Димитър Желязков-Митьо Очите е обявен за общодържавно издирване, съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев. Той е в Бургас, където престъпна група за рекет и наркоразпространение, ръководена от Желязков, беше задържана при мащабна акция на ГДБОП и Специализираната прокуратура.

Към момента са задържани 19 души, до края на деня ще стане ясно на кои ще бъдат повдигнати обвинения, каза Гешев, но отказа да съобщи имената на арестуваните. Той е в морския град по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров, за да оказва методическа помощ и координация.

Входовете и изходите на града са блокирани от униформени, които проверяват съмнителни хора и автомобили.

В района на Бургас от години си съперничат групите на Митьо Очите и на Божидар Кузманов-Божо Кравата в опит да надделеят на наркопазара. Преди две години имаше и опит за покушение срещу Очите в заведението „4 You“, като за него на съд е пратена престъпна група, ръководена именно от Божо Кравата. Според прокуратурата групата му се занимава с убийства, принуда, унищожаване на имущество, наркоразпространение и сексуална експлоатация. Кузманов принуждавал и туроператори да водят клиенти в посочени от него заведения.

Митьо Очите пък има три присъди, които са все след споразумения с прокуратурата. Между 2007 г. и 2010 г. той се призна за виновен като ръководител на престъпна група за разпространение на наркотици, за участие в групата на врачанския наркобос Йордан Тонов – Данчо Пръча, както и за пране на пари. Желязков получи различни наказания, но изтърпя само най-тежкото от тях, което беше 4 години и 9 месеца затвор.

5
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
02 август 2018 11:52
Гост

ГДБОП си знаят работата.

Петров
Петров
02 август 2018 11:33
Гост

Митьо Очите си плащаше на полицаите и минаваше между капките. Но този път го сгащиха.

Възмутен
Възмутен
02 август 2018 11:20
Гост

Изтърпя си наказанието и пак започна да вилнее. Този не трябва да излиза от затвора.

Анонимен
Анонимен
02 август 2018 11:29
Гост

За негово добро е. Иначе на вън ще го очистят.

Анонимен
Анонимен
02 август 2018 11:11
Гост

Митьо Очите този път няма да се споразумее май.