Важни развития по три дела, които приковават обществения интерес, се случиха днес. Най-изненадващото беше самопризнанието на Орлин Владимиров, който е подсъдим за убийството на съпругата си Евгения, която изчезна през 2020 г., а по-късно тялото ѝ беше намерено в куфар.

Досега мъжът, който отговаря за тежкото престъпление заедно с баща си, който му е помогнал да скрие тялото, не беше говорил нито пред разследващите, нито пред съда. От думите на Владимиров стана ясно, че до смъртта ѝ се е стигнало поради неговата ревност.

„Пуснах я, тя се обърна към масата, взе чаша. Хванах нейната дясна ръка с моята лява. С дясната ръка я хванах за врата. Загубихме равновесие, паднахме и двамата, тя се удари в ръба на шкафа и тогава осъзнах какво става. Видях, че тя е безжизнена. Имаше кръв по ръба на шкафа и разбрах, че съм я убил. Започнах да си представям как детето ще се върне от училище и ще види майка си. Започнах да чистя с един моп. Чистих и с тениската си… Не исках синът ни да разбере за случилото се. Не знам дали съм изчистил всичко“, разказа Орлин Владимиров пред съда.

Обясненията му идват на финала на процеса пред Софийския градски съд.

С ДНК експертиза Семерджиев ще доказва, че не е шофирал

Осъденият на 20 години затвор на първа инстанция Георги Семерджиев ще доказва с ДНК -експертиза, че не той е шофирал автомобила, с който при катастрофа през лятото на 2022 г. бяха убити две млади жени на бул. „Черни връх“.

Днес Софийският апелативен съд даде ход на делото срещу Семерджиев, който е подсъдим по пет обвинения, като основното е именно за причинената по непредпазливост смърт на двете жени, но случаят е определен като особено тежък и максималното наказание е 20 години затвор.

36-годишният бивш футболист се удари челно в такси на бул. „Черни връх“ около 22,20 ч. на 5 юли 2022 г., след което автомобилът му „Ауди“ се разполови и уби на място пешеходките Христина Дилева и Хариет Стефанович. Разследването установи, че Семерджиев е минал на червен светофар с драстично превишена скорост от 166 км/ч при ограничение от 50 км/ч, бил е под влияние на амфетамин и метаамфетамин, книжката му е била отнета и карал с фалшиво свидетелство и подменени табели. След катастрофата пък веднага е избягал от местопроизшествието и се укрил, без дори да помисли да помогне на пострадалите.

През април т.г. Софийският градски съд го осъди на 20 години затвор (виж още тук).

Георги Семерджиев обжалва пред САС като делото трябваше да тръгне през юли т.г., но поради ангажимент на адвоката му Мирослав Христов, то беше отложено за днес, когато вече му беше даден старт.

По искане на защитата съдът днес допусна две експертизи, едната е техническа, а другата е ДНК на въздушната възглавница на шофьорското място. Според адвокат Христов ДНК-изследването ще установи дали действително клиентът му е управлявал колата.

Днес трябваше да бъдат разпитани две свидетелки, също поискани от защитата. Но те не се явиха – едната беше представила болничен, а другата не е била открита на адреса.

Адвокат Мирослав Христов обаче заяви, че държи на разпита им, за да е ясно именно дали Георги Семерджиев е шофирал автомобила и дали той е предизвикал катастрофата.

„Съдът назначи ДНК експертиза на въздушната възглавница на водача. Ако се установи, че има някакво ДНК от тях двете (свидетелките – б.а.), то е въпрос на доказване. Тези свидетелки са поискани при първоначалното разглеждане пред първата инстанция. Според нас СГС изцяло незаконосъобразно не ги допусна. Този съд ги допусна, включително и другите експертизи, които ние сме ги поискали още на първата инстанция“, коментира адвокатът след края на заседанието.

След неявяването на двете свидетелки, прокурорът Владислав Владимиров и адвокатите на близките на двете жертви поискаха те да бъдат заличени, но съдът отказа.

„За нас категорично е доказано авторството на деянията, които са извършени, авторството на шофирането на въпросното МПС. Така и не стана ясно за какво ще бъдат разпитани тези свидетели и каква връзка имат с конкретното ПТП. Безспорно е доказано, от извършените експертизи, както видеотехническа, така и комплексна автотехническа експертиза, че не е имало други пътници в управляваното от подсъдимия моторно превозно средство“, посочи на свой ред прокурор Владимиров.

Делото продължава на 2 ноември.

Макар на млада възраст – обществено опасни

Двамата младежи, които са обвинени за грабежа край столичен мол, завършил с преследване и смъртоносно прострелване на 18-годишния им съучастник Светльо Младенов, остават в ареста, реши Софийският градски съд.

„Макар и на млада възраст вече има данни да са обществено опасни и регистрирани са за други престъпления в Детска педагогическа стая“, мотивира се съдът.

Двамата задържани са непълнолетни и делото се гледа при закрити врати.

19
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
01 май 2024 9:51
Гост

­Г­­­о­р­­е­­­щ­­и­­ ­­м­о­­­м­­­и­­ч­­е­­­т­­­а­ ­в­­­и­­­ ­о­­ч­­­а­­­к­­в­а­т ­­­-­­­-­-> https://nu21.fun/girl?90064

dariohill
dariohill
02 октомври 2023 6:54
Гост

Get ready to challenge and explore the world of drifting with the game Drift Hunters. Set your status to „ready“ and start this adventure with me!

Така де
Така де
28 септември 2023 18:11
Гост

Така де, през това време по граждански, търговски и административни дела се върти корупция за милиони, но там цари тишина.

Адвокат
Адвокат
28 септември 2023 19:05
Гост

Че как иначе магистрати ще могат да купуват апартаменти по един милион лева в чужбина.Аз и да се скъсам да поемам представителство по дела, не мога да си го позволя.

Адвокат
Адвокат
28 септември 2023 17:00
Гост

Това са най- важните дела в момента в държавата.Някакви битови убийства, някакъв надрусан кретен и грабители. Европейската комисия си скубе косата за тежки присъди за корупция по високите етажи на властта.

Прокурор
Прокурор
29 септември 2023 9:59
Гост

Сега Търговско отделение СГС печели джакпота от Спорт тотото, а и НК има шестица покрай случая Нексо. Да е жива и здрава съдебната реформа, която доведе до благоденствието!

Галина Н.
Галина Н.
28 септември 2023 15:31
Гост

Това нещо няма душа.
Предварително замислено с месеци, заедно с баща му.
Удушена и осъзнаваща, че я убиват.
Майка на сина му, майка на внучето му.

Сега най-нагло и безочливо излиза и казва как си е ударила главата.

Не мислиш ли за детето?
За неговият живот? Как би се чувствало дете, чиято майка е убита от баща му и дядо му!

Трудно им е
Трудно им е
28 септември 2023 15:17
Гост

Не се връзва с омотаването на главата с фолио

Крумов
Крумов
28 септември 2023 13:18
Гост

Ами млади, но все пак опасни за обществото. Че нима не са такива и първите двама в първите две дела, които сте описали

Иванова
Иванова
28 септември 2023 13:18
Гост

Хахахха не бил карал Семерджиев.

Еркем
Еркем
28 септември 2023 13:16
Гост

Позорно ще е ако им лепнат малки присъди на първите двама, които са си завършени убийци и не вярвам да се променят след леки присъди.

Стоименов
Стоименов
28 септември 2023 13:15
Гост

Лесно може да се докаже дали са паднали и двамата, губейки равновесие. Това е един път самопризнание за да си намали присъдата и втори път показва не точно умисъл, а по-скоро нещастен случай. Помислили са с адвоката как да съчинят историята, според мен.

Анонимен
Анонимен
28 септември 2023 13:14
Гост

Надявам се на по-строга присъда и за убиеца на Евгения. Как така са паднали и двамата? Струва ми се глупаво.

Анонимен
Анонимен
28 септември 2023 13:14
Гост

Накрая и на Семерджиев ще му намалят присъдата на 8 годии и е се свърши. Когато масите позабравят случая кротко ще се намали присъдата

Анонимен
Анонимен
28 септември 2023 13:13
Гост

Това е страшна глупотевина. Нали имаше свидетели, че Семерджиев е шофирал. Как след такива инциденти никога никой не е видял кой шофира? И при случая с М. Цветков и при този със Семерджиев. На булевард, на който вечер винаги има купища хора.

Анонимен
Анонимен
28 септември 2023 13:13
Гост

Изродите са ги събрали да им дават присъди, а те се чудят как да ги намалят?

Анонимен
Анонимен
28 септември 2023 13:12
Гост

Като чу 20 години затвор и му се сви халката, нали? Семерджиев е тарикатче по София, но в затвора ще стане нечия госпожичка.

Анонимен
Анонимен
28 септември 2023 13:11
Гост

Убиеца просто са му казали да си признае за да си намали присъдата. С тази цел признават, не защото изпитват вина.

Анонимен
Анонимен
28 септември 2023 13:11
Гост

Семерджиев е изключително нагъл. Не бил шофирал той. А кой е шофирал? Оная полицайка ли?