Искания към Народното събрание и двама министри и категорична позиция, осъждаща полицейската агресия срещу столичния адвокат Добри Райков, отправиха от Софийската адвокатска колегия (пълния текст на обръщението виж тук).

Късно снощи адвокат Райков сигнализира колегията, че докато е бил в Първо районно управление на МВР, за да се срещане с 19-годишен задържан, е станал жертва физическо и психологическо посегателство от полицейски служител.

„Колеги, внимавайте, защото вече се посяга и на адвокати“, е алармирал адвокатската общност Райков (подробности виж по-долу).

Софийската районна прокуратура разпореди проверка на отдел „Вътрешна сигурност“ в МВР.

Обръщението на столичната колегия

Както „Лекс“ писа, още снощи председателят на САК Стефан Марчев поиска спешна проверка на случая от шефа на Първо районно управления на полицията. Сега колегията сезира парламента и министрите на правосъдието и на вътрешните работи за системните проблеми с осигуряването на ефективна правна защита на задържаните и на въобще на всички, срещу които се извършват процесуални действия от служители на МВР

„Намираме за абсолютно недопустимо всяко посегателство срещу адвокат, както и всяка форма на възпрепятстване на адвокат да изпълнява професионалните си задължения да осигурява защита на правата и законните интереси на гражданите. Посегателството срещу българските адвокати е посегателство върху правата на българските граждани – защото адвокатът и пред съда, и пред административните органи, и пред всички други служби защитава не свои права, а правата и интересите на българските граждани, каквато е конституционната роля на адвокатурата (чл. 134, ал. 1 от Конституцията)“, заявяват от столичната колегия.

Адвокатите напомнят, че правото на защита е сред основните права на българските граждани. И посочват, че правото на адвокатска защита включва иманентно в себе си и правото на всеки гражданин да избере кой адвокат да го защитава.

„Един от дългогодишните проблеми у нас, отбелязван в ежегодните доклади за върховенството на правото и състоянието на съдебната система, е ограничаване на правото на защита и на свободния избор на адвокат, в частност натиск върху адвокатите, чрез което се ограничава достъпът до съд и до ефективните правни средства за защита. Случаите на упражнено насилие под различни форми от служители на МВР срещу задържани лица, включително и чрез ограничаване на достъпа до адвокатска защита, са причината за множество осъдителни решения на ЕСПЧ срещу Република България, които не е необходимо да бъдат подробно посочвани тук“, пише САК.

И подчертава, че когато насилието е упражнено срещу адвокат, проблемът засяга цялото общество и е необходима обща институционална реакция и на изпълнителната, и на законодателната, и на съдебната власт.

В писмото се напомня, че Законът за адвокатурата приравнява адвоката по статут със съдията и възлага на всички държавни органи да отдават необходимото уважение и да съдействат на адвоката при осъществяване на дейността му. „Без това необходимо институционално съдействие и зачитане достойнството на адвокатската професия, адвокатът не може ефективно да предоставя защита“, посочват от столичната колегия.

И призовават депутатите и двамата министри за обща институционална реакция, която да осуети възможността за случаи като този на адвокат Райков в бъдеще и да подобри общата правна среда у нас.

За какво настояват от САК

САК се обръща към депутатите с настояване за законодателни промени, които да създадат достатъчно гаранции за правото на защита на българските граждани чрез инкриминиране на всяко посегателство срещу адвокат при упражняване на професионалните му права и задължения по осигуряване на защита, включително когато това посегателство се осъществява от служители на МВР или други държавни органи.

„В рамките на висящите към момента и предстоящите законодателни процедури в 49-тото Народно събрание Софийският адвокатски съвет ще направи конкретни предложения за законодателни промени, насочени към създаване на гаранции за правото на адвокатска защита на българските граждани, както и за защита професионалните права на адвоката, включително и на неговата неприкосновеност, чието нарушаване е най-острата форма на посегателство върху независимостта и свободата на адвоката – без която нито един гражданин не може да бъде сигурен, че ще получи адекватна адвокатска защита“, пишат адвокатите до НС.

От министъра на вътрешните работи искат:

  • Да бъде извършена конкретна проверка по случая в Първо РУ на СДВР на 29.06.2023 г., за който да бъде информиран Софийски адвокатски съвет;
  • Да бъде извършена цялостна проверка по всички подадени сигнали до Министъра на вътрешните работи през последната година за упражнено насилие срещу задържани лица и за недопустимо поведение срещу техните защитници-адвокати.
  • След анализиране на резултатите от цялостната проверка, да бъдат предприети организационни и други мерки, с които да се осигури възможността всеки гражданин, независимо дали е задържан или срещу него се извършват други действия от служители на МВР, да може да ползва ефективна защита от адвокат, свободно избран от него, включително да се среща насаме с адвоката си.
  • Да проведем среща, на която да бъде обсъден не само конкретния случай, но и всички други проблеми, които затрудняват работата на адвокатите в полицейските управления и ги възпрепятстват да осъществяват ефективна защита на клиентите си.

Адвокатите настояват пред министъра на правосъдието:

  • Да бъде публично представена във възможно най-кратък срок обобщена информация/доклад за постановените през последните 10 години осъдителни решения на Европейския съд по правата на човека срещу Република България, свързани с полицейско насилие срещу задържани лица и нарушено право на адвокатска защита;
  • Да бъде предоставена информация въз основа на осъдителните решения срещу България какви мерки са били предприети от Министерство на правосъдието и от Министерски съвет по инициатива на Министерство на правосъдието за законодателни промени, организационни и институционални промени, които да предотвратят бъдещата повторяемост на случаи, за които вече България е била осъждана.
  • Доколкото налагането от съда на глоба на адвокат често се използва като инструмент не за постигане на предвидените в процесуалните закони цели, а като механизъм за недопустимо въздействие върху свободата и независимостта на адвоката при преценката му как да упражнява правото на защита в съдебния процес, намираме за наложително да бъде извършена проверка и да бъде изготвен от Висшия съдебен съвет доклад относно съдебната практика по налагане от съда на глоби на адвокати и в частност на многото случаи, в които подобни глоби се отменят от горните инстанции, като Висшият съдебен съвет да набележи възможни мерки, които да ограничат и преустановят подобна практика и да създадат оптимални условия за процесуална работа на адвокатите – а по този начин и за ефективна защита на всеки гражданин.

Какво се случи с адвокат Райков

Адвокат Добри Райков отишъл снощи в Първо районно управление на МВР, за да се срещане с 19-годишен задържан. Младият мъж имал служебен защитник, но бащата му се свързал с адвокат Райков, за да поеме той защитата на сина му. След като почакал половин час, Райков бил заведен в стая, в която бил задържаният. Двамата поговорили насаме и поискал да пусне пълномощно, за да представлява мъжа по време на заседанието за мярката му за неотклонение, което било насрочено за събота. Това довело до спор с разследващите.

„Аз настоявах, че задържаният има право на упълномощен защитник, а спорът беше от чисто правен характер. Районното е полупразно и явно се е чуло, че се води спор. Влезе гологлав мъж, вероятно полицейски служител и друг по-нисък, с брада. Помолиха ме да отида в съседна стая, за да изчистим въпроса“, казва адвокатът пред „Дневник“.

Тримата служители го извели от стаята за свиждания и отишли в друго помещение, където спорът продължил и гологлавият започнал да се държи по-агресивно. „…отказа да ми се легитимира, след което ме хвана грубо за ръката, аз се отскубнах, след което последва удар в задната част на главата ми. Аз съм уплашен, потресен и в шок от това посегателство“, разказа адвокатът.

Гологлавият използвал спрямо него обръщението „келеш“ и го попитал: „Бой ли искаш?“.

Райков се обадил незабавно на тел. 112 и подал заявление за посегателството до дежурен офицер, както и сигнал до САК.

В отговор на запитване от „Лекс“ от колегията посочиха, че са реагирали незабавно на сигнала. Председателят на САК Стефан Марчев още снощи е изпратил искане до шефа на Първо РУП за спешна проверка на случая.

„Като вярвам, че всички служители на МВР, са наясно, че съгласно чл. 29 от Закона за адвокатурата адвокатът е приравнен със съдията по отношение на дължимото му уважение и му се дължи съдействие като на съдия – от съда, органите на досъдебното производство, административните органи и други служби в страната, се обръщам към Вас с искане спешно да разпоредите извършване на проверка по случая, и да ни информирате за резултатите от проверката и установените обстоятелства по случая“, настоява от името на колегията той пред МВР.

Казусът повдига въпроси не само за недопустимо отношение на полицията към адвокат, но и за незаконно задържане. Пред медиите адвокат Райков разказа, че клиентът му е задържан във вторник в  Четвърто РУП за 24 часа, а след това е бил прехвърлен в Първо РУП, където му наложили нови 24 часа арест, в четвъртък му е повдигнато обвинение, а разглеждането на мярката за неотклонение е насрочено за събота.

Казусът с адвокат Райков поставя въпроси и заради това, че се е наложило упълномощен защитник да спори за това, че той, а не служебен адвокат, трябва да представлява клиента си.

58
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Стефане, Стефане ... бабин
Стефане, Стефане ... бабин
02 юли 2023 15:00
Гост

Ако си мислиш все още, че за целокупното адвокатство не е ясно кой и как те „избра“, пардон – инсталира, жестоко се лъжеш!!

Асоциацията на банките в България.

Заради „несъвършенства“ в ЗА или най-точно скандални и лобистки законови положения, които не искате да се променят и ги ползвате на MAX вече 16 години!

С едни 300-400 купешки адвокати от няколко софийски кантори и с-ие манипулирате от 20 години изборите за САК и Висш адвокатски съвет.

Види ви се края.

След този на Иван Магнитски!

само отбелязвам
само отбелязвам
02 юли 2023 10:47
Гост

Д-р Ивайло Дерменджиев е на море. Със самолета.

За протокола
За протокола
02 юли 2023 8:39
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
НБПП
НБПП
02 юли 2023 8:32
Гост

Ние плащаме за поръчковото КРИВОСЪДИЕ с вашите пари.

Ние и не плащаме, а подхвърляме подаяния към изпаднали служебни. По наша преценка. Който не слушка, няма й да папка!

Ние сме Инструмента на Бога за Адвокатурата.

ЧУЖБИНА
ЧУЖБИНА
30 юни 2023 17:53
Гост

Неравенство в МВР User Сглобими текст добре звучащ с тези думи като може да го редекатиращ ако се налага малко Ако бъдем честни МВР има не-малки заплати и привилегии, имат бази, заплати на куп, истината е че никой не иска да прави никаква реформа, действат срещу гражданите е, че е несправедливо да има различен стандарт за тестовете за наркотици при полицейските служители и гражданите. Тестовете трябва да бъдат точни и справедливи за всички, без значение от тяхната професия или статут. ChatGPT Ако бъдем честни, МВР не може да скрие факта, че наличните заплати и привилегии в тяхната система са впечатляващи.… Покажи целия коментар »

Лицето И.С.Г.
Лицето И.С.Г.
30 юни 2023 17:49
Гост

Това, което полицията обожава да пренебрегва е да прочете правата на задържаните, както и да им доведе адвокат,който те изрично са заявили, вместо това, на пожар се довежда поредния служебен от бюрото за правна помощ, та да увещава задържания да се споразумее. Това всеки трябва да го отказва и да не говори с полицията извън – „искам адвокат …..“, „искам медицински преглед“ и „искам телефонно обаждане“, извън тези 3 волеизявления с разледващи и с прокурори НЕ СЕ ГОВОРИ!

Защо биячът не е арестуван?
Защо биячът не е арестуван?
30 юни 2023 17:38
Гост

Колко милиционера излязоха на протест против колегата си-ударил и обиждал адвокат? Или милицията против милиционерската престъпност не протестира. Те не излязоха на протест против милиционерите носили стълба на убиец, та сега ли?

ВТОАРИ ВЪПРОС-защо биячът не е арестуван?

Отказът на прокуратурата да реагира при престъпление е също престъпление. Лека телесна повреда от длъжностно лице е престъпление, обида -думата келеш-в милиционерски участък тангира към хулиганство. Никой не може да спаси биячът от последиците по закон! Никой .

Съветвам го да си купи дамски дрехи-това в затвора ще се хареса!

Лицето И.С.Г.
Лицето И.С.Г.
30 юни 2023 17:51
Гост

Интересно ми е ако биячът има нужда от адвокат, кой ли колега ще се хване на хорото и колко ли ще го отърси. Аз лично бих му поискал 150 000лв хонорар, за да му изкарам споразумение, няма и да се напъна за оправдателна…

мдаа
мдаа
30 юни 2023 17:28
Гост

Мисля, че е необходимо да се направи проверка по всички районни управления на МВР в цялата страна и да се види как при едни и същи дежурства на полицаи се извикват от списъка на дежурните точно определени адвокати. Носят се слухове, че адвокатите плащат част от парите, които получават, на полицаите, за да настояват именно те да поемат защитата, и така полицаите са готови да се бият, за да си вземат комисионата.

Шипченски проход
Шипченски проход
30 юни 2023 16:57
Гост

Протест пред първо РПУ-преди малко поне-нямаше. Що така ?
Протестираха адвокати против Главния прокурор, пред президента на колене падаха през 2019г, а когато бият адвокат-протест няма. Що така , Бе? Потресаващо е защо няма масов протест на юристи(не само адвокати) пред 1-во РПУ, но предимно на адвокати. Знаете ли какво би станало в Гърция, ако там местната полиция набие адвокат? Е тук-що не протестирате на ;итинг пред първо РПУ-и то с конкретни искания-арест на бияча, арест на милиционерите, коrто са видели, но мълчали, уволнение на началниците, защо не-закриване!

Re:
Re:
02 юли 2023 8:45
Гост

На Хаджигенчо и Величко не им дават от ПосолствоТо. Имали по-важна работа.

Пък и дипломите им едни … от бившото АОНСУ в Горна баня, сега на хранилката на Сорос.

ПРАВОСЪДИЕ ЗА ВСЕКИ! На думи, а на дела – само за БогопомазаниТе от ПосолствоТо.

Анонимен
Анонимен
30 юни 2023 16:41
Гост

Да попитам-какво е развитието по случая, когато стотици хора бяха събличани по полови органи в Пловдив? Има ли арестувани милиционери -минаха седмици. Или да бъдат събличани хора, и оглеждани интимните им части е законопослушно?

Анонимен
Анонимен
30 юни 2023 16:40
Гост

Всякакви разправии съм имал и с разсл. и с ОР, ама пък чак за „налитане на бой“….

Реклама ли?
Реклама ли?
30 юни 2023 15:38
Гост

– Отидете Вие доброволно да гласувате за ПП, ДБ, ГЕРБ – за да не дойдете при нас да ви изгласуваме в РУ!

Анонимен
Анонимен
30 юни 2023 14:02
Гост

Човечецът си прави реклама, какво неясно има в случая.

Народът е казал:
Народът е казал:
30 юни 2023 13:33
Гост

Всяко чудо за три дена. И това ще се забрави и потули. Такова е. Човешкият мозък има уникалната функция да отлежава и забравя, така че и това ще се забрави.

Анонимен
Анонимен
30 юни 2023 13:05
Гост

Позицията на адвокатурата е изумително неадекватна, защото е конформистка-колкото да не е без хич. 1. Изключително мека позиция. Колкото да е без нищо. Страхливо действате. То верно,че първо РПУ много бие, явно се действа на принципа за наведената глава и че не се знае дали и кой в бъдеще ще стане клиент на първо. Аман бе един път се живее, и точно адвокатурата да се мишкокрие е нередно! 2. Изумително неадекватно е,че се обръщате към 1-во РПУ-да се самопровери. Първо РПУ бие, нарича адвокат с обидни епитети, удрят адвокат, нарушават правата на задържан(вж статията по темата) и вие се жалвавате… Покажи целия коментар »

Re:
Re:
30 юни 2023 15:28
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
инфо
инфо
30 юни 2023 16:13
Гост

Хубаво е ,че след мнението от 13,05 адвокатурата се усети и постави далеч по-остро въпроса. На читателите на форума обръщам внимание,че статията е обновена в 15:32(пише си го), а мнението е с описаното в статията към версията и от 10:08, и реакцията дотогава(дотогава реакцията беше писмото до шефа на 1-во РПУ въпросното РПУ да се самопровери-което е абсурдно. Случаят следва да бъде проверен от прокуратура, защо не-парламентарна комисия, място за самопроверки от 1-во РПУ няма-каквото има първо РПУ вчера го каза(обидната дума к–ш, която милиционер си позволява да използва към адвокат, вършещ си работата ,в добавка на боя). Там единственото… Покажи целия коментар »

Колко адвокати протестираха в защита на колегата с
Колко адвокати протестираха в защита на колегата с
30 юни 2023 16:18
Гост

И да питам-колко адвокати отидоха на протест пред първо РПУ в защита на колегата си. Щото цял кв Гео Милев видя-пред първо РПУ протест няма. Ако имаше протест, това предполага и медийно отразяване, а медиите са силата в случая. Прокуратурата е на къса каишка към милицията(за справка-самоскъсания пагон-милиционер си самокъса пагона, а прокуратурата обвини невинен, набеден човек, а съдът, в оправдателния съдебен акт изнесе лекция по основи на наказателното право за прокуратурата-че на съд не се плаща потърпевш ), и обективност от прокуратурата е възможна(евентуално, може би) при медиен интерес по темата.

Анонимен
Анонимен
30 юни 2023 12:31
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Бай Ганьо
Бай Ганьо
30 юни 2023 17:42
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Старши инспектор в НАП
Старши инспектор в НАП
30 юни 2023 11:29
Гост

Еми, такова е. Явно са се обичали. Впрочем и в ЦУ на НАП се опитаха разни униформени да вдъхват респект, но ненадейно след това, някои от тях се сдобиха с изненадващи ревизии и с изключителната неприятна задача да доказват, аджеба, за срок от 5 г. назад откъде произтичат недекларираните им доходи по ЗДДФЛ и автомобили за стотици хиляди, след като получават основно месечно заплащане от 1400 лв. с невнасяне на безавансови вноски ДОРИ. Така че…нека да не си мерим институционалните сили, а да бъдем в синхрон

Наследствен юрист
Наследствен юрист
30 юни 2023 11:11
Гост

Моят дядо едно време е бил съветник на Цар Борис III по въпросите, свързани с правото на търговия и извънреден асистент по вещно право в СУ. Но след 44-та година е репресиран от комунистите. Казваше, отведоха ме в милиционерското управление на ул. Московска и още с влизането вътре…бой, бой, бой, бой! От толкова бой чак изгубил съзнание и припаднал. Помисли ли го за умрял и го захвърлили на някаква пейка в София. Дядо дошъл по някое време в съзнание и…си отишъл вкъщи. Казваше- после 7 месеца уринирах кръв. Беше му забранено да упражнява юридическата професия. Почина на 87 години, ама… Покажи целия коментар »

Разследващ полицай
Разследващ полицай
30 юни 2023 11:05
Гост

Те и тия адвокатчета не са цвете за мирисане! Нахални, 1/2 от тях и прОсти! Ай, сиктир!

Пхахаха
Пхахаха
30 юни 2023 15:51
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
до разследващия милиционер
до разследващия милиционер
30 юни 2023 17:41
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Фуражката е ПОЗОР !
Фуражката е ПОЗОР !
30 юни 2023 18:58
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Йорист
Йорист
30 юни 2023 11:03
Гост

Защо ли не вярвам на адвоката?

Даам
Даам
30 юни 2023 11:01
Гост

Отнесете случая до Европейския съюз! Разгащените милиционери или ще се научат да уважават хората и да си вършат съвестно задълженията или ще има сериозни последствия!

Мирча Кришан
Мирча Кришан
30 юни 2023 11:00
Гост

В полицейските управления не бият на 98%.

А в останалите 2% битите не са адвокати.

от Брюксел
от Брюксел
30 юни 2023 10:55
Гост

Най-добре е Адвокатурата да се закрие. А адвокатска професия да се заличи, като вече обезличена.

Бой по полицейските управления и да се знае!

Келеши с келешите!

от НБПП
от НБПП
30 юни 2023 10:57
Гост

Слава на Украйна! Слава.

Колкото повече упълномощени, толкова по-добре! Плащаме по-малко, управляваме по-малко, но крадем – ПОВЕЧЕ!

Жан-Жак Русо
Жан-Жак Русо
30 юни 2023 10:49
Гост

А бе каква Адвокатура и какви адвокати – ЗАКРИВАЙ! ЛУСТРИРАЙ!

Народната е стожер на всяка власт. И на „демократичната“ – тоже!

Извинявам се за русизма.

Понеже съм съветски възпитаник, а дядо, тате и чичо са от ДС, а аз съм от ПП+ДБ (с подкрепата на ГЕРБ).

Да живее IT сектора!

Да живее Америка (за България)!

re:
re:
30 юни 2023 15:50
Гост

– Терзиев?! Прекаляваш.

Има една поговорка:
Има една поговорка:
30 юни 2023 10:43
Гост

С МВР и НАП работа да си немаш. В единия случай, че бъдеш бит, в другия – съсипан:)))

Димитър Иванов
Димитър Иванов
30 юни 2023 10:42
Гост

Нашите полицаи са като че ли по съветски тип обучавани. Бой! Бой!

от НБПП
от НБПП
30 юни 2023 10:51
Гост

То друга школа нямаше.

А като гледам европейската и тя съюзна. Пак с комисари.

НБПП
НБПП
30 юни 2023 10:42
Гост

Ще фалираме. Недейте така!

ХА ХА ХА ХА ХА ХА
ХА ХА ХА ХА ХА ХА
30 юни 2023 10:40
Гост

А бе какви упълномощени?

Ние си работим само със служебни и всичко е точно!

За сведение на посрещачите
За сведение на посрещачите
30 юни 2023 10:38
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
30 юни 2023 10:27
Гост

Произвол!

Анонимен
Анонимен
30 юни 2023 10:26
Гост

Милиционерщина. Бе издигната в култ при Борисов

Денков
Денков
30 юни 2023 10:34
Гост

Крепим и усвояваме добрите управленски практики.

Адвокат - келеш
Адвокат - келеш
30 юни 2023 10:26
Гост

Да живее полицейско-фатмашката държава на Денков! С коалиционен – Баце!

Нема упълномощен – на ти си ни служебен! Ем раниме нашио служебен, ем делата излизат „по правилния начин“ за полицейската и съдебна статистика.

Правова държава?!

Що беше това?

Анонимен
Анонимен
30 юни 2023 10:26
Гост

Пак полицията прави гафости. Докига бе

Анонимен
Анонимен
30 юни 2023 10:25
Гост

Полицията прави каквото си иска явно на много места в европа

От Франция
От Франция
30 юни 2023 15:34
Гост

Но всичко е точно. Защото снощи с дер Лайнен правихме КЕКС.

Анонимен
Анонимен
30 юни 2023 10:24
Гост

Да се надяваме, пе ще има правосъдие

Адвокат - келеш
Адвокат - келеш
30 юни 2023 10:32
Гост

Надяваме се от 9 септември 1944 година до днес!

И днес.

Анонимен
Анонимен
30 юни 2023 10:24
Гост

Полицай да малтретира някого? Нечувано

Анонимен
Анонимен
30 юни 2023 10:23
Гост

Лошото е, че полицейския произвол зачестява

re:
re:
30 юни 2023 10:31
Гост

Той не е спирал троле!

Анонимен
Анонимен
30 юни 2023 10:23
Гост

Трябват бая проверки общо на полицайте, които превишават правомощията си

От Франция
От Франция
30 юни 2023 15:41
Гост

Да трябват!

А кой ще крепи и пази властта по време на проверките?

Анонимен
Анонимен
30 юни 2023 10:23
Гост

Тя полицията ни стана мутренска

Адвокат - келеш
Адвокат - келеш
30 юни 2023 10:30
Гост

Тя винаги си е била мутренска. Понеже мутри я управляваха. А сега мутри крепят управленската коалиция със стола на вътрешния министър.

За протокола
За протокола
30 юни 2023 10:17
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица