Прокуратурата възложи на Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) проверка на паравоенното движение „Военен съюз – Българско народно опълчение „Шипка“ за престъпления срещу републиката.

От прокуратурата съобщиха, че са получили сигнал, че „Шипка“ извършват противодържавна дейност и преди дни той е бил изпратен на ДАНС, на която е възложено да извърши проверка. След като тя приключи, прокуратурата ще реши дали да започне разследване.

Организацията беше замесена в инцидент преди 6 години, когато българи и украинци протестираха в Бургас срещу похода на близкия до режима на Владимир Путин в Русия мотористки клуб „Нощните вълци“, известен и като „Вълците на Путин“. Тогава двама протестиращи бяха пребити от представители на формированието.

На сайта на организацията е публикувано възвание от „началник щаба“ на опълчението, в което се казва, че „когато престъпниците са се превърнали във власт, а държавата в престъпник, правото да бъде съдия принадлежи на всеки български гражданин!“.

Последователите пък са приканвани да се абонират за секретен бюлетин с класифицирана изпреварваща информация от тяхна разузнавателна мрежа, която разкрива за сметки с „милиардите долари и тонове злато, собственост на България в международните фондове“, „кой е Сатаната на тази планета“, „как НАТО и ЕС крадат милиони от нашите данъци и ги предоставят на Сорос“, „за укривани от фарм-мафията, начини за лечение на уж „нелечими, до сега болести“ включително рак, диабет и ревматоиден артрит“, „как да се освободите и станете независими и да спрете да плащате данък общ доход, ДДС и всякакви лихви по кредити“ и т.н.

35
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Jim M. Rivera
Jim M. Rivera
20 декември 2022 12:06
Гост

This article is truly astounding. Appreciative for sharing. A commitment of appreciation is all together for the association, keep on sharing such an information. https://www.mypayments.plus/

Адвокат
Адвокат
19 декември 2022 6:24
Гост

Пълни глупости, остава и да почнат репресии, на случаен принцип. Мечтата на ГЕРБ. Какво да се прави, натам отиват нещата, доста дълго даже успяхме да си поживеем.

После това няма да се хареса на хората, както и да е.

Путлерасти, сър!
Путлерасти, сър!
17 декември 2022 13:09
Гост

Троловете на Мутрофанова поне вземат по 4 хил. лева месечно да разпространяват рашистката пропаганда на Путлер. А на тези кръгли идиоти им дали по една безплатна униформа, взели на дядо си въздушната пушка и ще променят установения правен ред.

Анонимен
Анонимен
18 декември 2022 20:38
Гост

Като си нацъка сам плюсовете, получи ли облекчение? Хапчетата, бързо!

Адвокат
Адвокат
19 декември 2022 6:25
Гост

Да наричаш подигаравателно най-великата страна, спасила ни от есесовците, не е добър начин.

Истински адвокат
Истински адвокат
23 януари 2023 18:53
Гост

Визираш страната, спасила ни от македонската земя, нали?

Анонимен
Анонимен
17 декември 2022 10:11
Гост

С автомати-играчки, от тези, стелящи топчета, четвъртия отляво-надясно с въздушна пушка..

Адвокат
Адвокат
17 декември 2022 2:34
Гост

правно-нормативна бъркоч, защо не са реагирали навреме, не знам, учуден съм.

Навремето – за да се освободим от тиранията сме правили разни подобни маневри, обаче, чак преврати.

Мафията е озверяла, спуска ръце и над обикновените хора. Нямаме пари за адвокат, ще ни разкъсат с дрехите мафиотите, понеже им пречим и на съня и на храната.

Какво измислено обвинение, жалко, че не назначиха навремето Иван Гешев за Главен прокурор, той беше много способен. Сега се чувства липсата му навсякъде. Ако той беше Главен прокурор, нямаше да има такива безсмислици.

Смел еврогеец
Смел еврогеец
16 декември 2022 21:05
Гост

Леле, подлогите на американския интерес в Германия се уплашиха, че народът им почна да подкрепя мнения против американската хегемония в ЕС и веднага изсмислиха преврат с участници „млад“ немски принц и войници от ГДР в мобилизационна възраст. Каскета да не остане назад- харесал си кръжок от сдухани и изкукали 20 човека и хайде, и тук опит за преврат. А един трол се разписал тук с няколко краварски коментара и си ударил 20 и нагоре плюса на всеки. Жалка картинка са сътрудниците на „Козяк“ и ДеБилите.

Анонимен
Анонимен
17 декември 2022 13:07
Гост

Ти и останалите 50 путлерасти хванахте ли вече пътя за Матушката на Мутрофанова да не се мъчите повече в гнилия ЕС?

Анонимен
Анонимен
18 декември 2022 20:39
Гост

Диспансера..

Адвокат
Адвокат
19 декември 2022 7:43
Гост

Напълно съм съгласен, навремето разпуснахме Варшавският договор, съвсем доброволно, Елцин даже са напи и танцува казачок. Изведнъж – отново Русия е враг, такава сляпа омраза, при това към обикновените руснаци, да речем – някакви олигарси или доказани диктатори като Сталин, Берия, не – спрямо ватенките, блядове и т.н.

Руснаците просто искаха да са толерантно възприемани като равни.

Оливия
Оливия
16 декември 2022 14:45
Гост

Пак разделителни линии, и то изкуствени…Как не се научихте бре, всяко нещо, което съществува, си има причина и допустителство да го има. По-добре да се хванат и да анализират защо има такива явления – явно в Германия, може би и у нас. Дали пък не са забелязали нещо, което ние не забелязваме, дали наистина няма причина да се замислим… Всяко действие си има противодействие и така когато ти налагат измислена доктрина за това, че няма мъж и жена, се ражда контра-пункта и няма нищо по-естествено от това…закон на физиката просто

Национални предатели и подлоги на Путлер
Национални предатели и подлоги на Путлер
16 декември 2022 11:34
Гост

Всички путлерасти – чемодан, вокзал, Сибир!

Анонимен
Анонимен
16 декември 2022 21:14
Гост

Всичките 5-6 като теб- куфара, влака и бягай на Запад да миеш тоалетните.

Чочо
Чочо
16 декември 2022 11:24
Гост

Агресията като че ли стана ежедневие.

Мики
Мики
16 декември 2022 11:24
Гост

Така е за съжаление.

Павлов
Павлов
16 декември 2022 11:17
Гост

ЕС и НАТО са вредни и ние трябва да ги напуснем? Евроатлантизма е джендър и краде деца от християнските семейства и ние трябва да се разграничим от това? А кой ще е този, който ще брани християнството? Путин и ордата му орки ли? Защото само да ви кажа, че преди 1989 година всички партийни дейци се бяха обявили против християнството. Путин е от тези среди. Обаче след 1989 година рЕзко почнаха да ходят на църква и да проповядват християнските цености.

Anonimen
Anonimen
16 декември 2022 11:14
Гост

На тия сладури паравоенни, които вероятно обичат да си смазват пушките един на друг…мога да кажа само, че демокрацията наистина не е съвършена. Истината обаче е, че не е измислено нещо по-добро. Точка.

Щерев
Щерев
16 декември 2022 11:13
Гост

Съгласен съм, че когато престъпниците са се превърнали във власт, а държавата в престъпник, правото да бъде съдия е на всеки от нас.

Юлиян
Юлиян
16 декември 2022 11:16
Гост

Имаш ли представа каква анархоя ще настане при това положение.

San Diablo
San Diablo
16 декември 2022 12:05
Гост

АНАРХИЯТА Е МАЙКА НА РЕДА!

Анонимен
Анонимен
16 декември 2022 11:18
Гост

Бързо бягай към Москва да обясниш на Путин колко е добре да ни нападне и да ни освободи от тези крадливи сатрапи. Народа го желае. Обаче после те ще бъдат заменени с други крадливи сатрапи по партийна линия.

Мишев
Мишев
16 декември 2022 11:13
Гост

Ох, като боядисаната стена около Халите в София, на която са направили знамето на България по цялата дължина на стената, а в средата са написали „запазете българският лев – последната крепост на България“. Това освен промит мозък, който вярва в това, че ни управляват гущери, които живеят в Земята, която на свой ред е куха, но в същото време и плоска, а Путин е единствен пзаител на християнските ценности, няма кой друг да го напише.

Анонимен
Анонимен
16 декември 2022 21:32
Гост

Ох, Мишко, българския лев и знаме нещо пречат на работодателите ти ли?

Неделева
Неделева
16 декември 2022 11:10
Гост

Абе да ги арестуват и да се приключва бе. Как точно НАТО и ЕС ни краде милиони? Нали точно ЕС ни дава милиони. Ама трябва да се седне и да се прочете. Да, България като членка на ЕС плаща членски внос, както във всяка организация. Обаче получава в пъти повече от ЕС под формата на пари за развитие на каквото се сетите. Това, че се крадат от частни лица е съвсем отделен въпрос. Дали парите ще идват от ЕС или от съюза на Путин в Азия, то в България винаги ще има крадливи екземпляри. Просто сега ще крадат европарите частни… Покажи целия коментар »

Т....
Т....
16 декември 2022 12:54
Гост

Получава грънци. Само плащаме членски внос и глоби на комунистически ЕС /новия Съветски съюз/ + това че европейците спят с жените ни, а и много български девойки отидоха ханъми по Европата.

Шишков
Шишков
16 декември 2022 11:08
Гост

Ох, омръзна ми да слушам путинска пропаганда. Събрали се шепа старчета от казармата, с носталгия по соца, защото тогава видиш ли нямало гейове и всеки младеж ходел в казарма. Да ви светна, че и тогава е имало гей, но са се крили. И днес е по-добре ако имаш ум в кратуната да идеш да учиш някъде и да работиш нормална работа, а не да се буташ да ходиш в казармата, като това ти е най-голямото постижение в живота. После си се възпроизвел и си учил детето си да бие жени и да ги унижава, защото това е мъжкарско.

Джентълмен
Джентълмен
16 декември 2022 11:19
Гост

E, това не значи, че всеки който ходи в казармата бие жени.

Мавродиев
Мавродиев
16 декември 2022 11:06
Гост

На тия пичове да им кажа, че няма човек, който иска да е под руски ботуш пак. Това, че те си живеят в някакъв измислен свят от преди 89та и знаят само да точат пушката, не значи, че младите хора го искат същото нещо. Да, нека ни наричат джендърчета и п***чета, но истината е, че сме хората, които работят и са останали в тази държава, които поддържат контакт с много приятели в западна Европа, както и в Азия и виждаме света по различен начин. Да не говорим, че реално ние сме патриотите, защото сме останали в България и работим, а… Покажи целия коментар »

Велизарова
Велизарова
16 декември 2022 11:11
Гост

Имайте предивд, че болшинството от тези хора с много ниско ниво на образование. Те не искат да ивждат в центъра на София хора от Пакистан, Индия, Нидерландия и други страни. Просто са ръсисти. А истината е, че тези хора идват в България и работят в големите компании в столицата, харчат парите си в България и какво ли още не. Но трябва да имаш поне малко ум за да го схванеш това.

Николов
Николов
16 декември 2022 11:04
Гост

Да не говорим, че вероятно след арестите в Германия на хора, които са се опитвали да организират държавен преврат начело с някой си Хейнрих 8ми или 13ти, не помня добре, тези български „патриоти“ ще се нахъсат още повече да направят нещо такова и тук. Редно е да бъдат спрени овреме.

Киров
Киров
16 декември 2022 11:03
Гост

Празни кратуни има навсякъде. Трябва да бъдат разследвани.

Анонимен
Анонимен
16 декември 2022 10:58
Гост

Колко престъпления по глава първа от НК има доказани, мен ми е интересно да видя статистика.

Анонимен
Анонимен
16 декември 2022 21:18
Гост

Нула след 1989. Каскетни кьорфишеци с надупване към САЩ, за по-ефектно изпълнение и трамплин към политиката.