Научна конференция на тема „Тенденции и предизвикателства в развитието на конкурентното право – Антитръстовата практика в Европейския съюз и Република България“ ще се проведе на 21 декември 2023 г. в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Тя е първата организирана от Българското сдружение по конкурентно право, с подкрепата на катедра „Международно право и международни отношения“ на Юридическия факултет на Софийски университет. Конференцията е посветена на постиженията, проблемите и предизвикателствата при прилагането на антитръстовите правила и връзката им с други инструменти, целящи защита на потребителя.

Целта на събитието е да допринесе за създаването на ползотворни взаимоотношения между съмишленици, обединени от разбирането си за ролята на конкуренцията в съвременните икономически отношения, както и да постави основите на дискусионен форум за търсене на решения и утвърждаване на знанието за конкуренцията.

В конференцията ще вземат участие едни от най-изтъкнатите специалисти по конкурентно право в България и Европа, сред които д-р Екатерина Русева, доц.д-р Иван Стойнев, Кирил Пангелов, д-р Мирослава Маринова, д-р Златина Георгиева, д-р Антон Динев и др. В работата на конференцията ще се включат и представители на Комисията за защита на конкуренцията и Комисията за защита на потребителите

Приветствие към форума ще поднесе съдия Александър Корнезов, председател на VIII съдебен състав в Общия съд на ЕС.

Пълната програма на конференцията може да откриете тук.

Участието в конференцията е безплатно, но се изисква предварителна регистрация.