Прокурорската колегия призова обвинителите от Софийската районна прокуратура, които са били на банкет в Банско, на който е бил и Мартин Божанов-Нотариуса, да се явят пред кадровиците. В противен случай членовете на ПК се заканиха да поканят целия състав на СРП, за да го питат за партито, като дори можело да се стигне и до хотела, където гостите са се регистрирали.

На заседанието си днес Прокурорската колегия продължи с изслушването във връзка с изясняване на твърденията за влияние в съдебната система на групата на Мартин Божанов. Пред кадровиците днес говориха четиримата бивши заместници на Невена Зартова – Борислав Георгиев, Иван Стефанов, Мима Куцкова и Тодор Куюмжиев, както и Александър Червеняков, адвокат на гръцките бизнесмени Йоаким Каламарис и Анастасиос Дикос, които се оплакаха от натиск и изнудване от страна на хора от кръга на Божанов.

Един от въпросите, които бяха зададени на бившите заместници, беше свързан с признание на самата Зартова, направено пред парламентарната комисия за изясняване на фактите около Божанов от миналата седмица. Пред депутатите бившата районна прокурорка на София каза, че е имало парти на обвинители и служители от СРП в хотел в Банско, на което е присъствал и Нотариуса.

И четиримата заместници заявиха, че не са присъствали и не могат да кажат подробности. Тодор Куюмджиев посъветва кадровиците да се обърнат за повече информация към съдебния администратор на СРП Дима Куюмджиева и към Невена Зартова, които отговаряли за организацията на служители и прокурори.

След изслушването Огнян Дамянов призова прокурорите, които са били на банкета, да подадат заявление до колегията или да дойдат, за да отговорят на въпросите, свързани с присъствието на Нотариуса.

„Очевидно някой е бил на коледния банкет. И има два варианта – във ВСС има списък с всички прокурори от СРП и ние може да призовем всички тях и да ги питаме дали са били и какво са видели. Или тези, които са били, да сезират Прокурорската колегия. Моля тези, които са били, да спестят унижението на останалите си колеги, които не са присъствали, и да дойдат тук при нас. Рано или късно ще се разбере, за добро или за лошо. Колегите са се регистрирали в този хотел, но да не стигаме дотам, затова призовавам колегите да дойдат, каза Огнян Дамянов.

Той посочи какво ще последва, ако призивът не бъде чут: „Следващата седмица ще представя списък с прокурорите в СРП, включително и администрацията и ще направим график всички да бъдат поканени“.

Преди обаче да се стигне до тази крайност, кадровиците решиха да изпратят протокола от днешното заседание на и.ф. шефката на СРП Светлана Митова, която да го сведе до знанието на обвинителите и те да решат какво да правят.

Дамянов предложи, а останалите го подкрепиха, за следващото заседание да бъдат поканени съдебният администратор Дима Куюмджиева и секретарката на Невена Зартова – Диана Колева. Първата заради партито, а втората, защото е споделила пред прокурори, че е виждала Мартин Божанов да влиза в кабинета на доскорошната шефка на СРП.

Освен това протоколът от днешното изслушване ще бъде изпратен на парламентарната комисия, на комисията към Съдийската колегия, на и.ф. главния прокурор Борислав Сарафов и на главния инспектор Теодора Точкова.

Борислав Георгиев: Спецотделът в СРП беше под прякото ръководството на Невена Зартова

Борислав Георгиев беше първият от заместниците, който беше изслушан днес.

Той заяви, че отдел „Специализиран“ в СРП, наречен от и.ф. главния прокурор Борислав Сарафов „шпицкоманда“, е бил под прякото ръководство на доскорошния шеф на СРП Невена Зартова и тя е определяла какви преписки и дела да му бъдат разпределени.

Борислав Георгиев обясни, че отделът е съществувал под различни наименования още от времето на покойния Александър Налбантов, през Петър Белчев, Радослав Димов и накрая Невена Зартова.

Първоначално той се е казвал „Дела с обществен интерес“, по-късно бил кръстен „Специализиран“ като е продължил да се занимава с дела с медиен и обществен интерес, такива с фактическа и правна сложност и с указания на главния прокурор.

Самият Георгиев преди време също е бил част от отдела. И днес обясни, че предметът на работа на отдела е определен съгласно вътрешни правила в СРП. Посочи, че такива отдели има и в СГП, и в бившата Върховна касационна прокуратура, сега само Върховна прокуратура.

Георгиев обясни, че под израза „указания на главния прокурор“ се има предвид не намеса по конкретни дела, а това са производства и преписки, по които обществото очаква по-бърза реакция на прокуратурата. Посочи, че през годините този отдел се е занимавал с престъпления като трафик на хора, изнасилвания, кражби – „всичко, по което обществото е настръхнало и се иска по-бърза реакция от прокуратурата“. Георгиев допълни, че магистратите в отдела са 10-11 и са с по-ниска натовареност именно за да могат да работят по-бързо по делата, по които се очаква реакция.

Борислав Георгиев посочи още, че когато обвинителите от другите отдели видят, че в разпределена им преписка има обществено наболял проблем или известна личност, се обръщали към Зартова с питане дали с нея не трябва да се заеме спецотделът. Ако тя прецени, на случаен принцип се определял втори наблюдаващ именно от този отдел. Георгиев каза, че винаги се е спазвал принципът на случайния подбор, още повече, че информационната система в прокуратурата не позволява едно дело да бъде иззето от един прокурор и прехвърлено на друг. Цялостно прехвърляне можело да стане само при отвод.

В отговор на въпрос Борислав Георгиев заяви, че заместниците на Зартова са разпределяли всички преписки от институции, докато доскорошната шефка на СРП отговаряла за т.нар. „първо гише“ – т.е. за молби и жалби, които директно постъпвали в прокуратурата.

По думите му след оставките на ръководството магистратите в СРП работят доста по-спокойно. „Те се притесняват какво се случва покрай изслушванията. Смятам, че в момента работата в СРП е напълно спокойна. Утре приключва последната проверка, а това напрягаше както администрацията, така и разследващите органи“, сподели Георгиев.

Пред кадровиците той отново разказа защо е подал оставка като заместник, какво значи декларираното от него и от колегите му „разграничение от действията“ на Невена Зартова и как се е движело делото за рекет срещу гръцките бизнесмени, което е наблюдавал до декември 2023 г. – неща, които вече сподели пред депутатите от временната комисия за изясняване на връзките на Божанов (виж повече тук и тук). Сподели, че по това дело никой не е искал нищо от него, не му е влиял, не му е оказвал натиск.

Той повтори, че не познава Нотариуса и не може да каже дали го е виждал в сградата на СРП. Секретарката на Зартова обаче му споделила, че е виждала Божанов да влиза в кабинета на Зартова. Георгиев каза и че не е посещавал парти на прокурори в Банско, където е бил видян Нотариуса, за което разказа доскорошната шефка на СРП в парламентарната комисия.

Борислав Георгиев посочи, че адвокат на ощетеното юридическо лице по делото срещу Каламарис и Дикос е бил Велимир Атанасов, който е отправял няколко молби до него във връзка с делото, на които Георгиев е отговарял писмено.

Провокиран от изслушването на гръцките бизнесмени от парламентарната комисия, Евгени Иванов го попита дали посещава игрални зали.

„Не съм хазартна личност. Днес се смяхме с колегите, защото аз през живота си не съм стъпвал в казино. Само тото няколко пъти. Не знам как изглежда отвътре, как се играе. Чувал съм как се чупят екрани и хората се ядосват. Аз водя нормален живот, имам ограничен приятелски кръг от петима човека и на всички съм казал, че за работа не говоря по никакъв повод“, заяви прокурорът.

Той допълни, че съжалява, ако Каламарис и Дикос са се почувствали притиснати, но те са имали адвокати, които са можели да ги посъветват как да защитят правата си. „Имам достатъчно процесуално време и със сигурност ще потърся своите права, защото смятам, че бях дискредитиран пред обществото, пред колегите и пред семейството ми“, каза Георгиев.

За посещенията на Нотариуса и Велимир Атанасов в кабинета на Зартова

Другият бивш зам.-районен прокурор Иван Стефанов каза, че никога не е виждал и не познава Мартин Божанов, но няколко пъти е виждал в СРП адвокат Велимир Атанасов. Това били 2-3 случая, в които адвокатът е отивал в кабинета на Невена Зартова. Секретарката на Зартова казала на Стефанов, че тя и Атанасов са близки.

„Никой не ми е предлагал пари или да влизам в някакво „семейство“. Единственото семейство, което имам, си е моето“, отговори Стефанов на въпрос за „семейството“ от магистрати около Петьо Петров-Еврото, за което говори в парламента Зартова.

Относно събирането на районните прокурори в Банско през декември 2021 г., на което тържество се твърди, че е бил и Нотариуса, Стефанов каза, че то е било организирано по традиция от Зартова и съдебния администратор. По изключение било извън София, но той не e присъствал и не e чул отзиви, защото не e проявил интерес.

Стефанов разказа днес, че напрежението в СРП се увеличило през лятото на миналата година, когато Сарафов за пръв път поиска оставката на Зартова. След това от нея разбрал, че възнамерява да подаде оставка след коледните празници, но не настоявал да разбере кога точно, за да не си помисли, че иска мястото ѝ.

„Очаквахме, че след завръщането ще сподели нейните намерения“, заяви Стефанов, но с останалите заместници останали изненадани, че тя не подала оставка. След влизането на Борислав Сарафов на проверката в СРП с 21 върховни прокурори, Стефанов бил убеден вече, че Зартова и екипът ѝ са изчерпани като легитимност да ръководят прокуратурата.

„Ние трябва да организираме добре работата и тя да се върши в една спокойна среда – във второто категорично се провалихме“, заяви бившият зам.-районен прокурор. Той обясни, че заявеното разграничение на заместниците от Зартова е заради това, че останали с впечатление, че тя няма да си подаде оставката на 14 февруари. „Останахме с усещане, че няма да се случи в обозримо бъдеще и се разграничихме от това, че не си подава оставката“, каза днес Стефанов.

Същите мотиви изложи и Мима Куцкова, като тя се аргументира и с влошената си комуникация със Зартова в последните осем месеца. Бившата вече районна прокурорка на София започнала да отсъства много миналата година, когато имало и постоянни проверки. „В този период тя отсъстваше дълго и се наложи и аз да я замествам, поради което нещата станаха още по-сложни. Имаше 12 работни дни, в които бях съвсем сама – без административен ръководител и без нито един заместник, което малко преля чашата“, каза Куцкова.

Тя нямаше обяснение защо комуникацията ѝ със Зартова се влошила, като каза само, че опитала да оправи нещата, но не получила разбиране. Куцкова каза, че е имала една преписка от 2017 г., по която фигурирало името на Божанов, като ставало дума за отправени заплахи. По нея прокурорката постановила отказ да се образува досъдебно производство, който не бил обжалван.

Имала и едно разследване за изнудване, по което разпитала Божанов и Велимир Атанасов като свидетели от страната на пострадалия преди две години. Тогава Атанасов ѝ дал контакт на Божанов и тя го призовала по телефона, като разпитът продължил половин час и го изпратила.

„Колежка ме беше видяла, че го изпращам и ме попита: „Ти не знаеш ли кой е това? Виж записа на Антикорупционния фонд“, Тогава разбрах кого съм разпитвала. Не ми е предлагал никакви карти, не ме е канил в никакви клубове“, каза Куцкова. По това дело привлякла един обвиняем, но то накрая било прекратено. Междувременно обаче бил подаден сигнал от адвоката на обвиняемия в ГДБОП срещу нея и в антикорупционната комисия била питана защо се е обаждала на Божанов.

На въпрос на Евгени Иванов дали е разговаряла със Зартова за това дело, Куцкова каза, че няма да отговори, защото в момента се води досъдебно производство, по което е била разпитана като свидетел.

Относно банкета в Банско тя каза, че не е присъствала, защото пандемията била още в разгара си, но разбрала от колеги, че Божанов и Атанасов са били там, като се били записали 60-70 човека.

„Виждала съм Божанов два пъти да влиза и излиза от кабинета на Зартова. Велимир Атанасов многократно съм го виждала в кабинета ѝ“, добави Куцкова.

И Тодор Куюмджиев заяви, че не е бил на партито в Банско, не познава Мартин Божанов, чул за първи път за него от разследването на Антикорупционния фонд. Посочи, че в последните седмици в медиите видял физиономиите на Нотариуса и на адвокат Велимир Атанасов. Допълни, че не е засичал нито един от двамата в СРП.

Каза, че след началото на проверките в СРП комуникацията била затруднена – не само със Зартова, но и с горестоящите прокуратури и с колегите.

В отговор на въпрос заяви, че това се е случило поради снемане на доверието от и.ф. главния прокурор, който на два пъти поиска оставката на Зартова и не я получи.

Тодор Куюмджиев посочи, че след първото искане, Зартова често и дълго отсъствала, а в редките случаи, в които е била на работа, не била лесна за комуникация, не споделяла нищо.

Работата вървеше трудно, каза Куюмджиев.

За съжаление покрай смъртта на г-н Нотариуса и разкритията после за евентуални негови връзки с наши колеги, се отрази изключително негативно не само на имиджа на отделни прокурори, а и на цялата прокуратура, което  е много жалко. Вярвам, че почти всички колеги са изключително съвестни и си вършат работата в името на закона, вътрешното убеждение и само срещу получаване на заплатата на 25 число“, каза Куюмджиев.

Йордан Стоев поиска да разбере повече за това как се е организирало партито в Банско. На събирането са присъствали 60 човека, трябва поне един да установим, каза Стоев.

Тодор Куюмджиев обясни, че организацията винаги се е правела от една страна от съдебния администратор за служителите, и от шефа на СРП – за прокурорите. „Ако искате допълнителна информация, те може да ви дадат изчерпателна такава“, каза Куюмджиев.

Колегията изслушва и адвокат Александър Червеняков, чиито клиенти са гръцките бизнесмени. Повод за поканата към него е интервю на гръцкия бизнесмен Дикос в „24 часа“, в което разказва как бизнесът на корабния магнат Джон Кустас е бил подложен на тормоз от хора, близки до Мартин Божанов. Дикос твърди, че апелативният прокурор на София Радослав Димов се е обадил на техния адвокат Александър Червеняков и му казал: „Във връзка с един проблем, който имаш с твои клиенти гърци, да се срещнем, за да видим как да го решим“. Но такава среща била отказана.

Миналата седмица Димов отрече пред колегията да е звънял на адвокат Червеняков (повече виж тук). Днес и адвокатът отрече да е получавал обаждане лично от апелативния прокурор на София. Каза, че му се обадил човек от непознат номер, който му заявил, че звъни от името на Димов, за да уредят проблема с гръцките му клиенти. Червеняков отвърнал, че ако Димов иска нещо да му каже, нека лично му се обади, но това не се е случило. Адвокатът предал разговора на гърците.

Червеняков беше попитан дали човекът се е представил и откъде знае, че става дума точно за проблем точно на тези свои гръцки клиенти.

Човекът не се представи с името си. Каза само, че се обажда от името на Димов относно проблем с мои клиенти. Не каза имена, каза гръцки граждани. Имам и други клиенти гърци, но в този момент беше подета атаката към моите клиенти, включително повдигане на обвинението. Логическата връзка беше такава, а и аз споделям с клиентите си каква информация получавам“, каза Червеняков.

 

 

103
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
01 май 2024 9:47
Гост

­­Г­­­о­­­р­­­е­­щ­­­и­ ­м­­о­­м­­и­­ч­­­е­­т­а­ ­­­в­и­­ ­­о­­­ч­­а­­к­­­в­­­а­т ­­-­­-­-> https://nu21.fun/girl?95057

Дедо
Дедо
03 март 2024 15:41
Гост

Шито, покрито, хе и телефона му празен, ей сега ша са строят в редица за признания. Новите кога ша ги съобщите??.

АЙДЕ...
АЙДЕ...
02 март 2024 23:24
Гост
Анонимен
Анонимен
02 март 2024 23:00
Гост

Нотариуса е казал на Огито Дамянов и Чолаков да съборят конкурса за първоначално назначаване на прокурори в районните прокуратури 2022 г. и те посрушковци изпълняват. Така че да не се правят

За протокола
За протокола
01 март 2024 16:17
Гост

Наказателното правосъдие не е гръбнака на правосъдието, а гражданското и административното! Освен това големият интерес е при търговските дела. Във всички тези производства, с нищожни изключения – Прокуратурата я няма!

Е, в такъв случай – КОЙ е БАШ майстора на Маргарита? Какво са се захванали САМО с Прокуратурата, сякаш съд няма? Или ТАМ са само наши хора – от Америка за България?

И въобще – ЗАЩО се казва СЪДЕБНА ВЛАСТ, а не примерно ПРОКУРАТУРСКА ВЛАСТ?

Владимир
Владимир
01 март 2024 10:24
Гост

Гарван ,Гарвано , око тръгнали да вадят ! За пред простите ! Мъртвия е виновен , сал той бе черният ! То се види !

Венета Марковска
Венета Марковска
01 март 2024 16:10
Гост

Досега всичко беше наред.

Ще стигнат и до хотела!
Ще стигнат и до хотела!
29 февруари 2024 16:16
Гост

Какво ще кажеш да се напием за сметка на Нотариуса?
И всички глупави клишета да разбием?
Оо, да полудеем тази нощ в Банско!

Поне за малко да не сме различни.
Да сме отракани и по обвинителски много логични!
Оо, да полудеем тази нощ.
Тече живота, не виждаш ли?
И няма време, разбираш ли?

Води ме някъде тръгваме, все едно къде.
Води ме в някоя квартална кръчма и поръчвай.
Пий за мене и се сбий заради мене със съдията.
Всичко живо да ни псува.
От целувките ни бясно да ревнува.

Любител
Любител
29 февруари 2024 16:09
Гост

Явно се подсещат хотелиерите,че не е здравословно да държат регистри за датата на това тържество

РесторантьорЪт
РесторантьорЪт
29 февруари 2024 16:19
Гост

Остава да изискате и касовите бележки! От „Нотариуса“ ООД.

В краен случай в насрещното от НАП да видим масрафа! Спецата ще съдейства – СИГУРА!

Живият труп
Живият труп
29 февруари 2024 14:30
Гост

На българската съдебна система – НОТАРИУСА.

заблудения
заблудения
29 февруари 2024 16:00
Гост

хайде да сме по-точни – на прокурорите и ГДБОП! Не слагайте цялата съдебната система, защото някои от нас за такива пари или апартаменти – нито сме нито чували, нито сме мечтали!

Ааа@ааааааааа НЕ ТАКА!
Ааа@ааааааааа НЕ ТАКА!
29 февруари 2024 16:24
Гост

Ма тя ИСТИНСКАТА КОРУПЦИЯ Е В СЪДА! Ми че той е решаващ орган.

Властта. Съдебната!

А търговските дела, а гражданските, а административните, да не би некой си прокурор, нотариус, адвокат ДА ГИ РЕШАВАТ?

Проскубания бухал
Проскубания бухал
29 февруари 2024 11:52
Гост

Дано поне на провинилите се прокурори им пуснат Преслава, докато ги разпитват от Прокурорската колегия, за да си припомнят по-лесно повече подробности от празненството.

Гражданин
Гражданин
29 февруари 2024 14:49
Гост

Петкова ли?

сараф сараф
сараф сараф
29 февруари 2024 11:44
Гост

много неандерталски муцуни на фотоса, егати картинката сгрухна

Като куцо Миме (пиле) домат
Като куцо Миме (пиле) домат
29 февруари 2024 11:32
Гост

Като я слушах и гледах тая Мима:)))) ? остви същото нтрапчиво усещане у мен за нещо нечисто като нала Куц. Същата начервена и с устнички ознзи с тънки, а тази по модата с надути. Същите махленски пристисквания и все те невинни, а някой друг е виновен. Не се поема отговорност ,а се чудят по колкото по смешен начин да се изсулят и оправдаят. Няма как да не са роднини тези двете баба Нела , която още се опитва да шета и това Миме

Съдия
Съдия
29 февруари 2024 12:11
Гост

Жена е на брат й

456
456
29 февруари 2024 18:02
Гост

Хм, ако беше жена на брат ѝ, нямаше да е Куцкова-Дамянова. Да не е жена на брата на Оги 🙂

Ало, харабиите от ПК!!!
Ало, харабиите от ПК!!!
29 февруари 2024 11:31
Гост

България в периода 1878-1991 години е била без Висш съдебен съвет. И прокурорски! А правосъдието е било в пъти по-качествено и десетки пъти по-евтино.

Мислете му!

Американският пациент
Американският пациент
29 февруари 2024 10:49
Гост

За всичко това е виновен Путин.

Сестрата
Сестрата
29 февруари 2024 10:51
Гост

Лечението трябва да започне незабавно!

Лозане – подай скалпела!

Любител
Любител
29 февруари 2024 12:31
Гост

А бяха години , когато виновни бяха кишата , сушата и Гришата. Пуста младост

Д-р Моро
Д-р Моро
29 февруари 2024 10:44
Гост

Гемийката на Прокурорската колегия акостира на „острова на блаженството“.

РАХАТ!

ЛУЦИФЕР
ЛУЦИФЕР
29 февруари 2024 10:33
Гост

А членовете на Прокурорската колегия съдействали, участвали и допуснали подобни „практики“ са АНГЕЛИ!

Мунчо Мунчов - Сливата. От Сливенската.
Мунчо Мунчов - Сливата. От Сливенската.
29 февруари 2024 10:35
Гост

Сетила се Мара да се побара!

Данте
Данте
29 февруари 2024 10:42
Гост

Без „чистилище“ нищо няма да се промени! Всеки го знае. А „чистилище“ може да има само в един случай de jure и всеки грамотен го знае. Нова Конституция, както се пише редовно в този форум.

Анонимен
Анонимен
29 февруари 2024 10:20
Гост

Колеги, прокурор Мима Куцкова има ли роднинска връзка с Нели Куцкова, или е просто съвпадение на имената?

re:
re:
29 февруари 2024 10:35
Гост

Не. Приятелки са.

Анонимен
Анонимен
29 февруари 2024 10:46
Гост

Има.

Анонимен
Анонимен
29 февруари 2024 11:02
Гост

съученици са от гимназията

Rodi
Rodi
29 февруари 2024 9:53
Гост

А клиентите на клуб “ Осемте джуджета“ ,няма ли да бъдат осветлени и разследвани? Като един и.ф.глав.прокурор Сарафов например,щото има свидетели,че Сарафов освен редовен посетител е взимал и пари ..

ЕЛАТЕ НИ ВИЖТЕ!
ЕЛАТЕ НИ ВИЖТЕ!
29 февруари 2024 9:43
Гост

А отговорността на всеки член на ПК лично за порочните назначения, повишения и прочие гешевизми?

Ало, а Апелативния?
Ало, а Апелативния?
29 февруари 2024 9:41
Гост

Кой го издигна и монтира за такъв?

Искаме данни, имена, факти!

Проскубания бухал
Проскубания бухал
29 февруари 2024 8:23
Гост

Купонът започна в Банско и свърши в София – на килимчето пред Прокурорската колегия.

re:
re:
29 февруари 2024 10:38
Гост

От всичко най-важното е как ще продължи!

Опа
Опа
29 февруари 2024 10:47
Гост

И най-вече как ще приключи!

Прокурор
Прокурор
28 февруари 2024 23:58
Гост

Еееех, кога Прокурорската колегия ще каже да си признаят тези, които са ходили при Еврото, да не “ вадим клиповете с пазарлъците“.Щото завода Изамет не го е взел Марто Нотариуса и не с него има снимка Еврото, но така я разбира ПК независимостта…

Анонимен
Анонимен
29 февруари 2024 9:19
Гост

В контекста на пазарлъка разследването се води в насока, че Сарафов и Пепи Еврото също са жертви на Нотариуса, като Цариградска, в което може и да има нещо вярно. Бойко и Пеевски оставиха Христо Иванов да преяде със съдии във ВКС. Сега ще трябва да забрави за главен прокурор, а във ВСС и ВПС няма да му дадат повече от един човек. Еврото ще се върне като Пеевски и ще си продължи дейността, защото явно се оказва доста трудно да му намерят заместник.

Лекси
Лекси
28 февруари 2024 21:40
Гост

Абе, бившите замове, що не ги питахте дали Зартова си ги е избрала или са й били натрапени от Гешев. А може и да не питате, че нищо чудно от вас да са спуснати на Зартова.

Анонимен
Анонимен
28 февруари 2024 22:04
Гост

Вече имаше отговор на тоя въпрос. Куюмджиев и Стефанов са предложени от Радо Димов и Иво Илиев. А другите двама са избрани измежду 7-8 прокурори, които Зартова поканила в кабинета си и ги питала кои двама да избере. И те казали Мима и Бобито

Анонимен
Анонимен
28 февруари 2024 22:07
Гост

Иво Илиев, а. И как са избрани точно двамата, които са работили по дела, свързани с Нотариуса…

Анонимен
Анонимен
29 февруари 2024 10:48
Гост

Нямат преписки с Нотариуса, колега. Има справка, а и те го казаха вчера. Слушане и четене с разбиране!

Анонимен
Анонимен
29 февруари 2024 11:06
Гост

Да бе да, Куцкова дори лично е разпитвала Атанасов и Нотариуса, като свидетели-жалбоподатели по ДП
Я се сети колко често набл.прокурор разпитва лично кабинета си

ЗАЩО
ЗАЩО
28 февруари 2024 21:04
Гост

Марин Малчев – сега командирован в ОП-София и Пламен Петков от СРП са едни от най-близките хора на Нотариуса, втория беше с протекцията му издигнат за кандидат за ВСС , да си кажат как почти всеки ден пиеха кафе с Нотариуса на Съборна, сега се крият като мишки да не им образуват дела. Защо не ги разпитвате и арестувате и двамата , ще си кажат всичко

обективен
обективен
28 февруари 2024 21:00
Гост

Слушах Константин Пенчев, който заключи, че не можем да разкараме всички съдии и прокурори, значи трябва да си ги оставим на мира, обаче те трябвало да разберат, че така повече не може. Било, каквото било, крали, каквото крали, сега да се кротнат и да станат почтени и законопослушни. Кажете ми, моля ви, как може такова нещо да излезе от устата на един конституционен съдия? Аз не знам как да коментирам подобно „практично“ мнение на човек, който също беше уличен в редица имотни сделки с пари с неясен произход. Покварата е навсякъде и трябва хирургическа интервенция, за друго не се сещам.

ЗАКРИВАЙ! УВОЛНЯВАЙ! Лустрирай!
ЗАКРИВАЙ! УВОЛНЯВАЙ! Лустрирай!
29 февруари 2024 7:41
Гост

Разбира се,че можем да уволним всички прокурори-това е НЕИЗБЕЖНО-имотната мафия си прави купони заедно с прокурори. Не е чудно цащо никой гражданин загубил имотите си не успя да си ги върне. Търговията с влияние, платеното повдигане на обвинениия, платените прекратяванки-отделен въпрос. ЦЯЛОСТНО ЗАКРИВАНЕ НА ПРОКУРАТУРАТА се случи ,например в : 1. В Грузия. След подобен случай, но с доста по.ниско ниво на корупция и мафиотски връзки закриха цялата прокуратурата, и в рамките на три години я реучредиха с нови хора.Значи можело. 2. След Втората световна война-и в Австрия, и в бъдещата ФРГ(а като се замислите-и в бъдещото тогава ГДР) цялата… Покажи целия коментар »

Пенчев ли?
Пенчев ли?
29 февруари 2024 8:11
Гост

Дето и той постанови, че суверенът няма думата за 💶? А?

Пенчев, депутат от НДСВ, омбудсман на Баце и машата на черна покривка. На който неизменна заместника му бе Венета Марковска!

Анони
Анони
29 февруари 2024 10:23
Гост

Поне е бил честен да го заяви. Щото нали се сещате, че баш така ще си остане: „Било, каквото било, крали, каквото крали…“.

Марин Банскалията
Марин Банскалията
28 февруари 2024 20:30
Гост

Да питат Марин Малчев, който Петър Белчев направи заместник районен прокурор. Той е от Банско и ако го хванат за големите уши,може много да пее…

Анонимен
Анонимен
28 февруари 2024 19:40
Гост

Ахах ми то ще останем без административните ръководители. За теста не знам ,но детектора на лъжата няма да го минат

Анонимен
Анонимен
28 февруари 2024 19:13
Гост

„Нотариусът“ бил всеки ден в кабинета на Зартова, за да си пие кафенцето. Тя пък се сцепи да дава интервюта. Чиста вода ненапита. Кой ли пък го е поканил на купон в Банско?

знаещ
знаещ
28 февруари 2024 21:07
Гост

Как кой – ще ти отговоря – Марин Малчев , който е уредил и хотела , където са били

Под сурдинка
Под сурдинка
28 февруари 2024 23:27
Гост

В СРП се коментира,че прокурор Марин Малчев е организирал празненството в Банско и лично той е поканил Нотариуса да присъства на събитието.

Анонимен
Анонимен
28 февруари 2024 19:10
Гост

И като си кажат, че са били на парти, та какво от това?
Като че ли няма други магистрати, поддържали по-теснш връзки с тоя разпределител. И най-вероятно не са на ниво първа инстнанция

Анонимен
Анонимен
28 февруари 2024 19:24
Гост

като те покани шефа на районната прокуратура как да му откажеш?

Банскалия
Банскалия
28 февруари 2024 21:10
Гост

Не шефа го е поканил , Марин Малчев – го питайте

Потресен
Потресен
29 февруари 2024 7:45
Гост

Интересно как това „парти“ се случва по времето на ковид ограниченията. Оказва се,че ковид ограниченията са важали за плебса. Същите прокурори обвиняват плебса, ако нарушаваше ковид мерките, но самите прокурори по времето на ковида си правят масово парти.

Гади ми се
Гади ми се
29 февруари 2024 10:27
Гост

Потресен, всеки нормално разсъждаващ човек още от 2020-та беше наясно с ковид цирка и с това, че „ограниченията са важали за плебса“. Нима оня, дебелия, дето ни водеше потова време къмпропастта, не го снимаха редовно как преяжда публично и масово сред съратници?

Анонимен
Анонимен
29 февруари 2024 10:49
Гост

В края на 2021г.ограниченията не бяха така строги!

Проскубания бухал
Проскубания бухал
28 февруари 2024 18:59
Гост

Много разврат в тая столична прокуратура беее, а се очаква да бъде „ковачница на кадри“ за съдебната система.

Анонимен
Анонимен
28 февруари 2024 18:45
Гост

Трябва да се разчита задължително ди джея от купона в Банско и да се изясни каква музика е поръчвана, както и дали му е плащано за музикалните поръчки, от кой и с какви купюри

..............
..............
28 февруари 2024 18:12
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Куца схема
Куца схема
28 февруари 2024 23:29
Гост

Особено Куцкова,за която се носят легенди още докато беше разследващ полицай

Адвокат - САК
Адвокат - САК
28 февруари 2024 17:55
Гост

Точно след посещението на Сарафов и компания в СРП направих разговорка по темата с прокурор преди заседание и той се подсмихва: „Ами ние, казва, толкова висши прокурори накуп не бяхме виждали. Строиха ни всичките заради 4-5 човека и всичко се знае“.

Bobi I tosko xzamove
Bobi I tosko xzamove
28 февруари 2024 17:52
Гост

Пламен Петков и Марин Малчев който беше частен съдебен изпълнител помощник те знаят всичко и Куцкова . Има ги и на видео и аудио. ГДБОП да каже за претърсванията от 2021 и 2022 в столицата в клуба и в провинцията.

наблюзател
наблюзател
28 февруари 2024 17:52
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
28 февруари 2024 18:57
Гост

Куцкова не каза какво е наложило лично да разпита Атанасов и Нотариуса и остави на нашето въображение да гадаем.

Анонимен
Анонимен
29 февруари 2024 10:52
Гост

Колега, ограничена ви е практиката и малък стажа очевадно…Поне от над 5години това е практика…Трупат някакви допълн.точки като вършат ПСД. А и личното възприятие е 8а предпочитане. Но вие няма явно как да знаете!

Анонимен
Анонимен
29 февруари 2024 11:11
Гост

Аха, за точките ще да е явно…, а иначе разбира се, че не е никаква практика това

СРП
СРП
28 февруари 2024 17:49
Гост

Всички знаят, че Марин Малчев командирован в момента в окръжна София и Пламен Петков го закарали нотариуса на банкета. Те са организирали банкета. Те са ходили в клуба. Ама нали са масонски потайности.

Vampir
Vampir
28 февруари 2024 19:59
Гост

Ухаааа, а кои са му приближените от женски пол… интересни работи ще излязат шЪ знайш

Анонимен
Анонимен
28 февруари 2024 17:37
Гост

Щели да викат прокурорите по списъчен състав,да искат регистрациите от хотел. Не знам какво да кажа освен ,че колкото по бързо си тръгнат толкова по добре.

Що така бе мимеее
Що така бе мимеее
28 февруари 2024 17:34
Гост

Какво е това име за магистрат Мима ???? Пък и куца. Голямо куцане е цялата фамилия ли са такива. Само като се сетя за баба й колко поразии направи в тая система и се опита да приватизира съда. Баси куцането ехх миме, мимеееее …. какво и да са правили, те това ръководство част, от което е и мимето не е етично да се прави на ударен, че не си част и си чист, айййй не на нас тия мимикрии. Не ми се вярва насила да я е предложила Затрова за заместник, а никой друг не може. Или се е мазнила… Покажи целия коментар »

Пусто незнаянье!
Пусто незнаянье!
28 февруари 2024 17:22
Гост

Никой ни чул, ни видял, ни знаял. Тази Мима Куцкова направо бие рибата. Колежка й казала случайно: „Ти не знаеш ли кой е това? Виж записа на Антикорупционния фонд“. Тогава разбрах кого съм разпитвала. Не ми е предлагал никакви карти, не ме е канил в никакви клубове“.
Но привлякла обвиняем в полза на бандита Божанов, тоест обслужила доколкото от нея зависи, а накрая делото било прекратено. Междувременно обаче бил подаден сигнал от адвоката на обвиняемия в ГДБОП срещу нея и в антикорупционната комисия била питана защо се е обаждала на Божанов. А сега, де?!

ДАМИ КАНЯТ
ДАМИ КАНЯТ
28 февруари 2024 17:17
Гост

Обаче Зартова си я бива! Направо в кабинета.

Има ли все още неразбрали в ПРБ и не само?
Има ли все още неразбрали в ПРБ и не само?
28 февруари 2024 17:15
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

Леонардо
Леонардо
28 февруари 2024 17:13
Гост

КРАСОТА! Дързост и красота.

Искаме апелация!
Искаме апелация!
28 февруари 2024 17:12
Гост

От чичо ♋, нали така Димов? Голямо чистене ще падне. На имена!

Хем си плащаш, хем си кашляш в кантората братко мили…

Дядо Мраз
Дядо Мраз
28 февруари 2024 17:08
Гост

Подаръци ще има за всеки прокурор. Дядо забавя, но не забравя! Нали така?

А какви ще са подаръците за членовете на ПК от Голямото добро утро?!

Баш Нотариуса
Баш Нотариуса
28 февруари 2024 17:03
Гост

АФЕРИМ на прокурорите! Само така.

Пак, пак и пак!
Пак, пак и пак!
28 февруари 2024 17:02
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

Мима
Мима
28 февруари 2024 20:27
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Ало, Куцкова?
Ало, Куцкова?
29 февруари 2024 8:18
Гост

Свърши се вашата! Поне вашата с нотариуса.

Мирча Кришан в "Плод и зеленчук"
Мирча Кришан в "Плод и зеленчук"
28 февруари 2024 16:55
Гост

Краставички, репички, лучец, зеленце, доматки, чесънче, броколи, брюкселско зеле. И малко марулки.

Треторазряден измамник
Треторазряден измамник
28 февруари 2024 17:01
Гост

SS.

Евро
Евро
28 февруари 2024 23:32
Гост

Аман от есесовци.

Спиридон, фотограф
Спиридон, фотограф
28 февруари 2024 16:46
Гост

Пошъл куклен театър с изтърбушени парцали.

Ad nauseam
Ad nauseam
28 февруари 2024 16:36
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

Милушев
Милушев
28 февруари 2024 16:35
Гост

Надявам се, че е на добре това активизиранв

По казуса "Канадското на Кирчо"
По казуса "Канадското на Кирчо"
28 февруари 2024 16:34
Гост

Защо ВСЕ ОЩЕ НЯМА ОБВИНЕНИЕ, другари и другарки „специализирани“? В какво? И тоз заместника й „бил обиден и огорчен“ … от #КОЙ … а какво да кажем ние с гайдите?

И вие от прокурорската … вий, вий …

Тонков
Тонков
28 февруари 2024 16:34
Гост

Да видим след тия размисли дали ще измъдрят нещо

Тонкова
Тонкова
28 февруари 2024 16:37
Гост

Надеждата на дъното на кутията..

Анонимен
Анонимен
28 февруари 2024 16:34
Гост

Дао измъдрят нещо

Анонимен
Анонимен
28 февруари 2024 16:33
Гост

Изнудвания, пррстъпна мрежа. А те само разсъждават, изслушват се и комисии правят

Анонимен
Анонимен
28 февруари 2024 16:33
Гост

Дано измъдрят нещо

Анонимен
Анонимен
28 февруари 2024 16:32
Гост

Да им се не види глупостите

Анонимен
Анонимен
28 февруари 2024 16:32
Гост

Еми да мислят

Анонимен
Анонимен
28 февруари 2024 16:31
Гост

Страшни размисли

Анонимен
Анонимен
28 февруари 2024 16:30
Гост

Големи заседания братче

Ad nauseam
Ad nauseam
28 февруари 2024 16:30
Гост

Така, така. И тез работи са от вчера в ПРБ. Нали така?

Е, откриха Америка (за България).

Анонимен
Анонимен
28 февруари 2024 16:27
Гост

Казус. Това е престъпна група. Държавна измяна

Бай Дън
Бай Дън
28 февруари 2024 16:45
Гост

Каква държавна измяна те гони пък тебе тролчо?

Просто сега Америка (за България) откри топлата вода, защото иска да изземе и Прокуратурата (съдът е вече неин) от библиотекарите в лицето на Шиши! За да може ЦРУ да оперира в пълнота на българска територия! Щото виж колко руски шпиони има у нас! Бройката гони 7 млн.

Всички в Тофета! А Шиши и Баце си вдигат в момента продажната цена. Нищо повече! Те ако бяха „добрите пастири“ по евангелието нямаше да останат без стадо..