Съпругът на съдия Галя Златева от районния съд в Нова Загора е бил убит снощи пред очите на семейството си.

Това е станало малко след полунощ в денонощен магазин в района на пазара на Нова Загора, обясни пред „Лекс“ говорителят на окръжната прокуратура в Сливен Ваня Белева.

Съдия Златева, 52-годишният ѝ съпруг и дъщеря им се връщали от семейно тържество и влезели в денонощния магазин. Там възникнал инцидентът, след като съпругът на съдийката направил забележка на непознат мъж, защото говорел високо. Непознатият обаче извадил нож и намушкал жертвата.

Извършителят е арестуван непосредствено след престъплението, като предстои да бъде задържан за 72 часа, след което прокуратурата ще иска от съда и постоянен арест. Прокурор Белева каза, че става дума за млад мъж, който е криминално проявен и осъждан няколко пъти.

Няма данни да е психично болен, каквито информации се появиха, а от прокуратурата първоначално отрекоха задържаният да е намушкал по-рано и друг непознат.

В петък вечерта обаче граждани се събраха на протест пред районното управление в Нова Загора, а днес от окръжната прокуратура в Сливен съобщиха, че са изискали незабавно информация от полицията за друг случай с намушкан мъж.

Така е било установено, че на 21 октомври обвиняемият Д. Д. е намушкал няколко пъти 23-годишен младеж. По случая е била образувана само проверка, която не е била докладвана на прокуратурата.

Вчера държавното обвинение е изискало преписката и след това незабавно е образувано друго дело за опит за умишлено убийство на младия мъж.

Освен това прокуратурата се е самосезирала и е разпоредила проверка за законосъобразността на действията на полицаите от Нова Загора. Тя трябва да изясни дали има данни, че са помогнали на обвиняемия да избегне разследване и за предишния опит за убийство.

23
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Един там
Един там
28 октомври 2023 15:09
Гост

Бог да го прости човека!Просто не е спазил принципното правило,че като се прави забележка ,особено на такава видима измет, трябва да си готов на всякакво развитие на ситуацията,вкл. И такова и да можеш да реагираш

Анонимен
Анонимен
28 октомври 2023 13:30
Гост

Пускат ненормалници свободно по улиците и това е последицата.
Тоя тъкво са щели да го приберат, но се е оказало закъсняло решение.

Анонимен
Анонимен
27 октомври 2023 21:04
Гост

Дежурният прокурор при предния случай в най-лекия случай е за наказание, но какво да говорим за хора, чиито главно задължение, а и дълг, да висят по стъпалата на съдебните палати по нареждане и в подкрепа на „личности“, които всъщност не харесват

Анонимен
Анонимен
27 октомври 2023 20:03
Гост

Направи ли впечатление, че репортерът на БТВ, в момент, когато хората започнаха да говорят срещу политиците от НС и, че част от обществото се чувства дискриминирано от толерантност към тези, които не работят и не плащат данъци веднага се отнемаше думата. Аз съм гневен и срещу това, да не говорим за нелепата смърт на този човек, убит пред детето и жена му. Бог да го прости!

jmdsofu
jmdsofu
27 октомври 2023 19:46
Гост

Разпродажба! Хладен, удароустойчив и водоустойчив монокъл с 16x увеличение. Сега можете да видите всичко и само на половин цена–– https://e.vg/mono

Истина
Истина
27 октомври 2023 19:29
Гост

По БТВ показаха протест на граждани пред новозагорската полиция.Хората са гневни и с право.Но…. полицията може да задържи някого само за 24 часа.След това ако няма прокурорско постановление за 72 часово задържане полицаите нямат право никого да задържат над 24 часа.Явно такова постановление на прокуратурата не е имало.

Анонимен
Анонимен
29 октомври 2023 16:47
Гост

Не прачете ли че прокуратурата не е уведомена бе идиот

Заки
Заки
27 октомври 2023 18:06
Гост

Поредният самозабравил се под афект!

Анонимен
Анонимен
27 октомври 2023 16:53
Гост

Това е ужасно, но е вече ежедневие. Трябва да си траеш, нищо – че си мислиш, че си важен.
След една възраст – вече не си Рамбо, за да можеш такива ситуации.

Даже и на 20 години ще се объркаш, особено срещу агресивни. Това е престъпление от бедност и омраза.

Покрай такива магазини винаги се навъртат подобни типове.

Алкохолът е лош спътник, особено, ако индивидът е без задръжки.

Юлиян
Юлиян
27 октомври 2023 18:04
Гост

Колкото от бедност, толкова и от оядени и разглезени деца, които се мислят за недоаегаеми.

Анонимен
Анонимен
27 октомври 2023 14:45
Гост

ЛИНЧ! Колко трябва да си увреден за да извършиш такова нещо?

Анонимен
Анонимен
27 октомври 2023 14:44
Гост

Ами доживотен. Това е.

Анонимен
Анонимен
27 октомври 2023 14:44
Гост

Категорично това е ужасяващо. Не може такива неща да се случват в 21ви век.

Анонимен
Анонимен
27 октомври 2023 14:44
Гост

Ужасно

Пипи
Пипи
27 октомври 2023 14:24
Гост

Този не трябва да излиза навън.

Цветанов
Цветанов
27 октомври 2023 14:27
Гост

Надали е мислил трезво. Сега ще почне да кърши пръсти- колко съжалява, как няма да се повтори. Но това няма да върне човека.

Заки
Заки
27 октомври 2023 14:14
Гост

Човек да го е страх да направи забележка. Не знае какво го чака.

Кики
Кики
27 октомври 2023 14:22
Гост

Така е, като по улиците вилнеят пияни и дрогирани.

Димитър
Димитър
27 октомври 2023 14:30
Гост

Ами като не вибъркс лично и не убиват човек пред очите ви, затваряйте ги тия усти,нищо добро не излиза от прекалено много морал

112
112
27 октомври 2023 14:34
Гост

A, защото от липсата на морал излиза! Обаче като стане пожар в двора на комшията, може да пострадаш и ти.

Димитър
Димитър
27 октомври 2023 21:37
Гост

Аз съм военен с мисии зад граница и то не като на Тагарев или генералитета. При мен тия номера не минават, по-добре трима да ме осъдят, отколкото шестgbeau да ме носят

Калина
Калина
28 октомври 2023 0:36
Гост

Много лошо за Вас господине, ако е истина и сте не само от мъжки пол, но и под пагон. Видяхме го Ваш колега в Пловдив преди няколко дни.
Обществото ни е болно и апатично. Никой не приема, че трябва да се намесва или изказва на обществено място в създала се общественодостъпна или общественоопасни ситуация.
За какво сме общество тогава?
Цигани, наркомани, разглезени тинейджъри, олигофренясали възрастни. Те си правят каквото искат. Нанасят непоправими щети, след дъжд качулка.
Силно се надявам да се събудим от този ступор и апатия.
Бог да го прости човека и съболезнования на семейството.

Наглост
Наглост
27 октомври 2023 14:30
Гост

Като се сетя какво е в градския транспорт преди мач! Агресивни младежи разнасят шишета от бира по 2 литра. Чупят, викат. Да те е страх да се обадиш.