Повече от сто гости присъстваха на тържественото откриване на новата учебна година в Центъра за обучение на адвокати “Кръстю Цончев”, съобщиха от Висшия адвокатски съвет (ВАдС).

Първия звънец удари председателят на Управителния съвет на ЦОА доц. д-р Боряна Мусева.

Доц. Мусева подчерта, че до момента проведените обучения през годината са повече от 200, като се очаква до края на годината да бъде поставен своеобразен рекорд в историята на центъра с провеждането на повече от 300 семинара в София и в страната, съвместно с адвокатските колегии. Тя благодари на всички преподаватели и спомоществователи, които правят възможно развитието на такава широка по мащаби и изключително значима образователна и научна дейност. Доц. Мусева обърна специално внимание на сътрудничеството на центъра с Националния институт на правосъдието и съдилищата.

Приветствие отправи председателят на Висшия адвокатски съвет д-р Ивайло Дерменджиев, който подчерта значимостта на връзката на центъра с адвокатските колегии, както и богатата международна дейност, която се осъществява в партньорство с международни обучителни организации.

Зам.-председателят на съвета и научен секретар на ЦОА “Кръстю Цончев” Валя Гигова обяви началото на нова инициатива на адвокатското училище – представянето на значими български правници, които са допринесли за развитието на българската адвокатура, юридическата наука и практика.

Първият, който беше представен по време на събитието, беше доц. д-р Траян Конов. Адвокат Гигова, зам.-деканът на Юридическия факултет на СУ “Св. Климент Охридски“ доц. д-р Венцислав Петров и бившия студент на доц. Конов го представиха чрез личните си впечатления за различните му роли на адвокат, учен и преподавател.

Доц. Конов произнесе слово, в което очерта своя професионален и житейски път и даде своите напътствия и препоръки към колегите и студентите си как да съхранят правото като изкуство на доброто и справедливото.

Гости на тържественото събитие бяха конституционният съдия Красимир Влахов, председателят на Върховния касационен съд Галина Захарова, председателят на Софийския апелативен съд Даниела Дончева, зам.-министърът на правосъдието Георги Николов, началникът на кабинета на министъра на правосъдието Борислав Ганчев, зам.-омбудсманът Елена Чернева, директорът на Националния институт на правосъдието Миглена Тачева, зам.-областният управител на София Стефан Арсов,  председателят на Съюза на юристите Владислав Славов, членове на висшите органи на българската адвокатура, председатели и членове на адвокатските колегии, съдии, юристи и общественици.

22
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Мамин сладък
Мамин сладък
21 март 2024 8:22
Гост

Конов е прикрит пе*ераст. Зад фасадата на начетен човек се крие един мишок, който краде от обучения и прави безмислени неща. Ама иначе някак си много вещ в правото изглежда с мненията си до ВКС. Нема що…

Е не ги ли е СРАМ!?
Е не ги ли е СРАМ!?
13 октомври 2023 6:37
Гост

ТРАЙ КОНОВ за зелени хонорари за обучение на адвокати!

Те българи не останаха, те искат да имат адвокати?!

България е с най-бързо изчезващо население сред всички 202 страни в ООН.

И част от виновниците са на снимките, включително и лобистите на чуждия капитал, АББ и агентурата на А за Б.

Анонимен
Анонимен
13 октомври 2023 7:46
Гост

Троловете не спят – денонощно ни облъчват с глуповати опорки. Този трол дори не знае кой е доц. Траян Конов.

Тая па
Тая па
13 октомври 2023 6:27
Гост

Боряна Мусева.

Америка за България овладя и Адвокатурата или поне онова което е останало от нея и така се води!

Като гледам снимчиците – само клакьори готови да ядат 🍞 на колегите си! Източвайки бюджета на Висшия адвокатски съвет.

На вратата стои изправен конкубин, габровският бакалин г-н Гигов. Строй се, преброй се с Раличка Негенцова – и тя с произход от града на хумора, сатирата и забавата.

ХА ХА ХА ХА ХА ХА
ХА ХА ХА ХА ХА ХА
13 октомври 2023 6:20
Гост

Асоциацията на банките в България провежда вербуване на адвокати.

Посредством „ограмотяване“.

ТУШ

Спиридон, фотограф
Спиридон, фотограф
12 октомври 2023 22:28
Гост

ЦЪРВУЛИ

Лазар
Лазар
12 октомври 2023 20:15
Гост

Много добра амбиция.

Христо
Христо
12 октомври 2023 20:17
Гост

Дано да реализират плановете си.

Кръстев
Кръстев
12 октомври 2023 14:19
Гост

Успех!

Мишев
Мишев
12 октомври 2023 14:18
Гост

Надявам се да работи успешно и да извади много добри кадри

Еркем
Еркем
12 октомври 2023 14:17
Гост

Желая късмет, успех и попътен вятър през учебната година

Анонимен
Анонимен
12 октомври 2023 14:15
Гост

Наистина е хубаво да се учат адвокати и да имаме високо ниво. Дано то е такова.

Анонимен
Анонимен
12 октомври 2023 14:15
Гост

Успех в учебната година

Анонимен
Анонимен
12 октомври 2023 14:15
Гост

Има обаче нещо друго. Ако няма чак такава нужда и търсене на адвокати – производството на още и още адвокати ще намали цените и това за самият бранш не е добре. Ще има пренасищане. Ще има падане на качеството

Любенов
Любенов
12 октомври 2023 14:16
Гост

Както става с графичните дизайнери. Един куп дизайнери, което първо озлобява хората в бранша, защото има много некадърници, които обаче подбиват цените и можещи ги ненавиждат. Освен това и цените са паднали ужасно. Как ще се изхранваш ако за дизайн на визитки клиента трябва да плати 10 лв.?

Марика
Марика
12 октомври 2023 14:17
Гост

Ако няма интерес и възможност да работят толкова много адвокати, то сещате се – ще се насочат и те към програмирането. Имам един такъв приятел.

Захариев
Захариев
12 октомври 2023 16:39
Гост

Като говорим за ‘пренасищане’ по-добре да не се насочват към програмиране, там пренасищането по мое мнение е в пъти по-голямо. Вземете под внимание следното – за адвокат ти трябват 5г в университета – Право, 7 месеца стаж 3 държавни изпита, юридическа правоспособност и адвокатски изпит. За програмист можеш да изкараш няколко курса в рамките на една година и да започнеш на прилична заплата :))

Георги
Георги
12 октомври 2023 17:33
Гост

И аз имам такива приятели. По-умничките започнаха да изкарват между 6к и 5 цифри на месец и казват, че за под 4к няма да се вдигнат сутрин от леглото.

И после адвокатята си мислят, че са хванали господ за топките.

Ще се задуша от смях.

Георги
Георги
12 октомври 2023 17:34
Гост

на въпросните програмисти тепърва им предстои да навършат 30 години.

Ласло
Ласло
12 октомври 2023 20:19
Гост

Въпросът е дали щебсе реализират.

Анонимен
Анонимен
12 октомври 2023 14:14
Гост

Хубава инициатива

Ad nauseam
Ad nauseam
12 октомври 2023 22:32
Гост

Мижи да те лажем!

Единственото което ги мотивира е да източват бюджета на Висшия адвокатски съвет с този финт „обучение на адвокати“.

Нищо друго!