Комисарят по правосъдието на ЕС Дидие Рейндерс и комисарят по правата на човека на Съвета на Европа Дуня Миятович да проучат ситуацията с независимостта на съдебната власт в България заради тревожните събития със съдия Владислава Цариградска.

За това ги призовават в писмо четири европейски организации на магистратите – MEDEL (Европейски магистрати за демокрация и свободи), Европейската съдийска асоциация, фондация „Съдии за съдии“ и Асоциацията на европейските административни съдии.

„Като представители на основните европейски организации на съдии и прокурори, се обръщаме към Вас, за да изразим силната си загриженост относно положението на съдебната система в България, където – и то наскоро – бяха съобщени случаи на съдии, изложени на натиск и сплашващо поведение във връзка с изпълнението на професионалните им задължения“, пишат магистратите до двамата комисари.

Те заявяват, че искат да насочат вниманието на Рейндерс и Миятович към „изключително тревожните събития, свързани със съдия Владислава Цариградска“. И излагат накратко как тя стана жертва на клеветническа кампания и заедно със съдията Цветко Лазаров от Софийския апелативен съд бяха изслушани през 2020 г. от Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет.

„За заплахите и натиска, за които съдия Цариградска нееднократно е съобщавала от 2019 г. насам, наказателното производство е образувано едва през май 2023 г. и все още не са повдигнати обвинения срещу никого. След последните ѝ публични изявления относно получените заплахи, съдия Цариградска отново е обект на медийни атаки и заплашителни съобщения, до такава степен, че от февруари тази година отново са назначени мерки за охрана“, пишат четирите европейски организации.

В писмото си до комисарите те сочат, че тези събития се случват в особено тревожен контекст. И излагат ситуацията в България по следния начин: „В миналото съдия Лозан Панов, по това време председател на Върховния касационен съд, е бил обект на системен тормоз и животът и физическата му неприкосновеност са били пряко застрашени; медии и официални източници са споменавали за опити на престъпни организации да оказват натиск върху съдии, включително от средите на самата съдебна власт; липсата на ефективна отчетност на главния прокурор и на механизъм за съдебен контрол върху решенията на прокурорите да не започват разследвания, както и прекомерната намеса на прокурорите, и по-специално на главния прокурор, с управлението на съдиите, са отдавнашни проблеми, повдигани от Европейския съд по правата на човека, Съвета на Европа и Европейската комисия“.

Те напомнят, че основните принципи на независимост на съдебните системи изискват съдиите да решават разглежданите от тях въпроси безпристрастно, без каквито и да било ограничения, неправомерни влияния, натиск, заплахи или намеса, пряка или косвена.

„Във всеки случай, в който тези условия не са гарантирани, задължително и конкретно задължение на държавните институции е да реагират незабавно и да защитят съдиите, както по отношение на тяхната физическа неприкосновеност, така и по отношение на обществения им образ: защитата на съдиите означава защита на върховенството на правото и на предпоставките за справедливи и безпристрастни решения. Бездействието на държавните органи по отношение на заплахите и атаките срещу отделни съдии създава допълнителен риск от подкопаване на независимостта на съдебната власт като цяло, предизвиквайки смразяващ ефект и създавайки климат на недоверие, който възпира съдиите да упражняват свободно своите права и да изпълняват професионалните си задължения“, заявяват магистратите от цяла Европа.

Затова отправят три призива към комисарите по правосъдието и по правата на човека.

Първо, да обърнат пълно внимание на конкретното положение на съдия Цариградска, „която е изправена пред сериозен натиск и заплахи за това, че действа независимо, че открито разобличава посегателствата срещу независимостта на съдебната власт и смело се бори за върховенството на закона“.

Второ, спешно да поискат от българските власти допълнителна информация и разяснения.

И трето – да проучат ситуацията в България и да предприемат „необходимите стъпки, за да бъде гарантирано наличието на независима съдебна власт, свободна от всякакво неправомерно влияние и от всякакъв „смразяващ ефект“ върху професионалната им независимост или свободата на изразяване, както и ефективното и правилно прилагане на реформите, насочени към всички недостатъци, свързани с върховенството на правото в страната“.

След убийството на Мартин Божанов – Нотариуса съдия Цариградска беше изслушана от специалната парламентарна комисия по случая, както и от Съдийската колегия, която започна проверка на кръговете за неправомерно влияние в съдебната власт. Свое проучване с множество изслушвания прави и Прокурорската колегия. Пред депутатите говориха и други пострадали от групата на Нотариуса – Ивайла Бакалова и Веселин Денков, за чийто казус беше разследването на Антикорупционния фонд, както и двама гръцки бизнесмени. Бяха изслушани и бившата районна прокурорка на София Невена Зартова и заместниците ѝ. Единствено градският прокурор Илиана Кирилова отказа да се яви пред комисията. Пред Прокурорската колегия пък говориха много обвинители от Софийската районна прокуратура и някои от тях потвърдиха, че Нотариуса е бил на коледното им парти преди няколко години. Вчера беше изслушан и бившият главен прокурор Сотир Цацаров.

73
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Ex oriente lux
Ex oriente lux
23 март 2024 13:02
Гост

Европа та Европа та Европа!?

Коя беше тази?

от психиатрията
от психиатрията
24 март 2024 9:11
Гост

Поредната представителка на ОПГ-АКФ и ОПГ-Съюз на съдиите. Само те се появяват, когато трябва да се атакува съдебната власт и в частност прокуратурата. Гнила ябълка в съда, която иска да се издигне плюейки върху съдебната власт. Преди време други едни трима съдии плюха, плюха от сутрин до мрак в различни телевизии, докато седнаха в удобните кресла в Апелативен съд и ВКС. Така някои мръсни души правят кариера, като има кой да им се връзва, без значение какви поражения нанасят върху систевмата със словонното си говорене.

Анонимен
Анонимен
22 март 2024 17:07
Гост

Все пак, преди да се ангажира Европа, нека на национално ниво да ни стане известна цялата истина по случая. Верни ли са фактите, които се въртят в медийното пространство относно роднините й? Имат ли връзка и каква с борбата й?

Стар финикиец
Стар финикиец
23 март 2024 12:59
Гост

Европа значи страната на залязващото слънце.

от психиатрията
от психиатрията
24 март 2024 9:15
Гост

Няма друга държава като България, на която гражданите и да я плюят в Европа. Това говори за низост у плюещите и липса на всякакво уважение към държавата. Това са субекти, които се интересуват само от себе си и поставят себе си над всичко.

Анонимен
Анонимен
21 март 2024 21:30
Гост

Как не съм знаяла и аз като Цариградската да кажа, че не се минава заседание някой да не ме заплаши – я с ВСС, я с ИВСС, я с медии, с министър на правосъдието, Европейската комисия! Стига бе Цариградска не може все на първа страница да си, я виж колегата Лазаров, той пък не е изплашен и понеже не обикаля студията, защото не е ССБ, за него няма чуждестранна помощ! Ама и Лекс, яката поддръжка!

Анонимен
Анонимен
21 март 2024 21:42
Гост

Защото съдия Лазаров е достоен и почтен човек и след това талантлив, справедлив и честен съдия! Наистина независим! Т.е. ССБ не може да го употребява за нищо- за какво да го защитава?!А има и ум, а не само меризливо междукрачие- умствено и физическо

Марио Бировски, наИвобоксабратму
Марио Бировски, наИвобоксабратму
21 март 2024 21:05
Гост

Гледам това ведро, усмихнато лице на уплашена съдийка. То казва много и …дори всичко.

от психиатрията
от психиатрията
24 март 2024 9:18
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
21 март 2024 19:58
Гост

Чудят се как да претоплят тая стара манджа, че всичко почна да затихва, ама няма кой да им се връзва на глупостите вече.

Навални
Навални
21 март 2024 15:29
Гост

Ебати звездата.

На сметката на #КОЙ?

Трите букви
Трите букви
21 март 2024 15:30
Гост

Елементарно Уотсън.

Анонимен
Анонимен
21 март 2024 15:00
Гост

Е да им обяснят за Червения пират, нищо лошо няма. Дано не се окаже един голям ПР и с комисията и с другите работи, идват избори за ВСС и главен прокурор, това да не се забравя!

случайно ли за г-жата Боровска всичко винаги е ОК
случайно ли за г-жата Боровска всичко винаги е ОК
21 март 2024 14:41
Гост

Госпожа Царигрдска- Бировска, може ли да обясни твърде странните факти по местоназначенията си???? Как така и защо, точно тя, която е от Варна и започнала работа в удобен на ней съд…. тооооочно до мъжът си в Луковит и сега е повишена тоооочно в Плевен пак при мъжа си. Как така случайно тооочно нея бяха направили председатл в Луковит???? Как пък не й се падна да е в Гълъбово или Любимец????? на какво се дължат тези случайности или…. ????????

Петолъчката
Петолъчката
21 март 2024 13:48
Гост

ССБ-та от всички страни – СЪЕДИНЯВАЙТЕ СЕ ! Хахахаха

КонстантинополскаТа
КонстантинополскаТа
21 март 2024 13:00
Гост

Мръсната работа на ЦРУ на българския съдебен терен.

Тя и тези зад нея не искат съдебна реформа, а да яхнат по сегашния тертип и регламенти съдебната власт за целите на отвъдокеанските им чорбаджии! Със старите каки и КАДРИ. Вече послушни не на библиотекарите и Пеевски, а на Ицо Торбалан и вся остальная.

Пълно МЕНТЕ. И ПУЦАДЖИЙКА.

Вартоломей Първи
Вартоломей Първи
21 март 2024 13:01
Гост

Тъй верно!

Нерде Луковит, нерде Стамбул
Нерде Луковит, нерде Стамбул
21 март 2024 12:58
Гост

„Като представители на основните европейски организации на СЪДИИ и ПРОКУРОРИ, се обръщаме към Вас, ПОВТРАЯМ НА СЪДИИ И ПРОКУРОРИ!!!! Това е обръщението на показва кого предствляват тези 4 организацци, а не като прочита на бълграското ССБ само на съдии . Все едно прокурорите не са заплашвани и не трябва да независими. Пак грешка в превода или …???? Съдебната власт си е ясна , че не ее съдийска само и единствено. Докато има такова разлеление в противиречие на Конституцията и европейското разбиране няма да има оправия и ще си седим в блатото. Трябва да се спре това състезание между съдии и… Покажи целия коментар »

Ad nauseam
Ad nauseam
21 март 2024 12:46
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

страхува се да работи като районна, а вече Окръжн
страхува се да работи като районна, а вече Окръжн
21 март 2024 12:35
Гост

Доста объркана фактология направо сбиртак. Каквоо и кой моиже да направи за събития през 2019г.? И само това ли е съдията който се е почутвал нековфортно (заплашена), макар от протоколо от о.с.з. да не изгледжада така (поискали и отвод и напуснали залата), та това е ежедневие за всики магистрати. Но нали за това имат имунитет и са незвисими в своята дейност и са с високи нраветвени, морални и професионални качества. Тази съдийка какво иска да каже, че се е пропукала и вече не може да си изпълнява задълженията ли? Явно много е нисък нейният праг на стрес? Очевидно възниква въпросът… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
21 март 2024 12:11
Гост

Във ВКС и ВАС се уреждат по линия на командироването Депесарски и герберски подлоги по линия на „САдийското самоуправление+, а сесебейци оревават орталъка по всякакви форуми. Абе как да не им се смееш и да не ги презираш?!? Ами не, няма друга опция – прекалено са жалки са…….

Плуралист
Плуралист
21 март 2024 12:43
Гост

Добави НСС и Прокуратурата на високите нива. То и на окръжнитака си решават „кадровия“ въпрос – командировани районни прокури с години и непровеждане на конкурси дори.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
21 март 2024 11:44
Гост

Мисля, че 5-те минути слава станаха поне час, не бива тъй, дайте път на Янкулов, че и той има претенции да се изявява като борец срещу корупцията и основен претендент за поста главен прокурор.

Пеналист
Пеналист
21 март 2024 11:40
Гост

ОСТАВКА САРАФОВ! ФУРАЖКАТА Е ПОЗОР, ОСТАВКА И ЗАТВОР!

Анонимен
Анонимен
21 март 2024 12:07
Гост

Добре, де кавал, няма да е сарафов, ама пак няма да е Янкулов или Владка! Така, че не напъвай жили и вени, че ще ги спукаш от яд. Там, където си тръгнал ти, от там се връщат Сотир и всички, които ги мразиш.

Geleto
Geleto
21 март 2024 11:19
Гост

Освен случая със залата и заплахата там не мога да разбера какъв е другият натиск, който е оказван върху Цариградска (наистина питам, а не се заяждам, защото това от никъде не става ясно)?

Анонимен
Анонимен
21 март 2024 10:55
Гост

Абе ТИЯ нямат ли пари да си купят ОГЛЕДАЛА и да видят колко са грозни и белязани отгоре, че са гнусни и противни във всяко едно отношение?!??

Пеналист
Пеналист
21 март 2024 10:36
Гост

Харесва ми как винаги под статиите за винаги достойната и смела съдия Цариградска, се активират по команда и под натиск членовете на ССемейството да плюят и да си измислят „алтернативни факти“ … ССемейството е пред разпад. Хаосът в ССемейството само подчертава неговата немощ и безсилие 🙂

Псббб9
Псббб9
21 март 2024 11:12
Гост

А, нещо за семейството на Цариградска, да кажеш, примерно да се публикува свидетелство за съдимост на съпругът й, да видим осъждан ли е, реабилитиран ли е? Да се приключи този вой.

Пеналист
Пеналист
21 март 2024 11:38
Гост

Това какво отношение има по конкретния случай. Много ви харесва в ССемейството да си служите с безсмислени уотабаутизми..

Анонимен
Анонимен
21 март 2024 21:59
Гост

Има и още как- как съществува НЕЗАВИСИМАТА, ПОЧТЕНА и СПРАВЕДЛИВА съдия сред престъпници и като седне на маса с аварите на мъжа си за какво си говорят и на какво ниво- някак си не ми се връзва да им обяснява лекциите, които чете по семинари и преюдициалните запитвания, които „пише“. Знаят ли въпросните магистратски организации от Европа тези факти? Защото там не можеш да станеш съдия или прокурор, ако предците ти до девето коляно не са били, ако ще да си завършил едновременно Сорбоната и Оксфорд като първенец, а не Вартенския ПУЦ, пък и на всичко отгоре в официалната си… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
21 март 2024 11:43
Гост

Добре, разбрахме, успокой се вече! Че от толкова патос да не получиш някоя криза.

Анонимен
Анонимен
23 март 2024 10:09
Гост

Кризата са я получили в ССБ- то, та опряха до подкрепата на подземния свят,ма те от години си получават, просто с възрастта и оредяването взе да си личи по- ясно!

Пеналист
Пеналист
21 март 2024 9:50
Гост

Ти отлитай да правиш тръби на Путлер, отдава ти се.

Анонимен
Анонимен
21 март 2024 10:23
Гост

След като ти направиш тръби на Байдън, Кирчо и кокорчо, мангале сесебейски

Анонимен
Анонимен
23 март 2024 10:38
Гост

Ма те всички от ССеБе са …айде да го кажем фелатори, понеже са начетени и държат на класата!

анонимен
анонимен
21 март 2024 9:48
Гост

Колко още магистрати са били обект на тормоз в зала, има дела и за отправени заплахи за убийство. Хората просто не са членове на ССБ и нямат нужната медийна трибуна , така че достойно и ненатрапчиво вършат работата си.

Анонимен
Анонимен
21 март 2024 9:59
Гост

Не, просто за нормални, а не превъзбудени пенсинирани ма…ни, дето търсят да си леснат имиджа.

приват - доцент Сийка Велева
приват - доцент Сийка Велева
21 март 2024 9:47
Гост

Точка. БГ-то става евроатлантическо. Разделяме се по тройка. Аз се интегрирам с Мазния Ристо Мръвояда Бойкев и уйгуреца Ата Славо. Изритваме Натка Менетова. Тя одъртя, затлъстя и отива в пенсия у Кубрат. Ще напрайм мощна евроатлантическа ЛИБЛИНГ тройка. Така ще се живее – по евроатлантически. Така ще се праят реформите у съдебната реформа. Според евроатлантическите ценности…

съдия
съдия
21 март 2024 9:41
Гост

Това, че ССБ са успели да ангажират и писмо от европейски магистратски звенаqnK1 не е изненада. Само че един път за винаги трябва да разберат, че независимостта на съдебната власт е функция на поведението на всички магистрати, сдружения и НПО, ангажирани със съдебната власт. Когато само твои членове драпат и успяват да достигнат до високите нива на съда, когато всичките ти усилия са насочени твои членове да завладеят ВСС и само ССБейското мнение да се приема за важно, не може да убедиш останалите съдии, че си праведен. Не случайно ССБ не може да се пребори за постове във ВСС от… Покажи целия коментар »

Пеналист
Пеналист
21 март 2024 9:48
Гост

Мога да кажа само браво на ССБ, защото това е единствената организация действително заставаща зад българските съдии и грижеща се за постигане на върховенство на правото и на закона! БРАВО ССБ !!! Подкрепяме ви!

алтруист
алтруист
21 март 2024 11:22
Гост

Че ССБ застана – застана,но въпросът е зад кого и защо застана. Ако действително се окаже,че Митьо очите е бил на сватбата,както и,че тя е женена за рекетьор,чиито брат също е рекетьор и прочее, значи казуса изобщо не е съдебно-професионален а чисто мафиотски. Тогава Цариградска не следва да се разглежда като съдия, а като член на едната групировка,заплашвана от другата. мафията така прави от векове.Докато тези въпроси не се изяснят всички жертвени венци стоят нелепо…

Анонимен
Анонимен
21 март 2024 22:03
Гост

А, добро утро!Но по- добре късно, отколкото никога!

Анонимен
Анонимен
21 март 2024 11:25
Гост

Духай!!

До Пеналиста
До Пеналиста
21 март 2024 14:40
Гост

Е какво е постигнала тази организация, след като с призивите и писмата си се опитва да ни убеди, че става все по- зле!?

Цивилист
Цивилист
21 март 2024 15:21
Гост

Д-р Гълъбова те чака за прием.

Анонимен
Анонимен
21 март 2024 9:51
Гост

Абсолютно вярно, но нека на място да се провери точно заради какви обстоятелства е заплашван и дано европейските институции магистрати поискат и да са наблюдатели на конкурсите за първоначално назначаване и повишаване на магистрати, за да не се допускат повече лица като Цариградска в системата и един път завинаги да се очисти от мутро- квази- съдии, посредници и т.н. Това, че ССБ лесно е успяло да заблуди европейските мягистратски организации не буди недоуение- там такива като Цариградска са от другата страна- срещу съдийската банка, но дано на място проучат фактите и видят истината, защото има много данни точно защо се… Покажи целия коментар »

Пеналист
Пеналист
21 март 2024 9:30
Гост

Заради такива селяндури като ССемейството в съдебната власт от Европа ясно ни казват „ние ви нямаме доверие“ .. Редно е да благодарим на ССемейството под формата на масови протести! ВЪН ДЖУДЖЕТАТА ОТ СЪДА !!!!! ВЪН И.Ф. ГЛАВНАТА ФУРАЖКА !!! САРАФОВ ПОЗОР ОСТАВКА И ЗАТВОР !!!!

Анонимен
Анонимен
21 март 2024 9:56
Гост

ССБ удариха дъното, но няма да докопат ВСС и то не само от съдийската квота- и народа ги разбра!

Анонимен
Анонимен
21 март 2024 22:18
Гост

Цариградска, просташкия ти стил и начин на общуване, даже и в коментарите съответства на средата ти и даже изоставаш- един Камен Барбузанов- Куката , природно шнтеригентен и не с платена диплома за висше, а реална, те удря от земята в интелигентността и начина на общуване!

Пеналист
Пеналист
21 март 2024 9:28
Гост

Много е интересно как вижданията на адекватни и сериозни магистрати от ЕС ярко контрастират с вижданията на тукашните нескопосани бандити на върха на прокуроратурата и съдебната власт. Аз се солидаризирам изцяло с вижданията на европейските магистрати, а не с тези на тукашните бандюги, които имат претенции, но реално са едни селянчета, дошли „на Софията“ да захлебят и да се наядад като за последно. Семейни феодални връзки в съдебната система не може вече да има. Единствената присъда подходяща за ССемейството е ГИБЕЛ !!!

Пеналист
Пеналист
21 март 2024 9:19
Гост

Нека си искат, но за Семейството това не значи нищо. Какви са тия келяви еврогейци ще ми искат проверки? Това е мнението на Семейството по въпроса. Българската държава, в частност българската правосъдна система, чрез нейният представителен орган и двете му колегии (защото това не са конституционните ВСС и ВПС) прави всичко възможно всеки път да измие виновните и да изцапа жертвите! СГП например е свърталище на дребни мафиотчета, които работят единствено по заповед и под натиск. Добре че поне се закри тази гербаджийска идиотщина наречена специализиран наказателен съд. БРАВО НА СЪДИЯ ЦАРИГРАДСКА !!! Това е истинска жена и истински съдия!… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
21 март 2024 9:55
Гост

Този и горния коментар са на самата Цариградска- същия стил, възвишен изказ, полет на мисълта и злобата, липса на сантиграм мисъл и т.н.- такава е и в зала, такава е и по безумните медийни изяви

Пеналист
Пеналист
21 март 2024 10:34
Гост

Съдията в зала трябва да вдъхва респект, когато страните не знаят как да се държат естествено, че ще бъдат захапани по начин, който ги кара след това да реват, че някой ги е навикал. На съда се дължи уважение, а съдията е представител, физическото измерение на съда. Когато съдията е слабохарактерен, той няма място в съда!

Анонимен
Анонимен
21 март 2024 22:22
Гост

Добре го казваш, Цариградска- принципно е така! Но ако наистина си толкова по- по- най-…Подай си оставката, защото знаеш, че не можеш да си магистрат и даже за адвокат е под въпрос.

Анонимен
Анонимен
21 март 2024 15:48
Гост

??? Съвсем изкука ти, „пеналисте“…… Не ти се получава ни ирония, ни нищо……Много зле

Агитпропа продължава
Агитпропа продължава
21 март 2024 9:12
Гост

„Второ, спешно да поискат от българските власти допълнителна информация и разяснения.
И трето – да проучат ситуацията в България и да предприемат …“

Абе, ЛЕКС, ние сме свикнали наши НПО-да да ни плюят. Сега и вие пледирате за продължаване на мониторинга в раздел правосъдие. Ми пледирайте…

Тя и Цариградска пледира Янкулов да е главпрок, а тя- зам. Е те този „спонтанен изблик“ трябва да се проучи в детайли относно натиска в съдебната власт.

„Ние сме съдебната власт, Лозане“ на нов глас…

Пеналист
Пеналист
21 март 2024 9:20
Гост

Много ви е лесно на семейството да вадите думи от контекста, които не са казани на сериозно, а иронично в отговор на тъп въпрос от представител на гербаджийската мафия!

Анонимен
Анонимен
21 март 2024 8:56
Гост

До сега не сме чули нищо конкретно и сериозно от Цариградска, само голи празнословия, неподкрепени с нищо.

Анонимен
Анонимен
21 март 2024 8:51
Гост

Цариградска е смела жена!

Анонимен
Анонимен
21 март 2024 12:15
Гост

Щом е взела мутряга е смела, така е! Поела е риска да я бият като мях

Анонимен
Анонимен
21 март 2024 8:51
Гост

Ох дано ама надали.

Анонимен
Анонимен
21 март 2024 8:50
Гост

Дали би се трогнал някой тук? Мафията не иска да се трогва и нормализира, тя иска да се възпроизвежда.

Анонимен
Анонимен
21 март 2024 15:46
Гост

така е – ПП/ДБ искат да се възпроизведат в нов кабинет на сглобката и да продължат да крадат – прав/а сте!!

Анонимен
Анонимен
21 март 2024 8:50
Гост

Системата и статуквото го е страх най-много от промяната. Затова и реагира по тоя начин, активира се и се бори с всички сили срещу нея. За да се спаси.

Пеналист
Пеналист
21 март 2024 9:22
Гост

Че дори си гласува с единодушие в правна комисия. ОПГ ГЕРБ-БКП-ДПС-ВоZражданье-ИТН заедно срещу ПП-ДБ. Няма значение обаче, щом си на страната на доброто, няма как мафията да спечели!

Плуралист
Плуралист
21 март 2024 10:32
Гост

ПП ДБ лизачите са си семейство точно с ГРОБ СДС ДПС.
Колкото и да се мъчиш и потиш – сглобката и гласуванията са факт – те са рожба на така посочените предателски чуждопоклоннически шайки, наричани „партии“, действащи от години солидарно против интересите на България, изцяло в чужд и свой, личен, интерес.

Анонимен
Анонимен
21 март 2024 8:49
Гост

Нямам думи. И аз искам да се започнат дела в чужбина по обвинения на Гешев, Борисов, Цветанов, още орда политици и престъпници, които са некадърни да работят на нормална работа, но са тарикати да са политици и да управляват съдбините ни. Интересуиващи се само от облагодетелстване на тях и приближените им. Защото честни дела в България срещу тия хора няма как да има.

Анонимен
Анонимен
21 март 2024 8:48
Гост

Да, ще чакаме, като по освобождението – да дойде помощ отвън. Ама помощ не идва, защото сами сме се заробили. С простотия и мутренщина

Волтер
Волтер
21 март 2024 8:47
Гост

Съдия Цариградска обаче е много красива

Анонимен
Анонимен
21 март 2024 15:45
Гост

Едно време – да. Ама се събра с лоши хора и й се отрази лошо….

ХаришМъж
ХаришМъж
21 март 2024 8:47
Гост

Чакайте си за промяна. Няма да одйде с ГЕРБ и ДПС

Мавродиев
Мавродиев
21 март 2024 8:46
Гост

И да се провери нещо резултат няма да има. Защото народа си му е добре да живее в мафиотска държава, където предишните мутри са се трансформирали в обръчи от фирми и „бизнесмени“.