Двама кандидати за председател на Софийската адвокатска колегия (САК) бяха допуснати до участие в изборите. Те са Жана Кисьова и Добровест Пенев.

Избирателната комисия не допусна третия – Петър Антонов Антонов, тъй като документите му са подадени след изтичането на крайния срок – 17 ч. на 27 декември 2023 г.

Жана Кисьова е член на настоящия екип, който ръководи колегията. Нейната кандидатура е издигната от действащия председател Стефан Марчев. На специалния сайт за изборите за ново ръководство на САК на екипа на Кисьова (виж тук) тя и кандидатите за членове на органите на колегията са представени с опита и компетенциите си, изложени са и приоритетите, и предимствата им.

За Кисьова е посочено, че е адвокат от Софийската адвокатска колегия с общ адвокатски стаж 21 години и 9 месеца. Завършила е Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ през 2000 г. Професионалният ѝ опит започва още като студент през 1999 г. със стаж в адвокатска кантора, в която продължава по-късно като адвокат след приема ѝ в САК 2002 г. През 2015 г. Жана Кисьова създава с други свои колеги адвокатско дружество „Кисьова, Стаменова, Стоилов и партньори“, в което и досега е управляващ съдружник.

Другият допуснат до участие в изборите кандидат за председател на САК Добровест Пенев е издигнат от шефа на Висшия адвокатски съвет (ВАдС) д-р Ивайло Дерменджиев и адвокат Даниела Доковска. В адвокатския регистър е посочено, че е вписан в колегията през 2003 г. и от 2014 г. представлява адвокатско дружество „Пенев и Константинова“. В регистъра е отбелязано, че той е съдружник там с Калина Константинова Попова, която обаче от две години не е действащ адвокат.

Кандидатурата на недопуснатия от Изборната комисия Петър Антонов е издигната от адвокат Милчо Занев. Решението дали той ще участва в изборите може да бъде оспорено пред ВАдС.

От решението на Избирателната комисия става ясно, че кандидатите за членове на Софийския адвокатски съвет са общо 53-ма, за Контролния съвет са се кандидатирали 13 души, а за членове на Дисциплинарния съд – 27. За шеф на дисциплинарния съд са номинирани настоящият му председател Трендафил Трендафилов и Пламен Ангелов (всички имена виж в пълния текст на протокола на комисията тук).

Общото събрание на столичните адвокати ще е на 27 и 28 януари 2024 г. в гранд хотел „Астория“. Тогава ще се избират и делегати за Общото събрание на адвокатите от страната. Кандидатури за делегати може да се издигат до 12 януари 2024 г.

60
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Пилат
Пилат
03 януари 2024 17:31
Гост

Жана Кисьова билярдната топка🤣 Това ми хареса! Само колегите които я знаят, за съжаление са много малко, могат да разберат мъката с която човек чете десетките й страници безсмислици като седне да се “труди”😂😂😂 В САК да му мислят, по цял ден ще занимава всички с глупости, гарантирам! Нещо като детска градина, но вместо да гледаш сладки дечица, виждаш една охранена гиговица 😂😂😂

Адвокат от Пловдив
Адвокат от Пловдив
02 януари 2024 16:30
Гост

Вие в София сте полудели. Имате най-добрия съвет от поне 20 години, който направи невъзможни неща и имате най-модерната колегия. Но явно не можете или не искате да признаете и оцените постигнатото, макар че е за вас, а не за нас.Като гледам какви значими колеги са в екипа на Жана Кисьова ви се чудим на акъла. При тези кандидати имате ли друга алтернатива или си искате обратно кликата на Данов, в комбинация с Дерменджиев и Доковска?

Редови адвокат
Редови адвокат
03 януари 2024 8:46
Гост

За тези години ръководството на САК направи наистина добри неща!Но и не успя да се справи с някои елементарни задачи.Например да задължи служителките от колегията да бъдат малко по учтиви с адвокатите.Семинарите на колегията също останаха на заден план,смятайки,че това е задължение на ЦОА.

Защо трудно се става адвокат от младши адвокат?
Защо трудно се става адвокат от младши адвокат?
04 януари 2024 5:49
Гост

Дискусионно. Продължава незаконната практика на САС към младите младши адвокати. Накратко-ако юрист има 18 месеца като юрисконсулт-като първа работа, ако стане младши адвокат-би следвало след скоро след това да стане „старши “ адвокат, но САК отказва редовно да промени статута от младши адвокат в старши адвокат, защото не брои юридическия стаж, отреди да стане лицето младши адвокат. Не ти признават стажа като юрисконсулт-отреди да станеш младши адвокат, и ти казват, че трябва да изкараш целия период-посочен в ЗАдв като младши адвокат, преди да станеш адвокат(тоест те обричат на глад, защото младши адвокат няма никакви реални правомощия, и повечето владши адвокати… Покажи целия коментар »

Виолетка Стоянова
Виолетка Стоянова
19 януари 2024 15:03
Гост

Колеги,влезте в адв.сдружения и ще имате дела като за адвокат,а не като младши,чрез възлагане .Обичам ви.

ЯгуарЪт
ЯгуарЪт
02 януари 2024 9:56
Гост

Биде продаден! Сега щастливи ли сте?

Гигов и сам осъзна че не става за шофьор. Срещу навигаторката му е изправена алтернативата на баба и на льотчика на висшия пилотаж!

Щеше да е трагикомедия, ако не беше ПЪЛНА ТРАГЕДИЯ!

За всички нас адвокатите от САК.

Нана, богинята и не от "съдебен спор"
Нана, богинята и не от "съдебен спор"
02 януари 2024 10:07
Гост

Изборът е като за народни представители – между чума и холера.

ЯгуарЪт
ЯгуарЪт
02 януари 2024 10:11
Гост

Е да де. Затова говорим. Вече 20 години СТАТУКВО и едно и също по системата Марковски с настоящия закон.

Затова е въпрос на живот и смърт и за двата лагера – и на банкерите и на Посолството, да няма нов закон за което ги задължи неколкократно ОСАС!

---
---
01 януари 2024 2:18
Гост

Пенев къде е завършил право ? Не питам „довършването“ му , за което само се пише.

Баба Докия
Баба Докия
01 януари 2024 10:49
Гост

Важно е къде е довършил псевдообразованието си!

Такива кадри и трябват на баба. Послушни, изпълнителни и отразяващи светлината на Луцифер. За да са манипулируеми, защото иначе няма врътки от Америка за България.

---
---
02 януари 2024 7:52
Гост

Ама и вие се държите странно. Не отговаряте на въпроса , а сеете пропаганда. Тук има няколко човека , които си пропагандират. Ако знаете -дайте факт , ние сами можем да мислим. На мен Америка за България не ми пречи . Питам къде е учил право в България.

Галя от ПосолствоТо
Галя от ПосолствоТо
02 януари 2024 9:47
Гост

Как къде? В ПУЦ-а. Естествено. Щом липсва отбелязване на най-важното в автобиографията му.

Адвокат от Русе
Адвокат от Русе
02 януари 2024 23:59
Гост

Завършил е право в Русенския технически университет и се кани да става председател на САК?

Адвокат от Русе
Адвокат от Русе
03 януари 2024 23:28
Гост

Е ,в Русе, вече ви писах. Ама, няма проблем, то и право в техническия университет в Русе е предимство, щом баба Доковска е зад теб. Нали и тя е от Русе! Докъде го докарахте в София, до Русенския ТУ?

Преуспял адвокат
Преуспял адвокат
31 декември 2023 22:14
Гост

Жана Кисьова е номинацията на Валя Гигова. Освен това видях с очите си стари писма, които Кисьова е пращала имейли на клиенти на работодателката си за да ги открадне! Ако така ще управляваме САК, жална ни майка!

Анонимен
Анонимен
31 декември 2023 22:44
Гост

Така, така ще е.

Адвокат
Адвокат
01 януари 2024 13:07
Гост

Кисьова е изключително добър и успешен адвокат. Бори се за каузи и ги преследва докрай. Понеже я клеветите, мисля, че ще си го получите, защото всеки трябва да носи отговорност за думите си, особено когато е адвокат по статус, защото очевидно по душа не сте. Това е място за дискусии не за клевети.

Галя от ПосолствоТо
Галя от ПосолствоТо
02 януари 2024 9:49
Гост

Наше момиче е Жана. Пък и Асоциацията на банките в България си я харесва.

Баба Докия
Баба Докия
31 декември 2023 14:11
Гост

Адвокатски епос от началото на XXI век. Грозно, злобно и продажно женище прави магии на съсловната организация защитаващо правата, интересите и свободите на гражданите.

ОПРАВЕТЕ СИ ЗАГЛАВИЕТО!
ОПРАВЕТЕ СИ ЗАГЛАВИЕТО!
30 декември 2023 23:28
Гост

Двама ще се бият да оглавят Софийската адвокатска колегия

Баце И Киро И Шиш#кой
Баце И Киро И Шиш#кой
30 декември 2023 19:27
Гост

Двамата на ротация!!!

Лена
Лена
30 декември 2023 23:24
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Закривай!
Закривай!
30 декември 2023 17:11
Гост

Крайно време е да бъде закрита съсловната монополна организация, и адвокат да се става с вписване в регистър на адвокатите към окръжния съд. Който иска-да се сдружава доброволно. Нито искам да се сдружавам с вас, нито искам някой от вас да ми е началник, нито искам,нито очаква нещо от вас, нещо от вас, а искам професията да е свободна. А да си адвокат не е свободна професия. Началниците са повече и от в прокуратурата. Страхът да изразиш мнението си , ако не се подкрепя от началниците и здравите сили в адвокатурата е силен, дори и в прокуратурата има повече търпимост… Покажи целия коментар »

Мунчо
Мунчо
30 декември 2023 18:34
Гост

Пич, ти не ставаш за адвокат!

Да не се казваш Иван Гешев?

Виолетка СтояноваККколги
Виолетка СтояноваККколги
19 януари 2024 15:20
Гост

Подкрепям.Не сме свободни а сме като крепостни селяни, които чрез ДД ни затварят устата.Нека.тази С@А@К се раздели на поне 2 колегии.

Отбелязваме 100г. от рождението
Отбелязваме 100г. от рождението
30 декември 2023 12:33
Гост

на Михаил Менев (1923) -дългогодишен председател на Софийския градски съд (СГС) в периода 1973-1990. Роден е през 1923 г. в село Кокаляне, Софийско. През 1950 г. завършва Юридическия факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”. От 1949 г. е член на БКП и секретар на партийната организация в Кокаляне. В периода 1951-1955 г. е преподавател по правни въпроси в Академията на народната милиция в Москва, СССР. От 1955 г. е съдия в София. През 1973 г. е назначен за председател на Софийския градския съд и остава такъв до пенсионирането си през 1990 г. Три пъти е носител на орден “Ленин”… Покажи целия коментар »

Шаркова, медицинска сестра на американските телеви
Шаркова, медицинска сестра на американските телеви
30 декември 2023 11:25
Гост

Интубирайте САК! Баба ми Доца умира.

За сведение на будалите
За сведение на будалите
30 декември 2023 11:04
Гост

Хвани единия, удари другия!

Никой нормален адвокат не се е кандидатирал и с основание!

Законът облагодетелства порочната система и затова и двата лагера ги устройва и докато посредством САК в този и ненормален вид се избират висшите органи на Адвокатурата, все ще е така по системата „Марковски“ от 2004 г. – наложена с действащия Закон за адвокатурата!

По този начин с 300-500 продадени души се „управляват“ 14 000 адвокати. 300-500 от САК и някоя друга провинциална колегия напазарувана! И вече 20 години все едно и също – баба Доца и летеца дето не вдига самолета.

Ретро Адвокат
Ретро Адвокат
30 декември 2023 2:51
Гост

Аз ходих няколко пъти в станцията на САК, по линия на – карта за почивка, разбира се – семейно, то – сам – да отидеш на почивна, ведомствена станция, не е много шик.

Какво да кажа, има и паркинг, един вид, доста е сложно да се говори с възмущение за едно здание, сигурно е скъпа поддръжката на една недвижимост, както и да е.

Охлюв и без къща е охлюв, а – именно – гол охлюв, природата е безмилостна в преценката си за нуждата от черупка или не, на някои им трябва къща – на други – тъща.

А бе боклук!
А бе боклук!
30 декември 2023 11:06
Гост

Какво искаш да кажеш?

Скапан трол!

За протокола
За протокола
30 декември 2023 0:41
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Адв.
Адв.
29 декември 2023 21:44
Гост

Искам да се оплача от главния счетоводител на САК, който ме изгони от кабинета си, защото не съм му отнесъл ведомост за осигурителните вноски! Такова отношение от тази надменна госпожа, ужас!

Адвокат от САК
Адвокат от САК
30 декември 2023 16:49
Гост

Само да обърна внимание, че осигуровките се обслужват от отделно юридическо лице, над което САК няма контрол – Осигурителна каса „Адвокат“. Осигурителната каса ползва помещения на САК, но има отделно управление и отделни служители.

Адвокат
Адвокат
29 декември 2023 21:35
Гост

Работата е много, ама много прозрачна. Сдушили се Дерменджиев, Доковска, Данов и ОСА-та, кариеристи, крадец и кресливци. Що ли? Щото не харесват това, което се направи без тях, и даже въпреки тях. Е, няма благинки, няма тук хонорарче, там пътешествия. Ама има резултат- има ред, информираност, прозрачност. Никога колегията не е била.по-добре. И има хора,които да го продължат. И Кисьова е един от тях. Смела е, не й пука. Другият е световно неизвестен, но явно удобен за всички. Моделът Доковска се връща. Управление с марионетки, но опитът с Негенцова е пресен-едно голямо нищоправене и нула полза за адвокатурата.

За протокола
За протокола
30 декември 2023 11:11
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
31 декември 2023 12:45
Гост

Успокояващо е, че и на други колеги им прави впечатление. Крайно време е и Дерменджиев и Ко да бъдат разкарни от ВАдС и органите на адвокатурата да започнат да работят в полза на адвокатите, а не за лични облаги на там присъстващите, които освен да се карат и да говорят простотии по време на заседания, не правят нищо друго. Нивото е изключително ниско …

Симеонов
Симеонов
02 януари 2024 13:09
Гост

Ив.Д. е най-голямото недоразумение в органите на адвокатурата.

Анонимен
Анонимен
29 декември 2023 21:29
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
29 декември 2023 19:42
Гост

Ау, и как Стефчо Марчев пуска кокала?!!!

Анонимен
Анонимен
29 декември 2023 15:43
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
анонимен
анонимен
29 декември 2023 15:23
Гост

САК не е била управлявана по-модерно, рационално и в обща полза поне от 25 години. Младежите са свестни и работливи. ЙД и ДД разбира се няма как да допуснат това да продължи, при тях само парата важи

9898
9898
29 декември 2023 15:35
Гост

Младежи?

анонимен
анонимен
29 декември 2023 15:46
Гост

За мене са млади хора

За протокола
За протокола
30 декември 2023 11:22
Гост

Свестни и работливи ли?

– А как ти звучи посредствени и зависими, а?

Адвокат от САК
Адвокат от САК
30 декември 2023 16:55
Гост

Зависими от кого и за какво? Нещо конкретно? Или само си говорите общи приказки?

Re:
Re:
30 декември 2023 18:36
Гост

Зависими от плащащите – Асоциацията на банките в България и Америка за България.

Z.Z
Z.Z
29 декември 2023 15:16
Гост

И по-зле е било : )

За протокола
За протокола
30 декември 2023 11:21
Гост

Да. Гледай в другата посока! Не в тоалетната чиния.

Може да е МНОГО по-добре.

Адвокат
Адвокат
29 декември 2023 15:07
Гост

Няма изненади, но се чудя как така се подават документи след края на срока. Измислено, оглдано решение и накрая само не съобразяваш срока…

213
213
29 декември 2023 15:05
Гост

Дали ще започне пак ритане по кокалчетата?

За протокола
За протокола
30 декември 2023 11:17
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
?????
?????
29 декември 2023 14:59
Гост

Who the f*ck is Добросвет?

Анонимен
Анонимен
29 декември 2023 15:05
Гост

Понякога стига да знаеш и кой стои зад кандидата.

Хаха, точно така
Хаха, точно така
29 декември 2023 15:19
Гост

С тия номиниращи, друго не ми трябва да знам. Комунисти и комсомолци

????????
????????
30 декември 2023 4:56
Гост

А коя е Жана?

Жана ли?
Жана ли?
30 декември 2023 11:19
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Адвокат от САК
Адвокат от САК
30 декември 2023 17:08
Гост

Жана е адвокат с доста опит, но най-важно, за разлика от Добровест, има представа от адвокатурата и нейните проблеми. И то добра представа. Тя e член на съвета на САК и беше заместник-председател на САК.

Да се издига колега без никакъв опит в органите на адвокатурата за председател на най-голямата колегия е доста опасно.

Re:
Re:
30 декември 2023 18:39
Гост

А досега че беше конкубина на Асоциацията на банките в България Гигов начело на САК, ич не беше опасно, нали?

Адвокат
Адвокат
02 януари 2024 13:06
Гост

Вече има практика по въпроса и председателя на Висшия адвокатски съвет го извадиха от нафталина, а сега как се вихри, даже кандидати издига. Жалко, колегата ще бъде употребен от „мозъчния“тръст на една залязваща кантора.

Виолетка Стоянова
Виолетка Стоянова
19 януари 2024 15:28
Гост

Напротив.Трябват нови хора