Бившият министър на околната среда и водите Ивелина Василева не помни премиерът Бойко Борисов да е наричал лидерката на БСП Корнелия Нинова „госпожа Лъжа“. Днес Василева даде показания по делото за непозволено увреждане, което Борисов заведе срещу Нинова, а след това съдът присъедини и насрещни искове от нейна страна към премиера.

Според Нинова и защитата ѝ, думите на Борисов са изречени през януари 2017 г. в Айтос, където той е бил с Ивелина Василева за подписване на договор за изграждане на пречиствателна станция. Днес Василева каза, че не помни в нейно присъствие премиерът да е изричал такива думи, нито дори след това те да са отразявани в медиите. Тя каза, че помни само значимостта на събитието, защото за пръв път в града щяла да заработи пречиствателна станция.

Борисов съди Нинова за нейно изказване пред „Нова телевизия“ на 23 март м.г., в което тя казва по негов адрес „Крадецът вика: Дръжте крадеца“. Лидерката на БСП пък се почувствала засегната от публични изяви на Борисов преди това, в които той я нарекъл „госпожа Лъжа“, „върл активист на СДС“ и „бъдещ диктатор“. Искът на Борисов срещу Нинова е за 26 000 лв., а тези на Нинова са за общо 30 100 лв.

Спор в залата предизвика днес експертиза на записи от изказвания на Борисов, представени на миналото заседание от адвокатите на Нинова. Те са с идентично съдържание с ползваните по делото, но защитата на Борисов беше на път да я оспори, за да стане ясно дали се различават техническите параметри на дисковете. Съдът напомни, че спорът не е по Закона за авторското право, а е важно съдържанието на записите, след което защитниците се съгласиха експертизата да бъде приета.

След показанията на Василева, съдия Невена Чеуз обяви делото за изяснено и предстои съдът да излезе с решение.

5
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анчо
Анчо
09 октомври 2018 9:46
Гост

Казали си истината в очите, пък после се съдят.

Анонимен
Анонимен
09 октомври 2018 9:16
Гост

И двамата захапят ли – не пускат. Интересно какво ще бъде решението на съда.

Минувач
Минувач
09 октомври 2018 8:50
Гост

Интересно как определят колко струват обидите.

Мишо
Мишо
09 октомври 2018 8:37
Гост

Ивелина Василева добре е отбелязала, че изграждането на пречиствателна станция в Айтос е много по-важно от подхвърлянията на Борисов.

Анонимен
Анонимен
09 октомври 2018 7:57
Гост

Двамата обикновено са в конфликт, но този път прекалиха с цирковете.