Разследването за смъртта на футболния треньор Ферарио Спасов е иззето от окръжната прокуратура във Велико Търново и изпратено в Ловеч, а работата от последните три години на наблюдаващия до сега делото прокурор Йордан Кожухаров ще бъде проверявана.

Това реши и.ф. главният прокурор Борислав Сарафов, след като стана ясно, че след зверската катастрофа, при която загина Спасов, причинилият я шофьор Начо Панталеев е освободен срещу „подписка“.

„В случая се касае за досъдебно производство от обществен интерес, при ръководството и надзора на което се оказва засилен обществен натиск, довел до съмнение за предубеденост и заинтересованост при упражняване на функциите по разследването“, се посочва в постановлението на и.ф. главния прокурор.

Днес Йордан Кожухаров беше извикан за среща със Сарафов, като преди нея коментира, че катастрофата вероятно е причинена от хлъзгава настилка и загуба на управление след забуксуване на гума. Според него не е имало причина да задържи 24-годишния Панталеев от Лясковец, тъй като нямало данни, че може да се укрие или да извърши престъпление, книжката му била временно отнета и му била наложена забрана да напуска страната.

„По делото няма експертиза и скоростта не може да бъде определена на този етап. Преди да излезе експертизата ние не можем да обвържем това нарушение със скоростта, с която се е движела колата, дори не можем да кажем каква е била тя. Основното нарушение, за което сме повдигнали обвинение е загубата на контрол поради мокрия път, едната гума най-вероятно е забуксувала, колата се е отклонила при изпреварване вдясно и се е реализирало ПТП-то“, каза Кожухаров.

По повод на започналата проверка на работата му, той каза, че няма как да не е притеснен, но ще си поеме отговорността.

След срещата с Борислав Сарафов обвинителят от Велико Търново каза, че може би се е предоверил на разследващия полицай, който му казал, че няма никакви допълнителни данни за Начо Панталеев и затова му определил най-леката мярка за неотклонение.

Оказа се обаче, че Панталеев е подсъдим за притежание на наркотици и днес беше в съда в Горна Оряховица, в социалните мрежи се разпространяват негови клипове, на които кара с изключително висока скорост, както и негова снимка, на която позира с оръжие. До момента Панталеев не е давал обяснения по делото за катастрофата, а адвокатът му каза, че той няма да се укрива и ще съдейства на разследващите.

61-годишният Ферарио Спасов загина в събота, докато пътува по пътя София-Варна край великотърновското село Шереметя. По първоначални данни управляваният от Панталеев спортен автомобил е ударил отзад и с изключително висока скорост колата на Спасов при опит да го изпревари, докато футболният треньор се прибирал в Ловеч след мач в Горна Оряховица на неговия отбор „Дунав“ (Лом). При удара Спасов е загинал на място, а очевидци коментираха, че колата на Панталеев се е движела с около 150 км/ч.

44
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
15 ноември 2023 9:47
Гост

Ура, „досъдебно производство от обществен интерес, при ръководството и надзора на което се оказва засилен обществен натиск“. На кой стадион ще пускат лъвовете и обвиняемия?

cxrehycittn
cxrehycittn
14 ноември 2023 19:46
Гост

Луд ceкс цяла нощ, ярки и силни оpгазми, море от спеpма и удоволствие. Това наистина е прекрасно нещо, което ще издигне сeкca ви на следващото ниво и пpочетох за него тук:–– https://mub.me/medik

Ad nauseam
Ad nauseam
14 ноември 2023 18:50
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

Анонимен
Анонимен
13 ноември 2023 21:37
Гост

Поредната милиционерска изгъзица на тъпото и.д.

Николова
Николова
13 ноември 2023 21:11
Гост

Разследващият полицай бил виновен…пълен смях. Вие господин Прокурор бяхте ли на огледа или само сте “наблюдаващ” по презумпция???

pzffdnyjn
pzffdnyjn
13 ноември 2023 18:54
Гост

Отcлaбвaнeтo бeз диeтa и глaдyване не е мeчтa – тoва е pеалнocт. Найпpoдaвaният пpoдyкт за отcлабвaне в cвeта! Пoмoгна на мeн и cъпpyга ми и ще пoмогне на вaс, peзyлтaтът е видим слeд някoлкo дни. Cъвeтвaм всички с надноpмeнo тeглo да пpoбвaт:–– http://gg.gg/ketox

антимагистрат, да чукна на дърво
антимагистрат, да чукна на дърво
13 ноември 2023 18:14
Гост

„Флагман“: „Начо е издънка от известния джебчийски род Манджите. Жените на тарторите „работят“ в чужбина, основно във Великобритания, докато тарторите тук демонстрират положение, без да имат и ден трудов стаж.“.
Ползват краденото, за да убиват. Разпадаща се държава! Не, че е тема за магистрати, органи и национаУни медии, те са в друг свЕт.

Г.А.
Г.А.
13 ноември 2023 15:16
Гост

Когато прокурорът е по-невнятен и от Панчо ли Начо ли, какъв е дори не ме интересува. Ама тоя гащник Данчо прокурора, щото ако сте го виждали как ходи – като излязъл от тях да хвърли боклука или все едно е цепил дърва на вилата – дори не се е усетил, че това ще е дело с висок обществен интерес, че да задържи малко циглето в ареста. Бързал е да облажи малко …

Случаен
Случаен
13 ноември 2023 14:40
Гост

Да се иска задържане е абсолютно безмислено при положение, че максималният срок е 2 месеца. Това само ще забави делото, докато се мота по съдилищата. Мангалът ако иска да избяга, пак ще избяга след два месеца, ако беше задържан сега

Адвокат
Адвокат
13 ноември 2023 13:44
Гост

Карахме навремето сериозни курсове. Никога не трябва да се използва автомобилът – когато не си сигурен.

По принцип са сериозни съвременните системи, но такива – полупланински пътища, каквито са в БГ.

А собственикът на „Бони“ – месарският фабрикант – също е бързал занякъде и – си умря – по сходен начин – хем – с най-модерен автомобил – Мерцедес.

Анонимен
Анонимен
13 ноември 2023 16:00
Гост

Същото важи и за голфа, не мислиш ли?

За сведение на ДеСесарите!
За сведение на ДеСесарите!
13 ноември 2023 13:28
Гост

Корупция в съдебната система няма!

Само един корумпиран на снимката.

Чудото от снимката
Чудото от снимката
13 ноември 2023 13:16
Гост

Добре бе, бабо Ванге.Да питам, в Търново всички ли сте така….“остри“?

Анонимен
Анонимен
13 ноември 2023 13:09
Гост

Същият този извършител преди месец е отнесъл стълба пред сградата на МВР в Лясковец, ама може би тогава гумата му е забуксувала, снимал се е как кара с 268 км/ч (двеста, шестдесет и осем!!! да не помислите, че грешно съм го изписал), като най-вероятната причина за това е забуксувала гума, фамилията е известна в Лясковец и района, официално безработни, а карат коли за 100к и нагоре, ама това не интересува нито НАП, нито останалите органи, те се интересуват само от забуксували гуми. Пълния разгром на една забуксувала държава, която скоро….ще спре и да буксува!!!

антимагистрат, да чукна на дърво
антимагистрат, да чукна на дърво
13 ноември 2023 13:06
Гост

Човекоподобният се заканвал, че ще има плач на пътя, когато си вземе нова кола. Само завършени и родени гьонсурати реагират с такива локуми и глупости на тducl тероризъм. Ако продължава така, ще дойде време на импровизираното правосъдие.

това е корумпиран прокурор
това е корумпиран прокурор
13 ноември 2023 13:02
Гост

Всеки нормален прокурор би поискал мярка „Задържане под стража“, за да си измие ръцете и евентуално хейтът да го отнесе съдът… Ама този явно се е опасявал, че съдът може да задържи богатата, подкупваща го джигит-мангуста и я е пуснал на свобода, нищо че е имала и съвсем скорошни други провинения, като изкъртен електрически стълб при ПТП в гр.Лясковец.

това е корумпиран прокурор
това е корумпиран прокурор
13 ноември 2023 13:38
Гост

Освен това се оказа, че манго е обвиняем и по дело отпреди една година за притежаване на наркотици…

Огнянов
Огнянов
13 ноември 2023 12:55
Гост

И тоя убиец явно е дете или приятел на някого.

Пашова
Пашова
13 ноември 2023 12:54
Гост

Някой да се задейства на мига! Настояваме! Добър човек си отиде. А какво стана със Семерджиев? Защото упорито се говори в София, че дядо му е офицер от ДС и по тая причина тоя екземпляр не е на топло за причинено убийство на две млади момичета, които си ходят на тротоара! И то за две по 20 години!

Адвокат
Адвокат
13 ноември 2023 13:42
Гост

Има дело за Семерджиев, предлагаха му да се признае и – да се съкрати и наказанието и процеса – но той е упорит. Познавам адвокатите. Малко може да се каже за този процес.Ще оспорва докрай.

Николов
Николов
13 ноември 2023 12:53
Гост

Нещастник!

Христов
Христов
13 ноември 2023 12:53
Гост

Политици и прокурори, хора в съдебната система. Осъзнайте се. Хора умират заради наркомани и прости шофьори. За такива шофьори, смятащи, че Чйковски е по-слаб от Ивана или Галена няма и не трябва да има прошка! Ще ни накарате да превърнем България в САЩ от 18 век, когато сами се избиваме и въдвоярваме ред!

Адвокат
Адвокат
13 ноември 2023 13:35
Гост

Синът на Цар Симеон Втори – Кардам умря също заради висока скорост – и той ли е прост.

Всеки автомобил е опасен, затова се поощрява в повечето държави ЖП транспорт или обществен автобусен, ама не – всеки е свикнал на автомобил.

Стоименов
Стоименов
13 ноември 2023 12:52
Гост

Май и тоя си проси народа да излезе на протест пред дома му и работата му и по бързата процедура да си подаде оставката или да бъде уволнен. Защото с такива изказвания се оронва престижа на прокуратурата, която и без това е с оронен престиж.

Жокера
Жокера
13 ноември 2023 12:59
Гост

И к’во? Да му вземем мярка за неотклонение, защото е причинил смъртта на известен човек? По никое друго дело с ПТП с причинена смърт не съм виждал да се иска задържане под стража на лице, което не е криминално проявено. Виждал съм дела с ПТП-та с поне един убит човек и други 2-3 осакатени за цял живот, бяха му взели гаранция. Човекът нито е бягал, нито се е укривал, приключи си с осъдителна както му е редът. Аргументът „Ферарио Спасов“, колкото и да е трагичен, не е юридически. Мерките за неотклонение не се вземат, за да се изтърпява едно наказание… Покажи целия коментар »

Уронващ
Уронващ
13 ноември 2023 13:04
Гост

Другарю, не знам дали е Уронен престижЪТ на прокуратурата, но ти доста си Уронил престижа на българския правопис с изказването си (и членуването не ти е сила).

Чичо Ваньо
Чичо Ваньо
13 ноември 2023 13:06
Гост

До недоучилия Стоименов: Оронва се кочан царевица или чепка грозде. Престиж се уронва. Двете думи са пароними. Средно грамотен човек трябва да ги различава.

до многознайковците с правописа...
до многознайковците с правописа...
13 ноември 2023 13:45
Гост

„По-рано самият Пантелеев се яви в Районния съд в Горна Оряховица, но по друго обвинение. Оказа се, че преди година 24-годишният мъж е бил обвинен в притежание на наркотици.“

Абе, кретени, колко още престъпления трябва да извърши манго, за да бъде задържан под стража – 3, 4 или 5?!?! Или корумпето-прокурор не си е направило съответна справка?!

Другарката Георгиева
Другарката Георгиева
13 ноември 2023 14:55
Гост

До недоучилия: Корумпето прокурор се пише разделно, щом като при членуване се променя първата съставка. Учете го тоя правопис! Не е толкова труден.

Винопроизводител от Виноградец
Винопроизводител от Виноградец
13 ноември 2023 21:09
Гост

„Оронва“ се гроздето, Стоименов. Престижът се „Уронва“, защото гроздето не може да го Уронеш, а престижът за го Оронеш. Разбра ли, отворко. Ходи на училище да научиш езика български.

Адвокат
Адвокат
13 ноември 2023 12:51
Гост

Защо го викат – това е ПТП, дори да не си спазил правилата, това не означава, че си опасен, ще си претърпи присъдата.

Трябвало да е в ареста, не е това целта на наказанието.

Но – това е положението.

Чепилов
Чепилов
13 ноември 2023 12:51
Гост

Както каза Кьовеши – корупцията често е виновна за погубване на животи. Такъв е и този пример. Ти да бутнеш стълба ПРЕД МВР и да те намерят вътре с хелии и други вещества, но да не те задържат и да не ти взмеат минимум колата и книжката… това не е сериозно! Искаме незабавни промени! НЕЗАБАВНИ!

Жокера
Жокера
13 ноември 2023 13:04
Гост

Аз искам по улците да патрулират военни с автомати и само да видят най-малък признак за нарушаване на обществения ред да спукват от бой „виновните“ с прикладите на автоматите си, а за по-тежките случаи – разстрел на автоматичен режим, без съд и присъда, независимо кой какви обяснения е дал, ама няма да доживея такива „промени“…

до пърдухъла
до пърдухъла
13 ноември 2023 13:51
Гост

Искаш да ти спукат простата кратуна от бой и дебелия г%с от €@не, явно… Заради тъпи прокурори и ченгета сме на този хал в България. Защо местните джигити като напуснат границите на шибаната територия стават най-примерните шофьори?! Аман от либерасти и извратеняци… Само бой, солена риба и тесни кубинки ще ви оправят, нещастни педали такива!!!

Жокера
Жокера
13 ноември 2023 14:36
Гост

Сам се опроверга с този просташки коментар, но който колкото му е капацитетът, това е. Хем на запад ги храните, че са „либерасти“ и „извратеняци“, хем пък там не си решават проблемите с бой, а и наказанията им не са по-тежки от нашите. Нали ги биха милиционерите зад колоните пред Министерски съвет по време на протестите и какво стана? Излязоха виновни… Но това е ликът на типичния българин, който се прави, че от всичко разбира и че всичко се оправя с насилие и принуда, но очевидно от едно не разбира – не високото наказание плаши извършителя, впрочем никой не се… Покажи целия коментар »

Димитър
Димитър
14 ноември 2023 10:24
Гост

Продължавай с глупостите и може да доживееш. Военен ти го казва

Страхилов
Страхилов
13 ноември 2023 12:50
Гост

Това е изключително позорно изказване и то от прокурор, който има работата да изправя пред съда виновниците.

Владимиров
Владимиров
13 ноември 2023 12:50
Гост

Как на мокър път на мен не ми се случва такова нещо, защото си карам в органиченията и спазвам закона? Все на мамините синчета и богаташчетата се случва да убиват хора, ама то „по невнимание, бе“.

Чичо Ваньо
Чичо Ваньо
13 ноември 2023 13:08
Гост

Не предизвиквай съдбата. Не знаеш кога ще ти се случи.

до леля Ваня
до леля Ваня
13 ноември 2023 13:56
Гост

Ако кара със 150 км/ч на мокър път, вероятността да му се случи е много голяма, но ако кара със съобразена с пътната обстановка скорост, както изисква чл.20, ал.1 от ЗДвП, вероятността да му се случи е почти нищожна, а евентуално – ако стане нещо, би било случайно събитие…

Автокъща
Автокъща
13 ноември 2023 14:49
Гост

Ти ли му измери скоростта, или го научи от телевизора. Новината за скорост от 150 км/ч е фейк, измислен от репортера на „Нова“ в преследване на рейтинг. Още ли не сте го проумели. По същия начин репортерът си измисли, че водачът бил DJ в Лондон и щял да избяга и да се укрие от правосъдието. Оказа се, че е объркал човека, и се наложи да се извинява в ефир.

Анонимен
Анонимен
13 ноември 2023 12:49
Гост

На вниманието на Правосъдния министър – Ето такива плъхове трябва да се изчистят от прокуратурата. Един наркоман с предишни провинения зад волана, кара с превишена скорост и убива друг човек, но прокурора почва да се върти и суче как да го оправдае с мокър път и забоксувала гума.

Анонимен
Анонимен
13 ноември 2023 12:48
Гост

А примерно да се сетите да кажете, че ако е карал в ограничението можеше да се избегне смъртен случай? Въшки!

Анонимен
Анонимен
15 ноември 2023 7:53
Гост

Просто не е вярно. И степента на телесните повреди във втората кола и степента на повредите показва че относителната скорост на двете коли не е била над 40 км. Така че въпроса е как и с каква скорост се е движела първата кола и дали шофьора ѝ е бил наред.