Благотворителна изложба е един от начините, по който Варненският апелативен съд ще отбележи 20-годишнината от създаването си.

Тя е озаглавена Light (светлина) и представя творби на деца и учители от Школа „Дедал“.

„Светлина ще озари днес арт – салона на Апелативен съд – Варна“, съобщиха от институцията. И допълват, че „празникът на изкуството“ е подреден в нарочно създадения изложбен салон на петия етаж в Съдебната палата.

В него са изложени картини на 19 автори на възраст от 7 до 70 години. Те представят творби, създадени с различна техника – масло, акрил, акварел, живопис, линогравюра, монотипия, туш, перо, релеф, фотография, симплаж.

Средствата от продажбата на картините ще отидат за купуване на специализирана литература за библиотеката на школа „Дедал“.

Това е пета поредна изложба, която авторите на школата подреждат в Апелативен съд – Варна. „Партньорството между съдебната институция и школа „Дедал“ промени средата, в която работят съдии и съдебни служители. Показа ни категорично, че мястото на изкуството, което ни променя ден след ден е в съда.

Дедал е един от най-ярките партньори на Апелативен съд – Варна, с които вече втора година работим по изпълнение на социален проект в подкрепа на талантливи деца в неравностойно положение“, посочват от съда.

И определят школата като „явление, духовно пространство и одухотворено семейство за стотина талантливи деца с физическо или семейно страдание и за техните учители“.

„Нека бъде светлина“, казват апелативните съдии и канят всички на изложбата, за да се насладят на картините и за да помогнат на възпитаниците на социалния център по изкуствата.

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Фен
Фен
08 юни 2018 11:46
Гост

Честит празник и поздравления за светлината, която внасяте с тази благотворителност.

Яна
Яна
08 юни 2018 11:44
Гост

Интересно. Много широк възрастов диапазон.

Анонимен
Анонимен
08 юни 2018 11:44
Гост

Картините са много красиви.

Анонимен
Анонимен
08 юни 2018 11:43
Гост

Много благородно начинание.