Надзирател от затвора в Ловеч уреждал задържаните с мобилни телефони срещу подкупи от техни близки. От прокуратурата съобщиха, че на служителя са повдигнати обвинения за получаване на подкуп и за длъжностно престъпление.

В началото на годината надзирателят влязъл в контакт със задържани в затвора и се уговарял с техни близки да внася телефони, за което те му плащали подкупи. Схемата действала до септември, като парите и телефоните били получавани с пратки.

При претърсвания са иззети телефонните от килиите на задържаните.

Разследването по случая продължава, като е внесено искане за отстраняване от длъжност на служителя, съобщиха от прокуратурата.

През август надзирател беше обвинен за подкуп, но в затвора във Варна. Той получавал пари, за да издейства по-добро положение на затворниците. През лятото пък други трима надзиратели във Варна бяха обвинени, че са пускали на свобода осъдения автокрадец Искрен Маринов.

5
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Страшников
Страшников
07 декември 2018 11:58
Гост

Дребни риби. Колегите цял пистолет вкараха на части.

Иванчо Десиславов
Иванчо Десиславов
07 декември 2018 11:55
Гост

Ей, то в затвора си е ВИП в сравнение с ареста.

Пешо
Пешо
07 декември 2018 11:55
Гост

Чудя се, ако им увеличат заплатите, дали ще престанат с тези дребни престъпления или проблемът е съвсем другаде.

Проф. Хаджийски
Проф. Хаджийски
07 декември 2018 11:57
Гост

Не, проблемът е в народопсихологията и тръгва още от времето на соца, когато имаше лаф „Те ни лъжат, че ни плащат, ние ги лъжем, че работим“. Може да получават и 2000 лева заплата, но пак ще се изкушат за 50 лева подкуп отгоре.

Анонимен
Анонимен
07 декември 2018 11:42
Гост

Нищо ново под слънцето.