Районният прокурор на София Невена Зартова и четиримата ѝ заместници подадоха оставки. Заместниците ѝ обаче излязоха с декларация, в която се разграничиха от нея.

В молба до Прокурорската колегия Борислав Георгиев, Иван Стефанов, Мима Куцкова-Дамянова и Тодор Куюмджиев посочват, че искат да бъдат освободени като заместници на административния ръководител на СРП. Те допълват, че не желаят да бъдат част от ръководството на СРП и искат да се върнат като редови прокурори там.

Наред с това четиримата излизат и с декларация до колегията, в която казват:

С настоящата декларация категорично се разграничаваме от действията на административния ръководител на СРП Невена Зартова и подкрепяме изцяло усилията на и.ф. главен прокурор за реформи в прокуратурата“.

В молбата си да бъде освободена като административен ръководител, Зартова изтъква и защо иска да се раздели с ръководнанта позиция и да остане само редови прокурор.

Зартова изтъква, че прокурорите в СРП заслужават да работят в нормална обстановка и с оставката си иска да обезпечи нормалната работа на най-голямата прокуратура.

Тя допълва, че за времето, през което е районен прокурор не е било допускано нерегламентирано влияние върху прокурорите или пък решаване на дела по определен начин. Казва и че е не е имало неправомерно бавене на дела и преписки, посочват, че е била създадена перфектна организация на работа.

Зартова изтъква, че през последната година са били извършени три проверки в СРП, които са приключили с конкретни препоръки като всяка от тях е изпълнена в цялост.

Тя казва, че не отговарят на истината публичните твърдения, че ръководството на СРП е изземвало преписки, свързани с Божанов, от добросъвестни прокурори и ги е възлагало на специализирания отдел в прокуратурата. „Нито една от тези преписки не е била преразпределяна на специализирания отдел“, добавя Зартова.

Пояснява, че всички преписки, свързани Божанов, са били образувани и приключени преди началото на нейния мандат като шеф на СРП. Само две са били образувани, след като е поела районната прокуратура. Три са били прекратени по давност.

Постоянното административно напрежение прави невъзможно  функционирането на СРП. Добрата работа на СРП стои над кариерните амбиции“, изтъква още Невена Зартова в оставката си.

Молбите за напускане на цялото ръководство на СРП бяха докладвани в началото на днешното заседание на Прокурорската колегия като предстои да бъдат гласувани на следващо заседание.

Междувременно обаче и.ф. главният прокурор Борислав Сарафов вече предложи на колегията да назначи за изпълняващ функциите районен прокурор на София Светлана Митова от Върховна прокуратура.

„Софийска районна прокуратура е прокуратурата с най-голяма натовареност в страната. За да бъде осигурено ефективно ръководство на дейността ѝ до обявяване на процедура за избор на административен ръководител и встъпването му в длъжност е необходимо тя да бъде ръководена от прокурор с професионален опит и авторитет“, посочва в предложението си Борислав Сарафов.

От държавното обвинение поясниха, че прокурор Митова има над 26 години юридически стаж, в който е преминала през цялата йерархия на прокуратурата – от младши прокурор, през районен прокурор, шеф на районна прокуратура, прокурор в окръжна и апелативна прокуратура. От 2020 г. Митова е във Върховната касационна прокуратура, като е награждавана за висок професионализъм и образцово изпълнение на служебните задължения.

В мотивите си да предложи прокурор от Върховната прокуратура за началник на СРП, и.ф. главният прокурор посочва, че това се налага, за да бъдат взети спешни мерки за подобряване на организацията на работата в СРП, като посочва констатираните миналата година „сериозни пропуски в дейността на досегашния административен ръководител, както и във връзка с изнесените в публичното пространство неприемливи практики, отразяващи се негативно върху прокурорите в РП-София“.

„Именно това налага за и.ф. административен ръководител да бъде избран прокурор от върховно ниво с доказана правна подготовка, професионални знания и умения, който на база дългогодишния си опит и качества да осигури необходимата среда за ефективна работа на СРП“, мотивира се Сарафов.

Как се стигна дотук

Оставките идват след разразилия се скандал за група за влияние в съдебната система, начело на която е бил убития в края на януари Мартин Божанов, известен като Нотариуса.

И.ф. главният прокурор Борислав Сарафов нареди да се извърши ревизия на всички дела, свързани с убития Мартин Божанов. Справка на прокуратурата показа, че името му е замесено в общо 25 дела и преписки през годините, като голяма част от тях са били в Софийската районна прокуратура, тъй като Божанов, е бил замесен в имотни измами. Нито едно такова дело обаче не е стигнало до съд.

Наред с това на 9 февруари екип от 21 прокурори, начело със Сарафов, влезе в СРП на проверка „във връзка с констатирани неприемливи практики за разпределение на делата в създаден в СРП отдел „Специализиран“, както и множество изнесени данни в публичното пространство, отразяващи негативно дейността на Районна прокуратура-София“.

Проверката трябва да установи как и на какво основание са разпределяни определени дела на прокурори от отдел „Специализиран“, как са сформирани екипите по тях и дали това е извършвано на случаен принцип и в съответствие с вътрешните правила в прокуратурата. Освен това ще се проверява срочността и ритмичността на разследванията, причините за забавяне и основанията за удължаване на срокове, мотивираността на постановените актове, взетите мерки за неотклонение и др.

За съжаление, както виждате, понякога уличната справедливост е по-бърза и ни изпреварва. Ние съзнаваме нашите проблеми и имаме амбиция да ги изчистим. Ако има петно върху прокурорската тога, ние сами трябва да покажем, че имаме имунна система“, коментира в петък Борислав Сарафов.

По думите му специализираният отдел в СРП е поемал такива дела от прокурори, които преди това са работили съвестно по тях, а след това не се случвало нищо.

Нека да го наречем с откровеното му име – шпицкоманда. Когато видим, че едно дело се иззема от прокурор, който съвестно и почтено е работил по него и то се възложи на прокурор от шпицкомандата без аргументи, ние ще проследим пътя, да видим какъв е резултатът от това разследване. И в крайна сметка аз съм дълбоко убеден, че престъпната дейност би могла да бъде документирана“, каза още Сарафов.

Още през лятото на миналата година той поиска оставката на Невена Зартова заради двойно убийство в Лозен, за което беше задържан Чавдар Бояджиев. Мъжът се оказа обвиняем и за убийство по непредпазливост от миналата година, когато удушил момиче, като е бил освободен от ареста срещу „подписка“. След задържането му за двойното убийство обаче Бояджиев направил самопризнания, както за него, така и за първото, като отново казал, че умишлено е удушил жертвата си.

Заради това Борислав Сарафов нареди пълна проверка на работата на прокурор Зартова от началото на 2022 г. до 31 юли т.г., която трябва да установи каква е организацията и ръководството на дейността на районната прокуратура (виж още тук).

Проверката беше извършена от екип от прокурори от ВКП, АП-София и СГП. Те са установили данни за неритмичност или неупражнен ефективен надзор над наблюдаващите прокурори, а по част от досъдебните производства – данни за дисциплинарни нарушения или нарушения на организацията на работата. Само в два от случаите Зартова е потърсила дисциплинарна отговорност от подчинените си заради пропуски в работата.

В резултат на доклада от проверката и.ф. главният прокурор внесе предложение за образуване на дисциплинарно производство срещу Зартова. Прокурорската колегия образува такова, като то още не е приключило.

 

99
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Прокурор
Прокурор
16 февруари 2024 9:55
Гост

Защо като има официален сигнал, че Марин Малчев упражнява дишано насилие над съпругата си не се взеха никакви мерки, а Зартова? Като официално го знаеш?

Тодор
Тодор
16 февруари 2024 0:39
Гост

Искaте луд сeкc за 3 чaса, силнa еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишeн теcтoстеpон! Тaзи подoбpeна фоpмyла на Bиaгpа вече е бeзопаcна на всяка възpаст! Не пpопускайте шанса да направите ceкcа си незабpавим:– https://do.my/bluestone

Ad nauseam
Ad nauseam
15 февруари 2024 14:36
Гост

Корупция, корупция, корупция. От върха през Гешев и Борислав Боби – до последния прокурор в СРП.

Това е истината.

ЗАЩО
ЗАЩО
15 февруари 2024 9:47
Гост

Защо М.Малчев продължава да е командирован в Софийска окръжна прокуратура, като се знае за връзките му с Нотариуса?

Jabba the Hut
Jabba the Hut
15 февруари 2024 12:03
Гост

Защото е целувал правилният…..ръка?

от психиатрията
от психиатрията
15 февруари 2024 18:55
Гост

А защо Деян Захариев е зам.градски прокурор като е сложен там от Нотариеса с протекциите на близкия приятел на последния Ангел Попколев и същият този Деян Захариев сега разследвал Нотариуса. СМЯХ!

Анонимен
Анонимен
15 февруари 2024 9:25
Гост

Много ни кефят софийските прокуратури.Едно време, а и до сега, сума народ от провинциалните се натискаха да ходят там, сега нещо серазбягват, като плъхове.Разни райноници напълниха спеца, СГП, апелативната, ВП……..а сега, накъде, сладките ми……..

Анонимен
Анонимен
15 февруари 2024 9:18
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
ПРОВЕРКА
ПРОВЕРКА
15 февруари 2024 8:28
Гост

Проверете М.Малчев и П.Петков за близките им връзки с Нотариуса , не си затваряйте очите

от психиатрията
от психиатрията
15 февруари 2024 18:57
Гост

Проверете и Деян Захариев, Ангел Попколев, Мариян Александров – последните двама видни брокери от СГП

rosen1255
rosen1255
15 февруари 2024 7:12
Гост

Гордея с това как в нашата мила държава се подкрепя със зъби и нокти организираната престъпност на най-високо ниво толкова са нахъсани това показва колко е силен Българският дух горд съм че съм българин тези хора са пример за всички оставете ги намира. Според мен даже мога да кажа че тези където ги плюят им завиждат незнам какво друго да напиша освен че тия дето ще седнат на нейния стол са същите знам го защото познавам нрава на сънародниците си.

Анонимен
Анонимен
14 февруари 2024 23:26
Гост

Гешев поне си изпапваше нещата с финес, а Сарафов – хамалската!

Керванът си върви
Керванът си върви
14 февруари 2024 21:27
Гост

А, сега ще изберат нов шеф и всичко ще си върви по-старо му

Анонимен
Анонимен
14 февруари 2024 21:15
Гост

Да…А класираните кандидати от конкурса за първоначално назначаване на прокурори в районните прокуротури 2022 г. се надяваха да ги назначат благодарение на знанията им… и понеже знанията нямат значение, затова ПК отказа за ги назначи. Ако бяха целували ръка, щяха да ги назначат. Ако любовницата се беше класирала, пак щяха да ги назначат.

Qasw
Qasw
14 февруари 2024 21:40
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Коко
Коко
14 февруари 2024 21:54
Гост

На Огнян Дамянов

Qasw
Qasw
14 февруари 2024 23:24
Гост

Как се казва?

Циркове
Циркове
14 февруари 2024 20:40
Гост

“ – заяви мнението си още по-категорично Зартова. И добави, че не трябвало да се прикриват имена. Продължи загадъчно: „Има магистрати, които знаят много, но не знам дали ще кажат нещо публично“. Потвърди, че е виждала Мартин Божанов- Нотариуса, „като е подавал жалби“. Ама в клуба му не е ходила.”

Една фалшива прокурорка си подава оставката и лъже и разиграва циркове!

Dimitrov
Dimitrov
14 февруари 2024 20:31
Гост

Търсете Огнян Герджиков!+ Филчев! Там е заровено кучето.

ТапчаКуроф
ТапчаКуроф
14 февруари 2024 21:19
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
14 февруари 2024 23:43
Гост

Филчевите хора отдавна се покриха. Тези всичките са назначения на Цацаров. Той направи Пепи Еврото шеф на столичното следствие и после го спаси от дисциплинарка. Той направи Гешев шеф първо на СП, после зам. главен и главен и го бранеше по същия начин. Той направи Сарафов зам.главен и директор на НСл.С. Той направи Радо Димов апелативен, а брата на Пепи Еврото и Русинова заместници. Той направи Зартова районен прокурор. Той спаси Фратишек от дисциплинарка и го направи шеф на СП и т.н. и т.н., всичките джуджета са негови креатури. Сега си дреме в синекурното отделче, клати си журналистката, харчи си… Покажи целия коментар »

Их мале
Их мале
15 февруари 2024 7:19
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Смешница
Смешница
14 февруари 2024 19:57
Гост

„Но считам за изключително важен още един кръг – този около Петьо Петров-Еврото, който също трябва да бъде разследван“

Добре.
Сега счита… а до преди седмица защо не считаше същото.

Тонката
Тонката
14 февруари 2024 22:07
Гост

То от месеци е при Илианчето в СГП на трупчета

Гандалф
Гандалф
14 февруари 2024 22:21
Гост

И как така бързо бързо ги сравни, че и каза коя е по-опасна

Ad nauseam
Ad nauseam
14 февруари 2024 19:52
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

…………..
…………..
14 февруари 2024 19:50
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Джуконда
Джуконда
14 февруари 2024 19:55
Гост

По-красивите не успяват да завършат, защото ги забърсват по-отрано.
По-грозничките завършват с яд и злоба, защото само така могат да придобият някакво самочувстие.

Бате
Бате
14 февруари 2024 20:05
Гост

В Благоевград има, хем по-млада. Дъщеря на Пеефски довереник 😁😁

Колега
Колега
14 февруари 2024 19:44
Гост

Зартова, Малчев и Петков водеха Нотариуса на купони на СРП! Това се знае и трябва да се каже. Има и снимки…
Чудя се защо всички си мълчат!
Защо никой не повдига въпроса как Петков и Малчев пиеха редовно от скъпото му кафе на Съборна?

любопитен
любопитен
14 февруари 2024 19:52
Гост

кой Малчев и кой Петков

ЦСКА
ЦСКА
14 февруари 2024 20:07
Гост

Марин Малчев – командирован в ОП – София и Пламен Петков – бивш шеф на РП – Сливница

Иван стеф.
Иван стеф.
14 февруари 2024 22:49
Гост

На Марин Малчев брат му – съдия Малчев ,който обича алкохола , кой ще го провери. А , и Марин Малчев беше помощник при едно ЧСИ в София преди това и там пак беше свързващо звено със същия гръмнат човек нотариален и изкрадоха сума имоти на хората. А и Марин Малчев продава имоти в София и е брокер с офис в столицата . Това също го има написано в ГДБОП и в конпи . Ама никой не му пука и не разследва нищо. Марин е първа дружка с Радо Димов и жена му Божидара Ганева зам градската прокурорка. Е подкарани… Покажи целия коментар »

Окръжна София
Окръжна София
15 февруари 2024 7:06
Гост

Марин Малчев е командировка в окръжна прокуратура София и е личен приятел на шефката на тая прокуратура Наталия . Даже и нея и колегите си ги е водил на банкети в Банско на хотела на гръмнатия псевдо нотариус . И уговорки и договорки е правил, тя затова Наталия го пази, като орлица .

знаещ
знаещ
14 февруари 2024 22:55
Гост

Марин – Пламен – последния издитнат и за кандидат за ВСС с подкрепата на Нотариуса това ги знаят всички

СРС
СРС
14 февруари 2024 19:36
Гост

Велимир Атанасов беше наказателен съдия в СРС, напусна и е станал адвокат. Очевидно, че като съдия е бил по близък със съдиите, отколкото с прокурорите и няма как да не познава съдии, прокурори и адвокати от работата си като съдия в СРС.

Признанието:
Признанието:
14 февруари 2024 19:26
Гост

„Подалият оставка днес ръководител на Софийска районна прокуратура Невена Зартова призна в интервю за БНТ, че познава Велимир Атанасов, който е съдружник и адвокат на застреляния Мартин Божанов – Нотариуса, но двамата не са говорили за работата му. Познанството им датира от 2005 година. „Моята съвест е абсолютно чиста както пред колегите, така и пред обществото. Контактите ми с Велимир Атанасов почиват на чисто приятелска основа“ /Дневник/

То това май като социализма и спина на Антон Кутев предавали се по полов път…

Армеец
Армеец
14 февруари 2024 20:10
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Четете
Четете
14 февруари 2024 18:54
Гост
Айде
Айде
14 февруари 2024 18:45
Гост

Съдът е този, който постановява присъди, претенциите към него.

Ad nauseam
Ad nauseam
14 февруари 2024 19:21
Гост

Точно така.

Тц.Претенциите са точно към прокуратурата!
Тц.Претенциите са точно към прокуратурата!
15 февруари 2024 6:01
Гост

Драги, ако станеш клиент на прокуратурата, може и никога да не стигнеш до съд, но десетина години да бъдеш на къса каишка и привикване, да търпиш ограничения, всеки милиционер на улицата да може да те задържа и привиква, да забравиш за лични планове, да загубиш работа ,изнес, да даваш огромни средства за разходи за защита-адвокатът няма да те придружава на разпитите от добро сърце,а за пари и тн.Накрая, и да бъде прекратено разследването илида бъдеш оправдан , в милицията доживотно те водят криминално проявен, дори и да си неосъждан, и това е незаличимо. Виж какви изпълнения прави прокуратурата с гръцкия… Покажи целия коментар »

Луиза
Луиза
14 февруари 2024 18:40
Гост

Ако съдебната система иска някога да се изчисти, сега е момента за апартамента

Мамави
Мамави
14 февруари 2024 18:36
Гост

Ще капят още ябълки. Другата седмица безмозъчната ръководителка на сгп да хвърля и тя и да я няма. ЗА ЗАТВОРА СТЕ!

Koito pita
Koito pita
15 февруари 2024 7:14
Гост

Илияна Кирилова лично ръководи делото и лично беседва свидетелите ,преди да ги разпита Тошко граничаря следовател . Е младата лъвица Божидара Ганева и помага в начинанието, но и двете не са наблюдаващи прокурори по това дело, но яко се месят . Наблюдаваната кабалакова от районна прокуратура седи и клепка и не смее да каже нищо, защото ще я върнат обратно. Двете градски шефки са скарани, но имат обща задача , всяка себе си пази, защото и двете са близки с евровия и нотариалния. Но като излязат снимчиците и видеоклипове ще почнат да викат, че са манипулирани и това не са… Покажи целия коментар »

Luke Skywalker
Luke Skywalker
15 февруари 2024 11:59
Гост

А ти с кого си близък? Може би с Иисус Христос или пророка Мохамед, че знаеш такива „подробности“? Или си Нострадамус? Предвиди ли вече, че ще напиша този коментар!
Мишка!

ХмХм
ХмХм
14 февруари 2024 18:28
Гост

„Велимир Атанасов казва, че има емоционални взаимоотношения с Невена Зартова, административен ръководител на Софийската районна прокуратура.“ – „за Николай Миховски адвокат бе Велимир Атанасов, който е част от кантората на Мартин Божанов, бранила и банкерката Петя Славова“ – / „Адвокат Велимир Атанасов и съдружникът му Мартин Божанов са партньори в консултанските дружества „Бърд Консултинг“, „Холк Консултинг“ и „ИБ-Консултинг 1“, показва справка в Търговския регистър.“ – /софийска-адвокатска-кантора-връзка/

Папи
Папи
14 февруари 2024 18:25
Гост

В прогнилия до дъно СЪД нищичко не се случва. Евентуално някои се притесняват да не цъфнат имената им около Божанов, и това при условие, че не всичко е заметено по правилния начин. Значи за кучета и котки може, за прогнилите прасета/съдии/ – не може?

Иван стеф.
Иван стеф.
14 февруари 2024 17:58
Гост

Ехо, юху… Тошко Куюмджиев от Ямбол не знае ли, че го има сниман как обикаля с листчета с номера на дела по кабинети. Тоя човек познава не един и двама корумпирани лобисти и го има на видео и аудио в съответствие с реда по зсрс. Честито да му е. Да се готвят в градска.

Айде малко по-сериозно
Айде малко по-сериозно
14 февруари 2024 20:27
Гост

Ппхахахаха..? Верно ли? А ти що си мълчал до сега, да не се готвиш за градска 😁

p.s. пусни го тоя клип да го видим и ние

Когато гръм удари...
Когато гръм удари...
14 февруари 2024 17:51
Гост

Е, каква да им е позицията, като се гърчат като червеи под напора на мафиотските босове в системата?! Добре, че цялата корупция е в районната прокуратура, няма такава в САС, ВКС и ВАС. На прима виста мога да дам списък с две дузини абсолютни престъпници на окръжно, апелативно и „върховно“ ниво, при това не по наказателни, а по граждански, търговски и административни дела. А разликата с допреди няколко години е, че вече и в Софийския районен съд безчинстват поръчково брутални корумпета без задръжки в газенето на закона.

---
---
14 февруари 2024 19:13
Гост

Да пишещият горе е прокурор. Не взима отношение по статията , а мята изпражнения по друга институция с твърдение , че знае имена на „прима виста“ , ама никакво съдържание. Ето затова трябва в прокуратурата ВСИЧКО да се прочисти. Винаги са извън темата.

Анонимен
Анонимен
14 февруари 2024 17:20
Гост

O, каква силна и независима позиция на достойните магистрати, които не просто повече не искат да са част от ръководството, но и се дистанцират от действията му, докато са били част от него.

Бъдещето е светло, нека пребъдем!

Анонимен
Анонимен
14 февруари 2024 19:42
Гост

Ами ползват светлия пример на Сарафов! Той трябва добре да ги разбира! Утре чакам да кажат, че ги е страх от Зартова, и да им се осигури охрана

обективен
обективен
14 февруари 2024 17:16
Гост

Тартор на друг бандитски клан изпраща доверен човек.

Анонимен
Анонимен
14 февруари 2024 16:19
Гост

Надеждата е само една-Посолството(с гл.б.)! Само натиск от Посолството може да помогне да се ударят част от пипалата на съдебно-прокурорския октопод.

Пеналист
Пеналист
14 февруари 2024 15:40
Гост

Браво на тия гнили ябълки. Дано и следващите постъпят така. А Иван Гешев ще бъде затворник!

Анонимен
Анонимен
14 февруари 2024 15:03
Гост

Ей, родени, да пълзят!

Тинтириминтири
Тинтириминтири
14 февруари 2024 14:26
Гост

Такава дебилна декларация за колективна оставка само Сарафката я е писал

Стъкларя
Стъкларя
14 февруари 2024 14:24
Гост

Далеч съм от мисълта да я подкрепям, но събитията са доста показателни за тъжната картинка в ПРБ, защото я принудиха да си подаде оставката, а такова нещо не би трябвало да се случва. Показателно е и поведението на заместниците ѝ, които до вчера са работили с нея, а днес „се разграничават“. В тези условия независими прокурори няма и не може да има. Нито структурата на системата го позволява, нито нивото на професионалните и нравствените качества на повечето хора вътре. Който си мисли, че е независим, просто все още не е научил, че не е. Въпрос на време и стечение на… Покажи целия коментар »

Speid
Speid
14 февруари 2024 17:00
Гост

Абе вярно е това, че независимост трудно можем да очакваме. Ама пък ако е вярно това за любовната история на Зартова със съдружника на Нотариуса и произтичащите от това облаги, не мисля че има за какво да я жалим. Даже напротив!

Анонимен
Анонимен
14 февруари 2024 19:55
Гост

Ужасно сте прав!

Анонимен
Анонимен
14 февруари 2024 13:47
Гост

Другари! За да си изясните какво се случва, прочетете интервюто в 24chasa от днес, където се изнасят силно притеснителни … твърдения(да ги наречем засега твърдения, лицето застава с името си, и разказва неща, които са проверими). Накратко-вероятно нещата няма да приключат с прокурорски оставки, а ще има и арестувани лица с власт(не се сещаме от коя власт-вероятно не от изпълнителната, и не от законодателната)-предвид и не само изнесеното в 24 часа в днешното интервю, намеците за топла връзка-дотам ,че Нотариусът е дори присъствал на купони на лица с власт, които не би следвало да празнуват заедно с него… https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/17088800 Офтопик-в… Покажи целия коментар »

Саня
Саня
14 февруари 2024 14:30
Гост

Очакваме да научим имената на съдиите, в т.ч. от ВКС, които са „санирали“ измамите, а след това да станем свидетели на отстраняването им и повдигането на обвинения. Ако това не се случи, то значи се е случило нещо друго-съдебната система е превърната в генератор на престъпност.

Анонимен
Анонимен
14 февруари 2024 14:40
Гост

В статията не се визират съдии от СГС и ВКС. Визира се изрично само СРС, дори когато делото е неподсъдно нему:

„Разбира се, сигналът за тази измама идва от Велимир Атанасов. Делото се води в районната прокуратура, която се ръководи от Зартова, която пък е в любовни отношения с Велимир Атанасов, както твърди самият той. Ние обжалвахме постановлението, защото всеки наказателен адвокат, с когото говорихме, ни каза, че това е пълен абсурд – измама в особено големи размери не е от компетенцията на районната прокуратура, а на градската. Просто те контролират районната прокуратура.“ https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/17088800

Анонимен
Анонимен
14 февруари 2024 16:16
Гост

Разкритията за пипалата на SS мафията на нотариуса са толкова ужасяващи,че е открит въпроса дали следващите избори да не са за ВНС, с цел-КОНСТИТУЦИОННИ ПРОМЕНИ за пълно закриване на съдебната система, и реучредяването й с нови хора, при лустрация на сега инсталираните. Няма да се случи-ясно, но какво пречи да се помечтае за йота справедливост.

Анонимен
Анонимен
14 февруари 2024 13:40
Гост

Да викат кака Владка да оглави СРП, че най-накрая да се оправят нещата в тая държава .:))) Тъкмо ще я изтеглим у софията.

A, не!
A, не!
14 февруари 2024 18:44
Гост

За кака ти Владка, шеф на СРП е малка хапка!Семейната й ОПГ и любимото ССБ я заплашват ще не ще, да стане най-малко член на новия ВСС, че иначе няма да има никаква справедливост и борба с корупцията и такива единствени и библейско достоверни рупори на истината, няма да бъдат чути!

Иска ми се
Иска ми се
14 февруари 2024 18:57
Гост

да има не само бутон “харесвам/не харесвам”, ами търкалящо се от смях човече😂😂😂 този коментар е за такъв бутон

Анонимен
Анонимен
14 февруари 2024 13:35
Гост

Адвокат Велимир Атанасов и съдружникът му Мартин Божанов определено имат вкус към имотни клиенти като Петя Славова и Инвестбанк . „Именно тези сдружения с шеф Мартин Божанов са и главните консултанти на „ Инвестбанк” и персонално на собственичката Петя Славова.“ – https://novini247.com/novini/advokatsko-drujestvo-registrirano-v-sofiya-e-nay-veroyatnata-vrazka-mejdu-shefkata_1544871.html

Опасявам се, че съдия Цариградска НЕ попада в тази целева група.
Какво е морковчето се пита в задачата ???

Да, да...
Да, да...
14 февруари 2024 19:48
Гост

Прави сте, Истамбулска наистина не попада в тази група! Тя е на доста по-безвкусно и посредствено ниво на връзка с провинциални, мутреещи биячи, бивши боксьорчета и настоящи арендаторчета, придобили земята абсолютно честно, за разлика от убития измамник, който явно им е бил висока топка, че да се пазари с тях и близката им!

ала бала
ала бала
14 февруари 2024 13:34
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
14 февруари 2024 13:23
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
14 февруари 2024 15:13
Гост

ЕВАЛА ЗА КОМЕНТРА,ПРАВО В ДЕСЯТКАТА

Бай Ставри
Бай Ставри
14 февруари 2024 22:04
Гост

И да плюете по тез момчета, те не са интересни, на друго ниво са игрите.. Не са при тях.

Съдия СРС
Съдия СРС
14 февруари 2024 22:28
Гост

Категорично не споделям мнението ви! Колегата е изключително стойностен и много добър професионалист. Винаги с ясна и точна позиция, справедливо е отстоявал правото.

Подкрепям
Подкрепям
15 февруари 2024 6:50
Гост

+1

Анонимен
Анонимен
14 февруари 2024 13:21
Гост

Филчев някога казваше, че един балон наДУЙ ли се веднъж и се спука, никога не може отново да се наДУЙ!

Любител
Любител
14 февруари 2024 13:17
Гост

Цирк, подават оставки, ама целуват Главния там, дето слънце не огрява. Правосъдието ? Какво е правосъдие ?

Възмутен гражданин
Възмутен гражданин
14 февруари 2024 13:06
Гост

Четиримата замесници-мишоци вън от съдебвната система. Сега се сетили,че трябва да правят на Чичо Боби свирчоци.

Анонимен
Анонимен
14 февруари 2024 15:15
Гост

ТОЧНО ТИЯ ПЛЮЕХА ЯКО ПО САРАФА,АМА ВИДЯХА,ЧЕ НЯМА НА КЪДЕ И СМЕНИХА ПЛОЧАТА.МИШКАРИ

Анонимен
Анонимен
14 февруари 2024 12:59
Гост

Адвокат Велимир Атанасов и съдружникът му Мартин Божанов са партньори в консултанските дружества „Бърд Консултинг“, „Холк Консултинг“. Проверимо е в търговския регистър – ООД-та с по 10лв капитал.

Връзката с Зартова от СРП казват, че е „емоционална“…

Анонимен
Анонимен
14 февруари 2024 13:03
Гост

Името на Велимир Атанасов изкача и в
„АДВОКАТСКАТА КАНТОРА НА ПЕТЯ СЛАВОВА БРАНИ ОПГ-ТО НА БОБОКОВИ“

Довиждане
Довиждане
14 февруари 2024 12:42
Гост

След Господ и тази, очакваме и останалите джуконди и джуджета да напуснат. Включително и и. д.-то

Октопод
Октопод
14 февруари 2024 12:42
Гост

„Велимир Атанасов казва, че има емоционални взаимоотношения с Невена Зартова, административен ръководител на Софийската районна прокуратура.“ – https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/17088800

Шарков
Шарков
14 февруари 2024 12:13
Гост

Чудесно

Мирон
Мирон
14 февруари 2024 12:12
Гост

Има си хас

Жокер
Жокер
14 февруари 2024 12:11
Гост

Дебилщина

Анонимен
Анонимен
14 февруари 2024 12:05
Гост

Подал си оставка – подал си! Хубаво!!!
Ама това с декларацийката е тъпанарска история на подчовеци, които дори не трябва да са прокурори. Камо ли някакви замове и т. н.

Анонимен
Анонимен
14 февруари 2024 12:00
Гост

Грозна постъпка! Май жените в България ще се окажат с „по-големи топки“ от много мъже. Страна на предатели и въртиопашати мишки, отиващи там, където е сиренцето.

———-
———-
14 февруари 2024 21:47
Гост

Тя госпожата има други качества, не са “топки”

Мишкиии
Мишкиии
14 февруари 2024 12:00
Гост

Га ядохте кИфтета не рИвахте, мишоцииии

Анонимен
Анонимен
14 февруари 2024 15:18
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
!!!!
!!!!
14 февруари 2024 21:43
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Кажи честно
Кажи честно
14 февруари 2024 21:44
Гост

А ти на Кой мечтаеш да си подлога?

Прокурор
Прокурор
14 февруари 2024 11:45
Гост

Дано да не се окаже, че и този път Радо Димов е пуснал декларацийка от чуждо име.

Наблюдател
Наблюдател
14 февруари 2024 11:45
Гост

Еееех, тъкмо навреме 😀

Шопо
Шопо
14 февруари 2024 11:43
Гост

Е защо така тез заместници, да не се изплашиха от чичо Боби ?

123
123
14 февруари 2024 11:39
Гост

Мишлетаааааа, корабът потъва.