Висшият съдебен съвет (ВСС) обяви класирането в конкурса за повишаване в Наказателната колегия на Върховния касационен съд (ВКС).

Местата са шест и на тях са класирани магистратите от Софийския апелативен съд Светла Букова, Весислава Иванова и Калин Калпакчиев, както и Виолета Магдалинчева от Софийския градски съд, Бонка Янкова, която е зам.-председател на ОС-Търговище и Даниел Луков от военния съд в Пловдив.

Конкурсът за повишаване в НК на ВКС беше обявен през май 2022 г. Документи за участие подадоха 53-ма магистрати от различни нива в съдебната система.

Класирането (виж тук) показва, че има само една пълна шестица и тя е на съдия Светла Букова. Оценките на останалите класирани са от  5.83 до 5.94.

Предстои изготвянето на етични становища от ресорната комисия на ВСС.

157
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
За протокола
За протокола
30 август 2023 9:34
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

Никола
Никола
28 август 2023 16:55
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
28 август 2023 18:10
Гост

Ами все повече стават такива, вече преобладават. Абе загуби се този съд. Край.

Анонимен
Анонимен
28 август 2023 18:33
Гост

За липса на морал, какъвто и да бил- абсолютно вярно, за брилянтния ум- само, ако признаване лудите за гений!

Анонимен
Анонимен
29 август 2023 12:49
Гост

Хубавото е, че поне липсата му на морал вече се забелязва от повече хора.

Николинка
Николинка
30 август 2023 9:32
Гост

Полет над кукувиче гнездо. Над конкурс за ВКС.

Брилянтен ум. Колко си НЕЛЕП да наричаш Иуда Искариотски – ГЕНИЙ.

REGARDS
REGARDS
28 август 2023 12:44
Гост

След класирането във ВКП, това е вторият масов майтап, който се състои в съдебната система! Тук поне има две читави колежки за цяр, друг е въпросът дали и те са по-достойни от много други! Във ВКП и това ме се видя – класиране на килограм над и под чертата на множество търтеи и търтейки със спорни професионални и морални качества…

Некои съображения
Некои съображения
28 август 2023 5:47
Гост

Защо изобщо се провежда този конкурс? В двата върховни съда има общо няколкостотин върховни съдии. Такъв инсталационен калабълък го няма никъде по света. ВС на Бразилия, за сравнение е от …11 съдии, гледа всякакви дела в държава с 40 пъти по-голямо население, натовареността е стократно по-висока от натовареността на български върховен съдия(проверимо и доказуемо е), а се оказва, и работят на по-ниски заплати, като се вземе предвид драстично по-високия данък там. Излязоха и потресаващи числа-България е на първо място В ЕС по финансиране на съдебната система, на база отделен процент от БВП. Истината е, съдебната система е СВРЪХФИНАНСИРАНА , и… Покажи целия коментар »

доцента
доцента
28 август 2023 9:28
Гост

Ама то професорите в България да не са като тези по света? Тук всяко село и паланка си открива университет и си прави професори на килограм, дето в нормална държава и до доктор няма да добарат… В частните университети заплатите могат да бъдат колкото реши собственикът. Например, ако си професор по програмиране или друга вървежна специалност в частен университет, със сигурност ще вземаш няколко пъти по-висока заплата от върховен съдия. А иначе професори по право тук колкото щеш. Поне като такива се изявяват във форума. Ама те са професори и по футбол и по политика и по всичко друго от… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
31 август 2023 19:16
Гост

Хората, които проявяват интерес към научна кариера на днешно верме, до един са със сериозни метални чудатости, да не говорим, че повечето не са помирисвали, не само съдебна зала, но и каквато и да било друга юридическа практика- какво да очакваш от студентите и завършващите! На всичкото отгоре, т.нар. „доцентки“ – все женички с разбит личен живат около 40- етака , се изявяват като експертки в законодателни комисии, вместо да се погрижат за менталното си здраве!

съдия
съдия
27 август 2023 23:33
Гост

Странно, всички оплюват Магдалинчева, която е само кандидат и всички са съгласни, че е добър съдия. Друг е въпросът дали трябва да се прескача инстанция, след като от САС има други достойни кандидати. Никой обаче нищо не казва за комисията. Тези същите участваха в предишния конкурс и плюеха Янкова и Луков, заради жалбата на когото се качиха със закъснение във ВКС. Сега същите тези послушковци класираха двамата срещу които роптаеха! Ясно е, че изпълниха поръчката на председателя на НК, на която са близки, а и задължени за собствения си избор. Проблемът е, че при този механизъм на провеждане на конкурсите… Покажи целия коментар »

не е луд, който яде баницата,
не е луд, който яде баницата,
28 август 2023 0:06
Гост

а който му я дава… Възмущението – към законодателя и изпълнителната власт, която му прави проектозаконите, както и тези, които казват как точно да се направят, за да продължават да държат и владеят системата. Техните калинки са навсякъде – във ВСС, във ВКС и ВАС, огромната част от административните ръководители, а защо да не кажем и голяма част от редовите съдии. Общо взето – кауза пердута… Затова май е най-добре, както постоянно повтаря форумният трол – нова конституция и всичко отначало…

Анонимен
Анонимен
28 август 2023 1:26
Гост

Така е, конкурсната комисия, която дава “баницата”, сътвори и този пореден цинизъм чрез който ограби надеждите и вярата на действително заслужаващи хора, разчитащи на честност. А лъжата се вижда много ясно, защото знаем кой кой е и какъв е точно. Те си знаят причините поради които са го направили. Но да знаят също, че стореното е грях, чиято цена няма да ги подмине. И че хората виждат много ясно, не могат да бъдат измамени и няма да търпят повече да ги третират като овце на заколение, а и още като “полезните идиоти”. Засрамете се госпожи от комисията! Видяхме ви колко… Покажи целия коментар »

незапознат
незапознат
28 август 2023 5:21
Гост

А въпросната Магдалинчева, някъде около 2001 г как става младши съдия -с конкурс ли, без конкурс ли?

Не е въпроса кой как и кога ще отиде във ВКС-има стотици върховни съдии, място за всеки ще се намери, рано или късно, а въпросът е как се влиза в системата на най-ниско ниво.

Jfkudj
Jfkudj
28 август 2023 16:57
Гост

Без конкурс е!

конкурсите
конкурсите
28 август 2023 21:22
Гост

Първият централизиран конкурс за съдилищата в страната беше през есента на 2002г. Преди това имаше нещо като конкурси за младши съдии в СГС, но по техни си правила и тяхна комисия – разбирай още по-голяма нагласация от сега.

6666
6666
28 август 2023 19:13
Гост

Не е ли редно в такъв случай въпросният зам.-председател да го разследват за търговия с влияние. Още повече,че има едно решение на ВАС за предния конкурс, в което става дума за нещо като конфликт на интереси

до ВСС
до ВСС
27 август 2023 23:08
Гост

Гледам много коментатори роптаят, че се пише анонимно. Ами в този публичен формат, с възможност да те оплюят анонимно, едва ли някой би желал да си напише имената. Затова, предлагам да се направи онлайн професионална платформа (форум) – само за съдии, в която всеки магистрат да може да влиза с реалните си имена и електронния подпис за ЕИСС например, и да се дискутира по организационни за системата въпроси, спорни практики, извънработни занимания и интереси и т. н. Хем ще се обменят идеи, хем хората ще се опознаят по-добре и когато дойде време за избори за ВСС, ще е по-ясно кой… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
27 август 2023 20:44
Гост

Изтърпях да прочета всички коментари – стоически. И да попитам мнозинството – кой ще избира „най-качествените“ върховни съдии? Те ли?! А тези, които хулят върховните съдии, имат ли качеството да бъдат върховни съдии. Дори и „Аз“ да стана върховен съдия (най-умният, най-подготвеният, при това на 58 години – заложен в този форум тежък критерий), пак ли ще бъда охулен?!

малко разяснения - специално за теб и само за теб
малко разяснения - специално за теб и само за теб
27 август 2023 23:46
Гост

Няма нужда от върховни съдии на по 45-50 години, които да се окопават за по 15-20 години във ВКС. Прочети пак какво съм написал, за да разбереш защо… Предложих вариант, при който съдиите да се задържат по около пет години там, като това, заедно с ежегодното обновяване, ще пресече възможността за капсулиране и създаване на групи по интереси. Един вид – достоен завършек на кариерата им. Затова е и примерната възраст от 58 години към момента на кандидатстване. Как ще се избират, не съм написал, тъй като е възможно да става по много начини. Безспорно съдиите с по 25-30 години… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
28 август 2023 0:08
Гост

Това предълго „съчинение“ не се чете – дори и човек да е стоик. Виждаме какви професионалисти има с 30 години стаж… Вие от кои сте?! (риторичен е въпросът)! А да се хулу всичко и всеки не е аргумент. Не виждам как може някой да бъде убеден в противното, когато той е толкова екзалтиран в своята „правота“… Няма смисъл да опровергавам очевидни неистини. Ето, още не съм съдия във ВКС и вече ме „преценихте! Лека нощ!

ами не чети тогава, ама и не тролвай, моля
ами не чети тогава, ама и не тролвай, моля
28 август 2023 1:21
Гост

Написал съм го за хората, които искат да четат. Всеки има право на мнение, както и да си го изказва, включително и аз, пък било то и екзалтирано или с неясно точно какви (непосочени от теб) „очевидни неистини“. Ти съответно нямаш право да ме лишаваш от това мое право, нито си длъжен да ме убеждаваш в противното. Просто те поканих да споделиш твоята гледна точка, т. е. да кажеш нещо смислено по въпроса, да упражниш правото си на мнение, да дискутираш разумно и с аргументи и т. н., но явно още не ти стига за това пипето… Т. е. към… Покажи целия коментар »

Кукуригу
Кукуригу
28 август 2023 13:23
Гост

Нямам мнение по всички въпроси, за разлика от някоимфорумни професори по право, обаче ше мъ извинявате стажът като съдия от 30 години да е достатъчно условие да ставаш за ВКС. Да е необходимо, мога да се съглася, за достатъчно не, ами главно даже – невър.
Ми то дори аз -аз, бе – имам 16, направо съм половин върховен. 😉 А съм сигурна, че някои с 20-30 (не всички!) са бетер от мене.
Не става само с ядене. 😉

Анонимен
Анонимен
27 август 2023 20:14
Гост

Под впечатляващи актове се има предвид точно, кратко, ясно мотивираме – подход, който буди овации, считано от средновековната литература до наши дни. Не знам защо повечето счетоха, че става въпрос за актове, пълни с празни приказки и младежко раздуване на теоретични постановки. Въпросът беше друг – ако приемем хипотетично, че комисията е нямала как да не ги оцени високо, може ли въобще ВСС да откаже да назначи дадения класиран. Дали компетентността на ВСС е обвързана или не? Само преди три години имаше подобен казус. Интересното е дали решението на ВАС по казуса е някакъв приложим прецедент.

Анонимен
Анонимен
27 август 2023 22:26
Гост

Началника на ВАС е във ВСС. Наблюдавайте задкулисието как се решава съдбата на 28 класирани кандидати в конкурса за първоначално назначаване на прокурори в районните прокуратури – 2022 г., които ПК на ВСС абсолютно незаконосъобразно и без основание е отказала да назначи – на топъл обяд. Това е държавността. Следете решението на ВАС как се изпълнява обещатаното – да бъде потвърдено незакосъобразното безпрецедентно решение на ПК, докато не се класират правилните „наши“ кандидати! Поредната сътворена човешка простотия при смяната на Гешев- Сарафов.

Ad nauseam
Ad nauseam
27 август 2023 14:08
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

Петков&Борисов&Пеевски
Петков&Борисов&Пеевски
28 август 2023 22:43
Гост

Вземи напиши тази нова Конституция та да е приемем, щото Лена е с контракции.

В ИМЕТО НА НАРОДА
В ИМЕТО НА НАРОДА
27 август 2023 14:02
Гост

Само питам:

В чие име ще постановяват de facto актовете си тези шестимата богоизбрани?

Гост от чужбина
Гост от чужбина
27 август 2023 13:32
Гост

Уважаеми съдии, та като говорим за морал и етика, да ви попитам. Редно ли е да коментирате под формата на анонимност, с такава жлъч и да противопоставяте дъщеря и баща, съдия и колегите от състава му, при това с твърдение, че съдията е професионалист? /А може би сте неспечелили участници в конкурса, които нямат смелост да обжалват по законов ред/. Нима да си дете на известен родител е порок? /Може би нямате известен родител и това ви дразни, но децата не избират родителите си и това не е основание да се разграничават от тях. Само за сведение, аз също нямам… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
27 август 2023 13:49
Гост

Ами да, разбира се, че удряте по класическия начин – това са оплаквания, вой някакъв, на разочарованите неуспели и така доста лукаво да омаловажите проблемите, които са истински. Нито пък фалшивото и захаросано благородство към горките деца на издигнати хора може да промени картината. И за да омаловажите още повече проблема, отново доста лукаво се застраховате и срещу очакваните отговори – коментари. Трябва да сте наистина много извисена личност.

добре му го каза на този йезуит
добре му го каза на този йезуит
27 август 2023 23:55
Гост

Затова и написах коментар с предложение до ВСС. Няма пречки в един затворен за системата формат да им кажа, че са измекяри и да се подпиша с името си… защото 15 % на 3000 лв. не са като 15 % на 6000 лв. Все пак дотолкова мога да смятам… ************ – тук се самоцензурирам.

Re:
Re:
27 август 2023 13:56
Гост

ТРОЛЕ?!?!?!

Откога непотизма стана „ценност“?

А Магдалинчев?

Анонимен
Анонимен
27 август 2023 14:08
Гост

Не става въпрос за завист, а за безсилие и отчаяние, че ще се промени нещо и все пак ще има някакъв смисъл в конкурсите. Вили Магдалинчева заслужава със сигурност да е съдия във ВКС, така както го заслужават и поне 50 процента от участвалите безуспешно в конкурса, независимо от мястото , на което са класирани, защото и то не е според реалните възможности на съдиите. Заслужават да са съдии във ВКС и поне още 500 магистрати, които може и да са по- добри от участвалите и от спечелилите, но не са се кандидатирали, за да не бъдат унижавани и за… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
27 август 2023 14:26
Гост

Да, така е, и за да подчертаем, че въпросът е принципен, а не личен, да отбележим, за подробност, че съмнителността на евфемизма “конкурс” касае не само случая на Магдалинчева, но на всички избрани. Без изключение.

ВКС в този си вид е вреден за Държавата
ВКС в този си вид е вреден за Държавата
27 август 2023 12:26
Гост

Пълен е с парашутисти – поръчкови изпълнители, обединени в кръжоци по интереси – било то на Пееф или пък на Прокопи, и гравитиращите около тях политически сили, икономически групировки, адвокатски кантори и НПО-та. Трябва да бъде разформирован и конституиран наново и изцяло. За да се пресече окопаването на посочените по-горе ОПГ в съдебната система и самовъзпроизвеждането им, следва да се въведе принципно нова система за попълването на състава на ВКС. Като за начало, може да се въведе възрастов ценз и изискване за стаж като съдия – например към момента на издигане на кандидатурата за съдия във ВКС съответният кандидат да… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
27 август 2023 12:39
Гост

Идеите са адекватни и справедливи.

Re:
Re:
27 август 2023 14:06
Гост

То пък съдебната система е полезна? А?

Служи само на себе си, олигархията и политическия боклук. Включително и външния. Като А за Б.

ВКС
ВКС
27 август 2023 11:51
Гост

Вярно ли е, че зам.председателя на ВКС и ръководител на Наказателна колегия не беше кума на Бонка Янкова или някаквъв друг тип близки взаимоотношения има? За да се осмели конкурсната комисия да ги класира тези двамата при наличие на други безспорно по-добри съдии, има някакъв „гръб“, има решение свише. Този вид конкурси още с въвеждането си и досега създават само проблеми, а не решават нищо. Лицемерие и непотизъм. Създаване на вътрешно статукво.
Защо не върнат старата система- там поне има персонална отговорност на председателя.

Анонимен
Анонимен
27 август 2023 18:13
Гост

И как председателят понася персоналната си отговорност, като предложи и се избере калинка?

старата система е още по-зле
старата система е още по-зле
27 август 2023 22:47
Гост

трябва да се бяга от субективизма и възможността определен малък кръг от лица, а какво остава само за един човек, да решават кадровите въпроси, още повече че председателите на съдилищата са т. нар. съдебна номенклатура, т. е. най-големите мекерета.

Айде ... слагайте "-" ... на себе си и "системата"
Айде ... слагайте "-" ... на себе си и "системата"
27 август 2023 9:16
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

Семейство Магдалинчеви
Семейство Магдалинчеви
27 август 2023 8:54
Гост

На тате „умницата“ е най-арна, даже заради това че се разграничава по тертипа Васил Терзиев! Има си хас да не е така, нали?

Ето това е „системата“ на Луканов от 1991 година – свинско и винско с шуробаджанащина обслужващи А за Б!

От Неврокопската епархия
От Неврокопската епархия
27 август 2023 9:10
Гост

Имаш тате председател на ВСС – отиваш във ВКС!

Така е то из долината на широките гащи. Така е вече из цяла Европа и САЩ. Така е било винаги. Справка – Мария ГАБРИЕЛ и ГАБРИЕЛ Ескобар. Пък вие па не вервайте в евроатлантическите ценности.

АМИН

ХА ХА ХА ХА ХА ХА
ХА ХА ХА ХА ХА ХА
27 август 2023 8:48
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
27 август 2023 8:06
Гост

Предлагам инициатива за премахване на конкурсите в този им вид. Трябва много сериозно проучване на обществената им полза, пригодност и справедливост. Дотук предимно са нанасяли вреди и фалшиво са легитимирали спорни фигури. Моля колеги, помислете и дайте решение!

Влади Горанов
Влади Горанов
27 август 2023 8:32
Гост

И какво предлагаш? Пак от същото.

Има системен проблем. Това не го ли разбрахте! Или не искате да го разберете? Понеже сте част от „системата“.

Хазартът, както и правосъдието няма да изчезнат. Но могат да изчезнат онези които ги осъществяват в този им вид.

&;)!!.?
&;)!!.?
27 август 2023 7:44
Гост

Нали ви четем ежедневно актовете от ВКС, като се започне от най- елементарен спор за подсъдност, та до така наречени дела с обществен интерес! Срам. Като отвори човек стара практика на ВС, може да направи сравнение. Истината е, че НПО-та видяха сметката на правосъдието. ССБ работи само за Калинчо & Сие. На редовите му членове дават по някоя екскурзийка с полупансион на семинар и те като маймуни на банани се радват. И за Магдалинчева, великата, ами хората тук пишат, че има и аспект морал. И много зле, ако някой не разбира, какъв е точно проблема!

Предположение
Предположение
27 август 2023 7:40
Гост

Конкурсът е бил обективен!Щом даже и избрани за членове на ВСС от професионалната квота не са успели да се класират на избираемо място.Що се отнася за класираните но първите шест места нека да им е честито!Жалко,че сега ще започнат безкрайни обжалвания от недоволните кандидати и това ще продължи агонията!

Анонимен
Анонимен
26 август 2023 22:24
Гост

Не мога да разбера що се тръшкате, че хора без стаж и свързания със стажа житейски опит били класирани – ами написали са впечатляващи актове и са оценени коректно. Какво друго би могла да стори изпитната комисия. Насетне е работа на ВСС да прецени дали за съдия във ВКС тва е достатъчно – нали според последното върховно административно решение ВСС не действал в условията на обвързана компетентност, а бил оперативно самостоятелен (в противен случай функцията му се обезличавала и т.н.)

Анонимен
Анонимен
26 август 2023 23:56
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
впечатляващият акт...
впечатляващият акт...
27 август 2023 1:08
Гост

…вероятно е този на Лена и Киро… след парапета, или на Баце… преди чекмеджето. И то не за нещо друго, а поради „замитането“ под килима на скандали, за които в нормална държава за тези лица повече място в държавното управление никога нямаше да има… На ВКС-то, като им чета ТР, направо се „впечатлявам“ и започвам да чакам следващите, с които да ги изтълкуват. Впечатляващите съдебни актове, дето толкова ги цени поръчковата конкурсна комисия, на повече от 3-4 страници, изобщо не ги чета, а на написалите ги им препоръчвам да си припомнят уроците от началото на основното образование за кратък и… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
27 август 2023 7:16
Гост

Долу “конкурсите” в този вид! Долу тази перверзия, която само се гаври с хората! Стига! Баста! Време е болестта да се излекува.

Анонимен
Анонимен
27 август 2023 14:37
Гост

Категорична вярно е, че в момента мотивите се категоризират на килограм и съответно според личността на съдията, който ги е постановил. ССБ и тяхното ръководство под надзора на М. Тодорова въведох тези глупости, да се пише, теоретизира, латинизира, без да маже дори да се разбере от толкова усложнена реч, какво аджеба е възприето и защо подсъдимият е признат за виновен или оправдан. В това отношение голяма заслуга има НИП, да се наизустят някакви мисли, клишета, кухи фрази за пред конкурсната комисия или нашите приятели от горната инстанция.

Анонимен
Анонимен
27 август 2023 22:55
Гост

За справка-конкурса за първоначално назначаване на прокурори в районните прокуратури от 2022 г. Комисията е била обективна при оценяването, класират се 28 кандидати, но Прокурорската колегия но ВСС отказва да ги назначи, тъй като не са „правилните“. Чолаков е рамо до рамо с Колегията. Какъв смятате, че ще бъде резултата от обжалването на това скандално решение на ПК?

Анонимен
Анонимен
26 август 2023 22:03
Гост

Много правилно го беше рекъл някой в дискусията от вчера – сред съдиите няма гении. Гениите се занимават с физика, химия, математика, изкуство. Дори някой гений да стане съдия, той не би бил добър, ако няма опит, натрупан по поне 20-30 НОХД годишно в продължение на най-малко 25 г. Защото съдийската професия е непрестанен танц около недостатъчността на годни доказателства – вечният проблем, появяващ се почти във всяко разследване.

Човек
Човек
26 август 2023 21:34
Гост

Гражданин

Анонимен
Анонимен
26 август 2023 18:36
Гост

Проблем са не фамилните имена на повишените, а изродените конкурси. Личното ми мнение е, че навремето когато съдиите ги повишаваха поетапно в горните инстанции след определен период отседналост на дадено ниво, обикновено беше около 4 до 5 години, нямаше такива катаклизми и такова затлачване та системата. Ако те прескочат заради връзката, то следващото повишение, не след още пет години, а най-много след месец до два ще те качат нагоре. Затова преди Куцкова и Попова да измислят конкурсите за да могат да набутат връзкари с по 2 години след младши от РС в ОС, а след това и в АС, в… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
26 август 2023 19:45
Гост

Съвършено вярно. Нашето върховно правосъдие е отчайващо незряло, нарцистично и изобщо- патологично. Т.нар. “конкурси” имат голям принос за това.

Анонимен
Анонимен
26 август 2023 19:48
Гост

В голямата си част.

Съдия
Съдия
27 август 2023 10:38
Гост

Напълно съм съгласен, но какво правим по въпроса?! – анонимна дискусия?!

Анонимен
Анонимен
27 август 2023 13:04
Гост

Да помислим! Ще изкристализират нещата.

Анонимен
Анонимен
28 август 2023 15:28
Гост

И това не беше панацея, т.к. се „качваха“ съдии, не защото са най-можещите и мъдрите, а само защото им беше дошъл реда…

Съдия
Съдия
26 август 2023 14:34
Гост

Не считам, че Вили Магдалинчева е лош съдия но това постоянно захаросваме и венцеславене ми идва в повече. Съдиите не са състезателни коне и обстоятелството, че едни печелят конкурса е комплекс от повече дадени точки от конкурсната комисия, като не е изключена и възможността от повлияване. И аз считам, че е малко прибързано качването й във ВКС, но и позициите й са по силни- добър съдия и добър гръб.

Бивш съдия
Бивш съдия
26 август 2023 13:01
Гост

Имала съм привилегията и удоволствието като младши съдия да работя и заседавам в един състав със съдия В. Астарджиев. Той е изключителен професионалист – знаещ и работлив, същевременно скромен и отнасящ се винаги с необходимото уважение, както към колегите си от състава, така и към страните. ВКС – и съдебната системa като цяло, спешно се нуждаят от повече хора и професионалисти като него. Жалко, че не е сред класираните! Пожелавам му успех и дано в бъдеще професионализмът му да бъде оценен подобаващо!

Анонимен
Анонимен
26 август 2023 12:45
Гост

Блажени са вярващите в обективните конкурси. Конкурсното начало не означава конкурсен край. За всички останали е ясно, че вътрешните конкурси в съд. система се нареждат не на база знания и умения, а на база лични познанства, връзки и слагачество, и въз основа на принципа „мой човек“. Във ВКС – НК отдавна няма почти никаква работа – по три дела на месец на човек, от които 2 чд-та. По тази причина кои ще се новите попълнения също няма значение – поредните клатикурци за заплата вече от 9 бона месечно чисто. И магарета да бяха избрали, все тая. Халал да им е,… Покажи целия коментар »

333
333
26 август 2023 12:03
Гост

Значи като се изключи Търговищкият диамант, всички са доказали се магистрати макар и със своите особености, поне сред първите 20. Прави впечатление, че по непонятни причини Д. Ангелова е порязана отново, макар и командирована във ВКС, така е неподатливите на влияние са неудобни. Магдалинчева, какво понеже е дъщеря да та баща си да стане продавач, напротив тя полага усилия в повече от другите да покаже себе си, а не да е в сянката на баща си. Луков си е за ВКС.

Анонимен
Анонимен
26 август 2023 12:12
Гост

И защо Луков да е за ВКС- защото в последните 10 години няма конкурс без негово участие ли и е натрупал заслуги по право ли?! Във ВС в Пловдив за 30 години не може да придобие едногодишния опит на съдия от СРС. Та той е работил с 2- 3 максимум 4 състава на НК- как ще проверява актовете на съдии, като последна инстанция, които са правораздавали по 2 десетилетия по най- разнообразни дела, особено в София. Същото се касае и за североизточните корифеи. В такъв случай, всеки съдия , изкарал 5г.в СРС или СГС по- става за ВКС.

Васил Гатов
Васил Гатов
26 август 2023 21:58
Гост

Защо се срамиш да се напишеш името, а се назоваваш „анонимен“? Значи си „пухльо“ /надявам се да знаеш какво означава тази проста думичка/. Това, което говориш за Даниел Луков са пълни глупости и аз съм убеден, че не го познаваш. Той е във Военния съд по причини, които само ти явно не знаеш. Преди това обаче е работил със „състави от НК“, които съм сигурен, че не само не познаваш, но дори и не си работил с тях. Явно си от „столичаните в повече“, които и дупе са дали да работят в столицата, но ще си останеш един злобен провинциалист,… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
26 август 2023 22:12
Гост

Гледай си АХ-тата и мастиката от Винпрома в Пещера. Това ще ти е и нивото форевър.

Анонимен
Анонимен
27 август 2023 11:16
Гост

Плюков, аз на конкурси съм ходил и спечелил и, да, столичен съдия съм и съд доволен от положението си, а ….за задника- ти си знаеш, но и ние знаем. Твой си е ползвай си го за каквото искаш , включително и за ….кариерно израстване, само не наглей да се представяш за много квалифициран, че и това знаем, а нивото на културата ти се видя от предния пост.

Анонимен
Анонимен
27 август 2023 13:02
Гост

Малко е нелепо да подхващаш темата за страхливия задник в твоя случай, защото дезинформираш хората- кажи си ясно, че не визираш преносния смисъл, а прекия- в твоя случай добре ти го нажул….ха. Жалко, че хубав мъж като теб се прежали за откачалници и грозници, които макар и с позиции, всички ги знаят като откачалници.

Съдия
Съдия
26 август 2023 12:25
Гост

Не знам някой да оспорва качествата на Виолета – става въпрос за неприятни тенденции в съдебната система, нищо повече.

Прокурор
Прокурор
27 август 2023 8:56
Гост

Виолета, а?

Влади … Горанов или Янева, а?

Съдия
Съдия
26 август 2023 11:44
Гост

Всъщност тази АНОНИМНА дискусия тук е доста унизителна. И съжалявам дори, че се включих. Утре ще си седнем по бюрата и ще си забием носовете в делата и ще се правим , че все едно всичко е наред с надеждата някой Мунчо да писне жалба срещу конкурса. Това овчедушие, в което включвам и себе си, си заслужава съдбата. И понеже някой каза тук, че тези с фамилиите летели напред – не съм съгласен. Да системата е затворена и в нея се женим и раждаме, но тенденцията е тези активистите и не от приятелските кръгове да растат. Хайде кажете ми един… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
26 август 2023 11:33
Гост

Който е склонен да урежда конкурси, ще урежда и дела. Тези които се уреждат на конкурсите и те ще уреждат дела. После се сърдят че, хората нямат никакво доверие в съда и пишат сълзливи декларации колко независими и безпристрастни били и как все законът им бил виновен, само че никой вече не им вярва.

333
333
26 август 2023 11:55
Гост

Абсолютно вярно!

Анонимен
Анонимен
26 август 2023 9:58
Гост

Тук конкурсната процедура не е ли опорочена или намериха „порок“
само в конкурса за първоначално назначаване на прокурори в районните прокуратупи от 2022 г.? Така както нагласиха тези роднини на знакови лица в системата, по същия начин отказаха да назначат класираните прокурори поради липса на роднински връзки!

Анонимен
Анонимен
26 август 2023 8:16
Гост

Действително Вили Магдалинчева е много добър юрист, с много знания и хъс за работа. Но някак си не мога да намеря разумно обяснение как така и двамата старши членове от състава й – Камен Иванов и Владимир Астарджиев – са толкова надолу в класирането, далеч от призовата 9-ка /толкова ще бъда назначени сега/. Нали нейните много добри резултати са плод и на работата на целия състав! Когато съставът ти е много добър и ти ще си такъв! А безспорно техният състав е може би най-добрият! Но не само и единствено заради Вили! И аз бих работил с удоволствие с такъв… Покажи целия коментар »

Съдия
Съдия
26 август 2023 9:06
Гост

Не мисля, че на някой от комисията му пука дали си добър юрист. Или поне това в никакъв случай не е водещото – факт класирането.

Добър или лош юрист
Добър или лош юрист
27 август 2023 1:30
Гост

са относителни и много разтегливи понятия. Трябва да се говори за добър или по-добър съдия, което понятие включва множество различни качества и те няма как да са достояние на комисията. А ако е лош съдията, той просто няма място в системата. Конкурсите винаги са субективни и нагласени – това е аксиома и не подлежи на доказване. Затова не трябва да има конкурси, а ротация с мандатност по инстанциите. Така някои хора няма да се самозабравят и да затъпяват с по 1-2 дела на месец чак до пенсия, че това се отразява и на глупаците по долните инстанции, които ги цитират… Покажи целия коментар »

Огорчен
Огорчен
26 август 2023 16:46
Гост

Магдалинчева не беше ли в състава на Калпакчиев? Поне по случая с австралиеца беше.

Съдия
Съдия
26 август 2023 3:19
Гост

За всички колеги, които имат известен опит в системата, е ясно, че тези конкурси не почиват на обективни критерии за качеството на работата на отделния участник – видно е и сега от класирането. Що се отнася до фамилните имена, обаче, моите дългогодишни наблюдения са, че приятелските кръгове, които кадруват в системата, по-скоро те наказват с лошо класиране ако имаш някой известен роднина-магистрат – нещо като отмъщение. И на този фон – стремглавото кариерно развитие на Вили МАГДАЛИНЧЕВА , въпреки родствените й отношенията с недолюбвания й в системата баща, по скоро ме изненадва и винаги е било интересно за разгадаване. Но… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
26 август 2023 6:08
Гост

Напротив, точно тези с фамилните имена са на бързата писта още от конкурса за младши съдии и нейната кариера е показателна за това. Пускам сълза за трънливия й път в сянката на „одумвания“ й баща.

Анонимен
Анонимен
26 август 2023 7:11
Гост

Тези с фамилните имена и тези с приятелчетата. Жалко за останалите. Ей така става провалянето на системата. Ама всеки да си носи греха. Чакайте правда….в другия живот.

Съдия
Съдия
26 август 2023 9:13
Гост

Ама в грешка сте ако мислите, че на някой му пука за системата, която има милярден бюджет. Последният се разпределя от приятелски кръгове.

Юрист
Юрист
26 август 2023 8:17
Гост

Ако я познаваше щеше да си посипеш главата с пепел сам и да разбереш, че освен фамилното име тя е страхотен професионалист и няма никаква прилика в поведение и разум с баща си. Тя е доказателство, че крушата може да ражда сливи, т.е. изключението което потвърждава правилото.

Анонимен
Анонимен
26 август 2023 8:29
Гост

Така е, но все пак няма нищо против да носи името на баща си за преждевременна кариера. Не че тя е виновна. Повече тези, които сами й се слагат. И помпат пресилен имидж. Извинявайте, ама няма гении тук.

Анонимен
Анонимен
26 август 2023 8:32
Гост

Но защо говорим само за Магдалинчева и забравяме останалите първи, които по нищо не са по-различни. Искам да кажа, че матрицата е една и съща. Все пак Вили е наистина много симпатичен и фин човек. Достатъчно са я разпъвали.

Анонимен
Анонимен
26 август 2023 9:17
Гост

Говорим, защото е симптоматична за състоянието на системата и конкурсите в нея.

Анонимен
Анонимен
26 август 2023 9:25
Гост

Така е.

Съдия
Съдия
26 август 2023 9:21
Гост

Напротив, именно тази двойнственост на Виолета е гениалното. Това е уникалното и интересното при нея.

какво му е интересното бе
какво му е интересното бе
27 август 2023 1:36
Гост

Баща й е във ВСС-то и има много връзки, включително и в партия ГРОБ. Ако не си забелязал, винаги на конкурсите печелят хора и от двете ОПГ-та в съдебната система – на Пееф и на ССБ. Просто са се договорили да не се ритат по кокалчетата и са си разпределили квотите, а след това си разпределят и делата според интереса, който трябва да се охрани, разбирай – този на всеки от господарите им. Сигурно има поне 1 500 по-добри съдии от тая в страната…

Интересно викаш, а?
Интересно викаш, а?
27 август 2023 8:38
Гост

Е, откри Америка (за България).

Съдия
Съдия
26 август 2023 9:19
Гост

Напълно съм съгласен с вас, че в конкретния случай крушата е родила хубава слива. Последната действително успява да се разграничава от първата в конкретни ситуации, което при нея работи добре. Сега – колко е морално и истинско – вие преценете. Та няма да си посипвам главата с пепел, защото мисля като вас, просто не се разбрахме.

Съдия
Съдия
26 август 2023 9:11
Гост

Имаше едни ситуации, когато тя показваше разграничаване от баща си и присъединяване към критиците му. Явно е било игра с публиката. Като цяло тя умело лавира наляво и надясно, което е необходимо качество в съдебната система. Мисля си, че тя се ползва с подкрепа от различни страни и това й помага да е перфектен юрист.

……..
……..
26 август 2023 8:15
Гост

Е тя е и виден активист комсомолец, все пак

Идва ред и на Прованса
Идва ред и на Прованса
25 август 2023 22:38
Гост

Аууу… голям реф срещу военния съдия и съдията от Търговище…. Що така бе…. ? Ми…не може всички да са сесебейци от съдилищата в София… Дали това не е само началото….днес Търговище….утре и от други градове …..?! Дали в конкурса за гражданската колегия на ВКС, няма да има/т/късмет, да станат съдии във ВКС, магистрати от Разград, например / някои от които вече столичани / ? И май не става въпрос за съдията от Шумен, работещ в Разград/ на този конкурс за наказат.колегия е последен – не защото не е добър магистрат…ами, май няма вуйчо владика?! Ами защо да не станат? Те… Покажи целия коментар »

333
333
26 август 2023 0:00
Гост

Те от Търговище се попиляли от сложни дела, за гледат. А ВКС, не е 2 купи слама да разделиш. Обаче, тъй де важно в София да дойдеш у ВКС-то.

Съдия
Съдия
26 август 2023 11:22
Гост

И в Търговище на съдиите в дипломата им пише същото като на тези в София. Това, че са отдали голяма част от кариерата си да правораздават извън София, не прави колегите съдии втора ръка. Някак си обидно към хората, от чиито данъци получаваме заплата,е да се отнасяте към съдиите, работещи извън София с едва ли не презрение, защото те правораздават за хората, не за себе си. А че избивате комплекси, е ясно . Честито на колегата от Търговище!

Адв.
Адв.
25 август 2023 22:32
Гост

Пламен Дацов е джелезо! Много е сериозен! Браво!

Анонимен
Анонимен
25 август 2023 22:02
Гост

Господи, прости им на невежите и завистливите! Те винаги ще си останат в тинята и оттам неистово ще крякат в жалките си коментари …… при всеки конкурс….. Жалко!!!

Анонимен
Анонимен
25 август 2023 22:15
Гост

Боже прости на високоумните и горделивите свръхчовеци, презиращи нещастниците от “тинята”.

Анонимен
Анонимен
25 август 2023 22:21
Гост

Господ да прости на Вас, че усчяхте да Го намесите в елементарния си опит за снизходителност. То се мисли…

Запознат
Запознат
25 август 2023 21:43
Гост

На всички глупаци, които коментирате Магдалинчева, ще Ви кажа, че никога няма да сте на нивото й. Тази жена е с изключителен морал и невероятни качества. За нея съдийството е признание!
Евала, че са класирали невероятни съдии – Светла Букова, Весислава, Мафдалинчева, Джурковски, Луков, Бонка – това са хора, които заслужават само уважение!

Анонимен
Анонимен
26 август 2023 7:55
Гост

Като е такъв недостижим професионалист с изключителен морал, моля, нека се откаже от участието си и да участва на следващия конкурс, когато баща й евентуално може би вече няма да бъде председател на ВСС. Защо ли ми се струва, че това няма да се случи и високият професионалист тихомълком ще встъпи по терлици? Може би защото вече демонстрира изключителния си морал, когато мълча докато плюеха и заплашваха колегите от собствения й състав.

Юрист
Юрист
26 август 2023 8:20
Гост

Ако я познаваше щеше да си посипеш главата с пепел сам и да разбереш, че освен фамилното име тя е страхотен професионалист и няма никаква прилика в поведение и разум с баща си. Тя е доказателство, че крушата може да ражда сливи, т.е. изключението което потвърждава правилото.

Анонимен
Анонимен
26 август 2023 8:33
Гост

Да се разграничаваш означава да не се ползваш.

не сме чули
не сме чули
27 август 2023 1:44
Гост

за някакви големи професионални постижения на въпросната. Като е толкова велика професионалистка, да отиде в прокуратурата, да събере доказателства за престъпленията на Кирчо, Кокорчо, Боко, Делян, Доган и т. н., както казва Гейшев, политически боклук. Да вкара обвинителни актове в съда и да ги защити успешно, т. е. упоменатите по-горе и такива като тях да влязат задълго в затвора, а тогава вече и за президент ще я изберат хората. Иначе е една никому неизвестна книжна мишка, отрасла под крилото на „известния“ с подвизите си в съдебната система и не само баща.

Анонимен
Анонимен
25 август 2023 21:40
Гост

Като чета някои от коментарите в този сайт винаги се сещам за теорията на Дарвин.

Анонимен
Анонимен
25 август 2023 21:27
Гост

Действително Магдалинчева е добър съдия, но щеше ли да е на това място и забелязана ако татко й не е Магдалинчев. Все пак тя не е нещо изключително и много добри съдии дори до АС не могат да стигнат. Магдалинчева не може да бъде изключвана и недопускана до конкурси, защото е дъщеря на баща си. Проблемът не е в нея, а в системата и така наречените конкурси, в които въобще не се отчита например кой, колко години съдийски стаж има, а опита в нашата професия е от значение.

Юрист
Юрист
26 август 2023 8:23
Гост

Опита не е от никакво значение. Той е само извинение на некадърните. Може да си тъп и слаб юрист и на 30 и на 50 години, т.е. след 5 и след 25 години стаж например. Дори е по-вероятно да спреш да се развиваш и обучаваш към 50 отколкото към 30-35 години. Стажа неможе да е критерий за качество на работата, никога

Много сте зле
Много сте зле
26 август 2023 9:04
Гост

Сериозно?!

Анонимен
Анонимен
26 август 2023 9:34
Гост

Въпрос на премерено отчитане значението на всичко. Но и да ми се представят някои за превъзхождащи мозъци без съответния опит, който е много важен и изграждащ за съдията, и с правото да вървят по главите на мното повече работилите от тях, също не е правилно. А и точно това е деморализиращо и обезсърчаващо за тези другите и рано или късно и те се изморяват да се стараят.

Анонимен
Анонимен
26 август 2023 9:38
Гост

Не така мислят обаче в старите и утвърдени държави със сериозно правораздаване. Там, колкото и да си добър и обещаващ все пак трябва и да си работил достатъчно дълго преди да се качиш нагоре. Само в недоразвитите системи се наблюдава обратната тенденция. Ама то е защото в тях няма съпротивителни сили срещу връзкарството.

Анонимен
Анонимен
25 август 2023 20:38
Гост

Магдалинчева и класирана, защото е дъщеря на баща си. Няма друга причина. Иначе професионалисти много има, но без татко владика…

Анонимен
Анонимен
25 август 2023 20:56
Гост

Добре де, кои са тия много много професионалисти? Че нещо ми се губят!

Анонимен
Анонимен
25 август 2023 20:28
Гост

Боже, Джурковски първи под линия!
Жива да не бях!

Анонимен
Анонимен
25 август 2023 20:33
Гост

И Паца Даца!
WTF!!!

Анонимен
Анонимен
25 август 2023 20:53
Гост

Честно, не мога да разбера смисъла на това възклицание. Че мястото е незаслужено или че най-накрая го дочаква, заслужено. Или, че е силно ощетен.?????

Анонимен
Анонимен
25 август 2023 20:11
Гост

Сесебейци от всички страни – съединявайте се!

Минавам
Минавам
25 август 2023 19:26
Гост

ВКС се е превърнал във воденичен камък за системата.Корупция и безхаберие в огромни размери.

Анонимен
Анонимен
25 август 2023 18:48
Гост

Интересно, че са „порязани“ трима от командированите във ВКС. Явно нещо не са се вписали с „колектива“! Но пък Лукчо и Бонка Са вътре! Плюс видни сесебейци. Да ви имам тъпанарското кадруване.

гошо
гошо
25 август 2023 19:30
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
ВКС
ВКС
25 август 2023 18:44
Гост

Бонка от Търговище и Луков от военния съд в Пловдив са класирани преди Астарджиев?!!! Хахахахах….Ама вие сериозно, ли?
Луков и Бонка бяха класирани и на предния конкурс, но във ВСС се възмутиха и не ги пуснаха. Сега това класиране изглежда като вдигнат среден пръст на СК на ВСС., а не обективен конкурс. Жалка история.

възмутително и прозрачно
възмутително и прозрачно
25 август 2023 19:20
Гост

За да не види средния пръст ВСС е класирана дъщерята на татко.

---
---
25 август 2023 20:28
Гост

Тя е изключително уважаван от мен , а и от много други колеги юрист. Трябва с мъка да приемете , че и децата на известни личности могат да са с високи професионални качества. Другото са комплекси на неможещите.

Анонимен
Анонимен
25 август 2023 20:38
Гост

А дали е редно децата на известните личности да участват в подобни конкурси, докато известните личности са в позиция да подпомагат спечелването им? Явно покрай уважаването сте забравили, че има и такова нещо като морал, освен професионализма.

Адвокат
Адвокат
25 август 2023 20:51
Гост

Що за глупости? За подобни хипотези си има основания за отвод и това е моралното – да се отведе в подобна ситуация, а не да се ограничава възможността за професионално развитие на дадена личност, защото роднина – било и по права линия, заема длъжност в същата система. Дори на Запад е възможно – даже се гледа с добро око, ако например дете на „известна личност“ (напр. магистрат), започне да работи за държавата, защото са по-добре подготвени от останалите – дори морално са по-добре от останалите, защото са израсттнали в семейна среда, при която родителят работи и защитава държавата си. Стига… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
25 август 2023 21:01
Гост

Откъде накъде по-подготвени само защото са нечии деца? Дори морално са по-добре??? Родителят защитава държавата? Моля упражнявайте филипиките си на друго място. Не можете да убедите никого.

Анонимен
Анонимен
25 август 2023 21:04
Гост

И като се отведе, ще спре да бъде председател на ВСС ли? Конкурсната комисия ще спре да се състои от съдии под шапката на кадровия орган, който той председателства? Етичната комисия спре да е част от същия този орган? На Запад гледат с изключително добро око на този морал – викат му непотизъм.

$&£
$&£
25 август 2023 21:28
Гост

И русенските им п….ки също!

Анонимен
Анонимен
25 август 2023 17:43
Гост

Покъртително! Цял един съдебен наказателен състав от САС целокупно и заедно отива във ВКС. Че и Луков, който и хабер си няма с двете му дела от военния съд в Пловдив. За Бонка Гечева думи нямам, но Търговище е новата Магнаурска школа в правото.Да не ви се налага да опирате до ВКС.

Анонимен
Анонимен
25 август 2023 18:52
Гост

Един състав, казвате Вие, но не знам дали последно в този състав има трети съдия или не. Защото когато настана големият рев след УПО-то на Полфрийман (постановено от този състав) медиите масово отразяваха, че съставът се състои от двама съдии – Калпакчиев и Весислава Иванова. Само тук-там се появявяше името на щерката с несъществуващо особено мнение. Тя пък нищо не каза тогава, така че е трудно да се каже вече тия състави колко съдии имат.

Гост
Гост
25 август 2023 17:43
Гост

Поздравления за съдия Бонка Янкова. Успех й желая. Тя е истински професионалист и със сигурност го доказва всеки ден с работата си.

Анонимен
Анонимен
25 август 2023 18:02
Гост

Бонка Янкова е корифей. Ненадминат.

съдия
съдия
25 август 2023 17:41
Гост

Какво се правиха, че четат дела, месеци наред, като от самото начало са се били разбрали за резултата от конкурса! Лицемери!!! Не че тези от комисията не се уредиха с връзки на предишния конкурс. Всички в системата знаят как се случват нещата!

Анонимен
Анонимен
25 август 2023 16:35
Гост

Време е за махане на това ВСС. Ама няма кой явно. Няма воля.

Анонимен
Анонимен
25 август 2023 16:35
Гост

Ами каква новина? Глупости. Пишете ни да знаем кой се е уредил и кой не ?

преминаващ
преминаващ
25 август 2023 16:35
Гост

Втория и третия – видни Сесебейци, след тях- яките връзкари! Една случайно попаднала!

Анонимен
Анонимен
25 август 2023 16:35
Гост

Трагедия!

Анонимен
Анонимен
25 август 2023 16:34
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
25 август 2023 16:41
Гост

От много НИП-аджийстване ще да е. Не може да се чака такъв кадър да минава тепърва през САС, особено докато още трае „мандатът“ на този ВСС.

Анонимен
Анонимен
25 август 2023 18:48
Гост

Магдалинчева е много добър професионалист и наистина заслужава да е във ВКС

съгласен
съгласен
25 август 2023 19:11
Гост

Вили наистина заслужава да е там. За разлика от други. Така че си спестете хейта.

Анонимен
Анонимен
25 август 2023 19:15
Гост

Много хора, които нямат преки възходящи председатели ВСС, са добри професионалисти и заслужават да бъдат във ВКС. На тях, обаче, не им е толкова бързо кариерното развитие поради някаква причина.

Не съм съгласен
Не съм съгласен
25 август 2023 20:59
Гост

Обикновено връзкарите са мързеливци и бездарници, а Вили е точно обратното – работлива, отдадена на професията и знаеща. Би било много хубаво, ако повече съдии като нея са във ВКС. Относно баща й, всеки има роднини и приятели, важно е обаче читавите колеги да се издигат в система. Много е лесно да плюем по другите, без да погледнем себе си.

Анонимен
Анонимен
25 август 2023 21:11
Гост

Май не разбирате, че и „знаещите“ могат да се издигат по нечестен начин. Обикновено това е за сметка на други знаещи.

Анонимен
Анонимен
25 август 2023 21:18
Гост

Нямаме нищо против, но все пак всичко с времето си , някак се изморихме от изключително надарени и преминаващи с летящ старт. Изведнъж всички много ясно забелязват тяхната изключителност, другите – все в сянка.

Анонимен
Анонимен
25 август 2023 16:34
Гост

Има си хас да няма връзкари.

Анонимен
Анонимен
25 август 2023 16:34
Гост

Важното им е да си нагласят както на тях им е изгодно класирането. Няма да имаме нормална съдебна система така.

Анонимен
Анонимен
25 август 2023 16:33
Гост

Еми не е зле. Връзките а в действие

Паун
Паун
25 август 2023 16:32
Гост

Браво!

4567
4567
25 август 2023 16:27
Гост

Калинка Георгиева и Емилия Колева сигурно са най-дълго командированите съдии в страната за всички времена. Първата е в САС от над 11 години (януари ще станат 12 години), а втората – вече близо 11 е в САС. Докога ще продължава безобразието с командироването

Анонимен
Анонимен
25 август 2023 16:24
Гост

Важното е, че щерката е класирана, та даже прескача инстанция.

хмхм
хмхм
25 август 2023 16:15
Гост

Поредното натъкмено класиране – един изключителен съдия като Владимир Астарджиев не е успял, но за сметка на това военният съдия е класиран. Някой май е с дебели връзки

Нищо ново
Нищо ново
25 август 2023 16:42
Гост

Владимир Астарджиев е нагласен по реда на последната алинея – в 9 месечния срок след приключване на „конкурса“ на мястото на предстоящ пенсиониран магистрат.

няма да го огрее
няма да го огрее
25 август 2023 18:59
Гост

В деветмесечния срок последен ще е Иван Стойчев – всичко е планирано.