Дознателката от Благоевград Розалина Кьосева е арестувана при днешната акция на „Вътрешна сигурност“ и прокуратурата в града.

Вътрешният министър Младен Маринов съобщи, че Кьосева е изнасяла информация на мъж от криминалния контингент, а разследването е от 3-4 месеца. Тя е дъщеря на заместник-директора на Областната дирекция на МВР в Благоевград Георги Кьосев, който също беше отведен тази сутрин от дома си в полицията.

„Към този етап се извършват процесуално-следствените действия и след като приключат и се направи оценка на събраните доказателства, тогава ще се прецени дали той е имал съпричастност към нейната дейност“, коментира главният секретар на МВР Ивайло Иванов. На въпрос на журналисти дали дъщеря му има връзки с криминалния контингент, Кьосев беше лаконичен: „Питайте нея“.

Арестът на полицай в Благоевград идва близо година, след като беше задържан шефът на местния КАТ Данаил Стоицов. През май м.г. той беше обвинен, че с още двама души, между които и бившият полицай Николай Доганджийски, е организирал схема за бърза регистрация на автомобили срещу подкупи.

На шефа на КАТ бяха повдигнати обвинения за подкуп, незаконно притежание на оръжие, което беше намерено в касата му и за престъпление по служба.

Тогава стана ясно, че журналистът Иван Хамбарджийски е подал сигнал срещу Стоицев за корупционна схема с регистрацията на автомобили в КАТ-Благоевград. Българи и македонци се оплакали от порочна схема в КАТ, при която били принуждавани да плащат подкупи от 50 лева до 100 лева, като в противен случай цял ден не можело да регистрират автомобилите си. След плащането обаче схемата се задействала и така на ден били регистрирани между 20 и 30 коли. Тогава Хамбарджийски каза, че покровител на Стоицев е зам.-шефът на полицията в Благоевград Георги Кьосев.

„Има покровител – заместник-директорът на ОД на МВР в Благоевград. Той покровителства не само тази схема, има и други схеми в дирекцията и в скоро време ще излезе наяве всичко – чадър над крими контингента и на незаконни деяния в цялата област“, обясни тогава Хамбарджийски.

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Кръстев
Кръстев
26 март 2019 17:24
Гост

Само мен ли ме учиха, че дознание от години няма 🙂 ?

Анонимен
Анонимен
25 март 2019 17:10
Гост

Поздравления за смелостта на журналиста. Сигурно и други да знаели за схемата, но не са смеели да сигнализират.

Комбина
Комбина
25 март 2019 17:01
Гост

Ще видим резултата от разследването, но по всичко личи, че тя е действала с други хора.

Анонимен
Анонимен
25 март 2019 16:45
Гост

Излага себе си и уронва авторитета на баща й. Но най-лошото в случая е, че е извършила престъпление.