021 13:49“ Този коментар не е мой и не пишете с моя ник! Членът на семейството ми вече има дипломи от Харвард и Оксбридж.

Д-р Никола Филчев
Д-р Никола Филчев
15 ноември 2021 14:04
Гост

Раздвоението на личността и други психични разстройства е нормално да се обострят след загубени избори.

Филипов
Филипов
15 ноември 2021 12:54
Гост

Панов къде се пъне и той. Един съд не може да управлява като хората, а ще застава начело на държавата?

Anonimen
Anonimen
15 ноември 2021 12:55
Гост

Хората не пасат трева. Кой ли е гласувал за него.

Гергана
Гергана
15 ноември 2021 12:51
Гост

ГЕРБ вече боксуват. Много добра новина.

Дежурен Пеевски трол
Дежурен Пеевски трол
15 ноември 2021 11:18
Гост

Колеги, Шиши каза да изместим фокуса и да коментираме само Лозан Панов и ДБ – как първия е бил предаден от вторите, а пък те как са записали плачевен резултат – и нито дума за това как ГЕРБ за втори пореден път губят избори, нито за това как Радев има 2 пъти повече гласове от професора! При споменаване на асфалт, куфарчета, милиони, чекмеджета, кюлчета, Магнитски, обръчи от фирми – веднага започвате да повтаряте какъв лъжец, закононарушител и престъпник е Киро Харварда да агитира незаконно като обяви за коя партия е гласувал!

адвокат от САК
адвокат от САК
15 ноември 2021 12:59
Гост

Няма шиши- миши- АЗ, АДВОКАТЪТ ОТ САК, след извършен систематичен анализ на правни норми установих, че лицето кирил петков е извършило закононарушение- нарушил е два отделни пъти Изборния кодекс с агитация за своята партия в деня на провеждане на изборите. При мен няма политика- има само упражняване на адвокатска професия- за разлика от вашите платени тролски политически коментари. Мога да изляза с името си и да защитя твърденията си в съда чрез годни за съд доказателства.

Лоан Панов с нова партия
Лоан Панов с нова партия
15 ноември 2021 11:08
Гост

Чест му прави на Лозан Панов, че се държа достойно в тази кампания , в която беше спазарен зад гърба му от Христо. Точно Христо провали десните и градската десница, която го напусна и с право. Ако Христо заради личните си сметки не беше извършил това покушение срещу Лозан и десницата нямаше да са такива резултатите. Очаквам и е логично Лозан Панов да оглави нова дясна формация, която ще изхвърли Христо и компания. По този начин десните ще получат истинска алтернатива , за която да гласуват, а не както сега заблудени хора да гласуват за нарушителите на конституцията и изборният… Покажи целия коментар »

ради
ради
15 ноември 2021 11:00
Гост

В следващите дни Лозан Панов ще се завърне във ВКС оцапан до шията.След като свали ВКС до най-ниската точка в историческото му развитие, сега закопа и ДБ, като вби клин и в отношенията им с Радев. Лозан Панов не е нито безобидният мухльо, какъвто изглеждаше в началото, нито борецът срещу мафията, за какъвто го легендираха /тя уж все го преследваше, но в крайна сметка резултати от това нямаше/.Всъщност Панов е най-сполучливият проект на службите в съдебната система.

Иванов
Иванов
15 ноември 2021 11:08
Гост

Президентската му кампания беше пълно фиаско, но това няма да промени факта, че преди това беше непримирим борец за независимостта на съдебната ни система и трън в очите на мафията и задкулисието във ВСС, което беше свикнало необезпокоявано да си прокарва безумните решения като Гешев (нулев правен капацитет) и Трифонов (председател на най-големия съд без БГ гражданство).

Страх тресе кочината
Страх тресе кочината
15 ноември 2021 10:28
Гост

Да гледаш увисналите носове на Борисов и Карадайъ на пресконференцията снощи (когато ГЕРБ все още бяха първи) – безценно! Мобилизираха всичко, което можаха, рекорден вот в Турция, но все повече осъзнават, че:
1 – Хората категорично отхърлят модела ГЕРБ-ДПС и искат промяна
2 – Колкото и висок резултат да имат, от тях вече нищо не зависи
3 – Куфарчетата с магистрални милиони и офшорните обръчи от фирми с милиарди секват
4 – При липсата на паричните потоци по предната точка, за тях ще гласуват единствено макс. 5% върли антикомунисти
5 – Мандатът на Гешев все някога ще изтече, а бай Ставри чака

адвокат от САК
адвокат от САК
15 ноември 2021 10:38
Гост

Дрънкайте още политически глупости- докато някой колега- адвокат не ви “издрънка“, защото кой друг, освен адвоката, познава отлично вратичките в законите ни…Когато са ви нарушени правата от правоспособен юрист и то по много умен начин, с действия на ръба на закона, които само друг юрист може да засече, тогава да видим дали пак ще дрънкате политически тъпотии…А когато и съдебният състав реши, че ще разглежда делото ви съобразно политическата конюнктура, свят ще ви се извие- тогава ще разберете смисъла и значението на моя коментар, но ще бъде късно… Кой каквото сам си направи, никой друг не може да му го… Покажи целия коментар »

адвокат от САК
адвокат от САК
15 ноември 2021 10:24
Гост

Ако някой си въобразява, че българите, които по своя воля останахме в България, сме второстепенното й население, за разлика от емигрантските общности извън България, които искат да се върнат тук на бял кон и да ни управляват, не е познал. Ние не сме дойни финансови крави за всеки бипатрид с неистово желание за упражняване на държавната власт в Р.България. Не тръгвайте по този път, да не получите такъв отпор, който да доведе до гражданска война.

Анонимен
Анонимен
15 ноември 2021 10:47
Гост

Такива с чуждо гражданство най-нагло биваха избирани за председатели на СГС по времето на перверзния съдебен модел ГЕРБ-ДПС, а едни други престъпници от „Магнитски“ и „Пандора“ най-нагло се кандидатираха за депутати под благосклонния поглед на Гешев. На хората обаче им писна от „правосъдие“, което обслужва мафията в България и затова казаха край! А сега мафиотите, виждайки, че властта безвъзвратно им се изплъзва, плашат с гражданска война и края на света, само и само да спасят кожите си и да не отговарят за безбройните си престъпления срещу народа на България.

адвокат от САК
адвокат от САК
15 ноември 2021 10:52
Гост

До “….Анонимен 15 ноември 2021 10:47“ Видно е колко е умът на “хората“ да докарат на власт пп, след като имат примера на ндсв и управлението на лондонските юпита… Или казвате- ааа, тези “хора“ тогава още не са били родени;0

Някой
Някой
15 ноември 2021 10:57
Гост

За съжаление не си въобразява, а има основание да счита… какъвто народа, такива и политиците

адвокат от САК
адвокат от САК
15 ноември 2021 10:59
Гост

До “Някой 15 ноември 2021 10:57“ Щом е така, време е да покажем тоягата- официално заявявам, че държавният фиск НЯМА да получи от мен в качеството ми на самоосигуряващо се лице- адвокат- реално деклариране на моите приходи. Да видим кого ще считат новите юпита за дойна финансова крава…Като не искат мира, ще получат моята финансова секира. Това е.

без страх
без страх
15 ноември 2021 12:34
Гост

Колко жалко…
Да излъчиш ПУБЛИЧНО ИЗЯВЛЕНИЕ, в което декларативно да обявиш, че ще укриваш доходи от получен хонорар в качеството на адвокат-самоосигуряващо се лице, е не само „протест“, а води до ангажиране на съответните ОТГОВОРНОСТИ към фиска.
И е срамота в българската Адвокатура да членуват подобни индивиди.
Само напомням!

адвокат от САК
адвокат от САК
15 ноември 2021 12:49
Гост

До “без страх 15 ноември 2021 12:34“ Напротив- ОТКАЗВАМ ДА ПОЕМАМ ОТГОВОРНОСТИ ПРЕД ФИСКА И ДА БЪДА ЛИШЕНА ОТ ПРАВА, А ДРУГИ КАТО К.П, ДА СЕ ПОЛЗВАТ САМО С ПРАВА И ДА НЕ ПОЕМАТ НИКАКВИ НАСРЕЩНИ ОТГОВОРНОСТИ, НЯМА да ми играете по струната на морала- НЕ ВИ РАЗРЕШАВАМ ТОВА, защото ОТКАЗВАМ да бъда политически манипулирана. Щом к.п. може да се гаври с конституция и закони, защо и аз- адвокатът = да не направя така, че да извличам за себе си само права, без да поемам насрещни отговорности, а… Да не би к.п. да е единственият средноумен човек на планетата Земя…… Покажи целия коментар »

----
----
15 ноември 2021 15:50
Гост

Комплексар – провокатор!

адвокат от САК
адвокат от САК
15 ноември 2021 10:19
Гост

В желанието си за упражняване на политическа и държавна власт на всяка цена, к.п. нагло прегази конституцията ни и изборния кодекс- вчера на два пъти е засечен да агитира в деня на изборите, за гласуване в полза на неговата партия- и в България, и в Канада. Ако това лице стане премиер, то тогава предлагам всички правоспособни юристи да променим самоволно правоприлагането на всички правни принципи- съдиите да имат право на партийна принадлежност, докато са съдии; адвокатите да нарушаваме както ни е угодно всички закони- така и така сме длъжни да познаваме вратичките в тях; в името на някакви “висши партийни… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
15 ноември 2021 10:42
Гост

Попитали го и той се изпуснал и казал за коя партия бил гласувал, все едно не е ясно! Направо чудовищно закононарушение на фона на милиардите, които ГЕРБ и ДПС окрадоха, но според Гешев са чисти като сълза!

адвокат от САК
адвокат от САК
15 ноември 2021 10:47
Гост

До “Анонимен 15 ноември 2021 10:42“ За такова “изпускане“ законът удря рпез ръцете и в Канада, и в България. В историята на България след 1989 г. НЯМА друго такова “ изпускане“ от висш партиен лидер. Не омаловажавайте извършването на закононарушение, защото то има спецификата да се връща като бумеранг върху главата на онзи, който го е допуснал в най- неподходящият за него момент.

без страх
без страх
15 ноември 2021 14:52
Гост

Към „адвокат от САК – 15 ноември 10:19 часа“

http://bibliata.zahristos.org/?t=4&q=%D0%9C%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B9%207:3&bot_test=1
Нямям НИКАКВА политическа обвързаност, но смея да твърдя, че случаят на „умишленото (според автора на писанието) закононарушение от страна на Кирил Петров с подписване на декларация с невярно съдържание е „капка“ в сравнение с безобразията на управляващите в последните 12 години в МОРЕТО на илюзорната ни демокрация.
Народът/суверенът на 14.11.2021 каза „баста“ – до тук!

Борисов
Борисов
15 ноември 2021 9:05
Гост

Лозан Панов стана за резил, както и очаквах де. То си му личи, че не е качествен кандидат. Мрънка и толкова.

Matajas
Matajas
15 ноември 2021 9:04
Гост

Вярвате ли в тези партии? Аз не. Влиза Възраждане, които са крайно деструктивни. Стига.

Анонимен
Анонимен
15 ноември 2021 10:34
Гост

От Възраждане влиза и Румяна Ченалова, какво да очакваме от такъв парламент?!

Каменов
Каменов
15 ноември 2021 9:04
Гост

Все още не виждам светлина в тунела. Факта, че избират кой да ни управлява сумарно населението на Люлин и Надежда е притеснително.

Серафим
Серафим
15 ноември 2021 9:03
Гост

Жалко е за една страхотна жена, че я смляха и не и дадоха шанс да стигне до хората. Защото е чиста и независима. Красива и кадърна. Цвета Кирилова. Дано успее някой ден да ни управлява, защото знае и може как.

Коко
Коко
15 ноември 2021 9:05
Гост

Аз подкрепих точно тях. Но явно са събрали малко гласове, което е жалко.

Eviliana
Eviliana
15 ноември 2021 9:02
Гост

Ще видим какво ще свършат ПП. Вчера Борисов се дуеше по време на изявлението, че все пак били първи. Еми не сте първи. Но фригидното поведение на Слави го смъкна долу. Ако сега и ПП се окажат маскара, то като нищо накрая след всички трудности пак ГЕРБ да спечелят изборите февруари-март.

Sanjeta
Sanjeta
15 ноември 2021 9:06
Гост

Ужас!

Димитриева
Димитриева
15 ноември 2021 9:01
Гост

Жалко, че Радев спечели президентските. Не още де, но е ясно. Защото погазва конституцията, а и не само. Чекненето, като макак на пилона и показването на юмруци, насечената казармена реч не са подходящи за страна с толкова много кризи и проблеми. Това не е държавническо поведение, а палячовщина, която да му гарантира победа и крадене. Той си е комунист. Как не го разбра тоя прост народ не схващам.

Тезей
Тезей
15 ноември 2021 9:07
Гост

Българина си иска някой мусколест дебил. Това е. Сменя Борисов с Радев в момента. Това прави. После ще сменя Радев, както сега сменя Борисов. Надявам се поне тогава да не е пак за мусколест палячо. Примерно какъв остана. Полицай и пожарникар имахме и военен. Какво остана бе? Някой култорист или боксьор.

Анонимен
Анонимен
15 ноември 2021 8:36
Гост

Хаха ха, Лозан Панов изпадна под Копейкин. Слава Богу, и мандатът му във ВКС изтича. Този човек е голям провал

Димо
Димо
15 ноември 2021 12:53
Гост

Стана за смях. Защо му трябваше да се кандидатира.

Анонимен
Анонимен
15 ноември 2021 8:34
Гост

Влизането на Възраждане в НС е отвратително. Сега ще има всякаква антиреторика, което е много опасно в тази кризисна ситуация

Анонимен
Анонимен
15 ноември 2021 8:33
Гост

Всички социолози трябва да си изядат дипломите. Такова разминаване не е имало

Анонимен
Анонимен
15 ноември 2021 14:28
Гост

Че то нужно ли да диплома за това нещо?

Анонимен
Анонимен
15 ноември 2021 8:10
Гост

Дааа, Христо Иванов и Лозан Панов корабокрушираха! Защо ли стана така?Пак са натъжени.

анонимен
анонимен
15 ноември 2021 7:32
Гост

Гледам в 23 МИР, който е най-син ПП има почти 35, а ДБ 15. Но София не е България

хан крум
хан крум
15 ноември 2021 7:28
Гост

Да се чудиш кое е по-кофти ДПС или Копейкин, а двете ми идват в повече

Русофоб
Русофоб
15 ноември 2021 7:27
Гост

Нека си печели. Кой първи, кой втори, какво ще стане от тук нататък – ще видим.
Големият срив на БСП и ИТН – абсолютно и напълно БЕЗЦЕННО! 🙂

депесарски шут
депесарски шут
15 ноември 2021 7:27
Гост

Такааа, вижте как ДПС се промъкна тихо и подмолно с 15%!!!! Те вместо да изритат Пеев, получиха депесарски шут. Ужас!

Проскубания бухал
Проскубания бухал
15 ноември 2021 12:13
Гост

Ристю Къдравия ги пусна през главната порта с отпадането на ограниченията за секции в чужбина. Да беше взел пати поне

Проскубания бухал
Проскубания бухал
15 ноември 2021 7:23
Гост

Поредният месия на хоризонта….