„Млад, нахъсан, ентусиазиран“ прокурор беше избран за ръководител на районната прокуратура в Плевен. Това е Владимир Радоев, който от 9 години е обвинител, като Прокурорската колегия, изпълняваща функциите на Висш прокурорски съвет, единодушно го подкрепи за поста.

Другият кандидат беше досегашният шеф на РПР-Плевен Пламен Петков, но той не получи нито един глас в своя подкрепа.

След като двамата представиха своите концепции, Йордан Стоев заяви, че изборът е труден, понеже и Радоев, и Петков са достойни кандидати. И поясни, че от една страна стои големият опит, а от друга млад човек с голям ентусиазъм. С уговорката, че не познава нито един от тях, Стоев заяви, че ще подкрепи Радоев именно заради ентусиазма, защото предстоят нови предизвикателства с предстоящите законодателни изменения във връзка с промените в Конституцията. „Но когото и да изберем, няма да сгрешим“, каза Стоев.

Стефан Петров също заяви, че ще подкрепи Радоев, защото районната прокуратура в Плевен, макар и добре структурирана, има нужда от нов импулс.

Евгени Иванов се съгласи, че изборът е труден и самият той е раздвоен. И отбеляза, че натовареността на досегашния шеф Пламен Петков е наравно с тази на колегите му, той не бяга от работа и това му прави чест.

От друга страна е младият кандидат Владимир Радоев, който „безспорно има голям ентусиазъм  и хъс за работа“. Евгени Иванов сподели, че при атестирането му, е видял как Радоев „гори от работа“, виждало се, че работи нещо, което харесва. „Често се лишава от грижите за семейството си, за да може да си свърши работата. Прокуратурата има нужда от такива млади хора, които са нахъсани и не се страхуват да поемат рискове, което е много важно“, каза Иванов.

Той допълни, че Радоев е поел тежки последици от недобрите си статистически резултати, но тези последици били в резултат на упоритите му опити да докаже нещо, в което бил убеден, а именно вината на човека, срещу когото е насочено наказателното преследване.

Като слагам на моите си везни тези две кандидатури, младостта не е порок и в днешните бурни времена, в които живее институцията прокуратура и след радикалните промени в Конституцията, на които сме свидетели и предстои да бъдат трансформирани в законодателството, една свежа кръв и полъх в тази прокуратура ще бъде нещо положително и заради това ще подкрепя Владимир Радоев – той е по-нахъсан и има по-широк мироглед“, каза Иванов.

Така със 7 гласа за Радоев и нула за Петков, колегията избра „младият и нахъсан“ кандидат за шеф на районната прокуратура в Плевен.

 

46
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Кристиян Върбанов
Кристиян Върбанов
22 март 2024 12:53
Гост

Млад, добър, справедлив и достоен човек! Браво!

Trr
Trr
18 февруари 2024 0:49
Гост

Амбициозен, мъж на думата си и добър професионалист! Хората, които го познават, знаят, че работи в името на хората и се раздава.

Рино Рейнс
Рино Рейнс
25 януари 2024 20:39
Гост

Градът ни има нужда от млади и талантливи хора, които да го управляват. Радвам се, че започва да се случва.

Анонимен
Анонимен
25 януари 2024 21:25
Гост

Фермера нито е млад нито е талантлив.

Смешко
Смешко
25 януари 2024 20:37
Гост

По-добрият спечели ! Успех на новият шеф на административна районна прокуратура.

Анонимен
Анонимен
25 януари 2024 20:45
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Елеонора
Елеонора
25 януари 2024 20:30
Гост

Коментарите са ви много ама много смешни, колко ограничени и плиткоумни хора има … Успех на Г-н Радоев и колегите.

Елисавета
Елисавета
25 януари 2024 20:27
Гост

Страхотен млад човек! Успех!

П.к.
П.к.
25 януари 2024 19:58
Гост

Новият Районен прокурор не направи обезпечение на граждански иск на непълнолетно пострадало момче със средна телесна повреда. Изобщо не отговори на искането за това в досъдебното производство. Бил напорист – колко да е напорист? при този пример за пестене на усилия.

Анонимен
Анонимен
25 януари 2024 19:49
Гост

Петков беше уникален шеф но просто няма баща земеделец.

Анонимен
Анонимен
25 януари 2024 16:36
Гост

Жалко за Петков който беше един от стойностните шефове и наистина си разбираше от работата.

Loll
Loll
25 януари 2024 10:40
Гост

Много слабо представяне на младежа . Не вярвах , че ще го изберат.

нов
нов
25 януари 2024 10:22
Гост

„Той допълни, че Радоев е поел тежки последици от недобрите си статистически резултати, но тези последици били в резултат на упоритите му опити да докаже нещо, в което бил убеден, а именно вината на човека, срещу когото е насочено наказателното преследване.“. Това кърти. В смисъл, че има множество просрочени произнасяния ли, какво ?

Анонимен
Анонимен
25 януари 2024 12:18
Гост

По-скоро множеество оправдателни присъди, за което при атестиране отнемат точки. В случая може да се каже, че много му се работи и това да е положително, както и „тъп, но упорит“ което да е в минус. зависи от гледната точка и в случая след като трябва да бъде избран е прието първото.

уникално
уникално
25 януари 2024 13:45
Гост

Да, уникално, това само ВСС го може, при едни ниската атестация да е негатив, а при други да се окаже огромен позитив, та чак за шефско място да послужи. Да те хвалят, че си си вършил работата /дето това ти е задължението/, и заради тая работа си изоставил почти всичката си друга работа.
И човек да се чуди защо има много, дето сега са над тая възраст, и затова ще ги подмине, ама като са били на тая възраст пак ги е подминало кариерното израстване. А пък и те ще да са били амбицирани и мечтаещи.

Комунист
Комунист
24 януари 2024 20:53
Гост

Демокрация ли, не! Див, примитивен, нагъл и първичен капитализъм, където парите купуват всичко, включително и власт! Бащата купил на сина си районна прокуратура! Ами честито, да събира още, че има окръжна, апелативна, върховна! Той апетита идва с яденето, пък тези явно си го имат, както и опит и други бонуси!

Иванова
Иванова
25 януари 2024 18:13
Гост

Аман от ниско и небивало смешни хора. Бащата купувал прокуратура 😀 Това е нов лаф ще си го запиша!

Тая пък
Тая пък
25 януари 2024 18:34
Гост

Де да беше лаф! Този си е купил РП, а пък Бочко и Прасчо цялата прокуратура или не е вярно , а Иванова ли си, каква си, висока ли , сериозна ли, разбирачка някаква!

Смешко
Смешко
25 януари 2024 20:36
Гост

Защо не купи ти ? Пари ли нямаш? Аман от завистливи и долни хора в този град и най вече скрити мишки които се крият от анонимни профили.. На живо ще се наакаш да го кажеш това на шефа 😉

Ха ха
Ха ха
25 януари 2024 21:14
Гост

Само глупаците купуват с пари, умните хора печелят в живота с интелекта си!Хубаво име си си избрал „смешко“ и да не забравиш утре , като явен мишок , да нацелуваш задника на новия си шеф докато трепериш от страх и въодушевление!Мен не ме мисли, няма да ми се наложи никога да контактувам с такива, като теб и шефа ти!

Иванова
Иванова
26 януари 2024 0:38
Гост

Най-голямата разбирачка, умна, красива и добре информирана, но живея в Абсурдистан…, защото такива като вас я наброяват много по численост. Жалко, че демографията в страна ни ще потъне в тъпоумие, защото не спирате да се размножавате.

цивилист
цивилист
24 януари 2024 17:17
Гост

Коги требе опита е бонус, а коги требе младостта е! Въпроса е да си на правилната страна.

Нищо ново от кочината
Нищо ново от кочината
24 януари 2024 16:57
Гост

Абе да публикуват най-добре ценоразписа за длъжностите в прикриватурата и стъпката за наддаване, че да е „ясно и прозрачно“ всичко за тия „избори“ на такива нахъсани, младоци, дето толкова били ентусиазирани,че резултатите им показват отчайваща правна неграмотност и основания после данъкоплатците да плащат по ЗОДОВ, но това няма значение за ВПС, щом зад тях стоят интереси и пари!

Иванова
Иванова
25 януари 2024 18:10
Гост

Ами защо не се явихте вие, като сте толкова компетентен и наясно с начините на избиране на човек на такъв пост. Ааа явно нямате пари да си го закупите хахахахаха. Първо си проверете информацията от правилния източник и после пишете небивалици. Вероятно капацитета ви на интелегентност е под нулата да смятате, че може да се купи или подкупи районна прокуратура. Моля ви направете си снимка, за да ви видят и вас колко сте смешен или ви е страх да се покажете, че случайно шефа на прокуратурата да не ви задържи 😀

Есе
Есе
26 януари 2024 23:31
Гост

Явно си голям разбирач и всичко ти е ясно…. поради такива…..бавно,но сигурно си затъваме….вече 30 години,вървим надолу

анонимен
анонимен
24 януари 2024 16:28
Гост

Бе, не знам, ама при нас човек с 9 г. прокурорски опит се счита старши, не точно млад.

Майтапът настрана, точно хора с 9-10 г. опит са за тези позиции. 35-45 г., това са най-динамичните професионални години. После нито енергия, нитосмисъл няма.

Пожелавам на всички формуци след 45 г. да си почиват на някой плаж с коктейл в ръка 🙂

анонимен
анонимен
24 януари 2024 16:29
Гост

Нито енергия, нито смисъл има*

Ето, виждате ли, липсва ментална енергия след една възсраст

Захлебиха някои!
Захлебиха някои!
24 януари 2024 16:00
Гост

На тати момчето вече ще се дуе на воля какъв голем йорист и началник е, а т.н.РП я взеха под аренда ! На следващото раздаване за окръжен ще играе и там, субсидиите са за това,няма проблеми!

Rosen Yankov
Rosen Yankov
26 януари 2024 0:45
Гост

Преподавам уроци по Български език от 1-ви до 4-ти клас, ако желаете мога да Ви науча как се пише правилно думата ЙОРИСТ. Нещо се обърках, но не знаех, че Йористите са прокурори 😀

Малейййй
Малейййй
26 януари 2024 12:59
Гост

Гадно е когато си обратното на остър и не схващаш иронията и сарказма и за кого се отнасят!
Оди копай при фермера,че и за даскал не ставаш!

Проскубания бухал
Проскубания бухал
24 януари 2024 15:39
Гост

Още от заглавието личи ироничното отношение на редакцията към „младия и нахъсан кандидат“. Постарайте се повече и си прикривайте по-добре пристрастията, че някак си изглежда грозно отстрани и не отговаря на журналиситическата етика.

Веселина
Веселина
24 януари 2024 16:53
Гост

Редакцията цитира дълбокомислените изказвания на умниците в ПК.
А това, че те се излагат сами, не е проблем на редакцията, която не им е пиар.

Анонимен
Анонимен
24 януари 2024 15:36
Гост

Малката подробност е,че на Радоев баша му е най големия земеделски производител в Плевен.

Куката
Куката
24 януари 2024 18:42
Гост

Подкрепен от агент Заимов Ивалин Цолов и компания

Някой си
Някой си
25 януари 2024 8:13
Гост

Хаха, в с.Брестовец е най-големия… смешници…жалко за аршина, с който мери ПК! Не че съм учуден!

Rosen Yankov
Rosen Yankov
26 януари 2024 0:26
Гост

Учудващо как твърдите, че най-големият земеделски производител в региона на Плевен и околността на Владимир Радоев е баща му. Мисля, че за среден 3 сте си написали домашното господин прокурор, защото това е друг човек, но няма да цитирам имена.

Анонимен
Анонимен
24 януари 2024 15:28
Гост

Да не се опари бързо от наглеците в Плевен. Кураж момче

Анонимен
Анонимен
24 януари 2024 15:28
Гост

Желая му успех. Трябват такива хора в системата

Николов
Николов
24 януари 2024 15:27
Гост

Надявам се да е такъв. Надявам се.

Тошков
Тошков
24 януари 2024 15:27
Гост

Успех на човека.

Малинова
Малинова
24 януари 2024 15:27
Гост

Ха ха, сериозни заявки.

Шилев
Шилев
24 януари 2024 15:26
Гост

Любопитен съм дали наистина ше е такъв.

Анонимен
Анонимен
24 януари 2024 15:26
Гост

Ще видим дали това е вярно когато почне да работи

Анонимен
Анонимен
24 януари 2024 15:26
Гост

Те стринките и тетките и сега викат на всеки млад, пе е нахъсан ма може и да не е така

Анонимен
Анонимен
24 януари 2024 15:25
Гост

Много добре. Да видим и какяо ще върши

Анонимен
Анонимен
24 януари 2024 15:25
Гост

А стига бе