Софийският градски съд освободи без мярка за неотклонение прокурора от Перник Бисер Михайлов. Той беше задържан вчера след сигнал, че е пребил съпругата си Биляна и беше обвинен за нанасяне на средна телесна повреда в условия на домашно насилие.

Съдът определи, че на този етап от разследването не може да бъде изведено с необходимата степен нa вероятност, че обвиняемият е автор на деянието, за което е привлечен към отговорност.

Пред съда Бисер Михайлов каза, че между него и жена му никога не е имало тежки и драматични скандали.

В съдебната зала Михайлов заяви, че никога през живота си не е удрял жена си.

„Когато тълпата влезе в съдебната зала, правото излиза от нея“, каза той и изтъкна, че работи от 28 години в прокуратурата. И допълни: „Никога не съм бил опасен. Никога не е имало тежки скандали, драматични, между нас. Жена ми е в тежко емоционално състояние заради сина ни. Никога не съм я удрял! Това е смехотворно обвинение“.

Скандала започнала Биляна Михайлова, като при разпита ѝ е заявила, че тя е била по-агресивната от двамата. Нападнала е мъжа си и го е одраскала. Хвърлила и предмет, с който счупила холна масичка.

Спорен според съда е въпросът дали съпругата на прокурора е губила съзнание.

Дъщеря им е подала сигнал на тел. 112 и е казала, че майка ѝ лежи на земята в кома, а всичко наоколо е в кръв, но тя не е била очевидец на конфликта между родителите си.

Полицаите, които отишли на адреса, заварили кухнята разхвърляна, имало съборен стол, но нямало кръв, а жената не била в кома. Лекарят, който е приел Биляна Михайлова в болницата, е обяснил, че тя имала леко нараняване в тила със съвсем слабо кървене. След като описа тези показания на свидетелите, съдът посочи, че Михайлов трябва да бъде незабавно освободен без мярка за неотклонение.

„Събраните доказателства водят до извода, че дори да е била блъсната от съпруга си и да е ранила главата си, това е станало в опит на обвиняемия да се защити и не може да се изведе обосновано предположение, че обвиняемият е автор на деянието. Когато от доказателства не може да се направи извод, че лицето е автор на деянието, не са и налице законовите предпоставки за каквато и да било мярка за неотклонение на лицето“, посочи съдът.

Определението на СГС не е окончателно и може да бъде обжалвано и протестирано пред Софийския апелативен съд.

Адвокатът на Михайлов коментира пред журналисти, че повдигането на това обвинение е медиен шум и подчерта, че не бива родителите на Васил Михайлов да търпят последствия заради деянията на пълнолетния си син.

31
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Дископатия
Дископатия
16 октомври 2023 14:57
Гост

Този му предлагам ефикасния лек за дискова херния, че ще има нужда
https://search-2.blogspot.com/2021/11/lechenie-na-diskova-herniya-s-3-sustavki.html

Дископатия
Дископатия
16 октомври 2023 14:56
Гост

Този има нужда от лек за дискова херния
https://search-2.blogspot.com/2021/11/lechenie-na-diskova-herniya-s-3-sustavki.html

Ad nauseam
Ad nauseam
15 октомври 2023 22:56
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

Анонимен
Анонимен
15 октомври 2023 8:49
Гост

Всъщност полиция, прокуратура и съд станаха заложници на тези дребни души, за които себеуважението и истината не са ценност. Така са възпитавали и децата си. Жалко, защото един ден, тези деца ще възпроизведат същите чудовища. Обществото също е жертва на една тотално разпаднала се държава, без органи, без политика, единствено втренчена към минималната работна заплата, Шенген и Еврозоната, а народът загива в пряк и преносен смисъл! Тежко ни, на тези които оставаме, за да видим унищожаването на нацията!

Анонимен
Анонимен
15 октомври 2023 7:13
Гост

В Пеуник не е тема жена да попадне в болница след семеен разговор. Какво толкова е станало. Всеки уважаващ всеки пауничанин периодично възпитава жена си!

Адвокат
Адвокат
15 октомври 2023 3:13
Гост

Трябва да им назначат психолог, те сами сигурно ще им е по-леко – на самото семейство ще олекне – да се говори с тях.

Това е нормалната реакция, а не – съдебни директиви, разпореждания.

Ако един юрист не обича хората и не подхожда с грижа – това какво е. Какво ще остане от това семейство – простъпките на сина предизвикват един вид „ръжда“ навътре.

Не знам – имам чувството – че се подхожда – с прозяване, колкото – да се отчита дейност. Какво ще реши една съдебна репресия – нищо.

То и – психолозите са ни едни – така че – това е.

333
333
15 октомври 2023 0:25
Гост

Без да симпатизирам на Михайлов, очевидно, че е нормално в семейството да има напрежение, вследствие на сагата със синът. И тук мисирките, решили да бъдат лешояди срещу бита карта, кълват яростно, пълен срам, за гилдията! Прокуратупата / не прокуратурата/показва, че е противно политико-йерархично нищожество, готово да трича своите хора за 5 минути слава.
За обществото, нямам думи, щом е прокурор, трябва да бъде разпнат. Гадната жена, лъже, че не е била удряна, не само онзи ден, а години наред от прокурора,нали така, а малката дъщеря, очевидно е за тест за наркотици.

Анонимен
Анонимен
15 октомври 2023 7:16
Гост

Точно пеунишката прокуратура-когато и да бъде закрита-без преназначаванки, и без 20 кеш, а инсталираните-лустрирани-все ще е късно.
Спокойно СРП може да поеме и Пеуник.

Мнителен ром
Мнителен ром
14 октомври 2023 20:20
Гост

Делото се ръководи от специализирания отдел на прокуратурата, тоест шпиц-командата. Чудя се дали в възможно всичко това да е просто постановка за отстраняването на Михайлов от поста? Не съм му фен, но все пак жената я показаха по телевизията и не изглежда като да е “пребита” и след сътресение. Не съм доктор, но някак със завидна бързина “правилните” журналисти бяха на място и отразиха спонтанното предложение на и.ф. ГП да реагира ако Михайлов бъде предложен за отстраняване. А се оказва, че решението Михайлов да бъде обвинен е взето въпреки липсата на данни за деяние по чл. 129 от НК… Наистина… Покажи целия коментар »

Андреев
Андреев
14 октомври 2023 19:59
Гост

Тя го нападнала и после решила да припадне и да лежи в болница, добре че не е умряла щото тогава щеше да е още по-смешно като го пускат от ареста.

Бозьо Кифлев
Бозьо Кифлев
17 октомври 2023 17:56
Гост

Може да го е нападнала, като го е фраснала с темето си по юмрука.

Анонимен
Анонимен
14 октомври 2023 19:52
Гост

Щом на жената й харесва – да я бият, но така осакатяват децата си, затова едното е звяр, а другото го изкараха малоумно. Колко жалко и до кога, комплексирани биячи ще раздават правосъдие! Адвокатът пък й той с неговите глупости, как този селски бабаит бил нападнат от лабилната си жена и се защитил. Питам аз, защо тогава не повдигнат същото обвинение на жената, че в условията на дом.насилие е причинила лека телесна повреда на мъжа си!

Анонимен
Анонимен
14 октомври 2023 19:58
Гост

Така е като правосъдие раздават празноглави ку…чки, дето мъжете им също са престъпници, пък и за тях. ..

Първокурсник
Първокурсник
14 октомври 2023 20:13
Гост

Отворете си НПК, господин Анонимен. Там пише кога се задържа под стража.
И задайте въпроса си защо жената няма обвинение на прокуратурата. Тук е форум за юристи, не за драскачи, чиито интелектуални възможности и интереси се изчерпват с редовно гледане на “Преди обед” и “Фермата”.

Анонимен
Анонимен
14 октомври 2023 20:37
Гост

Госпожо ку…чка- Вие си го запълнете, както Ви харесва, не беше лошо Вие да си отворите законите и накрая да ги попрочетете, яко въобще това може да Ви помогне за нещо!

Анонимен
Анонимен
14 октомври 2023 19:10
Гост

А какво ще кажете за разследващата главния дето ще я избират, кукличката дето го е пуснала? То понеже няма допи ненормален мъж да се свърти покрай нея и да доближи, комо ли да си помисли да я бие, тя не може реално да прецени. При този висок европейски стандарт, ясно е какво ще реши за зам.- главния.

Таджер
Таджер
14 октомври 2023 20:15
Гост

Какъв злобен коментар. Оставен може би от прокурор?

Анонимен
Анонимен
14 октомври 2023 22:07
Гост

Не е от прокурор, от обикновен гражданин е, дето му омръзна да го правят на маймуна. Хайде престъпници и полупрофанезирани мутренски адвокати ок, очаквано е, но хора на съдийски длъжности, не казвам съдии, защото това е друго, е прекалено!

Т....
Т....
14 октомври 2023 20:15
Гост

Е коя е съдията

Chuck
Chuck
14 октомври 2023 18:55
Гост

Да не се окаже, че синчето е нарушило домашния арест за пореден път, за да оправи кашата, докато баща му е в ареста…

а дъщерята?
а дъщерята?
14 октомври 2023 18:54
Гост

Всички истории за домашно насилие са ужасно грозни. Никой не може да ме убеди, че дъщерята ей така за нищо ще се обади на 112, малоумна я изкараха. А и защо никой не я е спрял, ако всичко си е било точно, а момичето е успяло да говори и да докладва. Че майката не е била в кома ок, то откъде да знае, вижда я в несвяст.

Анонимен
Анонимен
14 октомври 2023 18:55
Гост

Не е нужно да е била очевидец на скандала, а само на последствията от него. Горкото дете.

Анонимен
Анонимен
14 октомври 2023 20:00
Гост

Жената явно са я сетили в болницата, че не е била в безсъзнание и, че тя е счупила стъклена маса с глава. Колко нелепо, но и СГС си ги бива, какви мотиви! Да не се окаже, че обвиняемият е пострадал! Пълен цирк! На маймуни ни направиха!

Miro
Miro
14 октомври 2023 18:53
Гост

Искам да знам кой разпита жената и дъщерята в къщата им, кой ги разпита и кога едната в болницата, а другата незнайно къде. Била ли е съпругата в безсъзнание?

Анонимен
Анонимен
14 октомври 2023 18:46
Гост

Има нещо гнило у кюмюро. Да не е поредния случай, в който жена спасява мъжа си бияч?! С това синче доста вероятно е и таткото да не е стока, но знае ли вече човек. Ама прокурор с два ареста, май нямаме досега в България

Анонимен
Анонимен
14 октомври 2023 18:45
Гост

Този прокурор все несправедливо обвинен и сега и преди разследванията срещу него завършват без нищо. Голям карък.

Анонимен
Анонимен
14 октомври 2023 18:43
Гост

Чакайте малко, как така се оказа, че жена на умирачка според полицията и прокуратурата само за едно денонощие осъмна с лека рана на врата? Тук нещо мирише.

ай сиктир
ай сиктир
14 октомври 2023 18:43
Гост

В Перник нищо не е такова, каквото изглежда. Жените лупат благите си мъже и после припадат, ай сиктир

Kotze
Kotze
14 октомври 2023 18:41
Гост

Моля?! Горкия прокурор, жертва се оказа…

Анонимен
Анонимен
14 октомври 2023 18:51
Гост

Ами, ако все пак е вярно?

Бозьо Кифлев
Бозьо Кифлев
17 октомври 2023 18:01
Гост

какво пречи да е вярно? например мъж под чехъл се скрил в килера, докато жена му вършее из къщата и съвсем сама се блъска в мебелите. всъщност всичката тази кръв е била от спукан капиляр и любящото семейство е обикаляло къщата в търсене на мокри салфетки.

п.п. само не е ясно дали дъщерята от дете има странни фантазии, или баща й не за първи път бие майка й.