Шефът на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов е арестуван заедно с още няколко служители при акция на Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР и Специализираната прокуратура. Стоицов е бил задържан на работното си място по разследване за корупционни практики в „Пътна полиция“ в Благоевград.

Пред БНР журналистът Иван Хамбарджисйки каза, че е подал сигнал преди 3 месеца за корупционна схема с регистрацията на автомобили в КАТ-Благоевград. Българи и македонци се оплакали от порочна схема в КАТ, при която граждани били принуждавани да плащат подкупи от 50 лева до 100 лева, като в противен случай цял ден не можели да регистрират автомобилите си. След плащането обаче схемата се задействала и така на ден били регистрирани между 20 и 30 коли.

„По моя информация посредниците са трима души – двама мъже и една жена от Благоевград. Всеки ги знае в областния център, сутрин от 6.30 ч. са в КАТ-Благоевград. На ден те уреждат от 10 до 15 номера на коли. Има покровител – заместник-директорът на ОД на МВР в Благоевград. Той покровителства не само тази схема, има и други схеми в дирекцията и в скоро време ще излезе наяве всичко – чадър над крими контингента и на незаконни деяния в цялата област“, обясни пред БНР Хамбарджийски.

Данаил Стоицов беше изведен с белезници от сградата на КАТ и потвърди, че арестът му е след сигнал и медийни публикации, но се чувствал невинен.

5
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Антимафията
Антимафията
29 май 2018 0:45
Гост

НЕ СИ Е ПЛАТИЛ ЧОВЕКА ЕЛАТЕ В ПЛЕВЕН ДА ВИДИТЕ КАТАДЖИИ ЗАВЛАДЯХА ГАДА

Възмутен
Възмутен
22 май 2018 15:55
Гост

Да не съм лош пророк, но това дело със сигурност ще се проточи. За съжаление никой не се бори с корупцията по високите етажи.

Агент 007
Агент 007
22 май 2018 15:53
Гост

Те всички коpумпета се чувстват невинни.

Анонимен
Анонимен
22 май 2018 15:48
Гост

Докато им плащаме ще има място за корупция.

Потърпевш
Потърпевш
22 май 2018 15:51
Гост

Какво да правя. В противен случай трябва да вися цял ден.