Заплахите срещу спецпрокурора Ангел Кънев целят проваляне на наблюдаваните от него дела с изключителен обществен интерес, а това би се отразило негативно върху авторитета на страната пред европейските институции.

Това се казва в позиция на Асоциацията на прокурорите в България (АПБ) (виж тук), в която организацията изразява солидарност и подкрепа за спецпрокурора, който е бил заплашен и системно следен.

Случаят беше огласен вчера от държавното обвинение, като беше посочено, че прокурор от Специализираната прокуратура е бил системно следен и заплашен с убийство (повече виж тук).

В служебния си кабинет в сградата на ул. „Черковна“ в сряда магистратът открил заплашителна бележка. Тя била оставена в шкаф с канцеларски и други работни материали. Там бил намерен и хартиен плик, адресиран лично до прокурора, без посочен подател. В плика били открити патрон (калибър 9х19 мм) и няколко хартиени бележки. Изрезките съдържали отделни думи, сред които „кръв“ и „информиран“, както и името на чужда държава, и болница в столицата, която прокурорът многократно посещавал. По-късно стана ясно, че обвинителят е Ангел Кънев, който от известно време е с охрана. Преди две години Прокурорската колегия го защити с декларация, след като Васил Божков публикува негови снимки, направени пред сградата на НАП. Част от делата, които наблюдава Ангел Кънев, са срещу бившия екоминистър Нено Димов, срещу Миню Стайков и братята Бобокови.

В декларацията си по повод заплахите към Кънев, от асоциацията казват: „Подобни опити за оказване на натиск върху магистрати, чрез всяване на страх, са в пълен разрез с европейските ценности, към които страната ни се стреми вече дълги години. Българските прокурори и АПБ категорично не приемат и се противопоставят на всяка форма на насилие и опити за натиск при  изпълнение на служебните задължения към прокурорите и магистратите като цяло“.

От асоциацията отбелязват още, че ще продължат да бъдат непримирими към всякакви форми на уронване на престижа на съдебната власт чрез персонални атаки към прокурори.

Призоваваме към законосъобразно, професионално и отговорно  поведение от страна на всички държавни органи, ангажирани в борбата с престъпността, както и към обществена нетърпимост към подобни уродливи прояви!“, се казва още в декларацията.

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева обясни малко по-късно днес, че е направен оглед на служебния кабинет на спецпрокурора на ул. „Черковна“, иззети са видеозаписите от камерите, както и доказателства, на които е назначена комплексна дактилоскопна и биологична експертиза. Разпитани са трима свидетели, както и заплашваният спецпрокурор.

42
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
George Mark
George Mark
06 декември 2023 7:27
Гост

Fantastic blog i have never ever read this type of amazing information. Kevin Mccallister Coat

Fauxjacket
Fauxjacket
14 ноември 2023 7:33
Гост

The best faux leather jackets are the ones that make you happy. And our effort is to provide you with faux leather biker jacket womens. So visit our site now.

Eddie Lydon
Eddie Lydon
02 октомври 2023 8:27
Гост

I trust you post again soon… Pink Ladies Jacket

Lorena Duran
Lorena Duran
30 септември 2023 7:47
Гост

I am very much pleased with the contents you have mentioned. I wanted to thank you for this great article. Drive Jacket

Aime Leon Dore Leather Jacket
Aime Leon Dore Leather Jacket
19 септември 2023 11:56
Гост

Excellent blog! Such clever work and exposure! Keep up the very good work. Aime Leon Dore Leather Jacket

Farhad
Farhad
26 юли 2023 11:26
Гост

APB masterfully highlights the challenges that Angel Kanev encounters while handling socially significant cases. The show’s compelling storytelling keeps you on the edge of your seat, rooting for justice to prevail. Don’t miss out on this captivating series! Use code APB20 to enjoy a special discount on your subscription and dive into the world of high-stakes crime-solving.

Angeliko
Angeliko
08 февруари 2023 21:23
Гост

Честно казано, започвам да мразя всичко свързано с политиката и религията. 1212 angel number pregnancy

slope io
slope io
11 октомври 2022 12:28
Гост

Благодаря за новините. Мисля, че в случая е изключително важно такива хора да не са спокойни и извършителят да бъде открит.
slope io

suka
suka
12 април 2022 7:42
Гост

It’s great to be here with everyone, I have a lot of knowledge from what you share, and to say thanks, the information and knowledge here helps me a lot. nytimes crossword

Анонимен
Анонимен
09 април 2022 19:45
Гост

Какви са тия глупости, каскетите надминаха и укрите в постановки!

Калоянски
Калоянски
09 април 2022 9:14
Гост

Трябва да се каже как и по какви заслуги Кънев от районен се ‘специализира’ , освен че подслушва разговори в коридора на съда и докладва за тях. Изключително нагъл и безскрупулен, особено като обслужва нечии интереси.
Постановка в стил 80-те години, с неговото лично участие, за да се изкара жертва

Анонимен
Анонимен
09 април 2022 12:30
Гост

Прекомерната амбиция в работата, съчетана с крайния обвинителен уклон, ведно с полицейска школовка не дава никога в крайна сметка добри резултати. Такъв манталитет на работа има краткотрайни ефекти, които обаче впоследствие се оказват измамни и ненадеждни.

Анонимен
Анонимен
08 април 2022 23:23
Гост

Не мога да повярвам, че четящи този сайт искат смъртта на магистрат. Вече се удари дъното на мерзостта, глупостта и омразата. Моля ви, осъзнайте се. На първо място става въпрос за човек, нечий син, баща, съпруг, приятел, колега. Така ли ще се реформира съд. система? Жалко!

Отчаян
Отчаян
08 април 2022 18:27
Гост

Отвратителна постановка на прикватурата.

„В служебния си кабинет в сградата на ул. „Черковна“ в сряда магистратът открил заплашителна бележка.“

Там да не се влиза като в Мол? Или е вътрешен човек, или е постановка.
Ако е вътрешен човек, професионалния подход е да не се вдига обществен шум, а бързо и тихо да се открие кой е. Но тогава- не може да се вдига шум и приквтурата да се прави на жертва.
Явно е постановка, но измислена от някой капацитет като оная с пръскачките. Поради това се вдига вой и търси „състрадание“.
Отвратителна и гнусна постаноивка, напълно достойна за злодеите от прикватурата.

Прокурора
Прокурора
08 април 2022 15:17
Гост

Тоя е престъпник до козирката – всичките ни прокурорски преписки против ОПГ Топлофъкация и съдиийите отиват именно при тоя толуп, досещате се че чл.9 от ЗСВл е сгазен. По всички постановления същият излага редица фикции, откровени лъжи, за да блокира преписките и да откаже образуване на ДП. Да го стрелят, имат пълно основание хората. Престъпниците заслужават наказание, а не медийна слава. Да му пуснат няколко куршума и от нас, като поздрави за 20 милиарда лева откраднати от „ОПГ Топлофъкация“

Анонимен
Анонимен
09 април 2022 17:11
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Не ви ли омръзна от простотията?
Не ви ли омръзна от простотията?
08 април 2022 14:58
Гост

Много силно казано е, че тази работи и то нещо законно и различно от поръчките на Гешев! Доколко може, личи от нулевия резултат до момента, като осъдени лица с влезли в сила присъди! За милиционерите-софийски или елховски, това може да е нормално, предвид умствения им капацитет, но за прокурори определено е недостатъчно! Затова са и тези смешни постановки за създаване на героичен ореол на подобни срамни с присъствието си в прокуратурата лица и още по истеричната подкрепа на т. н. АПБ в лицето на няколко пудели на хранилка при Каскета!

Анонимен
Анонимен
08 април 2022 14:02
Гост

Ангел Кънев работи с голям хъс и изключителен обвинителен уклон. Надявам се, да не се стресне и този път. Ако се укаже, че това е така, както се представя, вероятно заплахата идва от МВР, защото те са майстори на номерата и интригите, а са и много злобни и завистливи. Освен това, без проблем ще преодолеят пропусквателния режим

Филип
Филип
08 април 2022 12:19
Гост

Дано да го хванат този.

Дичо
Дичо
08 април 2022 12:20
Гост

Вътрешен човек е. Та кой може да влезе току така в прокуратурата.

Кирилов
Кирилов
08 април 2022 12:06
Гост

Тази работа ми се вижда доста нагласена.

Kasket Drama TV
Kasket Drama TV
08 април 2022 11:40
Гост

Поредната идиотщина на идиотите с каскети.

умерен/уморен/ песимист
умерен/уморен/ песимист
08 април 2022 11:25
Гост

Рашков и Киро пак са объркали, и прокурора и прокуратурата. Други изискаха записите от МС, алооо. Тях трябва да плашите, за да не лъснете по медиите, с тайните си срещи с „независими“ разследващи и европрокурори.

Нов
Нов
08 април 2022 11:25
Гост

„Дързост и грозота“ – епизод пореден. Не им ли омръзнаха тия театри, дтига постановки, та да се хванат да посвършат и малко работа…

Красен
Красен
08 април 2022 12:08
Гост

Лошото е, че сапунката продължава вече много дълго време.

Анонимен
Анонимен
08 април 2022 11:11
Гост

Глупости!

Театър „Каскет и смях“
Театър „Каскет и смях“
08 април 2022 11:00
Гост

Ловенето на руски шпиони не мина, явно кака Сийка е задействала план Й (след като план Б, В, Г, Д, Е, Ж, З и И също бяха посрещнати с насмешка) преди закриването на Съда за специализирани поръчки на мафията.

Спиридон
Спиридон
08 април 2022 12:11
Гост

Тя така ще стигне до „Ю“. Обаче ефектът ще е нулев.

Анонимен
Анонимен
08 април 2022 10:48
Гост

Лошото е, че ходи доказвай кой праща такива послания.

Харалампиев
Харалампиев
08 април 2022 10:48
Гост

Е пределно ясно е, че някаой има интерес прокурора да си свие крилата малко.

Малина
Малина
08 април 2022 10:48
Гост

Жизнено важно е на такива да не им се дава мира и да се намери извършителя.

Рики
Рики
08 април 2022 12:14
Гост

Дано да се случи. Недопустимо е да се заплашват магистрати по какъвто и да е повод.

Арнаут
Арнаут
08 април 2022 10:47
Гост

Мафията си действа явно.

Симеон
Симеон
08 април 2022 12:15
Гост

Тя никога не е спирала.

Чипев
Чипев
08 април 2022 10:47
Гост

Самият факт, че още има хора, които пращат подобни послания и такива, които плащат за подобно нещо говори, че прокуратурата не си е вършила работата добре през последните години. Включително при Цацаров, включително при Гешев. Които казаха, че „респектирали престъпниците“.

Фики
Фики
08 април 2022 12:17
Гост

И се хвалят с перфектното си досъдебно производство.

Неманя
Неманя
08 април 2022 10:46
Гост

И по думитена Гешев, като им орежели 20 милиона и престъпниците щели да празнуват. Айде кажете ми как тия 20 милиона ще спрат един ненормалник, който си е свикнал да репресира и така си живее, явно ненаказан през всички тези години, да прави патрон в плик?

Пешов
Пешов
08 април 2022 10:45
Гост

Това е скандално

Мишев
Мишев
08 април 2022 10:29
Гост

Уви, това са приоми присъщи на мутрите от 90те

Alfredo
Alfredo
08 април 2022 10:29
Гост

Въпросът е кои дела гледа и кой има интерес да спре да се гледа

Камелия
Камелия
08 април 2022 10:29
Гост

Е това е ясно

Danielle Porter
Danielle Porter
31 август 2023 16:20
Гост