Бившият полицай Николай Доганджийски е третият обвинен за корупционната схема в КАТ-Благоевград. От прокуратурата съобщиха, че e обвинен за това, че е помагал на шефа на КАТ Данаил Стоицов при вземането на подкупите.

Стоицов беше арестуван миналата седмица с още трима души, когато от прокуратурата обявиха, че е разкрита схема за бърза регистрация на автомобили и избор на табели срещу подкупи от 50 до 100 лева.

В продължение на 6 месеца участниците са били разследвани, като са следени и със специални разузнавателни средства. Първоначално обвинени бяха само Стоицов и Бойко Шарков като негов помагач. Установено е обаче, че освен Шарков, Доганджийски също е имал активна роля за получаване на подкупите за бърза регистрация на коли, които след това били предавани на Стоицов.

На шефа на КАТ бяха повдигнати обвинения за подкуп, незаконно притежание на оръжие, което беше намерено в касата му и за престъпление по служба.

Още миналата седмица от прокуратурата казаха, че единият от участниците в схемата е бивш полицай, който се познавал със Стоицов. Според обвинението Доганджийски е бил човекът, който е провеждал срещи с шофьорите, които са готови да си платят за бърза услуга и номер по избор и лично уговарял размера на подкупа. От прокуратурата са преценили, обаче, че няма нужда да искат постоянен арест за Доганджийски, като подчертават, че са се съобразили и със здравословното му състояние, поради което му е наложена парична гаранция от 6000 лева

В понеделник Окръжният съд в Благоевград реши да остави Стоицов за постоянно в ареста, а на Бойко Шарков беше наложена парична гаранция от 7000 лева.

Следващата седмица предстои Апелативният съд в София да реши окончателно дали шефът на КАТ ще остане за постоянно в ареста.

3
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
01 юни 2018 19:04
Гост

Сигурно има и още. Просто не са ги хванали.

Киро
Киро
01 юни 2018 17:57
Гост

То тая схема в цялата страна е една и съща, ама явно не са отчели нещо на някой

Анонимен
Анонимен
01 юни 2018 17:55
Гост

Какво го мислиха досега, опитваха се да го накарат да им свърши работата по доказването ли?