От 17 ч. на 28 февруари 2019 г. в Заседателна зала 1 на Върховния административен съд беше представен „Сборник съдебна практика по данъчни дела на Върховния административен съд на Република България“ със съставител и автор на коментара проф. д-р Иван Стоянов.

Събитието беше открито от председателя на ВАС Георги Чолаков, който е и автор на предговора. Съдия Чолаков не пропусна да отбележи, че няма друг подобен сборник и оцени важността му, предвид последните изменения в законодателството, съгласно които вече всички административни съдилища разглеждат данъчни дела.

Приносният труд на проф. Стоянов беше оценен подобаващо и от декана на ЮФ на СУ „Св. Климент Охридски“ проф. д-р Сашо Пенов, който не можа да присъства, но неговото слово беше прочетено в залата от заместник-ректора на университета доц. Юрий Кучев. Доц. Кучев също се изказа положително за сборника и отбеляза голямата празнота, която той запълва.

Луксозното издание наСборник съдебна практика по данъчни дела на Върховния административен съд на Р България“ със съставител проф. д-р Иван Стоянов е приносно издание, което обхваща практиката на ВАС по данъчни дела за периода 2007–2017 г., като акцентът е поставен върху съдебната практика през последните години, обръщайки внимание върху промените, които настъпват след приемането на България в Европейския съюз, както и върху системата на административните съдилища у нас, на които са подсъдни данъчните дела.

Коментирайки едни от най-сложните и деликатни проблеми на съдебната практика по данъчни дела, проф. д-р Иван Стоянов успява да създаде първия систематизиран сборник съдебна практика по данъчни дела в два тома, като прави критичен анализ на данъчната юриспруденция.

Изданието е подходящо за практикуващи, за учащи, млади професионалисти, но също и преподаватели.

 

 

 

3
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
01 март 2019 15:45
Гост

Стоянов е слаб преподавател (може би точната дума е незаинтересован), но доколкото успях да прегледам сборника, тук определено се е постарал и се е получило добре.

колега
колега
01 март 2019 15:44
Гост

Полезно е. Като наръчник. Браво на Иван Стоянов и на Лекс.
Нямаше да знам, а ми е нужно.

Анонимен
Анонимен
01 март 2019 15:24
Гост

Този сборник освен, че със сигурност ще е уникален ще бъде от голяма полза, защото в него са систематизирани проблеми на съдебната практика по данъчни дела.