„Трябва спешно да се погрижите за сигурността на г-жа Зартова. В човешки план се тревожа за нея и ще ѝ дам телефона си“.

Това заяви по време на изслушването във временната парламентарна комисия около казуса „Нотариуса“ съдия Владислав Цариградска, която от години твърди, че е била заплашвана от групата около Мартин Божанов-Нотариуса. На заседанието днес дойде на изслушване и бившият вече районен прокурор на София Невена Зартова, която подаде оставка и беше освободена от поста, след като името ѝ също беше свързано с Нотариуса, а и.ф. главният прокурор Борислав Сарафов ѝ поиска няколко пъти оставката и започна ревизия в районната прокуратура.

Заседанието на комисията започна със спор къде да застанат поканените за изслушване, като съдия Цариградска отказа да застане до прокурор Зартова. Цариградска предупреди, че ако депутатите настояват двете да стоят една до друга, тя няма да остане в залата, тъй като подозира прокурорката, че има принос за натиска, на който е била подлагана от групата на Нотариуса, макар и „с не най-ключова роля“.

„Имам достатъчно документални основания да смятам, че г-жа Зартова лично е допринесла Божанов да добие този демоничен образ с осъществяване на гражданствено-прокурорски чадър над него, включително и от службите“, каза Цариградска.

Изслушването ѝ премина с искане от депутатите тя да им даде още имена на хора около Нотариуса, като освен магистрати, те искаха от нея да назове и политици. Тя на няколко пъти отговори, че няма да назовава имената, а препоръча на депутатите да питат главния прокурор.

Цариградска припомни, че е получавала множество заплахи за своя живот и този на близките си, като те са се увеличили в последните дни. На 19 февруари на мейла на Окръжния съд в Плевен, където работи, било получено писмо до нея, в което се казвало, че „мълчанието е злато“ и че „ще ѝ изкормят гениталиите, ако не млъкне“. След като не млъкнала, последвал най-смущаващият мейл, като Цариградска подчерта, че има три деца.

„Кажете ѝ, че ако не млъкне, и мъжът, и децата ѝ ще са с бетонирани крака на дъното на язовира“, прочете Цариградска текста на писмото и попита депутатите, кой, според тях, я заплашва, след като Нотариуса е вече мъртъв.

„Преди мен трябваше тук да седне Борислав Сарафов. Заемете се приоритетно с неговото изслушване“, заяви още съдийката, след като няколко пъти посочи, че прокуратурата ѝ е отказала достъп до делото, което се води за влиянието на Божанов, а след като поискала миналата година достъп до материалите, отговорът бил, че ще попречи на разследването.

На неспиращите опити на депутатите да опитат да получат още имена, Цариградска ги попита дали не искат всъщност по-рано да се изпълнят заканите към нея.

„Мафия не се бори с публично изслушване на свидетели на мафиотските действия.

Помислете си на какво излагате всички граждани, които са видели много и искате да ви кажат“, каза още съдийката с уточнението, че тя все пак има повече възможности за защита от обикновения гражданин. Тогава тя вече спомена Зартова и препоръча да я защитят.

„Въпреки че не изпитвам симпатии към г-жа Зартова, в човешки план мисля, че трябва да се погрижите за нейната сигурност и то спешно. Защото, както казах, прокуратурата няма много интерес да даде сигурност в наказателните производства, но аз в човешки план се тревожа за нея и ще ѝ дам моя телефон. И в случай на нужда аз поне ще се опитам като гражданин да ѝ помогна“, заяви съдийката.

На въпрос от Мирослав Иванов от „Продължаваме промяната-Демократична България“ дали според нея бившите двама главни прокурор Сотир Цацаров и Иван Гешев, както и сегашният и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов имат връзки с тази мрежа, Цариградска отговори така: „Упоритото бездействие ме наведе на извод, че тримата имат пряк интерес да държат този похлупак“.

На въпрос на депутатите какво да направят и как да стигнат до истината и до политиците от тези мрежи, след като не посочва имена, тя препоръча да прочетат доклада на Сметната палата за фалиралата КТБ, както и да поискат от прокуратурата всички преписки и дела срещу магистрати от 2010 г. насам и да видят как са приключили.

„И след това искайте информация за кадровото развитие на дадения магистрат“, обясни още Цариградска, след което напомни, че миналата година бяха образувани и проверки срещу членове на Прокурорската колегия на ВСС, като препоръча на депутатите да се поинтересуват и от тях.

От изслушването ѝ стана ясно още, че делото, по което е получила заплахите от Нотариуса (гр.д. №334/2018 г. на РС-Луковит), се оказва, че не е сложило край на опита му да получи имот на бившата си жена чрез иск за обявяване на предварителен договор за окончателен. Както съдия Цариградска многократно разказа вече, по това дело ищец е настоящата вдовица на Божанов, а след това иск е предявил друг човек, който беше определен от нея като сламен.

Цариградска разказа пред депутатите, че след като делото е приключило, тя е водила семинар на столичната адвокатска колегия в базата ѝ в с. Лозенец. Тогава към нея се приближил адвокат Калин Чанков и я поздравил. Тя го попитала дали се интересува от наказателно право, а той в присъствието на други адвокати ѝ отвърнал: „Аз съм тук, за да предам поздрави от Мартин“. Тогава тя го попитала дали той и клиентът му са поръчали медийните публикации срещу нея или само са се възползвали от тях, но той си е тръгнал, без да ѝ даде отговор.

Явор Божанков попита кой е отправил към Цариградска заплахи след убийството на Нотариуса и какви са били точните думи.

„Кажи на твоята приятелка да се кротне. Никой от дирекцията не се занимавал с нея. Да ходи да си търси версиите от Гешев, Велимир Атанасов и убития“, цитира съдията. И каза, че няма да каже кой ѝ е предал това съобщение, което каза, че изхожда от директора на пресслужбата на прокуратурата Веселин Иванов.

„Той е подал първия сигнал срещу Борислав Сарафов, неофициално след смяната на ръководството на прокуратурата подава нова докладна, в която казва – това, което посочих за теб и имотното ти състояние не е истина, аз бях принуден. Съдия Талева отказа да образува досъдебно производство за имотите на Сарафов и изглежда, че този човек е набедил в престъпление главния прокурор. Попитах Сарафов защо този човек работи за вас. Отговорът беше: Знаете, съдия Цариградска, колко са трудни дисциплинарните производства“, каза съдийката пред депутатите. И ги призова да извикат в комисията Веселин Иванов и да го попитат дали има някакви финансови потоци към него или към съпругата му и какво ще следва, ако тя не се кротне.

Невена Зартова, Борислав Георгиев, Иван Стефанов, Тодор Куюмджиев и Мима Куцкова-Дамянова. Снимка: БТА

Невена Зартова: Заместниците ми споделиха, че са били принудени да подадат оставка. Заместниците: Никой не ни е натискал

Бившият районен прокурор на София Невена Зартова и четиримата ѝ доскорошни заместници Борислав Георгиев, Иван Стефанов, Мима Куцкова и Тодор Куюмдижев заедно седнаха срещу депутатите от комисията, за да отговарят на въпроси и да споделят какво мислят за ситуацията.

Първа започна Зартова. Тя коментира изказването на и.ф. главния прокурор Борислав Сарафов от 9 февруари, когато заедно с 21 върховни прокурори влезе в СРП на проверка, че отдел „Специализиран“ действа като „шпицкоманда“. Това било така, защото на него се разпределяли специални преписки и дела, включително и такива на Мартин Божанов.

По този повод днес Зартова заяви, че нито една преписка или дело, свързано с Божанов, не е било разпределено на този отдел. Каза, че такъв специализиран отдел има и в СГП, и във Върховната прокуратура. Създаването на такъв отдел не било нейна приумица, а е закрепено във вътрешни правила, утвърдени от главния прокурор.

В тази връзка тя засегна и темата за постановлението на прокурора от СГП Йордан Петров, с което е отменено постановлението за привличане като обвиняем на Петьо Петров. И каза, че Йордан Петров работи в специализирания отдел на СГП. И тя, както и съдия Цариградска е била разпитана от този прокурор, но по друго дело.

„Не знам дали в СРП има шпицкоманда, но е интересно как така стана, че по всяко дело, по което има магистрат, се произнася Йордан Петров.

Не знам как се разпределят делата. Би трябвало случайно“, попита Зартова.

По отношение на казуса с гръцките бизнесмени, тя заяви: „Допускам, че спрямо тях действително е осъществен рекет и изнудване, с или паралелно с участието на Мартин Божанов, Велимир Атанасов и може би други адвокати“. Но изрази недоумението си каква е връзката на казуса им със СРП и по-специално с нея.

Зартова заяви, че преди цялото ръководството на СРП да подаде оставка, заместниците ѝ са споделили, че са били принудени да сторят това.

Разказа, че на 12 февруари се събрали в кабинета ѝ, за да обсъдят какво да правят. Срещата е била по повод проверката, която започна в СРП на 9 февруари, когато 21 върховни прокурори, начело с Борислав Сарафов, влязоха в СРП.

„Притеснителното в случая е, че аз не знаех, че те имат намерение да депозират оставка. Няколко часа по-рано обсъждахме какво ще се случи и как ще се развият нещата. Още по-малко знаех за декларацията, с която се разграничават от моите действия. До ден днешен не знам за кои действия. Те ми споделиха – нямаше какво да направим, бяхме принудени. Не разбрах кой ги е принудил – дали СГП, дали Върховна прокуратура. Казаха ми, че никога няма да измият срама от лицата си пред мен. Позорно е да се принуждават заместник-ръководители. И ако по този начин, със заплахи, закани или обещания могат да бъдат принудени хора, с които до вчера сме стояли на една маса, могат да бъдат принудени с лека ръка да подпишат декларация, че се разграничават от мои действия, не знам какво би се случило с редовите прокурори. Те може да бъдат принудени да кажат всичко – писмено или устно“, разказа Зартова.

Всичките ѝ заместници обаче отрекоха да са били принудени да напуснат ръководните си постове.

Най-обстоен в разказа беше Борислав Георгиев. От думите му стана ясно, че напрежението е започнало да се трупа от лятото на 2023 г. В началото на август Сарафов поиска оставката на Зартова заради двойното убийство в Лозен, за което беше задържан Чавдар Бояджиев. Мъжът се оказа обвиняем и за убийство по непредпазливост от миналата година, когато удушил момиче, като е бил освободен от ареста срещу „подписка“. След задържането му за двойното убийство обаче Бояджиев направил самопризнания, както за него, така и за първото, като отново казал, че умишлено е удушил жертвата си.

Невена Зартова и Бойко Рашков. Снимка: БТА

Към онзи момент Зартова е била в отпуск, а Георгиев я е замествал. След като Сарафов поискал оставката на районния прокурор, той не знаел какво друго да направи, освен да изпрати въпросното дело за проверка в ИВСС и Инспектората към ВКП.

По-късно същия ден разбрал, че и.ф. главният прокурор е наредил пълна проверка на работата на прокурор Зартова от началото на 2022 г. до 31 юли т.г., която трябва да установи каква е организацията и ръководството на дейността на районната прокуратура. Проверката била възложена на прокурори от СГП и от апелативна прокуратура (виж още тук).

Преди да приключат всички проверки – на ИВСС, на ИВКП и разпоредената от Сарафов, Зартова се върнала от отпуск. Борислав Георгиев ѝ казал, че ако наблюдаващият прокурор е допуснал грешка, тогава той ще понесе отговорност и ще подаде оставка. Зартова го попитала дали е прегледал въпросното дело и дали е открил пропуски, на което той отговорил, че го е прочел, но не е открил грешки. Тогава Зартова му казала, че оставката му би била безсмислена.

Проверките установили, че наблюдаващият прокурор няма пропуски в работата и Георгиев се успокоил.

По-късно обаче започнали нови проверки в СРП – комплексна на ИВСС, комплексна на ИВКП, планови от СГП.

„Тези проверки създадоха проблеми, напрежение, несигурна среда за колегите. През декември си говорихме с останалите заместници какво да правим, след като ръководството на прокуратурата подлага под съмнение работата ни. Чуваха се слухове за оставка на Невена Зартова, но ние не сме говорили с нея. До момента, в който не дойде и.ф. главният прокурор с 21 върховни прокурори на проверка. На събранието г-н Сарафов беше доста рязък, каза, че няма доверие към някои от нас и смята, че нещата в СРП не вървят добре. Това беше сигнал, че се засяга и моята работа. След срещата с г-н Сарафов, се събрахме в кабинета с г-жа Зартова, за да обмислим мотивите и да кажем как ще продължим да работим. Защото ние трябва да работим и спокойно, да не се проверяват едни и същи дела няколко пъти. В понеделник се събрахме отново и казахме на г-жа Зартова, че подаваме оставка. Тя каза, че също подава оставка. В този разговор обсъдихме дали заедно, или поотделно“, разказа Георгиев.

Той поясни, че четиримата заместници са се разграничили не от нещо нередно, което е направила Зартова. „Лично аз се разграничих от това, че тя не подаде оставка своевременно, за да може 220 прокурори в СРП да продължат да работят нормално. Ние загубихме доверието на колегите и наш морален дълг беше да напуснем постовете. Никой нищо не ми е казвал, нито ме е принуждавал или натискал, за да подам оставка“, заяви Георгиев.

Той посочи, че не познава Мартин Божанов, нито Петьо Петров-Пепи Еврото и не ги е разследвал.

Бившият зам. районен прокурор Мима Куцкова също заяви, че никой не я принуждавал да депозира оставката си. Каза, че е била заместник година и осем месеца, от които близо година не е имала комуникация със Зартова и именно това е надделяло за решението ѝ да напусне ръководната позиция.

Що се отнася до Божанов, заяви, че през 2022 г. го е разпитвала като свидетел в рамките на досъдебно производство, по което е била наблюдаващ. Свидетел по същото дело е бил адвокат Велимир Атанасов.

Но каза, че е виждала и Атанасов, и Божанов на етажа на ръководството на СРП.

Иван Стефанов посочи, че в СРП се е натрупало огромно напрежение по повод проверките, ескалирало е допълнително с тази от февруари. „Разбирате за шока, който изпитахме при такава мащабна проверка, която предполага мащабни нередности“, каза той. И допълни: „Не се чувствам принуден, никой не ми е обещавал нищо. Този пост беше тежък. Оценявам като грешка това, че не подадох по-рано оставка“.

Тодор Куюмджиев допълни, че са искали да бъдат полезни на колегите си, но това, което ги е притеснило е, че се е натрупало много напрежение, стрес и неудобства у колегите му.

На въпрос на Явор Божанков дали Нотариусът е посещавал банкети на СРП, Зартова отговори, че е обсъдила с колеги за кой банкет може да става въпрос и е установила, че е било неофициално събиране извън София в ресторант. „Кой го е поканил не знам. Чух слухове кой би могъл да е“, каза тя и отказа да цитира непроверена информация.

Хамид Хамид пита всички членове на бившето ръководство на СРП дали познават гръцките бизнесмени и дали са се виждали с тях и всички, с изключение на Георгиев заявиха, че никога не са ги виждали и чували.

Прокурор Георгиев каза, че той е бил наблюдаващ прокурор по дело за рекет (чл. 213а НК), което в един момент се е водило срещу гръцките бизнесмени. Той разказа подробно развитието на делото. Георгиев посочи, че след като е съгласувал обвинението с разследващия, преди предявяването му, са постъпили жалби. СГП потвърждава обвиненията.

Следват жалби срещу забраните на тримата обвиняеми да напускат страната. Съдът отменя тази на българина, но потвърждава за гърците. При предявяването на обвиненията един от чужденците казва, че е почетен консул и има имунитет. „Прочетох Виенската конвенция и установих, че това лице няма наказателна неприкосновеност. Но реших да го пратя на СГП да проверят. Прокурор от СГП отмени обвинението само на това лице, но не защото то има имунитет, с мотив, че се касае за гражданскоправни отношение. Тогава се обърнах пак към СГП им посочих, че аз обвинявам три лица за престъпление, извършено в съучастие, а те отменят обвинението само за единия с мотив, че става дума за гражданскоправни отношения. Колежката се произнесе и отмени обвиненията и за останалите. Междувременно делото е ходило в инспектората и той заключи, че не съм допуснал нарушение. В този момент сам поисках да ме отведат от делото, защото явно имам различно виждане от СГП“, разказа прокурор Георгиев.

И се обърна към депутатите с думите:

„Ако някой е злоупотребил с моето име и е искал пари, защо тези бизнесмени не са отишли в ГДБОП, да бележат пари?

Аз нямам проблеми с хазарта, аз съм нормален човек с две деца с нормално жилище“.

Снимка: БТА

От „Възраждане“ попитаха Зартова дали, както твърдят гръцките бизнесмени, на 22 януари 2022 г. е била в един хотел с адвокат Велимир Атанасов и откъде чуждите граждани знаят това.

„Аз самата щях да попитам откъде имат тази информация. Не ми се искаше да падам до подобно ниво, да се обсъждат хотелски регистрации, да пускам тъжба за клевета. Отговарям: Това не е вярно. Никога не съм се регистрирала с този човек в която и да е хотелска стая, нито в тази вила, нито другаде. Човек трябва да си подбира приятелите и аз го отчитам като моя грешка“, каза тя.

Атанас Зафиров от БСП я попита, след като не е съпричастна към групата на Нотариуса, защо е подала оставка.

„Нямам никаква съпричастност към този кръг, окръжност. Чух твърдения, че съм осъществявала чадър. Ако някой разполага с факти, които оборват моето твърдение, моля да ги сподели. Оставката ми не е свързана с убийството на Божанов, тя беше искана още след убийството на момичето в Лозен през август 2023 г. След това започнах да получавам неофициални предложения – подай си оставката, че да се размине всичко мирно и тихо. Не го направих, защото не се чувствам виновна. Лично за мен обяснението е, че силното желание на г-н Сарафов да получи моята оставка е свързано с това, което се установи по делото, което СРП водеше срещу Петьо Петров. Така се отклонява вниманието от доказателствата, които са налице в него“, каза Зартова.

По искане на депутатите тя изложи за какво е втората дисциплинарка срещу нея: „Обвиняват ме в това, че делото срещу Петьо Еврото в СРП е манипулирано, образувано е под давление на Гешев, а разпитаните свидетели аз съм ги била водила и съм знаела какво ще кажат. Не знам каква е целта на тази втора дисциплинарка, допускам, че това едно омаловажаване на делото срещу Петьо Еврото. Ако Прокурорската колегия установи, че аз съм подготвяла свидетели, техните показания ще бъдат компрометирани, а магистратите, споменати в тях, ще бъдат оневинени“.

Независимият депутат Радостин Василев призова в края на изслушването Зартова да започне да говори с имена, като обясни виждането си, че заради връзките ѝ с групата на Нотариуса и зарадо опита да започне разследване срещу мрежата на Петьо Петров, е атакувана от Борислав Сарафов.

„Допуснах, че е възможно това да е причината за атаката и двете дисциплинарки, а четох, че ще ми повдигнат и обвинение. Какъв е мотивът на г-н Сарафов не знам, но това е моето най-логично обяснение“, каза Зартова. На предложението да поиска охрана, тя каза, че е дошла доброволно и няма какво да крие, но семейството ѝ е притеснено и я посъветвали да поиска охрана, което вече обмисля.

Последва и въпрос към нея да посочи къде е проблемът и как може да има такива кръгове в съдебната система и обръчи около тях, а след това всички да казват, че нищо не знаят.

„Проблемът е в обвързаността на висшите ръководители с някой от двата кръга или и с двата. И ако аз започна да говоря това, което искате, тези две дисциплинарни производства ще ми се сторят като розов облак“,

заяви Зартова и припомни, че колегата ѝ Константин Сулев, който е повдигнал обвинение на Петьо Петров, сега е обвиняем.

„Не искайте от нас в този форум такава излишна смелост. Чувствам се застрашена не от това, което хората, приближени на двата кръга биха ми направили, а от действията на горестоящата прокуратура и Борислав Сарафов, защото те разполагат с целия репресивен апарат на прокуратурата. Защото аз съм никой, каквото и да говоря. Никой не застава зад мен“, добави бившата вече районна прокурорка на София.

Накрая комисията изслуша и гръцките бизнесмени Анастасиос Дикос (вляво) и Йоаким Каламарис.
Снимка: БТА

106
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Абе
Абе
27 февруари 2024 13:37
Гост

Всичко това е блъф. Може и да е платен блъф.

Пак, пак и пак!
Пак, пак и пак!
27 февруари 2024 10:56
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

Анонимен
Анонимен
25 февруари 2024 23:48
Гост

Ами ако ще се чисти прокуратурата, да попроверят и Величка Христова. Аман от такива като нея.

Анонимен
Анонимен
24 февруари 2024 21:28
Гост

Сарафката накисна Зартова, а Цариградската си готви политическа кариера.

Пеналист
Пеналист
24 февруари 2024 14:01
Гост

Велик, достоен съдия! Истински съдия на ЕС, с който цялата европейска общност следва да се гордее! Браво, силата е с Вас съдия Цариградска!

Анонимен
Анонимен
24 февруари 2024 16:43
Гост

По нивото на самокоментарийте, които си пишеш, Цариградска, личи не твоя резил- ти на всички си ясна, но падението на ССБ и ДБ!

Гражданин
Гражданин
24 февруари 2024 13:12
Гост

Мястото на съдия Цариградска не е в парламента, а в съдебната зала. Ако влагаше ентусиазма и енергията си в решаване на дела, може би щеше да спомогне за ускоряване на правосъдието! Защото съдът е този, който забавя дела! В нейна защита онзи ден излезе съдия Мирослава Тодорова, която с години не си пише мотивите!
Мили дами, ако искате на влезете в политиката освободете място на хора, които искат да работят като съдии!
Трудно е да решаваш доклад, обикаляйки тв студиа, комисии и мероприятия на ССБ!

от психиатрията
от психиатрията
24 февруари 2024 15:34
Гост

Подкрепям. Цариградска е маша в ръцете на Христо Маджото, Прокопиев и АКФ / организирана престъпна група за натиск и дезинформация на обществото, корупционери с парите на Америка за България /

Анонимен
Анонимен
24 февруари 2024 16:39
Гост

Да, но от страната на подсъдимия- оклевети много хора и понеже няма капацитет да отсее какво от това, дето са й написали ССБ и ДБ може да прочете човек на пост“съдия“ , без да наруши Етичния кодекс и политически неутралитет, както и да не реализира изпълнителните деяния на няколко текста на НК, ще си понесе съответната дисциплинарна и наказателна отговорност, защото никой не й е длъжен да търпи клевети и обиди , с които тя, а зад нея ясно кой, си правят PR. Разбира се, освен ССБ, ДБ, НПО-та и така нататък, това са хора от организираната престъпност, с които… Покажи целия коментар »

от психиатрията
от психиатрията
25 февруари 2024 8:19
Гост

Цариградска също е за дисциплинарка. Тя тотално наруши Етичния кодекс на магистрата и изрече небивалици по адрес на съдии и прокурори. До кога няма да се обръща внимание на такива самозвани съдии, които се изявяват като политици. Няма, няма, пък се пръкне такъв псевдо съдия, който го ползват тъмни кръгове за пошли цели, а той с надеждата да се издигне. Такива като Цариградска са скритите язви в системата. И какво демонстрира тази???? Това не е съдия, това е позор!!

Han Solo
Han Solo
24 февруари 2024 22:40
Гост

На никого не му се пише или виси по зали, много по-лесно е да си правиш вятър на устата. Едно е видно – другарката Цариградска е усвоила микрофонната техника добре…

Анонимен
Анонимен
25 февруари 2024 11:00
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
25 февруари 2024 11:11
Гост

Аз не можах да разбера от всевъзможните й медийни изяви какъв е проблемът. Някой й искал отвода, бил агресивен в съдебната зала. Класика. Тя, като се е цанила за съдия, не го ли е знаела. Не чух едно смислено изречение и нито едно, свързано с предходното! Не знам тези депутати и тези членове на ВСС защо допуснаха да им губи времето и то по нейно желание! Нищо смислено не каза и на никой редови гражданин не биха дали време в такива институции да си показва физиономията. Явно истината е тази- свиквайте с госпожата, други кадри нямаме, това ще ви е… Покажи целия коментар »

Журналист
Журналист
23 февруари 2024 22:10
Гост

Поведението на Зартова беше много по- достойно от на Цариградска Не случайно Бойко Рашков отиде на крака да стисне ръката на Зартова .Тя нито търсеше закрила, нито хленчеше, нито размахваше пръст.Браво колега! Виновна или невинна, симпатиите са на ваша страна, тъй като не се представяте за жертва!

Колега
Колега
24 февруари 2024 10:16
Гост

Никой до момента не задава на Цариградска въпроси, които са съществени за изясняване на казуса:
– познавала ли е Божанов преди делото?
– как е решила делото?
– отправял ли й е Божанов заплахи след делото и до смъртта си и ако не е- защо счита, че заплахите сега са свързани с него?
Защо счита, че в момента някой я плаши заради говоренето й, след като тя нищо конкретно не е казала и никого не е уязвила персонално с някакви разкрития?

Анонимен
Анонимен
24 февруари 2024 16:54
Гост

Защо са й искали отвода- това трябваше да я питат! Не е ли защото мъжът й, девер й или някой от приятелчетата им от тяхната среда, в която и тя плува, са взели и обещали, пък тя после се е уплашила и отказала?! Не е ли логично?!ЗАЩО НЕ Я ПИТАТЕ ЗАЩО Й ИСКАТ ОТВОДА!

Анонимен
Анонимен
24 февруари 2024 17:27
Гост

Аз бих й искал отвода просто защото считам, че човек , свързан фактически с престъпния свят не би трябвало да ми гледа делото, независимо гражданско или наказателно. Тя, обективно, може и да е способна да го направи непредубедено, но аз никога не бих бил сигурен и само на това основание ще й искам отвода. Пък и как да я приема за нещо по- различно от мен, в случай, че съм престъпник и тя да ме съди и поучава, щом самата тя в това ни вижда нищо лошо и живее с такива хора и това й е средата.

от психиатрията
от психиатрията
24 февруари 2024 15:41
Гост

Не знам какво го дири Зартова, кто е наср-на от всякъде. Не познавала нотариусчето, пък той бил на купоните и – Ти да видиш! Не познавала адвокатчето Атанасов, пък заедно в хотелска стая – приказвали са си за времето – Ти да видиш! Не познавала Петьо Петров, ама обядвала в ресторанта и знаела всичко за него, чела била, чула била – Ти да видиш! Тя не познава сигурно и Радослав Димов, пък станала районен прокурор щото е много кадърна, ама тя ищо не знаела и никой не познавала, абе къде ги намират такива?

Анонимен
Анонимен
24 февруари 2024 16:50
Гост

Може Зартова да се е подвела и да е грешна, но все пак е интилигентна и със сигурност е и допринесла за правосъдието- не е била винаги мутра може и да се поправи. Човек бил цял живот в калта и сред престъпници и продължава да бъде, не може да си отреже опашката, той носи мъркотията и калта със себе си и цапа всичко наоколо като го топи в нея!

Ангел
Ангел
23 февруари 2024 18:47
Гост

Искaте луд сeкc за 3 чaса, силнa еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишeн теcтoстеpон! Тaзи подoбpeна фоpмyла на Bиaгpа вече е бeзопаcна на всяка възpаст! Не пpопускайте шанса да направите ceкcа си незабpавим–- https://da.gd/menx

Верно ли?!
Верно ли?!
23 февруари 2024 15:34
Гост

Ако е така, приветствам!

Йоан, любим ученик Негов
Йоан, любим ученик Негов
23 февруари 2024 15:27
Гост

Нотариусът го гръмнаха наемници на ЦРУ. За начало на специална операция по овладяване на ПРБ, която в момента е все още на библиотекарите с лицето Шиши.

Не е приятно, но е истина. Тук няма държава, а само територия.

от психиатрията
от психиатрията
23 февруари 2024 17:51
Гост

Тези, които гръмнаха Алексей Петров, гръмнаха и нотариусчето – ППДБ. Тези хора 2 год. кумулират скандал след скандал, за да разложат държавата и да я овладеят изцяло. Христо Маджото, Прокопиев, Бобокови, АКФ, Капитал, Дневник, Фрогнюз, Медиапул, бивол, бърд. Христо Иванов бързо забравя, че докато бе министър на правосъдието, единствената цел, която преследваше бе да дестабилизира съдебната система, за да я овладее. Успя да го постигне с част от съдилищата, но се провали с прокуратурата. Нещо, за което търси реванш вече десет години. Христо Иванов бързо забравя, че за него Лозан Панов бе „черен лебед“ още преди неговата партия да го… Покажи целия коментар »

Прокурор
Прокурор
24 февруари 2024 9:57
Гост

Баси дългия пасквил. Заслужи си допълнителни 50 кинта премия към тролската заплата.

Зад психиатрията
Зад психиатрията
27 февруари 2024 10:59
Гост

А зад всеки тези убавци които ги изреди КОЙ е?

С трите букви!!!

Цариградска-Зартова
Цариградска-Зартова
23 февруари 2024 15:15
Гост

Открийте разликите?

Царибродски
Царибродски
23 февруари 2024 14:48
Гост

Тази работи целенасочено за замазване на скандала и прикриване на корупцията. Това ли е проблемът – сигурността на Зартова, която впрочем не се е оплаквала дори от заплахи?! Забелязвате ли, че се е прицелила в мястото на Сарафов, и нищо друго не казва?!

от психиатрията
от психиатрията
23 февруари 2024 17:55
Гост

Тези, които гръмнаха Алексей Петров, гръмнаха и нотариусчето – ППДБ. Тези хора 2 год. кумулират скандал след скандал, за да разложат държавата и да я овладеят изцяло. Христо Маджото, Прокопиев, Бобокови, АКФ, Капитал, Дневник, Фрогнюз, Медиапул, бивол, бърд. Христо Иванов бързо забравя, че докато бе министър на правосъдието, единствената цел, която преследваше бе да дестабилизира съдебната система, за да я овладее. Успя да го постигне с част от съдилищата, но се провали с прокуратурата. Нещо, за което търси реванш вече десет години. Христо Иванов бързо забравя, че за него Лозан Панов бе „черен лебед“ още преди неговата партия да го… Покажи целия коментар »

Деми Мур - Дзержинская
Деми Мур - Дзержинская
23 февруари 2024 12:18
Гост

Ма защо сега изкарват, че г-н Бойкикев (Христо Мазния) бил една сладка, т.е. мръсна, курвачка. Ми чи той такъв се е родил. Не е от сега. Още от време оно джавкаше срещу прокуратурата, но никой не му обръщаше внимание. Пиши доноси, бе Христо ! Пиши, плюй. Там ти е силата. Яле с доноси как се издигна.

от психиатрията
от психиатрията
23 февруари 2024 17:56
Гост

Тези, които гръмнаха Алексей Петров, гръмнаха и нотариусчето – ППДБ. Тези хора 2 год. кумулират скандал след скандал, за да разложат държавата и да я овладеят изцяло. Христо Маджото, Прокопиев, Бобокови, АКФ, Капитал, Дневник, Фрогнюз, Медиапул, бивол, бърд. Христо Иванов бързо забравя, че докато бе министър на правосъдието, единствената цел, която преследваше бе да дестабилизира съдебната система, за да я овладее. Успя да го постигне с част от съдилищата, но се провали с прокуратурата. Нещо, за което търси реванш вече десет години. Христо Иванов бързо забравя, че за него Лозан Панов бе „черен лебед“ още преди неговата партия да го… Покажи целия коментар »

Проскубания бухал
Проскубания бухал
23 февруари 2024 12:08
Гост

Това заглавие извадено от контекста страшно много звучи като (лична) заплаха.

анонимен
анонимен
23 февруари 2024 11:38
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
23 февруари 2024 11:34
Гост

ПП-ДБ и ти, другарю Прокопов, моля да се погрижете за кариерното развитие и израстване на кака Владка! Провинцията отдавна й е отесняла, друг начин да се придживи в „Софията“ няма, а и без това нямате никакви хора и я гледате със зяпнали усти, тъй като вие самите сте ниски топки и не знаете на кой свят се намирате. Минимум във Висшия съдийски съвет от парламентарната квота или за главен прокурор, plzzz……

от психиатрията
от психиатрията
23 февруари 2024 17:57
Гост

Тези, които гръмнаха Алексей Петров, гръмнаха и нотариусчето – ППДБ. Тези хора 2 год. кумулират скандал след скандал, за да разложат държавата и да я овладеят изцяло. Христо Маджото, Прокопиев, Бобокови, АКФ, Капитал, Дневник, Фрогнюз, Медиапул, бивол, бърд. Христо Иванов бързо забравя, че докато бе министър на правосъдието, единствената цел, която преследваше бе да дестабилизира съдебната система, за да я овладее. Успя да го постигне с част от съдилищата, но се провали с прокуратурата. Нещо, за което търси реванш вече десет години. Христо Иванов бързо забравя, че за него Лозан Панов бе „черен лебед“ още преди неговата партия да го… Покажи целия коментар »

ала бала
ала бала
23 февруари 2024 11:28
Гост

Тази е невероятно нагла – бандити я заплашвали,ама бандитите с които се е сродила, нещо пропуска да спомене – този там Марио Бокса, явно иска да вири зам-главна прокурорка…идилия

Анонимен
Анонимен
23 февруари 2024 14:13
Гост

Мъжа на заместник апелативния прокурор Галя Маринова също е мутра, пък не виждам това да е притеснило някой.

от психиатрията
от психиатрията
23 февруари 2024 18:35
Гост

Прав си. От същата свита на Митьо Очите
е, а се спотайва и е с мерак за постове Галето Маринова. Мъжлето и черпи не корем ВСС в ресторант Рамана, щото Маринова да става началник, а той да се издига в очите на мутрите

Михайлов
Михайлов
23 февруари 2024 10:56
Гост

Съдия Цариградска е пример за достоен магистрат. Тя е олицетворение какъв трябва да бъде всеки един съдия – НЕЗАВИСИМ !! Няма как някога в професията ми, някой да дойде и да ми каже как да си реша делото. Колеги като Цариградска са пример какви трябва да бъдем всички ние, практикуващи право – длъжници на справедливостта. От тук работата е ясна – тотално изсветляване на семейната мафия в съдебната система. Трябва да бъдат споделени имената на всички тия гнили ябълки публично, така че обществото да е запознато с имената и лицата на всички тия мърльовци и да знае, кой правораздава и… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
23 февруари 2024 11:16
Гост

Хареса ми как даваше насоки на депутатите. На моменти беше арогантна, но явно й е прекипяло. Да те заплашват така и семейството и децата ти. Ходи с охрана,което се отразява на личния живот. Между другото това е един от начините да знаят къде ходиш и с кого се срещаш. Мисля,че за това Гешев спокойно отрича да познава нотариуса и да е ходил в клуба му. Той е с охрана като стана главен,а мисля и преди това.

Анонимен
Анонимен
23 февруари 2024 11:49
Гост

Данчо полицаят?

Sho
Sho
23 февруари 2024 10:39
Гост

Всички вкупом плюете тук Цариградска. Добре, мъжът и е мутра. Тя вероятно не е блестящ съдия.Но жената има топки. Вие се оплаквате само по кабинетите!

Анонимен
Анонимен
23 февруари 2024 11:10
Гост

Ама изобщо не е добре, ако е вярно, че мъжът й е мутра. Ако е така, тогава няма никакво значение знанията й в областта на правото или пък големината на топките й.

ала бала
ала бала
23 февруари 2024 11:20
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
23 февруари 2024 11:30
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Имената
Имената
23 февруари 2024 10:29
Гост

„Шефът на митниците в правителството на Пламен Орешарски Кирил Желев, бизнесменът Борислав Лоринков, бившият градски прокурор Николай Кокинов, Апелативният прокурор Радослав Димов и кумът от втория му брак Владислав Милчев са само част от имената…“

Не ме гледай какви ги върша, слушай какво ти разправям…

Адвокат
Адвокат
23 февруари 2024 9:09
Гост

Ще изслушват ли Маргарита Немска? В момента тази жена отговаря за разпределянето на делата в Административен съд. Мартин Нотариуса е бил в течение относно делата с висок материален интерес и вероятно в момента Немска заличава следи, които да установяват намесата му.

Анонимен
Анонимен
23 февруари 2024 8:56
Гост

Някой в тази държава няма ли да се поивтересува гръцките бизнесмени, които след убийството на т.н. Нотариус станаха толкова разговорливи по медиите срещу магистрати, дали не са обвиняеми и ако е така, дали това не ги мотивира към всевъзможни нови и нови обстоятелства, обвързаности и имена! Отново пускат зомбираните лентяи по пързалката с кьор фишеци, сиреч „хляб и зрелища“, за повърхността, за да не се вгледат в дълбокото и да не съзрат кукловодите и истинските измамници, които впрочем са живи!

Петър
Петър
23 февруари 2024 10:19
Гост

Тези гръцки бизнесмени, говорещи за огромни суми в милиони, изглеждат като съвсем честни и почтени граждани, чести са като сълза! Никой не поставя техните думи под най-малко съмнение. Те така изглеждат честните инвеститори, посредници и бизнесмени, а така и звучат – възпитани, учтиви, без капка арогантност в поведението. Бедните пострадали хора.

Анонимен
Анонимен
23 февруари 2024 11:35
Гост

Тези византийци са най-големите мошеници, казвам го от личен опит. Нотариуса и ЕВрото ряпа да ядат пред тях.

Анонимен
Анонимен
23 февруари 2024 8:54
Гост

Леки бурички в лъжичка с вода………тези булчета са си за освидетелстване…..а докато ВСС избира/ше откровени идиоти за началници ,така ще е…………..

За "меморандума" и Цариградска
За "меморандума" и Цариградска
23 февруари 2024 8:43
Гост

България да приеме еврото, да станем член на Шенген и да имаме една действаща и справедлива съдебната система. Това са приоритетите на „сглобката“ и са добри. НО в „меморандума“, вероятно на Лена, такива приоритети НЯМА. Сигурно са решили, че въздушния Шенген ни е достатъчен. Е НЕ! За „справедлива съдебната система“ – пак добри лозунги, обърнати наопъки след признанието на Цариградска, че Станкушев е добър за главпрок, а тя за зам… Е НЕ! ПП-ДБ напълниха държавата с деца на агенти на ДС и ЦК на БКП. Такава е и Цариградска. Маслото ни стига. п.с. В превод „меморандум“ е паметна бележка за… Покажи целия коментар »

Магистрат
Магистрат
23 февруари 2024 8:00
Гост

За цялата магистратска общност не беше тайна с кого работи Еврото- Сарафов, Русинова, Кирилова и един кандидат за председател на съд.

Анонимен
Анонимен
23 февруари 2024 8:26
Гост

А,брат му Емил Петров що го забрави?

Мерат
Мерат
23 февруари 2024 10:58
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
23 февруари 2024 7:19
Гост

Доколкото чух от коментара по БНТ, тя знае кои са, но няма доказателства, е добре поне може да сезира компетентни органи и най-малко да се направи проверка на тези лица да се проверят факти и т.н, не каза нищо по-различно от това, което се върти пред студиата, пред ВСС, те й казаха малко много общо се говори. Дано не излезе ПР само, че идват избори и това да е публично представяне на кандидатура с цел да се покаже пред обществото какви кандидати ще имат ППДБ, щот е безспорна връзката там за мен. Бойко Рашков и той знаел, ама още като… Покажи целия коментар »

ПР е !
ПР е !
23 февруари 2024 8:32
Гост

Цариградска си прави реклама, рекламира и Станкушев за главпрок.

Четене с разбиране
Четене с разбиране
23 февруари 2024 9:25
Гост

Цариградска е говорила пред ВСС за това през 2020 г., писала е на МВР през 2022, разпитана е от СГП през лятото на 2023. Какви още „компетентни органи“?!?

Наблюдател
Наблюдател
23 февруари 2024 5:29
Гост

Браво за смелостта да оповести случилото се. Но истината е добре да се казва докрай и някои неща, които съдия Цариградска – Бировска спестява са притеснителни. Тази нейна активност последните 5-6 години ми прилича на опит за кариерно израстване, но по другия начин. Защо съдия Цариградска-Бировска пропуска тирето във фамиилята на съпруга си – Бировски? Гилдията ни отново мълчи за истината, която знае и коментари само сред магистратите. И поне сред съдиите тя не се въприема сериозно, при все че е омъжена за доказан бандит. Дори мисля, че в момента в Окръжен съд – Добрич се водят дела срещу съпруга… Покажи целия коментар »

Нem
Нem
23 февруари 2024 10:42
Гост

А какъв е приемливият начин да кажеш истината, така че да те чуят?

Да.
Да.
23 февруари 2024 15:23
Гост

Във всички случаи не и този! Ние помним Пашкунова, Керелска, Мавров с тяхната „изборна“ активност и … после … А сега?!

Галя от ПосолствоТо

Наблюдател
Наблюдател
24 февруари 2024 3:33
Гост

Безспорно този! Но има притеснителни моменти. Като магистрат знае какъв е редът – сигнал до ВСС, но и сигнал в прокуратурата / такъв няма, ако не греша!?!/ Дано това не е опит да влезеш в обувките на жертва, за да отклониш вниманието от други моменти. Някак не мога да вярвам на човек, чието семейство е публична тайна, че е бандитско. Дъщеря на един от крупните измамници назад в годините, лежал в затвора в Германия и за контрабанда на цигари – Сашо Цариградски. И съпруга на човек имал вземане-даване с Митю Очите и Камен Куката, познат от целия подземен свят във… Покажи целия коментар »

Истанбулски мурафети
Истанбулски мурафети
23 февруари 2024 1:24
Гост

Групата за натиск работи върху най-ценния останал актив на Шиши. След продажбата на Булгартабак. ПРБ.

Рано или късно ЦРУ ще се сдобие освен с „независимия български съд“, но и с ПРБ. Шиши САМО си вдига цената по примера на Баце. Ще клекне Магнитското 🐷. И тогава ще започнат истинските политически репресии и гражданската война ни е в кърпа вързана.

Нотариуса го гръмна ЦРУ. Е не директно. Има си способ да останат чисти в случай на „фал“. Целта бе точно тази която се получи с разлайването на медийните 🐕, за да се овладее и ПРБ – след съда.

БЕРИЯ
БЕРИЯ
22 февруари 2024 23:59
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Ad nauseam
Ad nauseam
22 февруари 2024 23:58
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

въпрос
въпрос
22 февруари 2024 23:01
Гост

Интересно защо Цариградска проявява такава неприязън към закрития специализиран наказателен съд..дали причината не се крие в това,че братът на съпруга й е бил подсъдим пред специализирания съд?!

Не е лесно да си " смел" съдия!
Не е лесно да си " смел" съдия!
22 февруари 2024 23:53
Гост

Точно там е заровено кучето!Покрай подслушването на девера й е лъснала и тя и то не просто като лице в брак с някой!
Затова са тия драми, писъци
и призиви за борба с мафията, която за нея е прокуратурата!
Ония от ПП-ДБ и ССБ, са заложили на куц кон, но ще го разберат по трудния начин!

Магистрат
Магистрат
23 февруари 2024 7:48
Гост

По скоро освен брата на мъжа й, вероятно има притеснения, че спрямо брата е прилагано СРС, където има нейни разговори. Няма нищо страшно в тези раьговори, стига да не си е позволила да конентира дела.

Анонимен
Анонимен
23 февруари 2024 13:53
Гост

кой да харесва мицифайки????
Вместо да ги натръшкат им дадоха бял хляб

Анонимен
Анонимен
24 февруари 2024 18:00
Гост

Не е бил просто подсъдим- осъден е ефективно за тежки криминални деяния, от които сериозно са пострадали хора.

Boksovete i Carigradska
Boksovete i Carigradska
22 февруари 2024 22:46
Гост

Въпросното нещо, назоваващо се съдия цариградска (истанбулска) демонстрира ВПЕЧАТЛЯВАЩА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ досежно прилагането на специални разузнавателни средства. Според цариградска се нарушавала тайната на съвещание на съдебния състав, поради което, видите ли,е абсолютно недопустимо и забранено да бъде подслушван кабинета,в който тя работи. Тази жена наистина си е повярвала,че над нея е само Господ и в съдийския кабинет тя има абсолютен имунитет! ОчевАдно е гузна (и притеснена) от това, което е говорила и вършила там,но предстои да разберем. Като цяло демонстрира силно вилидж поведението на недооценен магистрат от провинцията,който на всяка цена трябва да направи кариера. Изказването й днес беше пълна пародия,дори… Покажи целия коментар »

Смърдел
Смърдел
22 февруари 2024 23:06
Гост

Ей, Ушев, явно не разбираш какво значи тайна на съвещанието и какви са последиците ако е била нарушена. В милицията такива работи не могат да се разберат. А щом съществата от пик наричаш „журналисти“, си ясен

Магистрат
Магистрат
23 февруари 2024 7:51
Гост

Разбира се, че Цариградска не е подслушвана в кабинета.По скоро някой й мъти главата, че я има по СРС, което ще й попречи на кариерното развитие.Но то ще попречи само ако е пазарила дела, не дай боже с „Марти“

Мерат
Мерат
23 февруари 2024 11:05
Гост

В ПИК няма журналисти, там има само драскачи на пасквили. Редно ще е в закон да се даде определение за медия и изисквания да бъдеш такава, когато ПИК не ги изпълнява, няма как да се нарича медия.

Анонимен
Анонимен
24 февруари 2024 18:08
Гост

А ти като си чувала за милицията само от страната на “ трамвая“ , където са вързани бандитите, откъде знаеш?

Пеналист
Пеналист
23 февруари 2024 11:03
Гост

Трудно ви е на вас невежите да четете НПК с разбиране. Тайната на съвещанието е неприкосновена. После, няма как да мотивираш и аргументираш използване на СРС в кабинета на съдия където се провежда тайно съвещание, защото това означава да окепазиш не едно и две дела. Как може да се излезе с присъда без ТАЙНО съвещание? Нелеп си и не си юрист, щом твърдиш подобни нещастни глупотевини!

Анонимен
Анонимен
24 февруари 2024 18:04
Гост

Тази жена , която не приемам за съдия, тежко урони престижа на съдебната власт! Ако не се вземат мерки, ще повярвам, че мафията е овладяла всички звена на държавната власт.

Вескоооо
Вескоооо
22 февруари 2024 22:20
Гост

Липсва ли преПравен свят, Веско? Там как се плюеше в „статии“, а тук се налага да се пишат коментари. Ама като Шиши каза „Закривай“ преди години…. Тъпанарщината на съответните коментиращи прекалено почва да личи, идете при трибуквения Недялко и там се упражнявайте

Византийска
Византийска
22 февруари 2024 20:44
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
от психиатрията
от психиатрията
22 февруари 2024 21:02
Гост

Тези двете на снимката са част от поредния сценарии да се плюе по прокуратурата. Тази Цариградска, мафиотска жена е поредния поръчков съдия на АКФ, Прокопиев и Христо Маджото, който е активиран да плюе. Трябват и скандали, за да се пробват по този начин да превземат държавата. Тазе не само е подобие на съдия, но е и нагла. Слушай подобие на съдия, ако някой те е заплашвал истински с давност 5 години, мислиш ли, че да не е успял. Стига пълни главите на хората с глупости. И защо седиш до Простото Киро и имотния корупционер РАшков, афериста с градинаря, които ти… Покажи целия коментар »

Истина
Истина
22 февруари 2024 22:22
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Dred
Dred
23 февруари 2024 11:09
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
22 февруари 2024 20:00
Гост

Ами като е толкова емпирична и съпричастна към Зартова, да ангажира мутрите на Мъжа й Марио Бокса и на брат му Иво Бокса, защото за разлика от службите, те са добре организирани и сгига да искат , ще защитат всеки- физически, финансово и политически!

Анонимен
Анонимен
22 февруари 2024 20:02
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
от психиатрията
от психиатрията
22 февруари 2024 21:03
Гост

Тези двете на снимката са част от поредния сценарии да се плюе по прокуратурата. Тази Цариградска, мафиотска жена е поредния поръчков съдия на АКФ, Прокопиев и Христо Маджото, който е активиран да плюе. Трябват и скандали, за да се пробват по този начин да превземат държавата. Тазе не само е подобие на съдия, но е и нагла. Слушай подобие на съдия, ако някой те е заплашвал истински с давност 5 години, мислиш ли, че да не е успял. Стига пълни главите на хората с глупости. И защо седиш до Простото Киро и имотния корупционер РАшков, афериста с градинаря, които ти… Покажи целия коментар »

Лазар
Лазар
22 февруари 2024 19:49
Гост

Тя първо да помисли за себе си, че положението й явно хич не е розово.

Лазар Добрич
Лазар Добрич
22 февруари 2024 23:16
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Симо
Симо
22 февруари 2024 19:46
Гост

Да беше жив човекът, да каже за схемите.

Пвтров
Пвтров
22 февруари 2024 19:47
Гост

E, сигурно точно това е коствало живота му.

Сотир
Сотир
22 февруари 2024 19:52
Гост

Питайте Любомир Николов. Той може би има вътрешно усещане.

от психиатрията
от психиатрията
22 февруари 2024 21:07
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Ad nauseam
Ad nauseam
23 февруари 2024 1:15
Гост

Не! Искат я от Шиши и Баце на скандално ниска цена.

Dred
Dred
23 февруари 2024 11:12
Гост

Георгиева, един непоискан съвет от мен- сменяй от време на време обидите, ако не искаш да те разпознават по миризмата 🙂

ала бала
ала бала
22 февруари 2024 19:42
Гост

съдебната система е тотално корумпирана

от психиатрията
от психиатрията
22 февруари 2024 21:11
Гост

Защото е пълна с кариеристи, подмазвачи и лакеи. Каквито политиците, такава и съдебната система.

Заки
Заки
22 февруари 2024 19:34
Гост

Поредноте машинации на родната ни мафия.

Димо
Димо
22 февруари 2024 19:37
Гост

Въпросът е колко хора от високите етажи на властта са замесени.

Димова
Димова
22 февруари 2024 23:14
Гост

Нещата стигнаха до Огнян Герджиков.

Все пак това е доста високо. Бивш председател на Народното събрание. Бивш премиер.

Николай
Николай
22 февруари 2024 19:33
Гост

И как точно ще помогне на Невена Зартова? Самата тя е в опасност.

ала бала
ала бала
22 февруари 2024 19:32
Гост

истанбулски мурафети – заплашват ме, ама няма да кажа, спрете мутрите, ама не мутрите, които са ми роднини…..тази трябва спешно да я командироват да дава своя принос за развитието на правото в Каспичан или Мадан

Юлиян
Юлиян
22 февруари 2024 19:31
Гост

По- скоро тя самата има нужда от закрила.

Лозан
Лозан
22 февруари 2024 19:16
Гост

Голям театър се разиграва обаче.

Герасим
Герасим
22 февруари 2024 19:11
Гост

Мътна история…

Михаил
Михаил
22 февруари 2024 19:12
Гост

Кой знае колко кирливи ризи ще извадят сега.

Анонимен
Анонимен
22 февруари 2024 19:02
Гост

Охххх, бях се притеснил, че денят ми ще мине без Владка. Добре, че не е така

Спирачките отказаха, май....
Спирачките отказаха, май....
22 февруари 2024 18:45
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
123
123
22 февруари 2024 18:54
Гост

А вие що биете негрите е положението, според теб, а?