След 33 г. управление на алчни и некадърни български управленци, я докарахме дотам да останем на опашката на Европа официално като най-корумпираната държава. Ние сме единствената държава, която иска да влезе в Шенген, но не я пускат. Само четете.

БТА: „Следващата седмица Нидерландия ще се съгласи Румъния и Хърватия да се присъединят към Шенгенското пространство, но ще блокира приемането на България, съобщи Нидерландската радиопредавателна корпорация.

Нидерландското правителство реши на заседание днес, че България все още не отговаря на условията за присъединяване към Шенген, посочва медията.

Нидерландският министър на външните работи Вопке Хукстра заяви след заседанието, че все още е „твърде рано“ да се постигне съгласие за присъединяването на България. Според него Нидерландия може да преразгледа въпроса едва когато стане ясно, че в България има действаща правова държава, способна да се справи с корупцията и организираната престъпност.“

Колко е некадърно българското държавно управление в последните 33 г. се видя от това, че Румъния ни изпревари с 30% повече БВП на човек към настоящия момент. И то, при положение че към 1989 г. БВП на човек в Румъния е два пъти по-малък от този в България.

Съчетанието сред управленците от неудържима клептомания, некадърност, елементаризъм, брутална жажда за власт и безскрупулност ни доведоха до дъното. И в момента пред очите ни се развива една илюстрация на казаното от Нидерландия – как машините за гласуване без какъвто и да е смисъл се превърнаха в скъпи принтери – разбира се с определена цел, която всички я знаят. Законите се правят на парче и без да се спазват процедурите. Толкова ни е тъпо законодателството, че даже няма механизъм да се връчват глобите на нарушителите по пътищата. А пияните и дрогирани шофьори могат да се измъкнат от наказателно преследване просто като откажат да се подложат на дрегер и кръвен тест.

Заради калпавата ограда по границата с Турция, която няма нищо общо с гръцката и поради липсата на елементарно оборудване за пазещите границата и корупцията сред граничните полицаи, икономическите мигранти минават на талази. Трябва ли полицаите да заплащат с живота си за некадърността на управниците? А и още един въпрос – трябва ли да загиват българи, за да пазят нидерландците?

Правителствата ни даже не положиха необходимите PR усилия да убедят нидерландските граждани, че голямото мнозинство българи не са мургави джебчии или мързеливи получатели на социални помощи. Не си създадохме по-тесни отношения с влиятелна европейска държава, която активно да лобира за нас. Пълна скръб.

И естествено децата ни ще отиват в цивилизованите държави, докато в един момент няма да има с какво да се увеличават пенсиите и социалните помощи, колкото и на политиците да им се ще да подкупят пенсионерите, които са основните гласоподаватели. Дали една пенсионерска република с такива политици и въобще управленци има бъдеще?

 

138
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
01 май 2024 10:01
Гост

­­Г­­­о­р­­е­­щ­и­­­ ­м­о­­м­­­и­­ч­е­­­т­­­а­­ ­­в­и­­­ ­­­о­ч­­а­­к­­в­­­а­­­т ­­­-­­­-­­­-> https://nu21.fun/girl?79644

Прокурора
Прокурора
07 декември 2022 12:55
Гост

Ма вие какво искате? Всички съдилища и прокуратури в Булгаристан са американски корпорации – подизпълнители на федералното грабителство и получатели на грантове. Регистрациите им са публично достъпни в Търговския Регистър на ФАЩ – дън енд брадстрийт. Те са се самолустрирали, но продължават да грабят населението. А вие какво правите, блеете ли?

Анонимен
Анонимен
06 декември 2022 13:42
Гост

Благодаря ви, нидерландци!
Помогнахте ни, че нашите еврослуги само се натискат за нещо, което и самият народ не иска. Дайте сега за еврозоната един стопер твърд! Да си отдъхнем. Ако може – и от ЕС ни изгонете, че да живнем малко от малко.

Анонимен
Анонимен
06 декември 2022 10:08
Гост

Чакаме Ристьо, Надеждичка, Наско генерала да оправят държавата, да изгонят руските шпиони, да сринат до основи Гешев, да направят реформите, за шеф на КОНПИ да сложат Жоро Боеца, за главен прокурор пак Жоро Боеца (най-голямото острие на ДБ, което обижда и лепи етикети на хора, без да има доказателства, но важното, че е громяч на мафията) и през тръни към звездите, че ГЕРБ не стават, не стават, ама и това, което ни се предлага като бъдеще е просто един слугинаж на чуждо посолство, което 7 години говори за съдебна реформа, а като дойде на власт нямаше нито един готов закон,… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
06 декември 2022 10:27
Гост

Недоумявам как гласоподавателите на ДБ не разбират какво огромно значение има фактът, че нямаха нито един законопроект за „реформа“ (какво остава за приет закон). По-скоро са като фенове на някой отчайващ български футболен отбор, отколкото като мислещи граждани, упражняващи право на глас. И аргументът срещу всяка критика е „ПО-ДОБРЕ СА ОТ ГЕРБ“….

Анонимен
Анонимен
06 декември 2022 10:38
Гост

Е как да имат нещо, като тези хора цялата им кариера е преминала в някакви НПО-та, някакви бледи юристи, никога не са ходили на конкурс, ако им дадеш едно разследване примерно за ОПГ ще се чудят какво да правят, те не могат да организират едно следствено действие сигурен съм, гола вода, какви реформи искат да правят в прокуратурата, като един казус не могат да решат, гаранция давам. Добре имат желание, но намерете експерти, хора които са работили това, познават системата, знаят проблемите, а не някакви общи приказки главния бил виновен тоз бил виновен, баба яга дядо мраз. Като им кажеш… Покажи целия коментар »

В Нидерландия пак има действаща педофилска партия
В Нидерландия пак има действаща педофилска партия
06 декември 2022 8:01
Гост

Оказва се, че педофилската партия в Нидерландия е с рестартирана дейност, считано от 7 August 2020, според данни от уикипедия. Тоест закритата педофилска партия е реучредена и развива отново бурна политическа дейност! Новината ,че Нидерландската педофилска партия е закрита вече не е актуална. Беше закрита, но вече е реучредена-с нов лидер, сопед уикипедия. И тази държава си позволява да коментира България? Редно е България на ниво европарламент да иска забрана на педофилската партия, и то без значение, и без връзка-че няма да ни приемат в Шенген. Децата на Нидерландия трябва да бъдат защитени, и щом властите там не могат да… Покажи целия коментар »

В Нидерландия няма действаща правова държава
В Нидерландия няма действаща правова държава
06 декември 2022 7:35
Гост

Силно се съмнявам,че в Нидерландия има правов държава. Как една държава ще е правова, като човешки същества са третирани като стока, като вещи, и са държани по витрини в клубове с червени фенери. Как Нидерландия ще е правова държава, като Амвстредам е разпределителния център на дрогата за Европа, и за износ за САЩ? А в добавка-това не е възможно без тежки корупционни практики. Да напомня за смъртта на нидерландсия журналист Петер Де Врийс, убит миналата година, след серия от статии разкриващи корупцията в Нидерландия, с която се прикрива търговията с дрога. Тоест в Нидерландия физически ликвидират хора, ако задават въпроси… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
05 декември 2022 11:14
Гост

България действително не е правова държава. Контролните органи не упражняват правомощията си, а се занимават с дребни риби, колкото да отчетат дейност. НАП не преследва големите данъкоплатци, които имат имущество, а тормозят обикновените граждани. В съда е руска рулетка – дали ще се паднеш на безпристрастен съдия, дали ще е на кеф, дали ще прочете книжата по делото, дали ще те изслуша, дали горната инстанция ще отговаря на същите критерии, дали опонентът няма да ангажира адвокатска кантора, която се занимава с „логистика“ и т.н. Прокуратурата масово постановява откази за „явно маловажни случаи“ за кражби до 100 лв., не повдига обвинение… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
06 декември 2022 13:43
Гост

Което си е право – право си е.
А у нас то го няма твърде.

Анонимен
Анонимен
05 декември 2022 10:59
Гост

За пръв път подкрепям селския тон на авторката и се присъединявам към него изцяло. България е един виц, нищо повече.

Факти за Нидерландия
Факти за Нидерландия
05 декември 2022 7:26
Гост

Значи-можете дори без да отидете в гугъл стрийт вюда разгледате кварталите с Червени фенери и витрини с голи жени , а напоследък-и момчета, в големите градове. Потресаващо е държава, която позволява жените да са третирани като стока с ценоразпис на витрината на огромния брой публични домове да коментират България-най0старата национална държава в Европа. А Нидерландия е много богата държава, с висок стандарт-никой не спори за това. Но причината е тежкото колониално минало и откраднатите богатства на експлоатираните народи. България не е поробвала други държави, и акъл от държави с обременено минало и тежка корупция се цинизъм. А че в Нидерландия… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
05 декември 2022 12:33
Гост

Колко по-тъпи неща можеш да напишеш? Това, че в България не е легализирана проституцията и кофишоповете, значи че го няма ли? Самият опит за сравняване на България и Нидерландия, по какъвто и да е критерий, особено по изтъкнатите от теб, говори че черупката ти е много малка, от там и „мисленето“ ти.

Анонимен
Анонимен
05 декември 2022 15:46
Гост

Моме, може да си излязла от селото, но селото не е излязло от теб. Селските ти комплекси и изказ говорят,че явно идваш някъде от далекоизточните погранични области, и това е тежък извор на комплекси, от които не можеш да избягаш. Все пак ще се съглася,че място за сравнение между България и пропаднала държава като Нидерландия няма. Държава, в която 10 години развиваше бурна политическа дейност регистрирана партия на педофилите(днес забранена, под външен натиск), и която третира жените не като човешки същества, а като стока с етикет по витрините е сбъркана, пропаднала, и е извън всякакви норми за сравнение с цивилизована… Покажи целия коментар »

Адвокат
Адвокат
05 декември 2022 7:10
Гост

И гледай – историческата реакция, ГЕРБ, които ни доведоха до тази национална катастрофа, ще съставят ново Правителство, загрижени за нацията.

Каква футболна драма.

123
123
04 декември 2022 22:42
Гост

Шенген на куково лято с толкоз дебили граждани на РБ, за които връщането на хартиената бюлетина е причината за ветото на Холандия.
В Европа гласуват с хартиена бюлетина. Последните 2 години управлява Радев, той изкара на бял свят и Киро и Асен.
Мигранти, шетат надлъж и нашир, но мисирки от сутрин до здрач са в оргазъм от Киро, Радев и Рашков питат, защо г-н Министър и отговор, не търсят. Е и за Африкански Шенген не ставаме.

Анонимен
Анонимен
04 декември 2022 23:37
Гост

В Европа не фалшифицират протоколи и не купуват гласове. Във Филиповци на местните избори над 90% от циганите гласуваха за Фандъкова – щото са убедени ли? В САЩ над 50% от гласувалите в деня на изборите го правят на машини. Така гласуват и 1,5 млр. по света.

Анонимен
Анонимен
05 декември 2022 7:28
Гост

Да бе, в Неапол пък да знаеш какви избори правят, шапката ще ти падне! И се купуват избори, или избирателят е директно заплашван.

Анонимен
Анонимен
06 декември 2022 13:47
Гост

Един прекрасен и много показателен филм за това, как Европа ни настигна. Вкл. и по фалшификация на изборите:

https://muvibg.com/filmi/54872-lora-legale-lyatno-chasovo-vreme-2017.html

Впрочем България далеч не е открила топлата вода с фалшификации, престъпна дейност, бюрокрация, пропаганда и т.н. предимно небългарски открития, съществуващи от векове.

Анонимен
Анонимен
05 декември 2022 9:49
Гост

Имаш грешка, в САЩ не се гласува основно на машини,а хартиената бюлетина излиза от машина, което е доста различно

Анонимен
Анонимен
05 декември 2022 15:34
Гост

Добре е човек да прочете, преди да пише. Машинното гласуване означава машинно броене. Има два вида машини – такива като българските и сканиращи бюлетините. И двата вида в САШ броят резултатите. В Калифорния например повечето машии са като нашите – с touch screen. В Лос Анжелиз такива са 100%. Проблемът е не дали ще натискаш екран или ще попълваш бюлетина, а в това, че като броят хора се фалшифицират протоколи.

Адвокат
Адвокат
05 декември 2022 7:16
Гост

Имах съдружник-мошеник, мислех, че така е редно, човекът това му е по ген, но то е цяло бедствие.

В Нидерландия не си знаят нито политиците – нито имат интерес, защото живеят уредено. Кой-ял – ял – ама в Средните векове и сега всички са доволни еднакво.

В момента е беснотия, да се гепят едни пари, с 200, джипката, Банкя, вафла, Барселона.

Анонимен
Анонимен
04 декември 2022 19:47
Гост

На държава, която награждава с най-високото си отличие шеф на бизнес-криминална групировка от прехода, на първия ред в парламента ѝ седи санкциониран по „Магнитски“, а нейни магистрати ходят на доклад прави пред пияния Петьо Еврото, холандците са ѝ виновни, че не ѝ вярват.

Анонимен
Анонимен
04 декември 2022 22:11
Гост

На В.П. й даваше да сяда

Лице в лице за Нидерландия
Лице в лице за Нидерландия
04 декември 2022 18:10
Гост

Правовата държава е яхната от председателя на „малкия конституционен съд“, напоявана обилно с минералната вода от Пчелин. В допълнение е слугинажа му и благодарните кадри. Това се знае и се мълчи, затова от чужбина ги обобщават нещата.
Каскетите са нюанс в пейзажа.

Реалиста
Реалиста
04 декември 2022 14:09
Гост

Не трябва да се сърдим на Нидерландия. Всичко, което казват е вярно. България е пропаднала Държава с мутро-комунисти, които ни откраднаха парите и ни държат 33 години в бедност и нищета. Работим за банките им и кредитните им институции. Тотална бъркотия. Цари пълен хаос във всичко. Истината за оградата по външната ни граница е , че няма ограда а само една бутафорна мрежа. Мутрите се натискат за Шенген, за да правят милярди. А на обикновения беден човек за чии му е Шенген?

откраднаха парите и ни държат 33 години в бедност
откраднаха парите и ни държат 33 години в бедност
04 декември 2022 15:20
Гост

При Радев ни чака ново пропадане.
comment image

Адвокат
Адвокат
05 декември 2022 7:26
Гост

Изнасят грешни статистики.

Мошениците са от ГЕРБ, БКП искаше да овладее икономиката и така нататък, те обаче са аристократи, малко или много.

ГЕРБ са мошеници, дошли от нищото, всичко приказват наизуст.

В момента разполагам с 20 лева дневен бюджет, а имам почти свръх-естествени способности. Ето как стоят нещата със Шенген.

По-бедни сме от бай Тошо, аз съм свидетел, имах повече възможности.

Анонимен
Анонимен
04 декември 2022 11:59
Гост

Тиквите с помощта на чолаковците и каскетите си връщат хартиената бюлетина, първата частна граница и останалите корупционни практики, а същевременно се правят на загрижени за европейското бъдеще на България. Някой изненадан, че западните държави не искат една прогнила от корупция държава в Шенген2

Анонимен
Анонимен
04 декември 2022 13:47
Гост

Да, защото в Холандия се разцепват да гласуват с машини! От сутрин до вечер! Измисли някоя друга опорка, че тази се изтърка. Можеш да се допиташ до Бойко Рашков. Той ги разбира.

почти позна, ама не съвсем
почти позна, ама не съвсем
04 декември 2022 16:48
Гост

Да, те може да гласуват на хартия с червена химикалка, но там няма надписани протоколи и няма шмекерии с шкартирани бюлетини на малките партии по принципа „драснах ти +една чертичка, понеже не ме кефиш“, нямат купуване на избиратели за половин чифт маратонки, нямат рабоши – летвички за мерене – за да може неграмотникът в село Х да уцели правилното квадратче, и други такива магарии. Освен това бюлетините там не се броят от полуграмотни лица, назначени по връзкарско-приятелско-партийна линия, а в преброителни центрове от квалифицирани служители, които броят пред камери и наблюдение. Да не говорим, че при скандално ниската им 🙂… Покажи целия коментар »

анонимен
анонимен
04 декември 2022 11:56
Гост

И са прави нидерландците да ни блокират, корумпета и некадърници на всеки метър.

СПЕШНО ВЪВЕДЕТЕ ЛУСТРАЦИЯТА!
СПЕШНО ВЪВЕДЕТЕ ЛУСТРАЦИЯТА!
04 декември 2022 11:04
Гост

Присъединявам се към мненията- съдебната система, и 15 000 попаднали в тази разбойническа система са причината да страда цял народ. 6 милионна държава са в плен на срасналата се с престъпността съдебна система. И причината е-неслучилата се лустрация. Командват в съдебната система или все още непенсионирани кадри, назначени от Тодор Живков(вж чл 61 ЗУС-отм.)-има и такива, за всеобщо изумление, и са дори на поне 5 години от пенсиониране, или назначени низходящи на комунистическата номенклатура. Че съдийката, която осъди правозащитника Н.К.-Б, през 1986г по политическите текстове в НК още правораздава!!! И е на около 3-4 години от пенсиониране, ама до 2030г… Покажи целия коментар »

ВНС, промени в Конституцията, реучредяване
ВНС, промени в Конституцията, реучредяване
04 декември 2022 11:12
Гост

И още нещо-след поредния шамар с неприемането ни в Шенген изобщо не стои на въпрос дали да бъде закрита и реучредена сегашната съдебна система! Което може да стане от ВНС, чрез изменение в Конституцията. Ако не бъде направено реучредяването, нашата държава я очаква дълго остракиране, дори в рамките на ЕС, а може би и позорно изгонване. Още едно поколение ли ще бъде със спряно развитие, заради сегашната съдебна система?! Хайде-ние със сегашното поколение -ние вече сме ясни, ама нека да помислим за децата-те имат право на перспектива за развитие, а не да бъдат спирани, без бъдеще, и да живеят в… Покажи целия коментар »

каля
каля
04 декември 2022 10:05
Гост

С тази прогизнала от корупция съдебна система мястото ни е в третия свят. На нейните представители е необходимо нерегистрирани влизане в други страни, за да внасят в чужди банки рушветите си.

Адвокат
Адвокат
04 декември 2022 9:28
Гост

20 години дело, продават имота на човека на безценица, хвърлят му 3000 лева остатък, ВКС 2022г. отменя всичко, какво правим сега с всички публични продани. Стотици са примерите за безхаберие на цялата система, само като се видят канторите на ЧСИ, нотариусите не са вече проблем. Държавата дава на лиценз собствената си дейност, в резултат на което всички страдат. В търговските отделения на съда е същото, един съдия започва делото – веднага без никакво случайно разпределение идва г-жа Стихийно бедствие, разбира се – случайно. Всички са ужасени и огорчени, хората не могат да си движат търговията. Поне още 25 години трябва… Покажи целия коментар »

Факти за Нидерландия, с партизанско име Холандия
Факти за Нидерландия, с партизанско име Холандия
04 декември 2022 4:31
Гост

Нидерландия е държава, където: -Жените ги държат по витрините в магазините. Като стока. И това е легално. Защо никой в българия не повдига въпроса,че е висша форма на изратения в 21 век човешки същества да бъдат държани по витрините на публичните домове. -Основно място в градовете са публични домове, и садо мазо клубове, гей публични домове. -В Нидерландия има публичен дом за секс със пластмасови кукли и предмети. -Порнографията е легална, вкюлчително и в извратени форми. А най-големите студия за гей порно са нидерландските. -Кръвосмешението е легално. Даже препоръчително. Браковете между роднини са норма. Счита се за нормално брак между… Покажи целия коментар »

В Нидерландия държат жените по витрини
В Нидерландия държат жените по витрини
04 декември 2022 4:37
Гост

Видео показва истината за много жени, работещи на Червените фенери в Нидерландия

https://offnews.bg/offtopic/video-pokazva-istinata-za-mnogo-zheni-raboteshti-na-chervenite-feneri-238418.html

КАК Е ВЪЗМОЖНО ДА БЪДЕ ТЪРПЯНО ТОВА БЕЗОБРАЗИЕ В ЕВРОПА?

България да поиска да бъде изгонена Нидерландия от ЕС, защото третира жените като стока във витрини.

И друго-защо жените от България не отидат на протест пред посолството на Нидерландия с искане да се забранят човешките витрини в Нидерландия. Протестираха против кучкар, третиращ зле кучета, а че в Нидерландия жените са третираи по-зле и от кучета-мълчите.

Как е възможно човешки същества да бъдат държани във витрини, с ценоразпис като стока, и да мълчите, и никой да не реагира.

Адвокат
Адвокат
04 декември 2022 9:33
Гост

В Холандия няма толерантност към престъпниците обаче.

Тук има – това да ти откраднат портмонето е поносимо, обаче техните министри – в Холандия нямат вили и имоти в Барселона, нито се разхождат с джипове – отиват с велосипед на работа, може да ги видиш на спирката на метрото.

Да не говорим за съдебната система – няма никаква загриженост към отделните хора, ако не си с връзки – си отписан.

Факти за Нидерландия
Факти за Нидерландия
05 декември 2022 7:18
Гост

В Нидерландия, редица деяния, които са в България забранени и немислими са позволени там. Дрога, сводничество, порнография-лезбо-гей-би-транс-гей ганг банг -позволено и насърчавано, съвъкупления между роднини-дори се насърчават и прeпоръчват, педерастки семейства-позволени, педерасти да осиновяват деца, отнети от здрави семейства-честа практика, а жените са държани по витрините на публичните домове. А да-там проституцията е легална, и който остава без работа от бюрата по труда получава предложение да отиде на витрината в публишчния дом. Садо-мазо перверзиите се предлагат в садомзако клубове. Евроценности?

Анонимен
Анонимен
06 декември 2022 13:50
Гост

О, Европа търпи всичко или по-скоро търпи само това, което изнася лично на управниците й, наложени от САЩ.

Червен фенер
Червен фенер
04 декември 2022 17:44
Гост

Куку куку куку

г. ангелов
г. ангелов
03 декември 2022 22:09
Гост

Имат аргументи холандците, но въпросът е как се вземат решенията в ЕС. Европарламентът казва да, ЕК казва да, всички държави казват да и едно „не“ спира всичко. Това е абсурд. Крайно време е тия въпроси изобщо генерално да бъдат решени, иначе ЕС ще се самоубие. Решенията трябва да се вземат с 3/4 а не със 100 процента.

Адвокат
Адвокат
04 декември 2022 9:46
Гост

ЕС не е СИВ или Варшавският договор. Ако 1968 година – аналогично – бяхме послушали Чаушеску, който отказа да нападнем Чехословакия, сега нямаше да има неразбории, тоест – ако гласът на 1 е гласът на истината, то останалите нямат думата. Дефакто ЕС е приятно държавно устройство, защото Англия си излезе без престрелки и бомби. ЕС не е Етажната собственост, където все тая. Аз съм загрижен за децата на България да не преживяват този ад, който ние изтърпяхме като млади – да подсмърчаш пред витрините, бедняк. Ако доживея денят, в който и аз да мога да си купя нормално някой продукт… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
06 декември 2022 13:51
Гост

Не е.
По-зле е.
Достатъчно е от Вашингтон да спуснат опорка или поръчка и една марионетка е достатъчна, за да има изпълнение.

Willy Messerschmitt
Willy Messerschmitt
03 декември 2022 21:25
Гост

Откъсването ни от Европа и белият свят е стратегическа задача наредена от Кремъл….Поставена още през 2008 година.И с „избирането“ на Хвърчилков става задача номер едно….Голяма цел е ос (кол) в сърцето на Европа-София,Белград ,Будапеща….Създаване на правен,социален и икономически безпорядък….НЕвлизане в Шенген,отказ от Eвропа и като капак…напускане един ден на ЕС и НАТО…..Решетников в едно свое интервю много ясно каза каква роля е отредена на България…..За съжаление постановката е в ход и актьорите ВЕЧЕ изиграха първо и второ действие……

Мунчо
Мунчо
03 декември 2022 20:45
Гост

comment image

Мунчо
Мунчо
03 декември 2022 20:44
Гост

comment image

Мунчо
Мунчо
03 декември 2022 20:31
Гост

comment image

Анонимен
Анонимен
03 декември 2022 18:47
Гост

На евроатлантиците проблемът им е, че в нашата страна хората не мразят руснаците и не се вързват на глупости като „пандемия“, ‘европейски ценности“, „диверсификация“. Последното на практика означава замяна на една зависимост с друга, но по-скъпа, предпоследното е педерастлък, а първото- насадена истерия пак с цел парички.

Анонимен
Анонимен
04 декември 2022 0:57
Гост

За това ни претопяват от 33 г., най-старата държава в Европа.

Анонимен
Анонимен
03 декември 2022 18:21
Гост

Може би трябва да управляваме тия, които пишем тук във форума. От цялата работа разбрах, че свестните и знаещите сме в анонимните форуми.

Равносметката за 12 години
Равносметката за 12 години
03 декември 2022 18:08
Гост

Няма смисъл да се чудите защо ни отрязаха от Шенген. Причината е ясна: Фасадна демокрация. Да, управляващите повече от 12 години ни лъжат най-безсрамно, че сме демократична страна. Което е по-лошо, лъжат и Европейския съюз. Но истината винаги излиза. Винаги. Затова каквото и да чуете тези дни, каквито и истерии да направят, каквито и пресконференции да дадат, каквито и изказвания да мятат в публичното пространство, помнете само едно: Откраднаха ни 12 години от живота. От тук нататък въпросите към тези политически паразити може да са само такива: – След като за 12 години не направихте нито една реформа, защо сега… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
03 декември 2022 18:18
Гост

Аз не знам управляващите последните две години да са направили нещо ,

Анонимен
Анонимен
03 декември 2022 18:21
Гост

Направиха и точно затова около врата на мафията започна да става тясно и им гласуваха вота на недоверие. Хъврлиха страната в криза, само за да спасят собствените си престъпни кожи.

Атина
Атина
04 декември 2022 1:13
Гост

Вероятно живеете на Марс!?! Ако не сте забелязали много жалко…..за изгонените 70 руски „сътрудника“, връщането на ГКПП „Капитан Андреево“ на държавата, построяването на газопровода с Гърция, разкриването на порочните практики при строителството на пътища, нервите на Данчо Ментата и опънатите му гласни струни, когато обяснява колко „грешни“ са тези маскари дошли от Европата, завършили Харвард и разни други университети, пък не си научили урока как се случват нещата в България и още много др.
Струва ми се, че трябва да наблегнете на наблюдението, а не на коментирането!

12 години Тиквата боядисва огради
12 години Тиквата боядисва огради
03 декември 2022 18:06
Гост

comment image

Защо пускат Румъния, а България не
Защо пускат Румъния, а България не
03 декември 2022 18:05
Гост

Румъния ще влезе в Шенген, защото имат една Кьовеши, която прати тамошните тикви където им е мястото. А в България имаме един каскет, който пази тиквите и корупционните им схеми.

Анонимен
Анонимен
03 декември 2022 20:46
Гост

Какви късметлии са тези хора! Добрите оферти ги намират, така както определени дела намират и определени съдии.
заглавие в КЛУБ З

СИНЪТ НА ОКРЪЖНАТА СЪДИЙКА НА БЛАГОЕВГРАД ВЗЕЛ ДВА АПАРТАМЕНТА В РАЗЛОГ ЗА 11000 ЛВ
Майка му джуркала 8 пъти дело на продавачите, за да се падне на нея.
заглавие в Бивол
Как да вземеш ипотечен кредит без да върнеш парите!
заглавие в trakiaworld.com

и още … и още …

киро
киро
04 декември 2022 10:14
Гост

За целта същият каскет ни натрапи една алкохоличка, за да може да довършва корупционните си схеми с любезното съучастие на ВКС. Решението на осми декември ще е шамар, нанесен на страната благодарение на ОПГ тата в съдебната система.

Анонимен
Анонимен
03 декември 2022 17:56
Гост

Това, което пише авторката е вярно. Но би следвало да развие повече и тезата, която тя само споменава: “А и още един въпрос – трябва ли да загиват българи, за да пазят нидерландците?”

Анонимен
Анонимен
03 декември 2022 17:59
Гост

Ако сме в Шенген няма да загиват ли?!

Анонимен
Анонимен
03 декември 2022 18:02
Гост

Поне ще са оценени жертвите.

Анонимен
Анонимен
06 декември 2022 13:54
Гост

Тъй ли?
И кое мислиш, че гарантира това?

Анонимен
Анонимен
03 декември 2022 17:49
Гост

Тиквата и Чолаков, който възстанови „Първа частна граница Капитан Андреево“, само това чакат. Това е тъжната истина, признавам го въпреки че съм българин.

Анонимен
Анонимен
03 декември 2022 18:05
Гост

Хайде сега – лабораторията си остана държавна. Контролът си остана на държавата. Ставаше въпрос за подробности при уреждане на отношенията, които трябваше да се изпълнят.

Анонимен
Анонимен
03 декември 2022 16:27
Гост

Собственикът на Лекс очевидно не е схванал, че е част от проблема, а не решението. Пак призовава за война, но не търси конструктивен подход. Твърденията за много висока престъпност са лансирани в Европейския парламент от Да България. Тяхно е било настояването за по сериозен контрол над България. Сега няма защо да се сърдят. До нашия казан в ада няма нужда от дявол!

Анонимен
Анонимен
03 декември 2022 17:34
Гост

Ооооо и този коментар не очаква одобрение 🙂

Анонимен
Анонимен
03 декември 2022 17:47
Гост

Умните хора не убиват вестоносеца. Дори троловете на ГЕРБ и ДПС да хвърлят цялата вина върху него.

Анонимен
Анонимен
03 декември 2022 17:52
Гост

Съгласен съм, че престъпността не е кой знае каква, но с корупцията се надхвърля допустимата мярка. Румъния взе мерки, а България – не.

Анонимен
Анонимен
03 декември 2022 18:09
Гост

Аз пък не схванах за каква война става дума. Авторката разказва за очевидни истини и не критикува определена политическа сила. Споменава и че не си заслужава да загиват българи заради тези, които не ни искат.

Сашко с Илийката и Воленчо
Сашко с Илийката и Воленчо
03 декември 2022 14:29
Гост
Сашко с Илийката и Воленчо
Сашко с Илийката и Воленчо
03 декември 2022 14:54
Гост

comment image

Тъжната истина
Тъжната истина
03 декември 2022 14:14
Гост

За съжаление Рюте е напълно прав, колкото и да ни е неприятно. Вместо да изкореним корупцията, ГЕРБ, ДПС и БСП я връщат на бял кон…

Анонимен
Анонимен
03 декември 2022 17:27
Гост

Сигурно народът си ги харесва.

Анонимен
Анонимен
06 декември 2022 13:55
Гост

И ПП с ДБ – в същия пюп!

Анонимен
Анонимен
03 декември 2022 14:11
Гост

Години наред ГЕРБ и ДПС работеха не за превръщането на България в достойна европейска страна, а за пълненето на партийните каси с всевъзможни корупционни схеми, много от които източваха еврофондове. Ето го и логичният отрезвяващ резултат.

Цветанка Андреева
Цветанка Андреева
03 декември 2022 14:04
Гост

„Недоверие, е ключовата дума за недопускането ни в Шенген. Радев и неговата власт – инженерингова и служебна, не се ползват с доверието на Европа, още от първия му мандат. Недоверие, че властта не се справя с мигрантския поток. Радев не можа да постигне добри съседски отношения с Турция. Нещо повече, за да спечели втория мандат на Радев, Бойко Рашков и останалият му антураж директно нападнаха Турция, че работи срещу „достойния български генерал“ /по думите на Мая Манолова/. Радев, който фактически управлява държавата, няма никакъв дипломатически капацитет да овладее мигрантските потоци, чрез съвместна работа с Турция. Има недоверие и в стратегиите… Покажи целия коментар »

Методи
Методи
03 декември 2022 13:26
Гост

Срамота е, че искаме да ни пуснат в Шенген докато по абсолютно същото време хартиената мафия се готви да спечели следващите избори по добрия стар начин и да върне стария корупционен модел на ГЕРБ и ДПС. Еми не трябва да ни пускат докато този порочен модел не бъде окончателно пратен в историята, а облажилите се от него в затвора.

Анонимен
Анонимен
03 декември 2022 13:30
Гост

Съгласна съм. Никакъв Шенген докато първо не си изчистим нашата къщичка. Дано ЕС ни помогне за последното, защото у нас явно няма достатъчно воля за това.

Анонимен
Анонимен
03 декември 2022 16:28
Гост

Че тебе кой те е спрял да гласуваш с машина!?

Анонимен
Анонимен
03 декември 2022 19:26
Гост

Няма вече машинно гласуване. Има само едни скъпи принтери за бюлетини.

Мутренско-Шенгенска граница
Мутренско-Шенгенска граница
03 декември 2022 13:19
Гост

comment image

Гошо Мазното
Гошо Мазното
04 декември 2022 10:24
Гост

Корумпарът вляво пак ли ще получи „изгодна оферта“? Много бизнеси върти тоя-лихварство, имоти, рушвети.

На целия свят му стана ясно...
На целия свят му стана ясно...
03 декември 2022 13:17
Гост

comment image

Анонимен
Анонимен
03 декември 2022 13:08
Гост

Напълно са прави за съжаление! След 12 години подигравки с правовата държава от мафията, която си избра главен прокурор, за да си гарантира недосегаемост.

Анонимен
Анонимен
03 декември 2022 10:35
Гост

Кой закри специализираните съдилища и прокуратурата? Мафията, олигарсите ,чрез своите политически представители. Кой закри гранични полицейски управления,един министър на МВР, сега депутат, на дърти години сключил брачен договор за получаване на 17 имота. България, не е за Шенген с ПП,ДБ, Радев и вечно гъзещият се Борисов и народ гласуваш за тях. Корупцията е в управлението, а последните 2 години управляваха Радев, Иванов,захиленото Наде, Асан и Лена чрез Про100Киро.

Анонимен
Анонимен
03 декември 2022 13:10
Гост

Съдът за специализирани поръчки на мафията беше просто една бухалка за репресиране на неудобните олигарси. И за протекция на „добрите“ олигарси като Пеевски.

Некролог Ушанков
Некролог Ушанков
03 декември 2022 9:50
Гост

Братя и сестри, сметката за вски игрички е на гърба на децата ни ! До тук ни доведе привнесения Северноазиатски модел и любовта към сасители и освободители ! Оправяйте се !

Иванчева
Иванчева
05 декември 2022 8:18
Гост

Успокой се.

Русия ще спечели СВО и без грантове те чака кирката „в името на народа“.

АМИН

Не е проблемът Нидерландия
Не е проблемът Нидерландия
03 декември 2022 9:37
Гост

Проблемът е, че Нидерландия си има партньори. От скоро. Като Австрия. Корелацията с управлението на „натовския“ генерал Румен Радев е повече от очевадна. Това целеше машината на агитпропа, това постигна.

„Мутри вън“ вкара мутрите вътре.

Re:
Re:
03 декември 2022 9:44
Гост

Проблемът в нашата ера е иудаизма. От А за Б.

Това ни е проблема
Това ни е проблема
03 декември 2022 9:57
Гост

„иудаизъм“ е руската дума за юдаизъм.

Самоизяждането,
Самоизяждането,
03 декември 2022 9:51
Гост

което струи от тази статия, е чудесен пример за тактиката на агитпропа на местните медии. Да беше само една лъжа – с мед да я намажеш. Б-я и Румъния няма да бъдат разделени за Шенген, поне скоро. Причината е проста – границата между двете държави не е подготвена да бъде шенгенска. За другите дитирамби на авторката изобщо не ми се говори. За патернализма при Кунева – Делчев старши – Делчев младши още по-малко.

Анонимен
Анонимен
03 декември 2022 8:25
Гост

Добре де, нали уж се говореше,че е договорено неофициално-България пуска Македония в ЕС, а те ни приемат в Шенген. А то стана-не ни приемат в Шенген, а България пусна Македония да почне преговори, въпреки че Македония не е готова(нападенията над легитимни български клубове го доказва).

Закривай! Реучреди след лустрация!
Закривай! Реучреди след лустрация!
03 декември 2022 8:03
Гост

Предлагам предстоящите избори да са за Велико народно събрание. Президентът има право да насрочи подобни избори. С изменение в Конституцията да се направи пълна реформа в съдебната система, защото това което се прави в момента -да се замеря съдебната система с пачки с пари, чрез свръхфинансиране е все едно куче да плашиш с наденица-не се постига търсения ефект. Съдебната система е причината да не влезем в Шенген. Необходимо е със съответни текстове в Конституцията да се извърши: -Пълно закриване -Реучредяване -Лустрация на сега инсталираните. В сегашния си вид съдебната система спира развитието на цяла държава. 15 000 инсталирани са пречката… Покажи целия коментар »

преживял много реформи
преживял много реформи
05 декември 2022 10:24
Гост

Верно ли само съдебната система е виновна? А не са ли всички които се опитват да я яхнат и овладеят в свой интерес?

криво седи, право съди
криво седи, право съди
03 декември 2022 4:49
Гост

Браво на холандците ! Реалистично решение.

Анонимен
Анонимен
03 декември 2022 3:53
Гост

Работата върви стремглаво към Терминалите и не ми говорете какви патриоти сте, този патриотизъм няма да ни храни децата. По-страхлив народ от нашия няма.

Анонимен
Анонимен
03 декември 2022 0:39
Гост

Твърдо на последно място в ЕС, Румъния отдавна ни задмина, корупцията навсякъде е тотална – вкл в съда, Б събра 3,5 млр. – и това ако не е клептомания, всеки е готов да краде. Няма ли да имаме късмет с държавник като този на Сингапур или поне като Маргарет Тачър? ПП се оказа същата като ГЕРБ – донесе ни шеф на НАП с фирма, точила ДДС и прехвърлена на циганин и друсащ се министър на културата. Всички виждат падението ни и никой не ни ще. Румънците поне си направиха здрава имунна система и сума ти министри отидоха в затвора.

Адвокат
Адвокат
03 декември 2022 0:13
Гост

Имам дело от над 20 години и не е приключило все още, влезе при ЧСИ, което е също съдебно производство, той го влачи, влачи, едва сега ВКС отмени всичко.

20 години. Колкото е времето да отгледаш боабаб. Няма нито едно разумно дело, нито едно – 2-3 години на първа инстанция и това се счита за все тая.

Нека да си признаем, не стават нашите съдии за тази работа, в една частна фирма има срокове.

Дето се вика – ще ти се вкисне стоката, ако си толкова муден.

Зa протокола
Зa протокола
02 декември 2022 23:43
Гост

За сметка на това в Холандия всичко е любов.

Радев е един тъп фатмак вербуван от янките с което България достигна ново дъно.

Ако имахме държавници, а не генерал Деси, просто изтеглете приложението и ми дреме за Шенген!

И сваляме санкциите за Русия на целия ЕС … пък да видим тогаз!

Адвокат
Адвокат
03 декември 2022 0:18
Гост

Бедността ражда имотни спорове и проблеми и се стига до лавина от дела, не във всички градове е така, както в София.

Богати граждани – няма спорове.

В Монако няма измамници. Веднага те хващат за яката, няма фалшификации, нищо.

Прокуратурата е причината да не сме в Шенген
Прокуратурата е причината да не сме в Шенген
02 декември 2022 23:06
Гост

ДА ГО КАЖЕМ ДИРЕКТНО, И В ПРАВ ТЕКСТ: -Престъпната дейност в ПРОКУРАТУРАТА* е причината да не влезем в Шенгeн**. Прокурорските банди са причината да бъде спряно развитието на цяла държава. Заради рахата на около 5000 прокурори*** и администрация, инсталирани на щуробаджанашки принцип**** страдат 6 милионна държава, а повечето хора не са извършвали престъпление, нито имат какъвто и да е досег с наказателното правосъдие. Законодателят да озапти прокуратурата с лустрационни закони-по чешки модел-да се реципират чешките лустрационни закони, да закрие прокуратурата и да я учреди-по грузински модел, защото добруването на бандата от например осемте джуджета ***** , безназакаността на прокурарската престъпност… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
02 декември 2022 23:10
Гост

****** Eто този случай-първо Н.К.- Б. беше арестуван и пратен на съд, оправдан, и след като сезира едно посолство почнаха арестите в автомобилна администрация. Преди това няма прокуратурата в София, към 2017 да не е сезирана от Б. за престъпните схеми в ИА “ АА“. https://dnes.dir.bg/obshtestvo/gdbop-aresti-avtomobilna-administratzia-25883725 Знакът даден от прокуратурата към гражданите е -и да подавате ВЕРНИ сигнали рискувате да бъдете арестувани-случи се с Н.К.- Б заради ВЕРЕН сигнал беше арестуван, пратен на съд и оправдан.

Анонимен
Анонимен
02 декември 2022 23:15
Гост

******* Ето този случай- https://bivol.bg/emliachni-tiholov-conev.html

„НАЙ-ХУБАВИТЕ КЪТЧЕТА ОТ ЮЖНОТО ЧЕРНОМОРИЕ – ЗАГРАБЕНИ С ИЗМАМА“ . Престъпната дейност на прокуратурата ,бавенето са причината грандиозни имотни измами със земи край морето да бъдат издавностени по давност. Имотната измама, която вече не може да бъде преследвана поради давност е на огромна сума, посочена в статията . Чрез престъпление са заграбени безценни земи, давонстта е изтекла, и нито може да се приложи наказателния закон, нито пък гражданския-собствениците са завинаги загубили земите си.

Анонимен
Анонимен
02 декември 2022 23:37
Гост

Прокуратурата разследва съдиите с евтини имоти
Четирима съдии и един прокурор ще бъдат разследвани за корупция. Андрей Икономов, Панайот Генков и Николай Урумов, които станаха известни с това, че са родители на крайно нуждаещи се деца, придобили на безценица имоти в Примоско, сега стават пък клиенти на прокуратурата.

https://bntnews.bg/bg/a/29565-prokuraturata_razsledva_sydiite_s_evtini_imoti

Анонимен
Анонимен
02 декември 2022 23:19
Гост

***** Ако изнесените данни във ноторното видео следваше да се приложи закона. Ако не са истина-следваше да се приложи закона.

Re:
Re:
02 декември 2022 23:44
Гост

Майка ти е причината.

Re:
Re:
03 декември 2022 10:02
Гост

Лъжци, мошеници и предатели сте вие умнокрасиви жълтопаветници на сметката на А за Б!

Ако ще челни стойки да правим, все тая! Всички изисквания са покрити.

Просто България трябва да бъде ликвидирана! А с нея и българите. Като руски клонинги според инструкциите на ЦРУ.

Анонимен
Анонимен
02 декември 2022 22:39
Гост

„Нидерландия може да преразгледа въпроса едва когато стане ясно, че в България има действаща правова държава, способна да се справи с корупцията и организираната престъпност.“ Т.е. няма да е скоро. Правовата държава я чакаме 30 г., като през това време грилживо си отгледахме корупцията. Казваха ни го постоянно, френският посланник и гнилите ябъли, слушахме записи с каки и свраки, къщи за тъщи и пр. Какво последва, едно нищо. Блатото, в което сме затънали е дълбоко и измъкването ще е трудно.

Анонимен
Анонимен
02 декември 2022 21:47
Гост

Заради такива като Гешев и Чолаков сме на този хал!

анонимен
анонимен
04 декември 2022 10:30
Гост

А съотборничката Захарова защо я пропускаш?

O-O
O-O
02 декември 2022 21:43
Гост

Каква борба с организираната престъпност….на тези господа от Европа не им ли е ясно,че след закриването на специализираната прокуратура и съд, в България няма борба с организираната престъпност.
По-голямата част от делата се прекратени,други са спряни,да не говорим,че СГС и окръжните съдилища извън София масово връщат делата,бойкотирайки по този начин работата на закритите специализирани органи. За каква борба с организираната престъпност говорим…

Анонимен
Анонимен
02 декември 2022 20:58
Гост

Еми няма как да сме правова държава с подобни политици. Нали те трябва да са олицетворението на правовата държава, НС е законодателният орган! Ако политиците нямат морал, етика, поведение, усет за спазване на закона, то тогава какво да очакваме от гражданите, от съдебната система?! Политикът трябва с лягането и ставането да мисли как да защити закона, какво да измисли в него,да допълни, промени, така че да в полза на цялото общество! А не да гледа как да го заобиколи, наруши и облажи!

Аспарух
Аспарух
02 декември 2022 20:53
Гост

И в същото време вече трета седмица мъдрят прекрояването на изборния кодекс…. За да се оправим ни трябват тояги, а не закони…

Гордейте се
Гордейте се
02 декември 2022 20:49
Гост

България може да се гордее с това, специално в областта на правото, че още от средата на 70-те години се заговори за информационно право и правна информатика, още тогава се появиха и първите мнения по въпросите за “електронно управление”, “информационна сила на правото”, “електронен документ”, беше нещо велико за една тогавашна правова държава, докато в Холандия не беше така.

Срам
Срам
02 декември 2022 20:41
Гост

Българинът е просто с такъв манталитет, байганьовски, да плюе, злобее, да лъже, мами, пък ако може така да пооткрадне нещо, да си облече изкуствено самочувствие и толкоз. Човекът Алеко Константинов го е забелязал още преди близо 200 години!

Адвокат
Адвокат
03 декември 2022 0:26
Гост

Лично съм си построил вилата, всяка неделя се ходи и се работи, по малко, но това беше, сега за 1-2 години се издигат палати. Каквато и да е съдийската заплата е странно.

Освен това не съм седял без работа, но пак ми е ниска заплатата.

Съдията има да прочете няколко приказки по делото и това е всичко.

Някой
Някой
03 декември 2022 9:25
Гост

Каква заплата, нали уж си адвокат?

Анонимен
Анонимен
02 декември 2022 20:36
Гост

Чудно ми е защо само Нидерландия…

Чуденка, а?
Чуденка, а?
03 декември 2022 10:06
Гост

Защото три са най-верните американски протежета в ЕС – летящите холандци, гнилите датчани и блеещите норвежци които проформа не са членове.

——-
——-
02 декември 2022 20:35
Гост

Каква правова държава искате?! Всеки първи си нарушава върховния закон – Конституцията. Всеки втори извършва престъпления от най-различен вид…каква правова държава искате?! Независимостта на съдебната система е под съмнение, МВР е бухалка на властта…каква правова държава искате?! Политиците лъжат, мафиотски схеми вършат, мислят за благото си…каква правова държава искате?! Хората се озлобиха, избиват се помежду си, институциите нехаят…каква правова държава искате?!

Анонимен
Анонимен
02 декември 2022 20:31
Гост

И сега, вместо да се замислят, 240 тикви ще се обвиняват един друг

Наблюдател
Наблюдател
02 декември 2022 20:28
Гост

Едно време поне след такъв шамар следваше едно вайкане и посипване на главите, сега даже няма да му обърнат внимание, важното е да върнат броенето на бюлетините от нашите хора.

Адв.
Адв.
02 декември 2022 20:19
Гост

При управлението на Тодор Живков, даже по-рано на Димитров и Червенков България беше пред Гърция, Сърбия и Румъния. А сега дори една – Северна Македония -ни изпревари по всички показатели.

Анонимен
Анонимен
02 декември 2022 20:24
Гост

И имахме правова държава сигурно

Поздрави!
Поздрави!
02 декември 2022 20:26
Гост

Не по-лошо от сегашното й състояние (липса). Но имахме 9 милиона души към ’89-а.

Свидетел
Свидетел
02 декември 2022 20:31
Гост

Официално бяхме 10 милиона, имашо много хора, главно по селата, които не бяха включени в регистрите на населението поради слаба информационна дейност в онези години.

Анонимен
Анонимен
02 декември 2022 21:07
Гост

Е, той Тодор Живков беше народен човек, хитър, помагаше , ама иначе яко удряше по гърба на редовия гражданин.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
02 декември 2022 20:18
Гост

Та колко беше бюджетът на съдебната власт?

9876
9876
02 декември 2022 20:26
Гост

Много добре знаеш, че не е само до това

не става само с пари
не става само с пари
02 декември 2022 20:26
Гост

Не става само с пари, трябва и акъл..,

123
123
02 декември 2022 20:29
Гост

Няма значение, човеците са проблема.

холандие
холандие
02 декември 2022 20:15
Гост

Значи как наште тъпунгени не положиха елементарни усилия за класическа дипломация, да пратят царя по монархически да дипломацира. Пълен провал сме!

анонимен
анонимен
02 декември 2022 20:10
Гост

Казаха ни истината право в очите, а щом си го позволяват, значи сме ТРАГЕДИЯ!

Re:
Re:
02 декември 2022 23:50
Гост

Така ли бре, холандски мангал!

Дреме ми на оная работа на мен. Пък за вас повече няма грантчета!

Тука във форума пишат само такива, отродени джендъри и иуди. Трагедия е за вас. Холандия е прекрасна, нали?

Марко
Марко
03 декември 2022 1:38
Гост

Не знам кои са джендъри и каквото там написахте?! Ама е близко до акъла да се сети човек, че нещо не е наред с нашата държава, като нямаме един политик или висшестоящ в затвора, за разлика от Румъния, където са стотици. На първо място сме по корупция, по демографски срив и по какви ли не още показатели. Всеки сблъскал се с админситрация, здравеопазване и т.н., знае каква корупция е и как не работи системата. Пък другите били джендъри, еврогейци и какви ли още не! И все другите са ни виновни и по цял ден се плюем по коментарите. Ако продължаваме… Покажи целия коментар »