Прокуратурата прати на съд 25-годишния французин Томас Т., който миналата година уби в София 22-годишната си приятелка Соня К. от Финландия.

От държавното обвинение съобщиха, че предстои градският съд да насрочи делото, а обвиняемият е за постоянно в ареста.

Младата жена беше удушена в квартирата си в София на 8 май миналата година, а тялото ѝ беше натъпкано в сак и скрито в гардероб. Тя живеела на семейни начала с французина от сенегалски произход, като двамата работели от разстояние. Приятелят ѝ обаче редовно играел хазарт, а според прокуратурата ежедневно пушел и марихуана.

Няколко дни преди убийството Соня К. се оплакала на приятелки, че ѝ липсват 2 500 евро от банковата сметка и се съмнявала, че някой е инсталирал зловреден софтуер на мобилния ѝ телефон и така е източил парите. По този повод планирала пътуване до Финландия, за да отиде в банката и да подаде сигнал в полицията. Споделила за проблема и на сестра си, като ѝ казала, че криела пари и в апартамента. Двете коментирали и отношенията ѝ с Томас Т., който знаел за планираното пътуване, но младата жена казала, че е разговаряла с него и е сигурна, че не той е взел парите.

На 7 май мъжът и жената се спречкали, той станал агресивен и я ударил по главата и тялото. На следващия ден отново последвал скандал, като французинът хванал с ръце шията на пострадалата и започнал да я души. Младата жена се съпротивлявала, а когато съпротивата ѝ намаляла, приятелят ѝ взел кабел от лаптоп и го омотал пет пъти около шията ѝ и я удушил.

Той е обвинен, че е извършил убийството по особено мъчителен за жертвата начин, тъй като е усещала болка и е осъзнавала настъпването на собствената си смърт, подчертават от прокуратурата. След като удушил жената, Томас Т. вкарал тялото ѝ в сак, който сложил в гардероба. Същия ден Соня К. имала среща с приятелки, а французинът писал на една от тях, че приятелката му не се е прибрала след тренировка, а след това подал сигнал за изчезването ѝ в полицията. Пред разследващите повторил същата версия, но при оглед в апартамента на ул. „Владайска“ полицаите открили тялото ѝ.

20
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Петров
Петров
04 май 2023 14:03
Гост

На този му е време да потърка наровете.

Димитър
Димитър
04 май 2023 14:01
Гост

Жалко за момичето. Както и да го осъдят този изверг, това няма да го върне.

Мики
Мики
04 май 2023 13:59
Гост

Трагедия! Този въобще не бива да излиза навън.

Лозан
Лозан
04 май 2023 13:55
Гост

Комар и дрога! Какво може да се очаква от този човек?

Виктор
Виктор
04 май 2023 13:56
Гост

Нищо човешко няма в него. Убил я е по особено жесток начин.

адвокат от САК
адвокат от САК
04 май 2023 11:32
Гост

Ако наистина този форум е все още специализиран ЮРИДИЧЕСКИ форум, е по- професионално и по-добре да се обсъждат ПРАВНИТЕ аспекти на извършеното престъпление, чийто извършител впрочем- за съжаление на враговете на България- не е български гражданин. Защо се допускат обидни за хетеро жените квалификации в този уж сяециализиран форум, а се дава простор за действие на всякакви платени политически тролове и врагове на България, с цел публикуването на дискриминативни и обидни за жените коментари…Гледайте си русията, канибалите, проститууутките, глбти и наркоманите сред нейното население и не се занимавайте с българките и с европейките- биологични хетерожени.

Игор
Игор
04 май 2023 11:10
Гост

Нямам идея как тия момичета се захващат с такива хора. Екзотични ли им се виждат, с друг цвят на кожата и чужденци. Да не говорим, че вероятно им е любопитно точно колко дълъг го вадят. Хайде да не се правим на непорочни. Ясно е и за самите бежанци от Африка, че те са надарени много повече от обикновен европеец и са наясно, че момичетата знаят и това и ще се „кльопат“ яко в Европа. Ето защо имат голямо самочувствие и смятат, че европейите веднага ще отворят крака пред тях. А самите европейки все пак наистина го правят. Ако това момиче… Покажи целия коментар »

адвокат от САК
адвокат от САК
04 май 2023 11:23
Гост

Хайде, стига фалшиви обвинения към нас- ВСИЧКИ европейки. Морализаторският тон не подхожда на лица, които са анонимни и които се пробват да учат българите на морал и то- точно в специализиран юридически сайт. Няма ли за вас някой друг сайт или много се радвате да се бутате точно в юридическия сайт, м…Съдейки от ника, да не би националността ви да е руска- защото ако е така, русия официално обяви натовска и ЕС България за враг, та ми е още по-чудно защо пишете в БЪЛГАРСКИ форум…

Re:
Re:
04 май 2023 15:29
Гост

След като Финландия е вече в НАТО всичко ще е наред.

АМИН

Нунда
Нунда
04 май 2023 11:08
Гост

Еми свикнало животното да прави тия неща по саваната и никой да не разбира за извършеното престъпление. Ама като си слязъл от клона с бананите и сега идваш в цивилизацията…

Немерска
Немерска
04 май 2023 11:07
Гост

Изрод

Бисер
Бисер
04 май 2023 13:57
Гост

Пълен!

Чуков
Чуков
04 май 2023 11:07
Гост

Не е въпрос на това, че не зачитаме техните права или сме расисти. Просто трябва, идвайки в Европа, да се държат нормално и да не извършват престъпления! И е факт, че те са склонни да извършват подобни престъпления. Дори зверства. По-склонни са от европееца. Или да се учат на закони и да ги спазват във сяка държава, в която пребивават и искат да се установят или да си заминават за там откъдето са дошли. С подобно държание може бързо да настанат войни по Европа между бели и черни и това няма да е продиктувано от расиските ни гледни точки и… Покажи целия коментар »

Юрисконсулт
Юрисконсулт
04 май 2023 11:06
Гост

Тези франсета са с висока криминогенна нагласа.

Иванов
Иванов
04 май 2023 11:05
Гост

Ето защо не ми се ходи в Марсилия. Иначе красив град. Но е пълно с бежанци от Африка и Азия. То лошото е, че същото почна да става и в Рим, Париж, Лондон…

Станчев
Станчев
04 май 2023 11:04
Гост

Добре де, защо никак не ме изненадва, че този французин е а сфрикански корени. Още почвайки да чета статията си помислих, че това е човек от Африка.

Варакил
Варакил
04 май 2023 11:04
Гост

Такива случай ще зачестяват. Хората от централна Африка си падат по трева. Там законите са нещо относително. Някой са и агресивни, нямам идея защо, вероятно заради детството и насилието край тях. Тези в арабските страни от Африка и Азия пък са свикнали, че щом жената ходи разголена с пола и потник, това значи, че си го търси. Просто тотално други култури. Обаче Европа се обезлюдява, коренното население старее и нови не се появяват. Затова внасяме упорито работна ръка от Африка и Азия. А там хората си имат съвсем друга ценностна система, по съвсем друг начин са учени. Или пък дори… Покажи целия коментар »

Гюлева
Гюлева
04 май 2023 11:01
Гост

Е да, аз защо изпитвам някакъв вътрешен страх от подобен тип „французи“ и подбни „европейци“ от Африка. А не съм расист. Нямам проблем да говоря и дори работя с чернокожи и индийци. Но…

Mavrodiev
Mavrodiev
04 май 2023 10:59
Гост

Ще пожелае да си ходи във Франция и там да си „излежи“ присъдата

Владиславов
Владиславов
04 май 2023 10:59
Гост

Аа и те са животни