Главният прокурор Иван Гешев е поискал среща с президента Румен Радев, за да обсъдят съдебната реформа и конкретни промени в прокуратурата. Това е станало в кулоарите на парламента днес преди гласуването на новото правителство, съобщи „Дневник“. Според изданието Гешев е поздравил президента Румен Радев за преизбирането му на поста и е поискал разговор с него „за законодателни и други промени в прокуратурата, които са ваш приоритет“, а държавният глава е изразил готовност за такъв разговор.

Главният прокурор каза пред журналисти, че е поздравил и новия премиер Кирил Петков и добави, че е видял почти пълно припокриване на тезите на прокуратурата и на Петков за нулева толерантност към корупцията. По думите му, изключение е само позицията на премиера за провал на делото за източването на КТБ, като главният прокурор подчерта, че прокуратурата си е свършила работата, като е внесла обвинителния акт в съда, но той не е приключил процеса дори на първа инстанция.

По-рано пред журналисти Гешев коментира намеренията на новото правителство за приоритетна съдебна реформа, като каза, че прокуратурата я подкрепя, но ако тя не е концентрирана върху неговото отстраняване и овладяване на институцията.

„Тази съдебна реформа трябва да обхване цялото наказателно правораздаване, и правоохранителните органи. Там са и МВР, където има огромни проблеми, там е и съдът, там е и прокуратурата, там е и следствието“, каза Гешев и посочи за пример вътрешното министерство, където шефът на ГДБОП е демонстрирал липсата на случайно разпределение на делата с вмешателство във вътрешните убеждения на разследващите. По думите му, никой началник, министър или директор няма право да се меси в разследването.

„Така че има много проблеми, които трябва да бъдат решени цялостно в наказателното правосъдие, а не реформата да бъде концентрирана върху това да бъде махнат точно този главен прокурор и да бъде овладяна прокуратурата. Това не съответства нито на европейските стандарти, нито на интересите на българското общество и българските граждани“, добави Гешев.

Главният прокурор изрази и надежда, че в бъдеще ще има синхрон в работата на прокуратурата с МВР, защото вътрешното министерство е това, което трябва да разследва извършените престъпления.

Адвокатът на обвинения за „Хемус“ е потвърдил, че е оказван натиск на прокурор

Адвокатът на обвинения за изпиране на 53 млн. лева за строежа магистрала „Хемус“ е потвърдил, че разследващите от ГДБОП са убеждавали наблюдаващия прокурор да наруши закона, за да бъде сключена „сделка“ с клиента му.

Това стана ясно днес от думите на главния прокурор, който коментира казуса с обясненията на обвиняемия Борислав Колев и конфликта между МВР и прокуратурата. Според държавното обвинение шефът на ГДБОП Калин Стоянов е оказвал натиск над прокурори от градската прокуратура да не протестират наложения на Колев домашен арест, да изменят обвинението му в по-леко и да го пуснат да пътува в чужбина. В замяна пък той щял да даде обяснения за разкриването на схемата с източването на милионите за ЛОТ-5 на „Хемус“.

От прокуратурата заявиха, че в събота Колев бил отведен в ГДБОП, защото искал да дава обяснения, но той отрекъл и обяснил, че е там по искане на адвоката си Христо Ботев. Според държавното обвинение защитникът заявил, че има уверения от градската прокуратурата за поетите обещания към клиента му, ако той даде обяснения. Наблюдаващата прокурорка отвърнала, че такива уговорки са незаконни и затова шефът на ГДБОП поискал да говори с нея ѝ и казал, че така тя слага край на разследването.

В отговор вчера вътрешният министър Бойко Рашков попита как е възможно разследващите да окажат натиск на трима прокурори и каза, че прокуратурата съзнателно бави разследването, защото то ще отведе до бившите управляващи от ГЕРБ.

„Кажете ми едно нещо, което Бойко Рашков е казал и е вярно, и тогава ще ви отговоря“, отвърна днес главният прокурор. По думите му, в случая няма неразбирателство между МВР и прокуратурата, а незаконен натиск, за да се извърши вероятно престъпление срещу правосъдието, като се смачка делото.

„Разпити се правят от полицаите, не от прокурорите. Те можеха да го разпитват всеки ден по 4 пъти. Така, че това е лъжа, която беше изречена снощи. Другата лъжа е, че прокурорите не съдействали на разследващите. В българското законодателство е уредено, че наблюдаващият прокурор ръководи разследването, той дава указания и разследващите ги изпълняват. Не прокурорите съдействат, а разследващите органи работят под ръководството на наблюдаващ прокурор“, каза още Гешев.

По думите му, от наблюдаващия прокурор най-вероятно е искано да бъде поето някакво незаконно обещание.

„Това е обективната истина и с разрешение на наблюдаващия районен прокурор мога да ви кажа, че тази обективна истина е потвърдена и от защитника на това лице“, добави днес обвинител №1.

66
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
13 декември 2021 20:43
Гост

Кооператорът с каскетче май не схваща, че или трябва бързо да си ходи, или скоро ще е на „Векилски“.

...
...
13 декември 2021 20:56
Гост

Най-добре ще е кака Кьовеши да прояви милосърдие и да не разделя братята Тиквунчо и Каскетчо, а да им осигури обща килия.

Димитър
Димитър
13 декември 2021 22:32
Гост

Надай се Кьовеши няма юрисдикция за всичко ,а Конституцията ни леко ще й пречи,все още има едно нещо наречено суверинитет……

Анонимен
Анонимен
13 декември 2021 23:22
Гост

Тиквата на това се надява – на вътрешното убеждение на Гешев и на липсата на юрисдикция на Кьовеши. Но това е до време, а бай Ставри е търпелив. Лошото е, че заради тъпия и упорит каскет България за няколко години може да загуби много милиарди от пропуснати евросубсидии, след като за предишните 10 години изгуби други милиарди по чекмеджета и офшорки.

Димитър
Димитър
14 декември 2021 1:12
Гост

Душички няма начин да съберете 180 души за смяна на разпоредба от КРБ! Примирете се най-накрая…Знам болезнено е,трудно,че няма да успеете да изкривите правото за да сте добре,но да ,така става. Не се бойте Гешев няма да ви тормози….много

Анонимен
Анонимен
14 декември 2021 9:21
Гост

Бедни каскетни душички, които ще ставате все по-бедни след спирането на кражбите и милионите в чували, примирете се, че мандатът на Гешев рано или късно ще приключи и тогава много от калинките на ГЕРБ и ДПС ще се запознаят с интериора в Централния софийски. Поради горните причини борбата ви за запазване Гешев на поста е обречена и буди единствено съжаление и присмех в правните среди.

Димитър
Димитър
14 декември 2021 19:12
Гост

Мило протестръче,не само че не може да махнете Гешев,даже казахте че има шанс да не успеете да махнете ВСС предсрочно…..В момента знаете че няма как да си изпълните „обещанията“ и пъплите като пчелички опитвайки са да нарушите КРБ още малко. Не само че калинките на ГЕРБ няма да взлзат в затвора възможно е вас да ви пъхнат там заради перманентното нарушение на КРБ

Димитър
Димитър
14 декември 2021 19:13
Гост

Да мандата на Гешев ще приключи -късно,а вие няма да сте на власт за да го видите

Проскубания бухал
Проскубания бухал
13 декември 2021 19:45
Гост

Хопалянка, ай да видим протестърските тролчета какви невероятни хипотези ще започнат да измислят, за да обяснят това. Предлагам направо да се организира конкурс на темата, че може и роман да се получи….

Любопитко
Любопитко
13 декември 2021 20:37
Гост

„Колега“, и ти ли сам си говориш или вече имаш разтроение на личността?

Проскубания бухал
Проскубания бухал
14 декември 2021 1:11
Гост

Тъпа лична обида, плод на липса на възпитание и показваща чисто безсилие. За съжаление най-големите привърженици на отстраняването на Гешев могат само да крякат и да нагрубяват другите, защото много добре знаят( надявам се), че конституционният модел към момента не позволява на разни новоизлюпени политици-авантюристи да налагат волята си върху главния прокурор без да имат необходимото мнозинство. Протестърите много ми напомняте кучета, които лаят, но не хапят. Искате промяна, но можете само да овряквате света с клишета като нулева корупция, справедливост и честност. Вярвавате в плоски мантри и опростени послания и доктрини, а забравяте, че има закон, който трябва да… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
14 декември 2021 9:24
Гост

Аз единствено вярвам, че повече няма да се изнасят крадени от властта милиони в чували и няма да се плаща на тролове, за да защитават абсурдни тези като напр. че ГЕРБ и ДПС са само почтени хора и не са извършвали престъпления или че Гешев има морални, нравствени и умствени качества за заемане на поста гл. прокурор.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
14 декември 2021 12:04
Гост

Не мисля в този сайт има хора които сляпо вярват, че ГЕРБ и ДПС са светци, освен ако не са тронове. Гешев може и да не изглежда особено интелигентен и съм сигурен че има много по-подготвени юристи от него. Реалността обаче е такава към настоящия момент. Категорично съм против да се разрушава балансът и взаимодействието между властите, само защото Гешев не ни кефи. Да плюеш като каруцар през медиите колко е зле прокуратурата е позорно и само отслабва държавността. Ако някой има претенции да прави реална промяна, да събере подкрепа в парламента и да я почва. Така се прави. Всичко… Покажи целия коментар »

адвокат от САК
адвокат от САК
13 декември 2021 15:56
Гост

До “Анонимен 13 декември 2021 15:37Гост Не е шизофреник, а обикновен платен политически трол, възхваляващ каскета.“ Напротив- проблемът ви е, че не съм трол, а адвокат и това си личи от начина ми на мислене, който може да се проследи във всичките ми коментари.Да припомня на всички кирилпетковски тролове върховният ни закон- нашата Конституция- КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Чл. 11. (1) Политическият живот в Република България се основава върху принципа на политическия плурализъм. (2) Нито една политическа партия или идеология не може да се обявява или утвърждава за държавна. Това, което вършите вие, е да внушавате, че всеки коментатор, който… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
13 декември 2021 15:57
Гост

В Конституцията не пише, че редовно трябва да си пиете хапчетата, но е за Ваше добро да го правите.

адвокат от САК
адвокат от САК
13 декември 2021 16:02
Гост

До “Анонимен 13 декември 2021 15:57“ А знаете ли защо в КРБ не се вписват частните случаи като вашия- защото конституционните норми са правни норми с максимално висока степен на абстрактност и те закрепят правни принципи, а не конкретни правни положения;0 Що се отнася до вашия клиничен случай- лекувайте се, ако не искате- ваш проблем, но аз- здравия човек, нямам работа с болните като вас хора…

адвокат от САК
адвокат от САК
13 декември 2021 16:07
Гост

До “Анонимен 13 декември 2021 15:57“ Конституционните норми не се отнасят до вашия клиничен случай, затова се лекувайте, а аз като единствения нормален и правопоспобен юрист в този форум ще продължа да разобличавам Кирилпетковските тролове…

Анонимен
Анонимен
13 декември 2021 16:20
Гост

Егати шизото. Потрес

Каскет да се наричам, първа радоста е за мене!
Каскет да се наричам, първа радоста е за мене!
13 декември 2021 15:33
Гост

Каскетния трол с шизофренията гледам вече се е примирил с раздвоението на личността. Аз и абсолютно всички други колеги, с които съм говорил, обаче не смятаме за нормално лице като Гешев, което избирателно покровителства част от мафията в България, да заема поста главен прокурор.

Анонимен
Анонимен
13 декември 2021 15:37
Гост

Не е шизофреник, а обикновен платен политически трол, възхваляващ каскета.

адвокат от САК
адвокат от САК
13 декември 2021 15:45
Гост

Кирилпетковските тролове не сте юристи, едно си знаете, едно си баете- защото “трудът“ ви да публикувате чужди коментари, чието съдържание не разбирате, е възмезден, само дето не е ясно дали декларирате в НАП тези си приходи от тролска дейност, но… иначе врещите за законност, без да знаете юридическият смисъл и съдържание на този юридически термин. Всички вие си въобразявате, че думите “ вътрешно убеждение“ в правото означават субективно лично възприемане на действителността, докато те значат нещо друго в правото- да се действа съгласно доказателствата, годни за съд. Дори не знаете, че един юрист е длъжен да разграничава обективното от субективното-… Покажи целия коментар »

адвокат от САК
адвокат от САК
13 декември 2021 15:50
Гост

Кирилпетковските тролове не са юристи и не съм им подписал специално пълномощно, за да имат право да критикуват Гешев! А вътрешното убеждение на Гешев е гарантирано от закона и щом има такова вътрешно убеждение, значи е прав, а всички останали сте платени Кирилпетковски тролове!

..........
..........
13 декември 2021 15:56
Гост

„адвокат от САК“ не знам дали е адвокат, но може да направи кариера в катедра „Съдебна психиатрия“

адвокат от САК
адвокат от САК
13 декември 2021 15:59
Гост

До “………. 13 декември 2021 15:56“ Вие нали там сте лежащо болен и публикувате коментарите си от болничното си легло- затова ли е този напън да дойда при вас- защото си нямате физическа компания, понеже сте сам/а в стаята;D

адвокат от САК
адвокат от САК
13 декември 2021 16:01
Гост

Всички сте за психиатрията, а аз съм единствения правоспособен юрист тук, който не Ви е подписал специално пълномощно да говорите от мое име!

Димитър
Димитър
13 декември 2021 15:16
Гост

Ами като не е работа на адвокатите да се изказват добре или зле за прокуратурата,вие какво мрънкате бе или не сте адвокати? Едно от двете-протестърната идиотия (поне при повечето ).Май шизофренията не е при колежката „Адвокат от САК“ а от протестърните тролове. Я ми кажете бе „радетели“ на правото,защо Кирчо-Тапирчо иска промяна във формата на държ.управление и преразглеждане на решенеи ан КС №3/2003г. За да може Мунчо,а прадон президенчето да бъде гръмодържец,значи махаме Бойко да дойде другия диктатор

адвокат от САК
адвокат от САК
13 декември 2021 15:10
Гост

До “Шизо 13 декември 2021 14:31“ Мдаа- бесни сте, защото нямате никакви логически и юридически аргументи, освен личните нападки с цел внушаване на някакво психично заболяване на личността ми;D ЗАЩО СЕ СТРАХУВАТЕ ТОЛКОВА МНОГО ОТ ТОВА, КОЕТО ПУБЛИКУВАМ, а- да не би то твърде много да вреди на възложителя, за когото сте приели да извършвате платен тролинг в полза на неговата теза;0 Сори- ВИНАГИ ще пиша това, което казват автентичните нормативни актове и това, недраги троле, не зависи от възложителят ви, а единствено от моята свободна воля на адвокат и гражданка и ВИНАГИ ще защитавам с всички законни средства ДЪРЖАВНОСТТА… Покажи целия коментар »

Кирил
Кирил
13 декември 2021 14:49
Гост

Поредният мафиот, който си е повярвал, че всичко се урежда с пари.

Анонимен
Анонимен
13 декември 2021 14:55
Гост

За съжаление отстраняването му от поста главен прокурор няма да е лесно, но след като Тиквата си замина, ред е и на Каскета Му, за да заживеем в истинска правова държава.

адвокат от САК
адвокат от САК
13 декември 2021 14:29
Гост

Мдаа- политиканите и политическите тролове се дразнят особено много от независимостта на адвокатите по повод упражняване на адвокатската ни дейност…. Дали пък не са служители на гдбоп или наети от тях лица, това остава загадка, но каквито и да са , умират от яд относно посоченията факт, който е упоменат и в чл. 134 от КРБ, чл.2 от ЗАдв., и в чл.3 от ЕКА;D

Анонимен
Анонимен
13 декември 2021 14:34
Гост

Вие вече и в множествено число ли започнахте да се представяте?! Явно шизофренията не прощава. Ако Вие наистина сте адвокат, а не трол с каскет, което се вижда от самолет, то тогава вече познавам 1 (един) адвокат в цяла България, който да се изказва положително за Гешев.

адвокат от САК
адвокат от САК
13 декември 2021 14:41
Гост

До “Анонимен 13 декември 2021 14:34“ Аз съм адвокат, а правата, предоставени от законодателя във връзка с упражняваната от ВСИЧКИ адвокати дейност по защита на правата на гражданите и обективирани в чл.134 от КРБ във вр. с чл.2 от ЗАдв. и чл.3 от ЕКА, са предоставени на всяко лице, което упражнява адвокатска професия в България- затова и употребявам множествено число. Мдаа и тук търпите крах, г-н/г-жо социолог, политолог или филолог;0

Анонимен
Анонимен
13 декември 2021 14:45
Гост

Аз пък ще ти кажа, че не е работа на адвокати да се изказват положително или отрицателно за главния прокурор. Да си чул магистрат да изказва мнение за председателя на ВАдвС? Всеки да си знае гьола… Казаното от „адвокат от САК“ във всичките ѝ коментари е юридически обосновано и съответства на действителността. А вие колега неюрист, може само да пишете във форумите хейтърски коментари. Това, което прави прокуратурата в последните години никога не се е случвало и мутрите чрез платените им политици се опитват да ѝ подсекат пътя. Това е истината. Защото ако прокуратурата е „бухалка“, то значи и съдът… Покажи целия коментар »

Правосъдие за всички
Правосъдие за всички
13 декември 2021 14:53
Гост

Прокуратурата, драги ми каскетолюбителю, през последните години за едни като Пееевски беше ПРИКРИВАтура, за други като Божков беше ПОРЪЧКОратура. А не само всички юристи, но и цялото общество е зажадняло за истинска справедливост за всички, а не за гонене на едни олигарси и прикриване престъпленията на други такива. Затова личността и действията на Гешев са напълно несъвместими с поста, който заема.

Димитър
Димитър
13 декември 2021 15:17
Гост

Ами като не е работа на адвокатите да се изказват добре или зле за прокуратурата,вие какво мрънкате бе или не сте адвокати? Едно от двете-протестърната идиотия (поне при повечето ).Май шизофренията не е при колежката „Адвокат от САК“ а от протестърните тролове. Я ми кажете бе „радетели“ на правото,защо Кирчо-Тапирчо иска промяна във формата на държ.управление и преразглеждане на решенеи ан КС №3/2003г. За да може Мунчо,а прадон президенчето да бъде гръмодържец,значи махаме Бойко да дойде другия диктатор

Проскубания бухал
Проскубания бухал
13 декември 2021 19:59
Гост

Точно. На хората, които са вкусили от властта, не трябва да се вярва. Кирчо е още наивен и неопитен и му казват какви да прави. Очевидно се подготвя почвата за промяна на формата на управление. Само като прочета коментар, в който се славославя един или се плюе друг, ми става ясни, че авторът му е просто един обикновен агитатор, а не юрист. Всеки истински правист възприема определена личност на публична длъжност през призмата на правилата – Конституция и закони и прочие. Ако поведението е в рамките на нормите, вече се обсъжда целесъобразност и някакви персонални мотиви. За съжаление мн псевдоколеги… Покажи целия коментар »

Де юре
Де юре
13 декември 2021 14:06
Гост

Не остана вече нормален юрист, който да вярва на думите на Гешев.

адвокат от САК
адвокат от САК
13 декември 2021 14:14
Гост

По-скоро- адвокатите вече започваме да оказваме отпор на всички политически мотивирани креатури, независимо дали са държавни органи или не- независимостта на адвоката при изпълнение на задълженията му и по-специално – чл.3 ал. 2 и 3 от ЕКА, са най-скъпата, но и най- сладката привилегия на професията адвокат и е безценен моментът, когато напр. силова структура като гдбоп не може да влияе на един адвокат, когато адвокатът изпълнява мот-а-мо предписанията на Закона.

Адвоката
Адвоката
13 декември 2021 14:18
Гост

Най-презираният от нас адвокатите е Гешев, който не само е политическа креатура, но най-нагло, открито и показно погазва закона, за да прикрие престъпленията на една политическа сила.

адвокат от САК
адвокат от САК
13 декември 2021 14:25
Гост

До “Адвоката 13 декември 2021 14:18Гост
Най-презираният от нас адвокатите е Гешев…“ Аз съм софийски адвокат- ха сега, като твърдите, че всички адвокати сме презирали гешев- пъбликувайте Специалното пълномощно, което съм ви предоставила, за да правите такива волеизявления от мое име и за моя сметка- защото съгласно граматичното тълкуване на коментара ви, думата адвокати е в членувана форма, което значи обхващане на всички адвокати в България;D Толкова сте адвокат и юрист, колкото аз съм трамвай, политически троле;0

Шизо
Шизо
13 декември 2021 14:31
Гост

Прав сте колега, адвокат от САК, никой не Ви е подписал специално пълномощно да прави волеизявления от Ваше име, така че се успокойте – Гешев е най-светлата личност в юридическите среди в България – само си пийте хапчетата редовно

Анонимен
Анонимен
13 декември 2021 14:37
Гост

Адвокате от САК, Гешев освен това винаги е казвал само, единствено и нищо друго освен истината! Ако може само да удвоите дозата на хапчетата, които приемате в момента…

адвокат от САК
адвокат от САК
13 декември 2021 15:07
Гост

До “Шизо 13 декември 2021 14:31“ Мдаа- бесни сте, защото нямате никакви логически и юридически аргументи, освен личните нападки с цел внушаване на някакво психично заболяване на личността ми;D ЗАЩО СЕ СТРАХУВАТЕ ТОЛКОВА МНОГО ОТ ТОВА, КОЕТО ПУБЛИКУВАМ, а- да не би то твърде много да вреди на възложителят, за когото сте приели да извършвате платен тролинг в полза на неговата теза;0 Сори- ВИНАГИ ще пиша това, което казват автентичните нормативни актове и това, недраги троле, не зависи от възложителят ви, а единствено от моята свободна воля на адвокат и гражданка и ВИНАГИ ще защитавам с всички законни средства ДЪРЖАВНОСТТА… Покажи целия коментар »

Коко
Коко
13 декември 2021 14:51
Гост

Защото всичко което казва е въздух под налягане.

адвокат от САК
адвокат от САК
13 декември 2021 14:02
Гост

Oттук нататък, нека всеки неюрист да знае, че ВИНАГИ В БЪЛГАРИЯ ИМА ОТДЕЛНИ СЕМЕНЦА- АДВОКАТИ, СЪДИИ, ПРОКУРОРИ, СЛЕДОВАТЕЛИ, КОИТО НЕ СЕ ПРОДАВАТ НИКОМУ- нито на продажните политици, нито на престъпниците, нито нан обвинени/ подсъдими лица и да имат това предвид, когато умишлено нарушават закона, защото не знаят дали няма да попаднат на тях. Още веднъж- БРАВО, КОЛЕГА БОТЕВ за това, че не сте се поддали на натиска на гдбоп.

адвокат от САК
адвокат от САК
13 декември 2021 13:54
Гост

Лелеее, платените политически тролове, искащи унищожаването на прокуратурата у твърдящи, че тя защитавала герб и борисов, умряха- сега възложителите им мислят новите опорни точки, с които да “оправят“ пораженията, нанесени от статията- ахахаха;0 Така се случва, когато някои упражняват занятието “трол“;0 Очаквам да започнат да олюят личността на колегата Ботев, защото няма друго какво да направят;0

Юрист
Юрист
13 декември 2021 14:12
Гост

Всички нормални юристи искат не закриването, а промяна на структурата на прокуратурата и отстраняване на Иван Гешев – така че прокуратурата да работи в името на народа и за справедловст, а не в името на Доган сарай и обръчите от офшорни фирми и за прикриването на престъпните им схеми за източване на държавата. А платените каскетни тролове защитават Гешев като Матросов на абмразурата, въпреки че си дават сметка за какъв пълен олигофрен и престъпник иде реч.

Анонимен
Анонимен
13 декември 2021 13:52
Гост

Гледам приемането на новия кабинет в Парламента. После чакам някой да се заеме с махането на Иван Гешев!

Чочо
Чочо
13 декември 2021 14:53
Гост

Време му е. Достатъчно поразии направи.

Анонимен
Анонимен
13 декември 2021 13:51
Гост

Няма нищо нормално в случващото се

адвокат от САК
адвокат от САК
13 декември 2021 13:51
Гост

“Адвокатът на обвинения за изпиране на 53 млн. лева за строежа магистрала „Хемус“ е потвърдил, че разследващите от ГДБОП са убеждавали наблюдаващия прокурор да наруши закона, за да бъде сключена „сделка“ с клиента му.“ Браво на колегата- той изпълнява реално чл. 3 от ЕКА, а именно; ЕТИЧЕН КОДЕКС НА АДВОКАТА Чл. 3. (1) При упражняване на професията си адвокатът е независим. (2) Адвокатът действа в съответствие със закона, с правилата на този кодекс и законните интереси на клиента, не се влияе от личните си интереси, не се поддава на външен натиск или на чуждо въздействие и предоставя правна помощ, ръководейки… Покажи целия коментар »

Де юре
Де юре
13 декември 2021 14:09
Гост

Според кой бил потвърдил? Вие да се говорил с колегата адвокат или дословно рецитирате свободните съчинения на Гешев? Отдалече си личи, че не сте адвокат, а каскетен трол.

Анонимен
Анонимен
13 декември 2021 13:51
Гост

Дано си признаят за цялата схема, а не да прикриват ГЕРБ

Любенова
Любенова
13 декември 2021 13:51
Гост

Няма нужда да се отлага повече – Гешев трябва да напусне позицията, която заема.

Симо
Симо
13 декември 2021 14:55
Гост

Обаче така и няма доблест да го направи.

Цепето
Цепето
13 декември 2021 13:50
Гост

Да се надяваме, че скоро Гешев ще си замине!

Рики
Рики
13 декември 2021 14:55
Гост

Би било много добре.

Пучи
Пучи
13 декември 2021 13:50
Гост

Момента е деликатен. Доказва се огромного крадене и то ще покаже че надали само за Хемус са крали

Хари
Хари
13 декември 2021 14:56
Гост

А Боко с неговите пътища…

Кено
Кено
13 декември 2021 13:50
Гост

Някой съмнява ли се, че Бойко Бориосв е замесен в краденето? А и други де. Еми не се. Ама трябват сега доказателства, иначе са си празни приказки това.

Анонимен
Анонимен
13 декември 2021 13:49
Гост

Тоест тоя и брат му може да прикрият схемите ба Бориосв за да го защитят? Продажни прасета!

Шопи
Шопи
13 декември 2021 14:58
Гост

Със сигурност. И те са в кюпа.

Bebesko
Bebesko
13 декември 2021 13:49
Гост

Надявам се да има справедливост!

Де юре
Де юре
13 декември 2021 14:07
Гост

Докато Гешев е главен прокурор справедливост не може да има. Доказано във времето с действията му.

Анонимен
Анонимен
13 декември 2021 13:48
Гост

И сега какво правим?

Анонимен
Анонимен
13 декември 2021 14:15
Гост

Сменяме Каскета или продължаваме да търпим гаврата с правото, на която сме свидетели по време на 12-годишното управление на ГЕРБ и ДПС.