След повече от година в ареста, 27-годишният Георги Георгиев, който е подсъдим за нападението и обезобразяването на Дебора Михайлова от Стара Загора, ще се прибере в дома си. Районният съд в Пловдив реши, че най-тежката мярка за неотклонение на Георгиев може да бъде заменена с домашен арест, който ще бъде контролиран с електронна гривна.

Решението на съда обаче не е окончателно и от прокуратурата обявиха, че ще го протестират. Мотивите на районния съд за изменение на мярката на Георгиев са свързани основно с изминалия значителен период, в който той е в ареста. Освен това съдът му забрани и да напуска страната.

„Съдът се съобрази с нашите аргументи и измени мярката за неотклонение на Георгиев. Те бяха основно в посока изтеклия значителен период от време – повече от година, както и извършените множество процесуално-следствени действия и липсата на каквато и да било опасност от укриване или извършване на друго престъпление. За момента решението ни удовлетворява“, коментира адвокат Валентин Димитров, който защитава подсъдимия, цитиран от БТА.

Георги Георгиев е подсъдим по три обвинения. Първото е за това, че 26 юни 2023 г. с особена жестокост и по особена мъчителен за жертвата начин чрез нанасяне на удар с юмрук в главата и 18 порезни рани с макетно ножче е причинил на 18-годишнатата Дебора двустепенна средна телесна повреда и я е обезобразил. Второто е за това, че на същата дата е принудил младата жена да претърпи нещо противно на волята си, като е остригал с електрическа машинка част от косата ѝ, като употребил сила, удряйки я с юмрук в лицето. А третото е за това, че в периода от април до 25 юни 2023 г.  шест пъти се е заканил с убийство на Дебора.

19-годишната Дебора стана жертва на брутално насилие в края на юни миналата година, в резултат на което ѝ бяха направени 400 шева. Георгиев беше обвинен в нанасянето на средна телесна повреда, но първоначалното заключение на съдебния медик беше, че става дума за лека телесна повреда. Районният съд в Стара Загора определи постоянен арест за Георгиев, но окръжният съд в града го пусна срещу подписка (подробности виж тук). След като майката на момичето огласи случая, започнаха масови протести в различни градове в страната и Георгиев отново беше задържан.

Делото се гледа при закрити врати в районния съд в Пловдив, след като всички съдии в Стара Загора си направиха отвод. Днес съдът разпитва два часа майката на Дебора, която беше един от двамата свидетели, които дадоха показания пред магистратите.

Следващото заседание ще бъде на 12 септември, когато показания ще дадат още трима свидетели и ще започнат разпити на някои от вещите лица.

18
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Проскубания бухал
Проскубания бухал
30 юли 2024 16:33
Гост

Този леко мяза на Дрейк обаче…

Анонимен
Анонимен
30 юли 2024 16:14
Гост

Ако смята, че е голям мъж да заминава да се бие там я за Украйна я за Русия. Има избор и то голям. Такива бичмета чака Русия. А и като го гледам вероятно се подмокря при вида на Путлер джуджето

Анонимен
Анонимен
30 юли 2024 16:13
Гост

Направо нямам думи. Кретена да седи в панделата

Анонимен
Анонимен
30 юли 2024 16:13
Гост

Гнусен дебил. Да си знаете – тия дето мязате на него и се държите, като него не сте по-малко гнусни изроди.

Анонимен
Анонимен
30 юли 2024 16:12
Гост

Нивото на простотия и тук и в САЩ и в Европа и в Русия и Азия е толкова високо, че направо си вървим към глобален катаклизам с цел да се изчистим от всички вярващи на конпиративни теории, плоскоземци, патрЕоти…

Анонимен
Анонимен
30 юли 2024 16:12
Гост

Ма за какво му е и гривна, я направо го пускайте да си ходи свободно… То се е видяло, че смисъл няма

Анонимен
Анонимен
30 юли 2024 16:11
Гост

Само да питам съдебната ни система ако смята, че тоя след излежаване на присъдата си ще е нормален и ще може да обикаля по улиците отново, мисля, че се лъже жестоко.

Анонимен
Анонимен
30 юли 2024 16:36
Гост

Тогава какво предлагаш? Доживотен или смъртна присъда?

Калояна
Калояна
30 юли 2024 16:11
Гост

Излиза, че жертвата направо трябва да емигрира

Велемир
Велемир
30 юли 2024 16:11
Гост

Да не излезе накрая, че момичето се е самонаранило, защото ще прекалят всички вече ужасно много

Павлов
Павлов
30 юли 2024 16:11
Гост

Много момчета в България между 20 и 35 смятат за мъжкарско да се бият и да се държат просташки. Смятат, че това ги прави мъже. Мъж те прави живота. Да се грижиш за семейство, да се лишиш от нещо ако е нужно. Другото са глупости за непораснали деца. Хора имащи визията и мусколите на 28 да речем, но интелекта и ценностната система на 10 годишно.

Алексиева
Алексиева
30 юли 2024 16:10
Гост

В нашата клета държавица, няма справесливост

Кака Ви
Кака Ви
30 юли 2024 16:10
Гост

Той и с електронна гривна може да бие по примцип

Лилит
Лилит
30 юли 2024 16:10
Гост

Ах, че си грозен бе. Ах, че си нещастник бе. Това ли ти е мъжкарството, да биеш и малтретираш момичета?

Каменов
Каменов
30 юли 2024 16:09
Гост

Като му видиш грозната муцуна и ти става ясно що за „човек“ е подсъдимия.

Елена
Елена
30 юли 2024 16:09
Гост

Такива изроди произвежда вече България

Проскубания бухал
Проскубания бухал
30 юли 2024 15:29
Гост

Браво на момичето, че бързичко се поокопити от преживяното насилие и психическия стрес и осъществи мечтата си да бъде известна певица, на което ново поприще се е посветила изцяло, а скритият ѝ талант блесна като полиран изумруд в майсторските ювелирни ръце на продуцентските студия. Невинната госпожица е нагледно доказателство, че човек може да се прероди от най-тъмните, тежки моменти, изправи снага и потърси отговорност от човека, позволил си да ѝ посегне по този животински начин.

Гешо
Гешо
30 юли 2024 15:50
Гост

Музикалната индустрия със сигурност спечели като откри този неповторим глас и отличаваща от масовката персона!