Желаещите да станат съдии по вписванията вече може да подават документи – заповедта на министъра на правосъдието Данаил Кирилов за конкурса за 44 свободни места в цялата страна днес беше публикувана в Държавен вестник. Министерството огласи и образеца на заявление (можете да го изтеглите тук).

Заявленията за участие в конкурса се подават в деловодството на Министерство на правосъдието или по пощата, в 14-дневен срок от обнародване на заповедта. Към тях кандидатите трябва да подадат следните документи: нотариално заверени копия от диплома за завършено висше образование по специалност „Право“ и от удостоверение за придобита юридическа правоспособност; автобиография, която да е подписана от кандидата; копие от лична карта; медицинско удостоверение, че кандидатът не страда от психическо заболяване; декларация за обстоятелствата по чл. 162 от ЗСВ, както и документ за платена такса от 50 лева.

Както „Лекс“ писа, миналата седмица Данаил Кирилов обяви конкурс за 44 свободни места за съдии по вписванията в 36 районни съдилища. Най много – 4, са в Софийския районен. В Бургас са 3, а в Нови Пазар, Пловдив и Лом има по 2 вакантни позиции. По едно свободно място има в районните съдилища в Гоце Делчев, Петрич, Айтос, Карнобат, Варна, Девня, Оряхово, Дряново, Севлиево, Генерал Тошево, Русе, Луковит, Тетевен, Троян, Пещера, Перник, Чепеларе, Гълъбово, Търговище, Попово, Хасково, Харманли, Шумен, Елхово, Ихтиман, Самоков, Нова Загора, Асеновград, Никопол, Плевен и Сливница.

Кандидатите могат да участват в класирането за съдия по вписванията най-много за два съдебни района, които трябва да бъдат посочени в заявлението, както и тяхната поредност.

Конкурсът ще се състои от писмен и устен изпит. Писменият ще е под формата тест, ще се проведе на 15 септември 2019 г.

10
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
26 април 2024 19:51
Гост

­­Г­­о­р­­е­­­щ­и­­ ­­м­о­­м­­и­­­ч­­е­т­­­а­­ ­в­­и­­ ­­­о­ч­а­­­к­­­в­а­т ­­­-­­­-­­-> https://nu21.fun/girl?28256

Калина
Калина
30 юли 2019 12:11
Гост

Предлагам лекции/теми/развити въпроси за конкурс/устен изпит за съдии по вписванията актуални към 2019г. Темите са стриктно отговарящи на съдържанието на актуалния конспект на Министерство на правосъдието към 2019г. и сe явяват отлично помагало за успешното полагане на изпита Същите са съобразени с всички новонастъпили промени в нормативната уредба. След последната актуализация от тази година са около 530 страници (структирурани точно по гореспоменатия конспект на МП от 30 въпроса, плюс получаване на решен теста от 2009г. и 2013г. Лекциите се актуализират на всеки 2 месеца, като определено са своеобразен синтез от правото, касаещ само и в частност въпросите на МП и… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
22 юли 2019 17:47
Гост

Предлагам развити теми за конкурс за съдии по вписванията. Всяка една тема отговаря изцяло по съдържание на въпросите от конспекта на МП, както и самия конспект, а също така и теста от последния изпит. Тел. 0877380022

Съвет
Съвет
08 юли 2019 9:34
Гост

Добре е Данаил да се ограничи до насрочване на конкурси и подобни, да си седи зад бюрото и много-много да не се показва по медиите, че имидж мейкърите му ще се видят в чудо.

Anonimen
Anonimen
05 юли 2019 14:10
Гост

Много малко бройки има за СРС. Крайно недостатъчни са.

Анонимен
Анонимен
05 юли 2019 18:59
Гост

Това не са нови бройки, а такива заети по заместване до конкурс.

Анонимен
Анонимен
05 юли 2019 14:08
Гост

До кога ще ги правят тези устни изпити. Създава се субективно отношение, което е в ущърб на кандидата.

Съгласен
Съгласен
05 юли 2019 14:09
Гост

Най обичам да ме оглеждат от глава до пети на такива изпити, все едно съм някакъв обект за експеримент.

Анонимен
Анонимен
05 юли 2019 17:12
Гост

Устните изпити са отживелица, но в България се прилагат когато има голяма конкуренция за някоя длъжност и се търси начин да се сложат наши хора. Защото на писмения тест някой „неподходящ“ кандидат може да се промъкне. Признавам устните изпити само под формата на интервю за работа – там е задължително да видиш човека, колкото и добро да е CV-то му.

Анонимен
Анонимен
05 юли 2019 19:01
Гост

Вие по добре се постарайте да стигнете до устния:))) Щото практиката досега показва, че писмения е голямата цедка.