Софийският апелативен съд (САС) освободи от ареста четиримата обвинени, че са помагали в отвличането на Адриан Златков.

Основният обвиняем Ивайло Борисов-Ториното излиза на свобода срещу парична гаранция от 10 000 лева. САС наложи същите гаранции и на Георги Джамбазов и Здравка Стефанова, а Мартин Марков ще напусне ареста срещу 5000 лева. Определението на съда е окончателно.

Според апелативните съдии доказателства, че четиримата имат отношение към отвличането на Златков, са събрани, но те са фрагментарни и не са достатъчно, за да обосноват налагането на най-тежка мярка за неотклонение.

Миналата седмица съдия Даниела Талева от Софийския градски съд постанови постоянен арест за четиримата, но подчерта, че доказателствата са само косвени и в никакъв случай не биха били достатъчни за осъдителна присъда.

25-годишният Адриан Златков е син на бизнесмена Тони Златков и беше отвлечен в края на август м.г. Златков пътувал с колата си в района на Герман, където живее и нападателите инсценирали полицейска проверка, за да го накарат да спре, след което го похитили. По-късно баща му сам призна за платен откуп и добави, че похитителите са се държали добре със сина му. Още тогава стана ясно, че похитителите са ползвали „Опел“ и „Шкода“ със затъмнени стъкла и син буркан, носели маски и заблудили Златков, че са полицаи.

Според прокуратурата няколко дни преди отвличането, Ивайло Борисов и Мартин Марков закарали същия автомобил „Шкода“ в сервиз, за да му бъдат затъмнени стъклата и там били заснети. Джамбазов и Стефанова пък пътували до Сърбия, където набавили сим-карти, които са ползвани за водене на преговори с бащата на похитения млад мъж.

1
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
01 май 2024 10:59
Гост

­Г­о­­р­е­­щ­и­ ­м­­­о­­­м­­и­ч­е­т­­а­ ­­в­и­­­ ­­­о­­ч­­­а­­к­­­в­­а­т ­­-­-­­-> https://nu21.fun/girl?4264