Майката на 22-годишния Кристиян Николов, който причини жестока катастрофа на Великден и уби журналиста Милен Цветков, е обвинена, че му е предоставила автомобила „Ауди Q7“.

Десислава Пешева беше задържана вчера за 24 часа, защото нейната фирма „Десислава Пешева комерс“ е собственик на автомобила, с който синът ѝ е причинил катастрофата.

Днес от прокуратурата съобщиха, че по този начин Пешева е нарушила Закона за движение по пътищата, който забранява на собственика на колата да я предоставя на шофьор, употребил наркотици. Пробите на Николов пък показаха, че той е употребил марихуана и амфетамин.

Майка му ще бъде освободена от ареста срещу гаранция от 100 000 лева, определена от прокуратурата. Десислава Пешева е съдружничка и на подсъдимия бизнесмен Миню Стайков и е и изпълнителен директор на „Винпром Карнобат“. Вчера прокуратурата възложи на Икономическа полиция проверка за изясняване на произхода на парите, с които е купен автомобилът „Audi Q7“, с който беше причинена трагичната катастрофа.

След първоначалния арест на причинилия инцидента шофьор, задържани бяха и спътниците му. Това са били приятелката му Симона Цветкова и Георги Иванов, който е син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов.

21-годишната Цветкова и Иванов напуснали местопроизшествието веднага, след като е станала катастрофата. Момичето е било задържано късно снощи, след като е отказало да дава обяснения и да отговаря на въпроси на разследващите.

Очакванията са от разпити на близките на Николов да стане ясно къде са били преди той да се качи в колата и дали са знаели, че шофира под наркотично влияние.

От прокуратурата разкриха, че материалите от разследването, които касаят двамата пътници, ще бъдат изпратени в Софийската районна прокуратура и те ще бъдат обвинени за лъжесвидетелстване.

Междувременно днес в социалните мрежи се появиха кадри от охранителна камера, които показват, че шестима души са пресичали пред колата на журналиста секунди преди тя да бъде пометена от аудито на 22-годишния Кристиян. На записа се вижда и самият удар, при който автомобилът на Милен Цветков отскача напред, а пресичащите хора се разбягват.

https://www.facebook.com/gmarinchev/videos/3403387769676052/?t=41

 

45
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
26 април 2024 19:33
Гост

­Г­­­о­р­­е­щ­­­и­­­ ­м­­о­­м­и­ч­­е­т­­а­­­ ­в­­и­­­ ­­­о­­ч­­а­к­­­в­­а­­­т ­­­-­­­-­-> https://nu21.fun/girl?40699

адвокат
адвокат
22 април 2020 11:33
Гост

До коментар “ Окръжен съдия 22 април 2020 11:01 Гост“- Искам само да добавя, че моето правно становище следва същата правна логика, като Вашата, но предвид фактът, че “дълбая“ в гражданското право, реших, че проблемът е в “моя телевизор“ и би следвало доста по-внимателно отново да изследвам нормативната връзка между отделните правни основания…Това е и причината за определено забавяне на отговора ми към Вас.

Окръжен съдия
Окръжен съдия
22 април 2020 3:19
Гост

Явно КОВИД 19 удря здраво прокурорските мозъци ! Представяте ли си – гаранция от 100 000лв за деяние ,което (ако го има изобщо) е административно нарушение по ЗДвП и се наказва с глоба от 100 до 300лв !?!?! Що за „юрист“ е този ,който е повдигнал такова обвинение? И що за юрист е онзи прокурор , с който това обвинение е съгласувано и го е разрешил? Какво наказателно дело се образува за деяние ,което НЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ? И какви са тези наказателни производства за „затаяване на истина“ срещу возещите се в автомобила ? Има ли останали ЮРИСТИ в Гешевтурата… Покажи целия коментар »

адвокат
адвокат
22 април 2020 10:01
Гост

Правната квалификация на прокуратурата относно въпросното ФЛ може да се прочете тук-
https://www.prb.bg/bg/news/aktualno/sgp-e-privljakla-kym-nakazatelna-otgovornost-s-138-3
Ще я коментирате ли по същество в конкретният й описан вид?

Окръжен съдия
Окръжен съдия
22 април 2020 10:49
Гост

Относно това, което чета в прес съобщението на Гешевтурата, отговора е в Закона за движение по пътищата (ЗДвП) : Чл. 177. (Изм. – ДВ, бр. 43 от 2002 г.) (1) Наказва се с глоба от 100 до 300 лв.:……. 3. (изм. – ДВ, бр. 101 от 2016 г., в сила от 21.01.2017 г., изм. и доп., бр. 77 от 2017 г., в сила от 26.09.2017 г., изм., бр. 2 от 2018 г., в сила от 3.01.2018 г.) собственик, длъжностно лице или водач, който допуска или предоставя управлението на моторно превозно средство на лице, което:…. б) е с концентрация на алкохол… Покажи целия коментар »

адвокат
адвокат
22 април 2020 10:55
Гост

Благодаря Ви за отговора, колега. Независимо дали споделям или не Вашето становище, считам за нещо положително правоспособните юристи да обменяме лаконични становища в този сайт. Не е редно той да бъде превръщан в политически рупор- все пак, е специализиран юридически, а не специализиран политически сайт.

Окръжен съдия
Окръжен съдия
22 април 2020 11:01
Гост

Смешно е (меко казано) дори да се мисли за правна конструкция по чл.343,ал.1,б.“В“ НК във връзка с чл.342,ал.1,предл.3 НК ,каквото според това съобщение е обвинението срещу майката. Защото за да има такова престъпление е необходимо нарушаването на правилата за движение да е „при управление на МПС“ ,т.е. не всяко нарушаване на правилата, уредени в ЗДвП,представлява престъпление по транспорта. В случая, според собщението на това учреждение (не казвам прокуратура, защото тези действия са обида към правото) майката на водача била нарушала изискването на чл.102,ал.1,т.1 от ЗДвП .Санкцията относно това нарушение е единствено в посочената по-горе от мен норма на чл.177,ал.1,т.3,б.“Б“ ЗДвП.… Покажи целия коментар »

адвокат
адвокат
22 април 2020 11:27
Гост

Подкрепям изцяло Вашето правно становище – неслучайно Ви попитах за него. Цивилист съм и понякога изпадам в недоумение от правната квалификация на деянията от страна на прокуратурата- каквото и озадачение изпитах, когато прочетох прессъобщението в официалният сайт на прокуратурата.

льольо
льольо
22 април 2020 14:25
Гост

В друг сайт, цитират Постановление № 1 от 17.01.1983 г. по н. д. № 8 / 1982 г. на Върховен съд в частта с преотстъпващия – според вас може ли да се търси аргумент за наказателна отговорност като се опрат на постановлението?

адвокат
адвокат
22 април 2020 2:33
Гост

Добре, де- сайтът уж е специализиран юридически сайт, а 100% от коментиращите под тази статия от всички предходни коментари, не са юристи -видно от съдържанието на коментарите им. Не мога да разбера защо е този напън тези хора да се изявяват точно в специализиран юридически сайт…Има толкова други новинарски форуми и сайтове- с какво са привлечени точно от този…

Анонимен
Анонимен
22 април 2020 10:20
Гост

Аз не мога да разбера защо е твоят напън да се представяш за юрист, при условие че е очевидно, че прехраната си изкарваш като интернет трол.

адвокат
адвокат
22 април 2020 10:38
Гост

Нима- и от кога лица, представящи се за юристи, мислят като юристи, използват правилно и намясто юридическата терминология, без да са научени на това в юридическите факултети или на политическите тролове не ви е удобно да се коментира САМО юридическата страна на казуса, без намеса на политиканстването и опорните Ви точки…Ако на мястото на Милен Цветков, припознат като журналистическото острие на пп “Демократична България“, беше обикновен гражданин, дали щяхте да развивате такава засилена тролска дейност в специализиран юридически сайт, при положение, че не сте правоспособен юрист или нямаше изобщо да ви интересува казуса…

Анонимен
Анонимен
22 април 2020 12:52
Гост

Пише се „откога“, юридически терминолог такъв. Неграмотни адвокати има, но аз лично не познавам нито един адвокат, който си прекарва цялото време в това да спами глупости в интернет. Не мисля, че заблуждаваш някого, по-добре се концентрирай върху други места, където ще трол-ваш доста по-успешно, отколкото тук.

анонимен
анонимен
21 април 2020 23:05
Гост

Аз не разбрах на този етап кое действие на майката предполага ареста и колосалната гаранция. Момчето е пълнолетно, не е необичайно, че има достъп до колата на майка си. Животът на тази жена е съсипан – детето й сочено всеки ден, всяка минута в ефир, престъпник, ще изкара най-хубавите си години в затвора, ревизия на дружеството, проверки и пр. За капак това.

В никакъв случай не оправдавам постъпката на шофьора, просто ми е жал и за неговото семейство. За всички засегнати в тази катастрофа.

адвокат
адвокат
22 април 2020 2:37
Гост

Не разбирате, защото не сте юрист, но някакси много държите да се изявявате точно в специализиран сайт за юристи…Това как точно би следвало да се разбира?

льольо
льольо
22 април 2020 12:09
Гост

Аз съм – обяснете ми, защото правната квалификация на прокуратурата е по пo чл. 343, aл. 1, б. „в”, вp. чл. 342, aл. 1, пp. 3 oт HK. Ако приемем, че е налице нарушение по чл. 102, ал. 1, т. 1, пр. 2 ЗДвП на майката, как това нарушение е извършено „при управление“ на мпс-то както предвижда чл. 342?

Анонимен
Анонимен
22 април 2020 12:57
Гост

Майката е съгрешила и това е. Не разбра ли какво ти каза „адвокатът“? Той все пак е юрист. Недей пита много, защото Полицията на мисълта ще те обвини и теб в мисловна престъпност.

Анонимен
Анонимен
21 април 2020 20:10
Гост

Надявам се Гешев лично да арестува адвоката, чистачката и началната учителка на шофьора, както и предишния собственик на автомобила, и после да ги държи в ареста 8 месеца без да има внесено обвинение. Очевидно това е начинът да бъде задоволен демократичния българин, който вярва във върховенството на правото и справедливостта.

Пашов
Пашов
21 април 2020 12:11
Гост

Такива младежи има в цял свят. Те са възпитани грешно. Обикновено ако бащата е бил нищо на тяхната възраст и е постигнал много, то не чакай следващото поколение да го задмине. Единици са тези случай. Често растат разглезени и им се купува Playstation още в 4ти клас… НО с договорката, че детето ще учи. Ако искаш детето да учи няма да му купиш конзола. А такива примери имам и аз лично. Надявам се, че децата им поне ще порастнат по-добри. Но шанса намалява, когато го глезиш още от 3-4 годишно. Но аз съм и по-строг. Не смятам, че дете на… Покажи целия коментар »

наблюдател
наблюдател
21 април 2020 19:13
Гост

Как да бъдат възпитани правилно, след като това население от десетилетия е в морален упадък. То не бяха мутри през 90-те, не беше рушене на икономиката и присвоявания и кражби на заводи и какво ли още не. Всички сме наясно, вместо силата на правото, правото на силата е на почит, което фактите доказват ежедневно.

Лелиева
Лелиева
21 април 2020 12:09
Гост

То инцидента и други въпроси повдига. Къде в положение на Пандемия са тръгнали 3ма души в една кола? Как пък така ние успяваме да седим у дома и да спазваме правилата, но винаги има едни тарикатчета, които смятат, че не е нужно да го правят.

Екатерина Д
Екатерина Д
21 април 2020 12:07
Гост

Класическо. Мамино синче, синче на депутат и някакво леко момиче. Сега и е гузно и не иска да говорела и да давала показания. Защо? Защото ти се наруши комфорта от празниците и друсането с трева и наркотици ли бе мила…?

Анонимен
Анонимен
21 април 2020 12:16
Гост

Защото такъв тип хора са свикнали да са богопомазани и над закона естествено.

друг анонимен
друг анонимен
21 април 2020 19:15
Гост

Главно, защото електората мисли със задника си, когато гласува, и избира продажници, които допускат богопомазаните да са над закона.

Ян Богосян
Ян Богосян
21 април 2020 12:06
Гост

Като общество трябва да се замислим какво правим за държавата си. Ние сме учени, че можем да сме тарикати и винаги ще ни се размине. Стремежът към пари и власт е продиктуван от желанието ни да сме нещо повече от комшията. Нещо повече от прошляците, дето живеят в Люлин и в Дружба…ние трябва да живеем на „хълма“, да сме като в LA. Да вижееш в Драгалевци, Бояна е символ. Ти виждаш София от горе. Чисто географски. Но и психологически ти смяташ, че си нещо повече.

Ташкова
Ташкова
21 април 2020 12:04
Гост

Това се случва заради разхлабените мерки на МВР. Защото винаги можеш да се измъкнеш, като платиш на полицай. Да не говорим ,че тия младежи са смятали, че полицайте работят за тях и са им някакви подчинени. Да не говорим и за това, че точно заради ученето на поколения наред да се минава метър се стигна до там и много „граждани“ на София да напуснат столицата за празниците.

Хахо
Хахо
21 април 2020 12:09
Гост

И сега със сигурност си мислят: „Как от толкова коли в тая София точно Милен Цветков ударихме. Да беше някой друг вече да сме покрили нещата“.

Мавродиева
Мавродиева
21 април 2020 12:02
Гост

Момчето е пълнолетно и може да си понесе последиците. Майка му няма защо да се заниамват с нея. Пито платено. Обаче работата е от мурална гледна точка, тя какво дете е възпитала. Но живота е най-големият съдник. Тя ще живее с мисълта, че синът и няма да завърши в Германия и да поеме бизнеса, а ще кисне в затвора. После не е ясно и какво ще става от него.

Филип
Филип
21 април 2020 12:00
Гост

За жалост отново имаме случай, в който добър човек умира, а причинителя на катастрофата е невредим…жестоко петно ще виси в живота на това момче.

Борислава
Борислава
21 април 2020 11:58
Гост

Уви това се случва от години. Тези хлапета налитат и на бой, защото казват: „ти знаеш ли кой съм аз“. Смятат се за божества, както са смятали хората египетските фараони. Всичко им е позволено. Представят си се за съвременна форма на Цицерон, Цезар, Калигула…
Апропо те са точно, като последните императори на Рим. Харчат държавни пари и то за разхищения, като лед от алпите за да пият коктейли с лед. Оргии и какво ли още не. Това води до разпад на империята естествено.

Абагард
Абагард
21 април 2020 11:56
Гост

Уви разигра се класически сценарии от български филм, като „Седем часа разлика“ или подобни, в които се представят бедните момчета и момичета и разбира се от друга страна тези младежи, които на 18 карат скъпи коли и представата им за живот се ограничава с демонстриране на висок стандарт на живот, пушене на трева, каране на скъпи коли и като цяло изключително високо ниво на разглезеност.

Борислава
Борислава
21 април 2020 12:00
Гост

Трябва да ви кажа, че се сещам точно за момчето от този сериал (сега му забравих името на самия актьор, игра по-късно в „Под прикритие“ ролята на Ерол Метин.) Та в този серил играеше разглезено синче на мама и тати, което мисля в края на филма си взе поука от действията си, но като цяло се подиграваше на бедните, демонстрираше висок стандарт на живот.

Анонимен
Анонимен
21 април 2020 11:56
Гост

Млади, безотговорни хора. Не зная на къде отива тоя свят. Може ли да напуснеш местопроизшествието? Спри се, помогни. Може би Милен нямаше да издъхне, ако бяха извикали по-бързо линейка.

Симеонов
Симеонов
21 април 2020 11:57
Гост

Крайно време е за такива пияни, дрогирани, или неадекватни шофьори да се засилят мерките. В противен случай ще продължаваме да четем такива черни новини.

обективен
обективен
21 април 2020 19:21
Гост

И кой да гласува в парламента за засилване на мерките ? Лъчо мозъка ли ? Същия този, чийто син е пътувал в колата причинила катастрофата.

Анонимен
Анонимен
21 април 2020 12:42
Гост

Вероятно са избягали, за да укрият наркотици, които е имало в тях и автомобила.

Ищец във ВАС и СГС
Ищец във ВАС и СГС
21 април 2020 16:30
Гост

Именно. Имали са, носили са, и са били също под наркоза. Дрогират се всичките другарки и другари, така си е…

врачка
врачка
21 април 2020 19:18
Гост

Този свят отива към логичния си завършек, а на този народ това ще се случи още по-скоро.

Саливерстров
Саливерстров
21 април 2020 11:55
Гост

Лъчо МОЗЪКА му викаха преди на тояи депутат, защото не е от най-умните. Типиеч пример за послушник. Каквото му кажат, това прави в пленарна зала. Е какво да е възпитал друго.

фелдшер
фелдшер
21 април 2020 19:23
Гост

И ако не знаете, типичен пример за облагодетелствал се член на гелбаджийската престъпна шайка. От редови доктор – горд собственик на предприятийца с тлъсти доходи.

Русева
Русева
21 април 2020 11:55
Гост

Един човек си отиде и се надявам журналистите да направят всичко възможно да следят случая и този келеш да си получи заслуженото. А в някаква степен и майка му, защото тя го е възпитавала.

Elvira
Elvira
21 април 2020 11:54
Гост

Уви тази трагедия повдига изключително много на брой въпроси. От това защо от частната клиника на няколко метра от произшествето не е дошъл никой и защо при това положение нямаме закон, който да задължава частна клиника да окаже първа помощ, при положение, че случката се случва до нея, а трябва да се чака линейка. Защо не се известяват частните клиники за такива неща? Говорим не да приемат пациент за лечение, но да пратят екип за първа помощ. Защо в същото време линейката в опразнена и празнична София не може 30 минути да стигне до мол Парадайс. Защо този е карал… Покажи целия коментар »

Гражданка
Гражданка
21 април 2020 18:56
Гост

Редно е първо да проверите фактите, после да пишете или да?😀 В София само три болници имат шокови зали и “Токуда” не е между тях. Сигналът в Бърза помощ е постъпил в 18.16 ч., а линейката от “Пирогов” е пристигнала в 18.23 часа. За всеки, който познава София това говори нещо. Според лекарите, само в шокова зала е било възможно да се окаже животоспасяваща помощ на покойния журналист. Е, по стар български обичай, има много по-“вещи” специалисти по медицина, изграждане на следствени версии от типа на ширещата се из интернет, че гражданите на местопроизшествието едва ли не са съучастници в… Покажи целия коментар »

Георгиев
Георгиев
21 април 2020 11:52
Гост

Искрено се надявам на справедлив процес. Тоест да има осъдени за тази трагедия. Почивай в мир, Милене!

Цветков
Цветков
21 април 2020 11:51
Гост

Не , аз просто нямам думи. Честно казано не съм гледал Милен Цветков в последните му предавания и не съм следил изкъсо кариерата му, но определено го уважавах, като човек и професионалист. И ми стана много гадно, когато разбрах. Гадно ми стана и за децата му. Това е нелепо. Да си чакаш на зелено и гамен да те смаже.