Задържаният в Германия Северин Красимиров, който е задочно обвинен в убийството на журналистката Виктория Маринова, e признал пред местните власти само, че е ударил младата жена.

Това съобщава АФП, като се позовава на изявление на съда в Целе. В него се посочва, че по време на разпитите заподозреният e казал, че не е искал да убие жертвата и e отрекъл да я е изнасилил.

„Арестуваният призна пред съда, че е имал вербален спор с жертвата на 6 октомври 2018 г. Той е бил под силното влияние на алкохол и наркотици и ударил жената в лицето, след което тя паднала. Той след това я вдигнал и хвърлил в храстите, след което напуснал мястото“, се казва в изявлението на съда.

От него става ясно още, че до дни Красимиров ще бъде екстрадиран в България. Той се съгласи на съкратено производство по екстрадиция, което е прието от съда, а срокът за връщането му в България е 10 дни.

От правосъдното министерство съобщиха, че е получено вече официалното съгласие на немската прокуратура за предаване на Красимиров.

„Към настоящия момент, с активните действия на компетентните органи на двете държави, тече процедура по организиране на фактическото предаване и конвоиране от българските власти на лицето, което се очаква да се случи най-рано следващата седмица“, посочват от министерството.

Междувременно в Русе има засилено полицейско присъствие в ромските квартали в града, след като снощи група мотористи е минала през кв. „Тракция“, където живее 21-годишният Красимиров. Според разследващите той е напуснал България през Дунав мост ден след убийството на Виктория Маринова и отишъл при майка си в Германия, където беше задържан. След това жената сама каза пред медиите, че синът ѝ признал пред нея за извършеното убийство, но казал, че бил много пиян и под влияние на наркотици.

Разследващите стигнаха до Северин Красимиров, след като негова ДНК е била открита по тялото на Маринова, а петна от кръвта ѝ имало по дрехите на мъжа.

В Русе днес се състоя и поклонението пред Виктория Маринова в църквата „Света Троица“, на което се стекоха стотици хора.

8
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
26 април 2024 20:13
Гост

­­­Г­­о­­­р­­е­­­щ­и­­­ ­­­м­о­м­­и­ч­­е­­т­­а­­­ ­­­в­и­­ ­­о­­­ч­­­а­­к­­в­­­а­­­т ­­­-­-­­­-> https://nu21.fun/girl?16050

Филчев
Филчев
12 октомври 2018 16:46
Гост

Аве аре оставяйте го момчето ве, отсега е ясно че е действал при самоотбрана

Anonimen
Anonimen
12 октомври 2018 12:22
Гост

Тоя изверг само дано не пледира „невменяем“.

Ася
Ася
12 октомври 2018 11:53
Гост

Северин Красимиров e извършил това зверско престъпление под въздействието на алкохол и наркотици. Освен това е и с умствена изостаналост. Явно ще променя показанията си постоянно.

Виолетка Стоянова
Виолетка Стоянова
12 октомври 2018 19:43
Регистриран

Алкохолът и наркотиците взаимно се „изключват“.Този човек е бил като „парцал“, а не с амбиции да се „бори“с жените.Питайте психиатрите и лекарите Не ми изглежда умствено изостанъл-дрехите и прическата го очертават като един приличен младеж.Не се набирайте … толкова, де.

Анонимен
Анонимен
12 октомври 2018 11:38
Гост

Вчера следователя Людмил Рангелов каза, че Северин Красимиров е извършил убийството сам.

Минувач
Минувач
12 октомври 2018 11:42
Гост

Освен това и майка му каза, че си е признал всичко. А и ДНК-то нали посочва кой я е изнасилил. Това момче постоянно си сменя версиите.

Джефрис
Джефрис
12 октомври 2018 12:00
Гост

ДНК e уникална, както и пръстовия отпечатък. Не напразно полицията използва теста за откриване на истинските престъпници и доказване на роднински връзки. Не зная как Северин Красимиров си мисли, че ще се измъкне.