Шефът на ГДБОП Калин Стоянов вече е обвиняем за оказан натиск над една от прокурорките по делото за милионите от магистрала „Хемус“. От Софийската районна прокуратура съобщиха днес, че на Стоянов е изпратена призовка и е обвинен за това, че е опитал да склони длъжностно лице да наруши свое служебно задължение във връзка с правораздаването (престъпление по чл. 289 от НК), за което може да получи от 1 до 6 години затвор.

Шефът на ГДБОП е на свобода срещу подписка, а разследването ще е под надзора на апелативната и на Върховната касационна прокуратура.

От държавното обвинение поясниха, че са били разпитани множество свидетели, иззети са били записи от камери, а в разследването е включена и антикорупционната комисия.

До обвинението на Стоянов се стигна, след като преди две седмици наблюдаващите прокурори по делото за „Хемус“ се оплакаха от натиск от страна на ГДБОП заради обвиняемия Борислав Колев. Полицаите заявили, че той иска да даде обяснения и поискали да бъде заведен при тях за разпит. На 11 декември една от наблюдаващите прокурорки отишла в ГДБОП, но там Колев казал, че не знае защо е доведен и няма да дава обяснения. Според прокуратурата адвокатът на Колев е казал, че има уверение, че клиентът му ще получи по-леко обвинение и няма да бъде задържан, ако разкрие схемата за изпирането на над 53 млн. лева за строежа на магистралата.

След като прокурорката казала, че не може да се сключи такава сделка, шефът на ГДБОП поискал среща с нея. Така се събрали Калин Стоянов, двамата наблюдаващи прокурори, зам.-шеф на СГП, разследващи и оперативни работници.

„На тази среща директорът на ГДБОП с неподходящ тон се обърнал към наблюдаващата прокурорка с реплики в смисъл, че тя слага край на разследването, като отказва да изпълни искането на защитата и че за това ще ѝ бъде търсена отговорност. Всички призиви на прокурорите да се спазва добрият тон, че те действат по закон и вътрешно убеждение, че те ръководят разследването и влизането в конфликт не е в интерес на разследването, са останали нечути от директора на ГДБОП. Той отправил нови реплики в съшия смисъл, излязъл от кабинета и срещата приключила“, разказа тогава говорителят на градската прокуратура Десислава Петрова и подчерта, че колежката ѝ, която се явила тогава в ГДБОП, била категорична, че за над 20 години работа, не е виждала „такъв безпрецедентен натиск“.

Междувременно вътрешният министър Бойко Рашков заяви, че недоумява как двама разследващи могат да окажат натиск над трима прокурори и в отговор на започналото разследване срещу шефа на ГДБОП, МВР започна преписка за осуетяване на разследването.

Впоследствие Борислав Колев беше върнат в ареста с определение на Софийския апелативен съд, но той все пак даде обяснения в прокуратурата в присъствието на главния прокурор Иван Гешев. Преди това, по искане на обвиняемия, той се е срещнал и с Рашков, за което съобщи лично вътрешният министър. Според МВР-шефа Колев е споменал имена на замесени в схемата, а след това той е бил разпитан и пред съдия.

82
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
29 декември 2021 3:41
Гост

Това нормално ли е? Нормално ли е следователи да разследват следователи или прокурори? Нормално ли е натовареността на следователите да е в пъти по-ниска от тази на разследващите полицаи? Нормално ли е следовател в окръжните следствени отдели да получават заплата от около 4000-6000 лева, а тези по-нагоре…? Нормалмо ли е за съдии, прокурори и следователи новогодишни бонуси от 2,3 заплати…и отделно заплата. За сравнение следовател – разследващ полица – заплата на разследващи полицаи0- около 1500 лева? Нормално ли е прокуратурата да бъде в съдебната власт? Така съм чувала и само питам

Кисел прокурор
Кисел прокурор
29 декември 2021 13:15
Гост

Вие сте чувала, ами аз помня. Помня че до 2006 г следствие в МВР нямаше и тогавашните следователи работехме всичко. Но следствието беше нарочено за виновник за неуспеха на тогавашната съдебна реформа, и силно редуцирано, и от тогава възникна разследване в МВР / на двойно подчинение/. А за разликите в статута и заплатите на разследващите в МВР и тези от следствието, за техните възможности, и колко са независими, често съм говорил с мои приятели- разследващи. Горе главата разследващи, все пак сте първа категория труд!

бай Ставри
бай Ставри
28 декември 2021 11:18
Гост

Душичка.

Анонимен
Анонимен
26 декември 2021 16:26
Гост

Колеги, доколкото малка част от коментиращите са такива….Припомнете си кой е Рашков, как е станал следовател, какви дела е водил, как е назначил Гешев, каква е историята с „бръмбарите“ у Филчев и защо не е бил подписан Указът за избирането му за Главен прокурор. Сегашният му вид на пенсиониран, алкохолизиран бивш следовател е малка част от това, което Рашкав е бил и е! Не забравяйте!

Анонимен
Анонимен
27 декември 2021 10:01
Гост

Колегите юристи анализират правната страна на действията и резултатите от дейността на съответния орган, а лайнометите с каскети ровят за доноси дрещу съответния орган, чиято дейност е в полза на обществото, но на тях не им отърва.

Falcone
Falcone
24 декември 2021 22:47
Гост

Според мен човекът просто си е изпуснал нервите. Разбира се, че не може да бъде осъден за това че с „неподходящ тон казал на прокурорката, че проваляла разследването и за това щяла да носи лична отговорност“. Това е освен несъставомерно, така също и смехотворно. Няма престъпление в НК, при което от субективна страна, деецът да цели престъпна схема да бъде разкрита в пълнота. Оперативната работа в МВР е такава… Разбира се крайната дума имат прокурора и съдията. Неподходящия тон показва че този човек не е достатъчно опитен в житейски и професионален план и просто не е дорасъл за поста.

Така действа мафията в България
Така действа мафията в България
25 декември 2021 11:04
Гост

Как да не си изпусне нервите човек, когато е вложил цялата си енергия в разкриване на едно престъпление и е на крачка от разобличаване на босовете, но дойде някой, който трябва да му е партньор в тази дейност срещу организираната престъпност, обаче със всички налични законни средства (превратно упражнявани) напълно умишлино саботира стигането до върха на пирамидата. Мафията в Италия праща отрязана конска глава като послание към „колаборационалистите“, а прокуратурата в България повдига обвинения за „неподходящ тон“.

Анонимен
Анонимен
26 декември 2021 16:16
Гост

Как да не си изпусне неврите топ ченгето като има поръчка от Министъра да рови на всяка цена. Е, имената очевидно не са толкова интересни за Рашков. Но поведението на милиционера под давлението на пенсиониран и алкохолизиран следовател клони към престъпно!

Анонимен
Анонимен
26 декември 2021 16:19
Гост

Просто изпускане на нерви от Директор на ГДБОП…Ако така просто си ги изпуска на прокурор не ми се мисли как ги е изпускал на задържани и обвиняеми когато няма свидетели. Май е прекалил!

Невярващ
Невярващ
24 декември 2021 21:23
Гост

Кажете му името на този ерудит от СРП, който е съставил постановлението за привличане.
Да не би да е от тези амбициозни отличници на АМВР, ПУ или ЮЗУ?

Право на селски туризъм
Право на селски туризъм
25 декември 2021 11:07
Гост

Първо вишу селско стопанство, второ вишу туризъм, магистратура право в някое милиционерско училище. Кадри на каскетното ведомство, сър!

Анонимен
Анонимен
26 декември 2021 16:22
Гост

Много злоба, „колега“….Каго нямаме фактическата обстановка, как правим правните изводи. Не се надскачайте! Аман!

jurist
jurist
24 декември 2021 18:00
Гост

м*нгал

Мирослав Русев
Мирослав Русев
23 декември 2021 23:51
Гост

Каква работа има прокурорката в полицията?
Ами да се опита да предотврати свидетеля да не даде показания, които водят към престъпните схеми на бившите управляващи ми се струва. А после полицаите виновни.
На всички е ясно, че на кого слугува прокуратурата!
Оставете полицаите да си свършат работата.
Поредният опит на прокуратурата да покрие случая.
И отлично знаем, че нищо няма да излезе от това.
Смешни сте с такива обвинения.

Анонимен
Анонимен
24 декември 2021 9:42
Гост

Прочети НПК и ще разбереш. Много хора са забравили що за стока е Рашков и компания.

Анониме123н
Анониме123н
23 декември 2021 19:10
Гост

Ще го осъдят чл289 от НК, толкоз колкото онзи шеф на ГДБОП Стара Загора.
Прокуратурата отново, ще бъде осъдена по ЗОДОВ.

Студент 4-ти курс "Право"
Студент 4-ти курс "Право"
23 декември 2021 18:09
Гост

Майка ми е прокурор, знам какво й е! Така че….съд до дупка за Стоянов! Той е подчинен на прокуратурата, а не тя на него! Май е забравил! В Древен Рим, са разчленявали съсловието, което си позволи да упреква, камо ли да посяга на магистрат! Днес, нещата са……….

Александър Дачев частен съдебен изпълнител
Александър Дачев частен съдебен изпълнител
23 декември 2021 18:35
Регистриран

ну, ну, многие накаченные „прокуроры“ тож имели такое представление о „подчиненности“ до встречи с особым совещанием…

Проскубания бухал
Проскубания бухал
24 декември 2021 5:07
Гост

Този коментар, дори и донякъде верен, е със силен емоционален заряд и доста пристрастен, предвид личната обвързаност на автора с представител на магистратското съсловие. Прокурорите и съдиите, макар и длъжността им да предполага тяхното особено положение в обществото не следва са бъдат малко или много „обожествявани“. Аз пък много лесно мога да кажа, че лекарите са на същото, ако не и на по-високо ниво, от магистратите, но не получават същото от отношение. Покрай пандемията нещата леко се подобряват, но въпреки това ситуацията е зле. Даже учителите са по-толерирани от медиците. Така че айде по-полека с „разчленяването“,а? Ако един прокурор/съдия си… Покажи целия коментар »

До Обратното на острото
До Обратното на острото
24 декември 2021 21:26
Гост

Като те гледам колко си “интелигентен”, сигурно майка ти е претърпяла шечвтно кариерно развитие по времето на Цацаров и Гешев.
Пази Боже да завърши такъв като теб

Иван
Иван
23 декември 2021 18:06
Гост

Кака Сийка е красива.

Хахаха
Хахаха
25 декември 2021 11:15
Гост

Троловете с каскети все по-разкрепостено пишат и се отклоняват от спуснатите им опорни точки. Или може би като свършиха милионите в чувалите, кака Сийка плаща в натура?

адвокат от САК
адвокат от САК
23 декември 2021 18:00
Гост

До “Адвокат
23 декември 2021 17:46Гост
Колега адвокат от САК, не зная дали е била такава практиката Ви на „4-ти километър““ Практиката ми е на територията на София- град в качеството ми на вписан български адвокат- за разлика от вашите внушения. Ако сте чели поне 1 път НК, знаете, че за клевета се повдига НЧХД или си въобразявате,че ще останете анонимен, след като съпругът ми е спец по киберсигурност, м…

Адвокат
Адвокат
23 декември 2021 17:46
Гост

Колега адвокат от САК, не зная дали е била такава практиката Ви на „4-ти километър“, но съм искрено впечатлен от иновативната идея да си пишете лични съобщения с други анонимни потребители в публичен форум. Предполагам на всички юристи тук са изключително интересни Вашите писания, единствено ако може да разширите обхвата на творчеството си, защото Вашите мнения са няма и 50% от всички във форума.

Юрисконсулта
Юрисконсулта
23 декември 2021 17:50
Гост

Не му правете забележки и оставете на мира форумното шизо, че кой иначе ще ни разсмива след тъжък работен ден!

адвокат от САК
адвокат от САК
23 декември 2021 17:41
Гост

До “Ало, 4-ти километър!
23 декември 2021 17:21“ Кажи си, трол-тъпанар и неюрист, кажи си- откога мнението ти на платен политически трол е определящо за мнението на гражданите;D Кой си ти, че да кажеш кое трябва да се счита за нормално и кое- не; лекар ли си; имаш ли ОКС магистър по медицина, или просто поредното платено от политиците човешко лай8о, което си въобразява, че има власт в ръцете си и може да дспекулира с нея в един сайт…

Дотук добре
Дотук добре
23 декември 2021 17:20
Гост

Кога ще е подсъдим?

Анонимен
Анонимен
23 декември 2021 17:22
Гост

Каскета или Тиквата? Всъщност и двамата, скоро след като встъпи в длъжност новия гл. прокурор.

Ррр
Ррр
23 декември 2021 17:31
Гост

А ти бе,анонимнико миризлив,спри да тролиш глупости!

Ррр
Ррр
23 декември 2021 17:33
Гост

И спри да цитираш опорните точки от кафявите медии на Пеевски,защото от там идва миризмата!

Анонимен
Анонимен
23 декември 2021 16:44
Гост

Милиционерите в столицата се замозабравиха и си мислят, че са в гьола на прокурорите.

Анонимен
Анонимен
23 декември 2021 17:05
Гост

Няма по-кафяв гьол от този на прокуратурата, начело с арготруженика с каскета. Да не си в него. Дано скоро се избистри при новия главен прокурор.

Ннн
Ннн
23 декември 2021 17:32
Гост

Хаха, наивник!

адвокат от САК
адвокат от САК
23 декември 2021 16:28
Гост

Мдаа- ето една гледна точка към казуса, която е твърде различна от прокламираната от кирилпетковските протестърски тролове тук и е много интересно какво точно ще се случи, ако всичко, което се твърди в нея, се потвърди в с.з. със законосъобразно събрани доказателства, годни за съд- “В ГДБОП събирали компромати срещу Гешев, висши магистрати и членове на семействата им?Компромати трябвало да се събират и срещу съдии, които трябвало да взимат решения по ключови за ръководството на МВР разследвания Главна дирекция за борба с организираната престъпност се е превърнала в машина за събиране на компромати за висши магистрати. Това научи БЛИЦ от… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
23 декември 2021 16:37
Гост

Така ще е, когато начело на МВР е дамаджаната. Хубаво е, че от ПРБ не се поддават на комунистическия натиск.

Засрамете се малко!
Засрамете се малко!
23 декември 2021 17:00
Гост

Лайнометните тролове на герб и дпс вече не ги е срам директно да публикуват опорните си точки от „кафявия“ извор – най-нечистоплътните „медии“ в България, известни единствено със слугинажа си към герб и дпс и неспазването на каквато и да е журналистическа етика и безпристрастност.

адвокат от САК
адвокат от САК
23 декември 2021 17:13
Гост

До “Засрамете се малко! 23 декември 2021 17:00“ За какво точно да се засрамя, след като и лекс. бг е интернет новинарска медия, и блиц. бг е интернет новинарска медия, и като такива, не им представлява проблем да прокарват опорните точки на своите възложители, затова статиите им в моите очи тежат абсолютно еднакво. Самият факт, че се допускат в лекс. бг протестърски тролове- неюристи да пишат врели некипели, които нямат нищо общо с правото и с правните науки, говори достатъчно за “чистотата“ на този сайт. Това е “поръчкова“ джурналистика, а не разследваща журналистика, но на троловете обичайно не им изнася… Покажи целия коментар »

Ало, 4-ти километър!
Ало, 4-ти километър!
23 декември 2021 17:21
Гост

Който поставя знак за равенство между кафяви медии от калибъра на блиц и специализиран сайт, в случая на образовани юристи, трябва незабавно да си изпие хапчетата преди да му облекат бялата риза без ръкави!

адвокат от САК
адвокат от САК
23 декември 2021 17:30
Гост

До “Ало, 4-ти километър! 23 декември 2021 17:21“ Хахаха- нагъл платен тъпанар с незавършен 8 клас има безочието да праща здрав, прав ,с нула срещи с ковид български адвокат;-0 Много насериозно сте се взели всички платени политически екскременти, но сега ви е паднало да се считате за Нещо с главна буква- сега и го реализирате- точно в специализираният юридически сайт… Умник- я да ти забия един профи въпрос- абе ти знаеш ли какво е принцип на разделение на властите и каква е пряката му причинноследствена връзка с темата на статията или казваш- ааа кирил петков не ви плаща, за да… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
23 декември 2021 17:31
Гост

Много сте нетактични значи. „Колегата“ точно са го пуснали от 4-ти километър за празниците, а вие му ги вгорчавате. Дайте малко колегиалност, кажете му, че блиц, пик, дрис и други подобни са най-независимите, истински и безпристрастни медии на света и само заговора на кирилопетковските тролове пречи да не бъдат толкова популярни колкото би би си или си ен ен.

190
190
23 декември 2021 17:32
Гост

Засрами се ти бе, смешник!

Срам и позор
Срам и позор
23 декември 2021 15:10
Гост

По целия свят прокуратурата гони престъпниците, а у нас прокуратурата гони тези, които правят опити да гонят престъпниците.

19999
19999
23 декември 2021 17:35
Гост

Гонят ги,колко да ги гонят-колкото да им вземат парите!
Не се правете на разсеяни,в момента в МВР е тотално разграден двор,всеки прави каквото си знае и кинти се прибират от всякъде.. чадъри над бандите, абонаментни такси от всякакви криминали-това прави МВР на Дамаджаната…

2021
2021
23 декември 2021 17:38
Гост

Във всяко стадо има мърша. Но МВР на Дамаджаната се занимава с разкриването на сериозни корупционни престъпления в интерес на всички граждани, а МВР на Тиквата биеше същите тези граждани и ги подслушваше.

В МВР си имат собствено право
В МВР си имат собствено право
23 декември 2021 14:42
Гост

Недоумявам защо всеки контакт между прокуратурата и МВР се превръща в пряк конфликт между Рашков и Гешев. Рашков бил образувал преписка за осуетяване на преследването срещу шефа на ГДБОП. Все едно е невъзможно подобно поведение от органи на МВР спрямо прокурори.

#ГешефОставка

Ррр
Ррр
23 декември 2021 17:36
Гост

Оставка и на теб,троле!!

Проскубания бухал
Проскубания бухал
23 декември 2021 14:33
Гост

Като си играеш с огъня, все някога ще се опариш. 🙂

Анонимен
Анонимен
23 декември 2021 15:08
Гост

И при бай Ставри да правиш компания на Тиквата и Каскета ще идеш.

Ррр
Ррр
23 декември 2021 17:37
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
адвокат от САК
адвокат от САК
23 декември 2021 12:24
Гост

“…Междувременно вътрешният министър Бойко Рашков заяви, че недоумява как двама разследващи могат да окажат натиск над трима прокурори…“ Този ДС-арски субект какво се прави на ощипана госпожица, след като самият той е вършил това многократно по време на битието си на ДС служител, м….Много е просто- разследващите обещават на обвиняемия, че ще убедят наблюдаващите прокурори да се прекрати съдебното производство спрямо обвиняемия, лъжат го, че може да се сключи споразумение с прокуратурата, при което той да не признае никаква вина, а съдът да потвърди такова споразумение, и когато става ясно, че прокурорите оказват отпор, бързо- бързо се опитват да им… Покажи целия коментар »

Така де, това е истинската „справедливост“
Така де, това е истинската „справедливост“
23 декември 2021 12:46
Гост

Все пак прокуратурата е ръководно-решаващ орган в досъдебното производство и щом вътрешното й убеждение е, че Божков е престъпник, а Пеевски не е, значи това е точно така. Народът знаел, че Борисов бил крал милиони в чували и чекмеджета – ама доказателства няма. И щом прокуратурата казва, че доказателства няма – значи наистина няма, така пише в закона. Ама народа явно не знае закона, който прокуратурата винаги спазва стриктно и изцяло в името на народа, а не в името на ГЕРБ, ДПС или която да е друга партия или личност.

адвокат от САК
адвокат от САК
23 декември 2021 12:56
Гост

До “Така де, това е истинската „справедливост“
23 декември 2021 12:46“ Не насочвайте коментара ми в друга посока, която се цели от вас, а не от мен. Кажете КОНКРЕТНО за рашков- бил ли е ДС кадър= да или да- или това не ви е изгодно и с тази цел- да се ЗАМАЖЕ този факт- умишлено давате друг уклон на моя коментар…

Ю.К.
Ю.К.
23 декември 2021 13:15
Гост

На фона на всичко написано в статията, за Вас най-важно е дали Рашков е бил кадър на ДС, което дори не е част от статията??? Тук не е място за платени политически тролове като Вас!!!

адвокат от САК
адвокат от САК
23 декември 2021 13:25
Гост

До “ Ю.К…На фона на всичко написано в статията, за Вас най-важно е дали Рашков е бил кадър на ДС…“ ДА- много е важно, защото работата в ДС ПРОМИВА МОЗЪЦИ и създава съзнанието, че ако една отделна личност е достатъчно “нависоко“ в държавното управление на България, МОЖЕ да се самосчита за НЕНАКАЗУЕМА И НЕДОСЕГАЕМА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ЗАКОНИ- и това ли не знаете, платен политически троле…

вмирисано сирене
вмирисано сирене
23 декември 2021 15:11
Гост

ти си адвокат от СРП, а не от САК….
Само не мога да преценя зам. ли си или си от ДОИ-ския отдел

адвокат от САК
адвокат от САК
23 декември 2021 12:18
Гост

Време беше. Ето- това на практика значи върховенство на закона и в това се изразява правният принцип, материализиран в нашата конституция под чл. 6 ал.2 предложение 1, а именно КРБ Чл. 6.
(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.

Анонимен
Анонимен
23 декември 2021 12:45
Гост

Де юре Божков и Пеевски са равни пред закона, но де факто не са. Всички се надяваме това да се промери при новия главен прокурор, който да не упражнява превратно вътрешното си убеждение както сегашния.

Анонимен
Анонимен
23 декември 2021 12:17
Гост

Означава ли това, че прокурорът е винаги длъжен да протестира мярката, ако не е задържане и ако не го направи е винаги „склонен“ по един или друг начин и нарушил служебни задължения.

Трябва и да се чете
Трябва и да се чете
23 декември 2021 12:17
Гост

Горките пешки от СРП…
И сега като изпълнят поръчката няма къде да ги сложат, защото спец прокуратурата ще я закрият…

Ррр
Ррр
23 декември 2021 17:39
Гост

Чети и ти бе!
Какво закриване!
Тъп ли си?!

вмирисано сирене
вмирисано сирене
26 декември 2021 0:02
Гост

Ще ви закрият ревльо….и п…осле на пилона на каскета ще се овесиш..той ги обичал тия работи, kaкто разказала жена му на медиите 😀

Анонимен
Анонимен
23 декември 2021 11:57
Гост

Браво на прокуратурата! Не обвинение, а затвор трябва за такива престъпници, тръгнали да ровят, без някой да им е позволил. Все пак прокуратурата е ръководно-решаващ орган в досъдебното производство и щом вътрешното й убеждение е, че Божков е престъпник, а Пеевски не е, значи това е точно така. Народът знаел, че Борисов бил крал милиони в чували и чекмеджета – ама доказателства няма. И щом прокуратурата казва, че доказателства няма – значи наистина няма, така пише в закона. Ама народа явно не знае закона, който прокуратурата винаги спазва стриктно и изцяло в името на народа, а не в името на… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
23 декември 2021 12:14
Гост

Все едно кака Сийка го е писала. С огромна доза ирония от автора.

Анонимен
Анонимен
23 декември 2021 11:41
Гост

Явно опозицията в страната работи и през прокоратурата

Анонимен
Анонимен
23 декември 2021 11:43
Гост

Доскоро крадеше през прокуратурата, сега само „работи“ през прокуратурата. Да се надяваме, че при новия главен прокурор ще посети затвора с помощта на прокуратурата.

Везирев
Везирев
23 декември 2021 11:40
Гост

Нагло поведение.

Стаматова
Стаматова
23 декември 2021 11:38
Гост

Никога не бива да забравяме чии интереси обслужва тази прокоратура

9876
9876
23 декември 2021 17:40
Гост

Научи се да пишеш не,прОкОрОрино!

Бишъп
Бишъп
23 декември 2021 11:37
Гост

Колкото и да се пъчат как “ не можела видиш ли да си изпълни служебнте задължения“ ще се разкрие кой е крал милиони! Защото сега тя не можела да си изпълни служебните задължения, ама когато Гешев трябваше да проверява и повдига обвинения си трайкаше, нали? Тогава служебните му задължения не бяха плод на коментиране.

Ananieva
Ananieva
23 декември 2021 11:36
Гост

Аз не знам с коя мафия твърди, че се бори Гешев, като ние всички виждаме, преди само знаехме, сега и доказателства има, че мафията не е само в черните квадратни джипове на Мерцедес, с яки момчета отпред със слушалки в ушите. Мафията реално са провлачени, с висящи телеса и на възраст над 55 години депутати, които крадат за световно. Правят схеми. Това са депутати, кметове, министри. Предимно от ГЕРБ и ДПС. А не, че и БСП не са като тях де, но нямаше как да се състави правителство без техните гласове, та затова ги търпят сега, че и Нинова министърка… Покажи целия коментар »

waistermajn
waistermajn
23 декември 2021 11:33
Гост

Софийската районна прокуратура след пищенето в защита на Гешев от тези дни, изобщо не искам да я чувам и виждам.

Адвокат
Адвокат
23 декември 2021 11:40
Гост

Има много свестни прокурори там, лично познавам 2 колеги от университета. Много са начетени, но каже ли им началството дори най-голямата глупост, чинно изпълняват, иначе ще са дежурни и на Коледа, и на Нова година, а на море може евентуално да ги пуснат февруари или ноември. Това е проблемът на нашата прокуратура – че е централизирана и всеки го е страх от горестоящия, който може да му стъжни живота по устав. А като знаем главния колко е тъп, комплексиран и отмъстителен, направо надежда всякаква оставете.

В.И.
В.И.
23 декември 2021 11:30
Гост

Тези безсрамни тъпунгери от Каскетното ведомство вече повдигат обвинения и за „неподходящ тон“, ако някой им каже, че покровителстват престъпността и спъват разследванията срещу нея. А междувременно целият народ им го казва и иска оставката на Гешев.

waistermajn
waistermajn
23 декември 2021 11:34
Гост

Чакай малко, чакай да не ти повдигнат и на теб обвинение, че се опитваш да оронваш преситжа на прокоратурата в страната и работиш по този начин директно с мафията!

Ррр
Ррр
23 декември 2021 17:43
Гост

А ти обичаш ли и теб да те Оронват?!

Ananieva
Ananieva
23 декември 2021 11:39
Гост

След последните дни са ми направо черни. Народа не е важно какво иска, видиш ли той е манипулиран от Радев и реално Гешев не бил проблем. Европа нямала проблем с него. Просто поведение, ма просто, ма просто…

Анонимен
Анонимен
23 декември 2021 14:57
Гост

Явно Гешев не си подава оставката защото му я искаме с неподходящ тон.

178
178
23 декември 2021 17:43
Гост

Иди му го кажи в очите,като си толкова смел!
Жалкар!

Днес
Днес
23 декември 2021 17:42
Гост

Кои са целия народ бе?
Ти с целия народ ли се олицетворяваш?
Или викаш,Курчо и Кокорчо целия народ ги избраха!
Титан си, мисленето не ти се отдава!

Гешев е позор
Гешев е позор
23 декември 2021 11:22
Гост

Мафията в червени тоги се опитва с всякакви средства да спре разследващите да разкрият престъпните схеми на ГЕРБ и ДПС.

waistermajn
waistermajn
23 декември 2021 11:35
Гост

Леко да не ви повдигнат и на вас обвинение, че те май ако можеха и на целия народ биха повдигнали обвинение, че плюе по Гешев и уронва престижа му, ама няма как на цял народ да се вдигне обвинение.

Лепеновски
Лепеновски
23 декември 2021 11:40
Гост

Слугинаж от страна на прокоратурата ни към Гешев. Лошото е, че не само Гешев трябва да се разкара, но и цялата прокоратура да се смени, защото явно тя обвинения на бившите ни управници и вероятно все още господари, които я хранят няма да повдигне.