Софийският апелативен съд (САС) остави окончателно в ареста 25-годишния Йордан Исаев, който хвърли бомба и рани двама полицаи по време на футболния мач между ЦСКА-София и „Левски“ на 18 април.

Апелативните съдии Владимир Астарджиев, Татяна Грозданова и Мария Митева прецениха, че обвиняемият може да извърши престъпление, ако е на свобода.

Инцидентът стана в началото на второто полувреме от мача, като бомбата беше хвърлена от сектор „Б“, където са привърженици на „Левски“ към сектор „А“ и падна върху стъклопакета на един от входовете на стадиона, където са били полицаите. Тежко пострада 24-годишната служителка на жандармерията Гергана Зашаева, която по спешност беше откарана в болница с опасност да загуби окото си, но след първата операция лекарите казаха, че зрението ѝ ще бъде спасено. С по-леки наранявания се размина колегата ѝ Петър Иванов.

След мача Исаев решил да се покрие, но след като разбрал, че полицията вече знае, че той е извършителят, сам се предал. Пред разследващите разказал, че непознат му дал бомбата, други дрехи и маска, с която да прикрие лицето си, но няма обяснение, защо е приел. Обвинението срещу него е за причинена тежка телесна повреда по хулигански подбуди, за което може да получи наказание от 5 до 15 години затвор.

Съдът прецени днес, че Исаев е бил „ръководен от подбуди, които нямат нищо общо със спортното мероприятие“ и е с висока обществена опасност. Иначе, младият мъж за пореден път се извини за постъпката си и добави, че много съжалява.

„Искам да се извиня пак на Гергана и на другия ѝ колега. Искам лично да ѝ се извиня“, каза пред съда Исаев.

5
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Учуден
Учуден
03 май 2018 12:16
Гост

Такава ни е оправията. На входа не дават да вкарваш бутилка вода с капачката, за да не се хвърля по играчите. А няма ли начин да се проверяват запалянковците дали не внасят бомбички? Хващаш го на входа и го арестуваш. Защо трябваше да се стигне до тук?

4avdar
4avdar
03 май 2018 12:12
Гост

Българите сме като аборигени, по-зле даже. Ще ми се прави на фен този! Добре, че полицайката ще се оправи.

Гошка
Гошка
03 май 2018 12:11
Гост

А сега съжалявал. А като хвърли бомбата къде му беше акъла? Ама: след дъжд качулка. Дано да се поправи в затвора. Можеше да убие полицаите.

5-ко
5-ко
03 май 2018 12:06
Гост

Е, остава и да го пуснат. Той си е потенциален престъпник.

Крюшо
Крюшо
03 май 2018 12:07
Гост

Това, ако се беше случило в друга държава, до сега да са го спукали от бой.