Четвърт век от приемането на Закона за данъчното производство и с развитието на данъчния процес в Република България през годините се натрупа и богата практика на Върховния административен съд по данъчни дела. Редица от решенията на ВАС по данъчни дела са с непреходно значение, както за съдебната практика, така и за данъчноправната доктрина. Това е оценено и от председателя на ВАС Георги Чолаков, който е автор на встъпителните думи към изданието.

Луксозното издание на Сборник съдебна практика по данъчни дела на Върховния административен съд на Р България със съставител проф. д-р Иван Стоянов е приносно издание, което обхваща практиката на ВАС по данъчни дела за периода 2007–2017 г., като акцентът е поставен върху съдебната практика през последните години, обръщайки внимание върху промените, които настъпват след приемането на България в Европейския съюз, както и върху системата на административните съдилища у нас, на които са подсъдни данъчните дела.

Коментирайки едни от най-сложните и деликатни проблеми на съдебната практика по данъчни дела, проф. д-р Иван Стоянов успява да създаде първия систематизиран сборник съдебна практика по данъчни дела в два тома, като прави критичен анализ на данъчната юриспруденция.

Изданието е подходящо за практикуващи, за учащи, млади професионалисти, но също и преподаватели.

Заповядайте и на представянето на книгата, което ще се проведе от 17 ч. на 28 февруари 2019 г. в Заседателна зала 1 на Върховен административен съд, където ще дискутираме особената роля на на практиката на ВАС и на СЕС като  ново модерно направление в съдебната система на България на европейско ниво. Специалeн гост на събитието ще бъдe председателят на Върховен административен съд Георги Чолаков.

Линк към FB събитието може да откриете тук.

Очакваме ви!

3
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
14 февруари 2019 11:12
Гост

Нормотворчество след промените, които настъпват след приемането на България в Европейския съюз, събрано в сборник-прекрасна идея.

Анонимен
Анонимен
14 февруари 2019 9:40
Гост

Хубавото е, че сборникът ще представлява интерес за широк кръг от читатели.

Анонимен
Анонимен
14 февруари 2019 9:08
Гост

Поздравления. Практиката на Върховния административен съд по данъчни дела отдавна трябваше да е систематизирана в такова издание.