Спътниците на 22-годишния Кристиан Николов, който на Великден блъсна и уби на пътя журналиста Милен Цветков, са обвинени за лъжесвидетелстване и освободени от ареста срещу гаранции от по 10 000 лева.

Това съобщиха днес от прокуратурата, след като стана ясно, че в колата на Николов са пътували приятелката му Симона Цветкова и синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов – Георги.

Двамата спътници на шофьора са напуснали веднага мястото на инцидента, а след това бяха задържани. Пред разследващите Цветкова и Иванов обаче отказали да дадат показания за обстоятелствата около катастрофата и затова бяха обвинени за лъжесвидетелстване, за което законът предвижда до 5 години затвор.

След зверската катастрофа край столичния мол „Парадайс“ на шофьора Кристиан Николов беше взета проба за алкохол и наркотици, която показа, че той е шофирал под влияние на канабис и амфетамин. Той е задържан за 72 часа и предстои днес прокуратурата да поиска постоянното му задържане от Софийския градски съд.

Пред бТВ Георги Иванов коментира днес, че не е дал показания, защото не помни нищо и не знаел, че приятелят му Кристиан е вземал наркотици.

„Не мога да ви кажа какво се случи, защото си гледах в телефона и нещото, което видях, е въздушната възглавница в главата ми. Искаха да подписвам показания срещу Кристиан, който е мой приятел. Показания, които са лъжесвидетелства и ми приложиха физически тормоз. Искат да го обвиня във вземане на наркотици и всички тези глупости, които се изписаха“, каза Иванов и добави, че доброволно се е явил в столичната полиция.

Обвиняема по делото е вече и майката на Николов – Десислава Пешева, защото му е предоставила колата „Ауди Q7“, след като е употребил наркотици. Автомобилът е собственост на фирмата „Десислава Пешева комерс“, а майката на Николов е и съдружничка и на подсъдимия бизнесмен Миню Стайков, като тя е изпълнителен директор на „Винпром Карнобат“.

Пешева беше освободена вчера от ареста срещу гаранция от 100 000 лева.

31
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
26 април 2024 19:33
Гост

­­­Г­­о­­­р­е­щ­­­и­­­ ­м­­­о­­м­и­­­ч­­­е­т­­­а­­­ ­­в­­и­ ­о­­­ч­­а­­­к­­­в­а­т ­­-­-­-> https://nu21.fun/girl?40754

Анонимен
Анонимен
22 април 2020 13:45
Гост

Направо да въведат нов състав на престъпление – „Който не даде показания в унисон с твърденията на нискоинтелигентен индивид с каскет се наказва…“

Анонимен
Анонимен
22 април 2020 19:39
Гост

„… със смърт и отнемане на цялото имущество в полза на главния прокурор. Същото наказание се налага и на всички възходящи, низходящи и съребрени роднини на извършителя.“
Предлагам измененията да бъдат приети с преходните и заключителни разпоредби на закон за земеделското наторяване без обсъждане и без мотиви. Или още по-добре направо със заповед на министъра на здравеопазването (защото явно това е новият начин).
Питам – каква е адекватната реакция и опозиция на това, което се случва? С дипломата по право, мога да си избърша нещо, това е ясно. Въпросът е какво друго може да се направи, ако право няма?

Анонимен
Анонимен
22 април 2020 13:35
Гост

Всеки юрист знае, че цялата сага ще приключи с 1 осъдителна (за шофьора) и 3 оправдателни (за всички останали) присъди. Ако въобще бъде внесен обвинителен акт за последните. Накрая сметката ще бъде платена отново от всички граждани, защото ще има и дела по ЗОДОВ. Но докато прокуратурата търси сензацията и медийната популярност, а оглавяващият я личен ПР, положението няма да се промени.

Жельо
Жельо
22 април 2020 12:58
Гост

Ако имаше справедливост на този свят, тези тримата щяха да се ударят не в колата на Милен Цветков, а в огромен камион и да останат на място -трима безполезни и вредни за обществото наркомани, живеещи над закона и правилата свръхохолен живот с откраднатите от родителите им пари. Вместо това си отиде един сврухерудиран, свободомислещ и смел журналист. Ония наркомани ще се разминат, най-много шофьорът да полежи някоя годинка в общежитие, след което веднага ще се намери кой да го пусне предсрочно, като отшуми медийният интерес, след което смело ще кръстосват софийските улици надрусани и пияни, с по-нов и мощен джип.… Покажи целия коментар »

НЯМАМ ДУМИ
НЯМАМ ДУМИ
22 април 2020 12:31
Гост

В най-добрият (за справедливостта) случай, този ще лежи 15 години. Обаче сега като почнат да вадят вода от 100 кладенеца, явно и това няма да се случи. Гешев иначе може да ходи по села и паланки, за да се бори с местната престъпност. Тук затриха един велик ЧОВЕК!

Янко
Янко
22 април 2020 12:33
Гост

Случаят с катастрофата при площад „Ручей“. Тъжна статистика. Обаче така ще е докато на Темида й пада превръзката.

Цецо
Цецо
22 април 2020 12:23
Гост

А свидетелят, продавач в мола, който всъщност е учител по география в гимназията по фотография? Той също лъже. А и как не го е срам. Лично се е срещал с Милен.

Анонимен
Анонимен
22 април 2020 12:44
Гост

А репортерите, които твърдят, че линейката се е забавила? И те лъжат и всяват смут. Трябва и те да бъдат обвинени по чл. 326 НК. Въобще, предлагам Гешев да си направи риалити шоу, в което образованият и демократичен българин да гласува със смс-и за кого не харесва, и Гешев да измисля на победителите някакви нови наказания, защото тези в закона не удовлетворяват народа. Клоака.

Нешев
Нешев
22 април 2020 12:21
Гост

Ама защо разграничават тия съдии случая от това, че сме в извънредно положение БЕ? нали са 3ма в кола, това е повече от двама! Защо няма глоба И за това и евентуално 3 години затвор само за това нарушение? Извинете, но ако ние сме 3-4 човека в колата ще ни спрат и ще се заяждат и ще ни вкарат в районното. Тия закони в тая дръжава са само за обикновените хора ли? Тия само по това нарушение са за 3 години. От там нататък, че са се возили в кола с друсаняк и са занели, че е друсан още няколко… Покажи целия коментар »

Десислава
Десислава
22 април 2020 12:18
Гост

Оставам с впечатлението, че дъщеричката е една кисела и крива госпожичка, която смята, че е открила истината в окултното и сега не разбира защо трябва да се занимава с досадните полицай, какво толко е станало, изобщо токсична комбинация от глезотия, презадоволеност и дрога и апатия към света

JJ Oper
JJ Oper
22 април 2020 12:17
Гост

Тоест ги пускат за 5 000 лева отгоре на глобата за обикновен човек без маска от преди месец? Айде стига бе. Ма то и ние да станем наркоманчета и да убиваме хора по пътя и да ни пускат полицайте, че сме с връзки и имаме парички. Каква съвест имат тия хора? Имат ли изобщо съвест?

Филипа
Филипа
22 април 2020 12:17
Гост

Те са за затвор и тримата ! И да, вероятно сега ще са изкупителна жертва за всички тези десетилетия, в които чрез корупция, тарикатщина и власт много хора се измъкваха от правосъдието, за сметка на обикновените хора !

Хари
Хари
22 април 2020 12:15
Гост

Аз мисля, че тия младежи и тримата трябва да излазат от затвора някъде към 60-тата си годишнина! Сори. Сами се прецакахте.

Лимоновски
Лимоновски
22 април 2020 12:15
Гост

Така е драги. Когато сте крали и сте се облагодетелствали и сте се самозалъгвали, че сте нещо не повече от другите хора, а МНОГО повече от другите хора, то живота се върти. И каквито и да смятате, че сте, то колелото ще се извърти и всеки ще получи това, което е заслужил. В живота и във Вселената има нещо, което се нарича баланс. И той е навсякъде и важи без условия. Та така. Затова гледайте да сте в златната среда. Нито да сте прекалено добре, но нито и прекалено зле. Защото ако сте много добре – както е било мамино… Покажи целия коментар »

Живко
Живко
22 април 2020 12:13
Гост

Мозъка от години не се е изказвал в пленарна зала, но е изключително послушен и затова е депутат от десетилетие и нещо. А този главун не го знам как мисли да я кара. Синчето му е видимо престъпник! От много време.

тикволог
тикволог
22 април 2020 15:22
Гост

Лъчо Мозъка отдавна забогатя и не вижда смисъл от участието си в парламентарния живот. Това, че навремето е лекувал хемороидите на Тиквоча, му осигури днешното положение на горд собственик на енергийни мощности. Прокурорите са преценили, че сумата 10 000 за гаранция на неговия син, е по силите на Мозъка.

Кирчева
Кирчева
22 април 2020 12:12
Гост

Както казват, че ако някой е бил в затвора нямало да го гръмнат, така ако този беше в затвора за шорифане пиян и друсан – сега нямаше Милен да е мъртъв.

Емил
Емил
22 април 2020 12:11
Гост

Сега ще се концентрираме около този случай, а никой няма да понесе отговорност, че това момче вероятно има ПОНЕ още 1 каране дрогиран, но никой не го е преоверил или е бил пуснат. За такива не трябва ли да има затвор от години ?

Заза
Заза
22 април 2020 12:14
Гост

Напълно подкрепям Б. Б., който каза, че ще трябва да се правят промени в нормативната ни уредба.

Нешев
Нешев
22 април 2020 12:22
Гост

А полицая дето пуска за 50 -100 лв какво ще го правим ?

Ян Богосян
Ян Богосян
22 април 2020 12:10
Гост

Защо Борисов сега се сеща да се правели промени в закона? От 30 години не са правени проемни по тоя пусти закон… и не е до закона, а до това, че когато това леке е спирано от полиция през годините е казвал – ти знаеш ли кого познавам, кой ми е приетел и на кого съм син. И им е мятал по 100 лв и е заминавал. Аз ако съм на мястото на такъв патрул ви казвам, че за предлагане на подкуп ще го арестувам. А да не говорим, че вероятно после ще ме уволнят. А той ще продължи да… Покажи целия коментар »

Спиро
Спиро
22 април 2020 12:16
Гост

Не е единствен, а и със сигурност не му е за първи път. А тези, продажници, които пускат такива като него по живо по здраво срещу някой друг лев, също трябва да носят наказателна отговорност.

др. Щилян
др. Щилян
22 април 2020 12:09
Гост

Много тъжно е това, което се случва. Аз не знам докога ще се стига до там, че умните и полезни на обществото хора ще си отиват за сметка на тези бих ги нарекъл паразити

Радев
Радев
22 април 2020 12:08
Гост

А дали са взети проби на момчето син на депутат и на прокурорската щерка наркоманка? Смисъл тя е наркоманка. Нали разбирате, че вероятно и тогава е била друсана. Ама понеже не са деца на бизнес дама, ги помилват. А сега се захванаха активно защото е съдружничка на Стайков, с кото държавата и без това има проблем

Cerkov
Cerkov
22 април 2020 12:07
Гост

Много силно ме натъжи тази случка. И след това тъгата премина в раздразнение и разочарование какви гадни деца се възпитават в тази мила родна страна. Дали знаят кой е Ботев, Левски и другите?

Трандуил
Трандуил
22 април 2020 12:04
Гост

Аз по-голяма гнус не съм виждал. Елита на обществото се състои от децата на депутат, прокурор и бизнесменка… и респективно са от разглезен нагоре.

Василева
Василева
22 април 2020 12:03
Гост

В цял свят има такива богаташки синове, които се измъкват от закона. Освен разбира се когато гледаме филм с Хорейшо Кейн. Обаче проблема знаете ли какъв е? Че тези хора не помагат на обществото по НИКАКЪВ начин. С какво е полезен такъв, като тоя Кристиан, тая наркоманка или синчето на Лъчо Мозъка? Даряват кръв ли? Занимават се с природозащитническа дейност ли, даряват пари ли? Дълбоко ме съмнява. И предполагам за тая глезла с пиърсинга този инцидент е досадно занимание, с което я карат да се занимава, вместо да си се друса и да призовава лукавия…

Lawyer
Lawyer
22 април 2020 12:02
Гост

Ами сега? Големия мозък не контактува с Малкия мозък! А откъде мозък как да се намери сумата за Мозъчето?!..

Емилиева
Емилиева
22 април 2020 12:02
Гост

Тези нещастни хора трябва да идат в затвора за подпомагане на престъпление. Едно, че не са спряли лекето да кара дрогирано и второ, че не са помогнали. Ма какво да чакаме от малолетен престъпник обрал бензиностанция и от сектантка…

Опенхов
Опенхов
22 април 2020 12:01
Гост

Е добре, нали разбирате, че това са смешни суми за тях? Ако искат да ги оправдаят да го направят да му се невиди!