29 младши съдии бяха назначени за редови в различни районни съдилища. Всички те ще встъпят в новите си длъжности на 30 август 2023 г.

И тази година имаше възражения на членове на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (СК на ВСС) по въпроса дали водещо трябва да бъде желанието на младшите съдии къде точно да работят, или приоритет трябва да имат законът и нуждите на съответните съдилища.

Председателят на Комисията за атестирането и конкурсите (КАК) Драгомир Кояджиков обясни какви са били критериите за назначаването на младшите съдии. На първо място е било тяхното желание къде да работят. На второ място становищата на съответните председатели на окръжни съдилища и кадровите нужди на този орган. И на трето – натовареността.

След това уточнение, Кояджиков първо докладва онези предложения за назначения, по които в КАК не е имало никакви спорове.

Така в Софийския районен съд бяха назначени Мария Стойкова, Господин Тонев, Бетина Бошнакова, Калина Станчева, Теодора Карабашева, Божидар Стаевски, Десислава Алексиева, Виктория Станиславова, Стойчо Попов, Антоанета Ивчева, Яна Владимирова и Десислава Чернева.

Светослав Николов ще работи в районния съд в Костинброд, Величка Запрянова в РС-Пловдив, Крум Гечев в РС-Смолян, Симона Донева и Александър Цветков – в РС-Варна, а Кристиян Попов, Димитър Стоянов и Анита Велева – в РС-Бургас.

Последното назначение, което мина без проблеми, беше това на младшия съдия от СГС Теодора Петрова, която поиска да работи в районния съд в Димитровград. И макар това да не съответства на изискванията на чл. 243 от Закона за съдебната власт (ЗСВ), кадровиците отбелязаха, че в РС-Димитровград има необходимост от магистрат, а освен това, след като Теодора Петрова се е класирала за СГС, значи е показала по-добри резултати от онези нейни колеги, които са се класирали за съответния окръжен съд.

За следващите осем назначения на младши съдии обаче имаше възражения от страна на Атанаска Дишева като само тя гласува против всяко от тях.

Мнозинството в колегията реши да попълни състава в СРС с още няколко магистрати – младшите съдии от ОС-Благоевград Моника Христова, Георги Алипиев от ОС-Плевен, Илина Гачева от ОС-Велико Търново, Славена Койчева-Пеева от ОС-Габрово, Радослав Ангелов от ОС-Ловеч и Михаил Драгнев от ОС-Русе. Също така младшият съдия от ОС-Сливен Симеон Светославов беше назначен в районния съд в Плевен, а Петър Милев (ОС-Разград) отиде в районния съд в Асеновград.

Атанаска Дишева заяви, че в тези случаи не са налице изискванията на чл. 243 от ЗСВ. „Когато няма място в района на съответния окръжен съд, в който младшият съдия е назначен, тогава се назначава в друг район“, каза Дишева и поясни, че в тези райони има свободни места, на които въпросните младши магистрати може да бъдат назначени.

Желанието на младшия съдия не може да бъде меродавно къде да бъде назначен, защото подобен подход от страна на Съдийската колегия обезличава цялата процедура по провеждане на конкурс за младши съдии и класирането. Това обезличава всички усилия на съответните съдии и служители в органа на съдебната власт, където младшият съдия е бил обучаван за съдия. Обезличава очакванията на съдийската общност съответният съдебен район, където младшият съдия е провеждал стажа си, да бъде кадрово попълнен. Затова първият съществен аргумент на КАК, а именно желанието на младшия съдия, не е меродавен. Преди всичко стоят идеята и разпоредбата на закона. Желанието има значение, когато кандидатите се явят първоначално на конкурс. Тогава е моментът да кажат къде искат да работят и тогава подреждат желанията си“, каза Дишева.

След това тя се спря на втория аргумент на КАК, а именно положителните становища на председателите на окръжните съдилища. По думите ѝ те също не трябва  да са меродавни, защото тяхна първа грижа би следвало да е кадровото обезпечаване на съдебния район.

По отношение на критерия за натовареност, Дишева изтъкна, че не трябва да се взема предвид броят на делата за разглеждане. И посочи, че в СРС той е голям, но това е така, защото дела се отлагат и заради това изглежда, че по този критерий СРС е с висока натовареност. Според нея трябва да се гледа броят на постъпващите дела, където вече районният съд в столицата не е на челните места.

На финала тя се позова и на впечатленията на съдии по отношение на кадровата политика на СК при назначаването на младшите магистрати. „Подобно безпринципно произнасяне за младшите съдии действа деморализиращо на съдийската общност. Когато млад човек започне професионалната си кариера с прескачане на законова разпоредба и с прилагане на правила, които не почиват на законова основа, нито на други предварително обявени легитимни правила или ясни принципи, е логично да се очаква, че този съдия ще продължи да иска кариерното му развитие да се осъществява по подобен начин. За съжаление практиката го показва“, каза Дишева.

Драгомир Кояджиков отговори, че в повечето случаи магистратите искат да работят в други райони, защото там са техните семейства и близки. Като пример посочи Петър Милев, който от ОС-Разград отиде в РС-Асеновград. Съпругата му е съдия в районния съд в Пловдив, а той почти през цялото време на стажа си като младши съдия, всъщност е бил по бащинство, защото е гледал две деца.

Така мнозинството в колегията подкрепи предложенията на КАК и „размести“ някои от съдиите.

Същевременно обаче СК удължи с до шест месеца срокът за назначаване на други двама младши съдии.

Мария Танева (ОС-Кюстендил) беше поискала да бъде назначена в СРС, но председателят на окръжния съд в Кюстендил Пенка Братанова настоя да бъде удължен срокът ѝ като младши, защото тя в момента е командирована в РС-Кюстендил, където имало нужда от нея.

От името на КАК Драгомир Кояджиков заяви, че приоритет има желанието на младшия съдия пред това на председателя на окръжния съд. Но тъй като няма вече свободни места в СРС, той предложи да се съкрати едно от РС-Средец и да се прехвърли в София.

Председателят на Върховния административен съд Георги Чолаков обаче възрази и поиска да се подкрепи становището на шефа на ОС-Кюстендил, което беше възприето от мнозинството в колегията.

Подобна беше ситуацията с Борис Царчински от ОС-Търговище, който иска да работи в районния съд в Ихтиман. И ръководителят на окръжния съд в Търговище Татяна Даскалова е изпратила искане за удължаване на срока, защото след образуването на наказателно производство за подкуп срещу Мирослав Митев и предстоящото пенсиониране на друг магистрат, ще настъпи кадрови дефицит в този съд.

Кояджиков обясни, че в КАК е подкрепил позицията на Татяна Даскалова, но е останал в малцинство. Съдийската колегия обаче уважи искането на шефката на ОС-Търговище и засега Борис Царчински остава на работа там.

 

65
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Здрасти, " Приятел " ...от Разградско
Здрасти, " Приятел " ...от Разградско
12 юли 2023 22:14
Гост

Приятел, приятел, ако човек, разчита на такива като теб, да му решават делата, като магистрат…тежко му и горко ! Да се смее ли, човек…да плаче ли ! Ами, приятелю, ами, ти само ,след 7 минути след коментара “ Допълнение към предходния коментар „Защо“, едва си устискал и си започнал да бълваш клевети срещу колегата от Стара Загора, която работи при вас. Но от известно време поради рисковата си бременност, после 2 години майчинство, сега в отпуск , не е на работа. От време на време я виждам в Стара Загора с малкото си детенце. Приятел, очевидно, че поради злобата си… Покажи целия коментар »

Допълнение към предходния коментар " Защо"!
Допълнение към предходния коментар " Защо"!
12 юли 2023 19:32
Гост

Допълнение към предходния коментар, озаглавен “ Защо“! Пропуснали сте и Боряна Христова / бивш младши съдия в Окръжен съд- Стара Загора/, впоследствие назначена за съдия в Районен съд – Гълъбово, и която не е нито от Стара Загора, нито от Гълъбово, нито от Старозагорска област. Тя е от Разградско и за нея, няма нито ред гнусна кал, например, как така е отишла в Стара Загора и Гълъбово, а пък тя, милата е от далечния РАЗГРАД, нали така? А, сега доколкото чух, не правораздавала в Гълъбово, май живеела в София, поради майчинство …? Ако е така, защо тя да може да… Покажи целия коментар »

Приятел
Приятел
12 юли 2023 19:39
Гост

Абе, Нейчева, вземи си намери мъж и не се занимавай с глупости! Тишината в спалнята ражда чудовища!

До " Приятел " ...от Разградско
До " Приятел " ...от Разградско
12 юли 2023 20:00
Гост

Привет, “ Приятел“ !

Това вашето прилича на психопатия !
Все някой друг ви е виновен!
За помощ – доктор Цв. Гълъбова/ психиатър/, ще ви съдействат, убеден съм!

Между другото, кое от изнесеното, не е вярно ?

Приятелски съвет – за
колегата, която сте посочили, знаем, че отдавна вие е трън в очите, защото не се поддава на манипулациите ви, това е истината !

А и тя се грижи за малкото си дете, в момента, така, че едва ли се интересува от житието и битието ви, приятел от Разградско !

Защо?
Защо?
12 юли 2023 19:02
Гост

Редакцията, защо сте изтрили коментара под заглавието “ Кояджиков е ясен“? От съдържанието на коментара можеше да се направи извод – кой/ кои/ са написали гнусния коментар, както и, че вероятно са родом от Разградска област ? Вероятно от там, защото си личеше от самия коментар, който се отнасяше за този, който е бил последния младши съдия в ОС – Разград, вече назначен за съдия в РС – Асеновград , а не до самия Кояджиков ! Да не би в редакцията да работи някой от Разградска област, че току – виж, засегнатите от гнусния коментар, да си потърси правата, че… Покажи целия коментар »

ей, психопат, няма ли да се спреш?!
ей, психопат, няма ли да се спреш?!
13 юли 2023 1:24
Гост

И аз не знам защо са ми изтрили коментара. Кояджиков го знам лично какво л@€№ е. Не познавам никого от т. нар. от теб район Лудогорие. Преди 20-тина година познавах 2-3 съдии, но вече даже имената им не помня… Все пак с времето паметта отслабва. И за тарикатът младши ставаше въпрос, дето е заемал бройката без да може да се назначи друг човек на мястото, за да работи и да се облекчи работата на другите съдии, а се е скатавал две години и накрая се мести където си иска. Ами много ясно, като е такъв подлец и наглец, никой в… Покажи целия коментар »

До " Ей, психопат ... и.н.
До " Ей, психопат ... и.н.
13 юли 2023 1:59
Гост

„ВерВам“ ти…ама много ти „ВерВам“…, ПрЕЯтелю от Делиормана! Толкова, много ти ВерВам…че, чак и аз не ВеРвам на себе си ! 🤫
Някой май има необходимост от процедури в Нареченските минерални бани или, тези във Вършец !
Аре..бегай, у лево, после у десно…
🫠
И, да не забравиш – изпий валеранче или минерална водица от Наречен или Вършец, може да помогне все пак !

До " Ей, психопат ...
До " Ей, психопат ...
13 юли 2023 3:06
Гост

И, как така, сте убеден, че се е скатавал цели две години,въпросния младши съдия ?
Дали не е работил около и малко повече от година ? И аз не съм сигурен. Обаче това, много лесно може да се провери !
От съдържанието на изтрития коментар и последния Ви, май има известни неясноти!
Ех, ако бях умен и красив , като Вас, драги приятелю от Лудогорието, ама не съъъм….
Та, затова, Вие, нали сте много фреш, моля, обяснете ми тия разлики, че може и аз да поумнея….😄🫠🙂😏🙃🙄

Анонимен
Анонимен
12 юли 2023 14:36
Гост

Т.е. Ако имаш позиции!!!!! Пред предс на ОС, ще се преместил където искаш. Ако нямаш, си крепостни селянин! Жалко за младшите, които останаха в Кюстендил. Какъв шамар несправедливост им зашлеви ВСС.

Анонимен
Анонимен
12 юли 2023 14:07
Гост

Добре, какъв е смисълът тогава да се обявяват места за различни ОС, когато може след това да се преместиш, където искаш? Нали за да се обявят се предполога, че именно в района на този ОС след 2 години ще има нужда от нов съдия? Сега в петък е датата на избор на новите младши съдии, защо да стоят 2 години в ОС, които не искат, но не им стига бала за СГС, а не директно да си останат в София? Кому е необходима подобна каторга?

Младши съдия
Младши съдия
12 юли 2023 3:15
Гост

Аман от завистници. Пръснете се от яд!

Анонимен
Анонимен
12 юли 2023 9:10
Гост

Никой не ви завижда.

Проблемът не е, че са ви назначили, където искате.

Проблемът, както винаги, е че не може за едни други хора, а за вас може. И е флагрантно, защото другите хора висят на конкурс за коричката на баницата. А вас ви назначиха на мекото.

Критерият трябва да е равен.

Ако не е, значи служебните задължения са нарушени.

Ама няма кой да го провери това.

Някой
Някой
12 юли 2023 11:59
Гост

Никой не завижда. Браво на колегите. НО!!! по правилата не е така. Ако ще е така да променим закона – младши в ОС според успеха, пръв избира този с най – висок жал като до момента. Като дойде време да слизат обаче, се съобразяват желания. Да се промени законът. Между другото във Франция като мине НИП тогава избират по успех. И където се класираш, там. Само тези, които избират в териториите на Франция в друг континент и издържат там определен брой години, те и Ст право да избират където искат – Париж, Нанси, Лион. Въпрос на посочване след като 3… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
12 юли 2023 15:09
Гост

Заобикалят се правилата, нарушава се конкурсното начало. Последен в конкурса, едвам влезнал, взема място КЪДЕТО иска, което място не е било обявявано. А класираните с по-висок бал? Закакво се правят конкурсите като не се спазва поредността на класиралите се при желанията им за назначаване по реда на чл. 243 ЗСВ…

морал
морал
12 юли 2023 14:19
Гост

па и нагли! С фалшив морал започвате кариерата си. Как мислите да я карате нататък ?

Магистрат
Магистрат
11 юли 2023 23:03
Гост

Е, Аман от връзкарщина. Да избират нов ВСС, че вече не се търпи….
Водещи били желанията на кандидатите… а законът къде е… има колеги от София, които работят из страната, защото пресишни години никой не го интересуваше „личните причини“ и чинно си чакат конкурс за преместване, но при тази практика такъв няма да има в близките години…
Въпреки че не съм фен на Дишева, в случая е права – как можем да очакваме магистрат започнал професионалния си път по този начин да е почтен и принципен в работата си…

Пародията е при прокурорите
Пародията е при прокурорите
11 юли 2023 22:48
Гост

Ако тук Ви се струва странно, вижте какво направи ПК на ВСС-при трето класиране, след проведен конкурс, отказа да назначи красираните 28 прокурори, тъй като „комисията била допуснала нарушение в началото на конкурсната процедура“…Пълна пародия. Пак, че не си измиха ръцете с чистачката, която е забравила да смени ролката с тоалетната хартия.

Анонимен
Анонимен
12 юли 2023 0:57
Гост

Нямаше тоалетна хартия на прокурорския конкурс. А казуса си беше за връщане откъдето и да го погледнеш. Уж изтървали една дума и правната квалификация се променя, заедно с подсъдността.

Кkk
Кkk
12 юли 2023 12:48
Гост

Толкова си и юрист. Имаш факти решаваш…така каза и доцента!!!

Анонимен
Анонимен
12 юли 2023 14:03
Гост

Затова и не се е класирал/а. Проблема е, че Прокурорската колегия на ВСС за пореден път потъпкаха правото, за да угодят на нечий интерес, т.е. на някой, който е трябвало да се класира, но не се е класирал или с други думи, вместо този чонек да седне да чете и да се подготви като класираните участници, пише глупости тук и разчита на приятелите си от колегията. Досега не помня да са прекалявали чак така. ВАС трябва да ги вкара в правилния път. Те все още не са обладани и там върховенството на закона има значение.

Koce
Koce
12 юли 2023 16:58
Гост

Интересно, написали, че били сезирани с възражения относно правилността на отговорите дадени от Комисията, а такива възражения са недопустими, което е казано и от ВАС, но въпреки това искат да върнат процедурата, като по този начин вече наистина ще създадат порок 😀

Анонимен
Анонимен
12 юли 2023 20:21
Гост

Прокурорската колегия не дава. Техните хора не трябва да се напъват, току виж направили нещо неприятно. Затова върнаха и конкурса, а класираните страдат от техните своеволия. Задължително това безумие, което сътвориха ПК трябва да се обжалва.

Lambo
Lambo
12 юли 2023 16:52
Гост

Ако искате и решението да ви изпишат в казуса?? Нали трябва да се мотивира човек, съответно и за подсъдността съобразно приетата квалификация! Сакън да не накарат някой да си размърда сивото вещество!

Аспарух
Аспарух
11 юли 2023 22:31
Гост

За да се оправят нещата трябва да има много дълбока чистка в съдебната система. Масово прокурорите и следователите са хора на ДПС. Съдиите пък масово кадруват на ГЕРБ и на ДБ. Това не е правосъдие, а една гавра с живота на простосмъртните.

Tака е,
Tака е,
12 юли 2023 0:05
Гост

обаче за съжаление нищо не може да се направи по въпроса… Българите сме обречени и ще изчезнем като народ, разбира се с решаващата роля на завладяната държава, в това число и на прогнилата съдебна система.

къв е тоя тарикат бе?
къв е тоя тарикат бе?
11 юли 2023 21:45
Гост

„Драгомир Кояджиков отговори, че в повечето случаи магистратите искат да работят в други райони, защото там са техните семейства и близки. Като пример посочи Петър Милев, който от ОС-Разград отиде в РС-Асеновград. Съпругата му е съдия в районния съд в Пловдив, а той почти през цялото време на стажа си като младши съдия, всъщност е бил по бащинство, защото е гледал две деца.“ Я да вземе да си повтори младшито съдийство и да не се прай на луд. Скатавал се две години, заемал бройката, а не е работил и сега отива в районен съд на друго място. Бих казал, че… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
11 юли 2023 22:10
Гост

Кой – Кояджиков ли?

Кояджиков е ясен...
Кояджиков е ясен...
11 юли 2023 22:21
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Защо така?
Защо така?
12 юли 2023 1:52
Гост

А….значи, ако магистрати, родени и израснали в Разград или Кубрат, или Исперих, решат да се преместят от родните си места в София или друг по – голям град, може, нали така? Защо – защото са най – умните и красиви от всички в страната, че и в Чужбина ? Обаче за други…не става, и що така, бе? Защото, така сте решили….. В течение на годините забелязах, че се изливат безчет кофи с фекалии върху магистрати, които не са от Разград Исперих, Кубрат и от близките села, и градчета , но работят и/или са работили в прокуратурата и съдилищата там !… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
11 юли 2023 22:32
Гост

Палячовците завиждат! Правилно са го преместили, но така трябва да се процедира за всички!!!!

до анонимния палячо
до анонимния палячо
11 юли 2023 23:56
Гост

То съдебната система затова е на този хал, защото още от младши съдии се научават на тарикатлъци. Няма нищо правилно в цялата дейност на ВСС. Всичко са задкулисни договорки – аз на теб, ти на мен. И утре тези преместените магистратчета ще трябва да връщат услугата…

1234
1234
11 юли 2023 22:56
Гост

Щом е законно, значи е морално, драги мой!

4321
4321
11 юли 2023 23:50
Гост

Колко да е законно, скъпа моя?!?! Вземи прочети какво пише във втората алинея… Чл. 243. (1) (Изм. – ДВ, бр. 33 от 2009 г., изм. – ДВ, бр. 62 от 2016 г., в сила от 09.08.2016 г.) След изтичането на срока по чл. 240 младшият съдия, младшият прокурор или младшият следовател се назначава на длъжност съдия в районен съд, прокурор в районна прокуратура, съответно следовател в окръжен следствен отдел, без провеждане на конкурс. (2) Ако в съответния съдебен район няма свободна длъжност, на лицето се предлага място в друг съдебен район. А какъв е моралът на дребния хитрец, дето е… Покажи целия коментар »

Пенчо бре
Пенчо бре
12 юли 2023 11:20
Гост

Те открай време я повтарят тази мантра във ВСС. Затова законите се променят така, че да обслужват техните хора.

Колегията
Колегията
11 юли 2023 21:23
Гост

ПК на ВСС по-най бруталния и безпардонен начин се подигра с класиранете в три поредни класирания кандидати в конкурса за първоначално назначаване на длъжността “Прокурор”. Омерзен съм от това тотално беззаконие от членовете на прокурорската колегия. Как ще се завърнете скоро по местата си и ще погледните колегите, които лишихте от назначаването на 28 честно спечелили мъже и жени. Конкурсът не е “опорочен” драги. На всички им е известна истината и тя е, че това един от най-честните до сега конкурси.По-назад в годините при самите конкурси е имало в действително фрапантни случаи, но тогава нямаше никаква реакция от Вас, за… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
12 юли 2023 14:11
Гост

Има ли жалби вече по това решение на ПК?

Анонимен
Анонимен
11 юли 2023 20:28
Гост

Имам човек в ВСС и ми дреме на г*за.

Браво
Браво
11 юли 2023 20:26
Гост

Това е цивилизацията и тук върховенството на закона е над личните приоритети, за разлика от Прокурорската колегия на ВСС, която неоснователно отказа да назначи прокурорите в конкурса за първоначално назначаване в районните прокуратури и блокира работата на съответните прокуратури, които разчитаха на тях! ПК на ВСС е за пример как не се прави. Има какво да учат от СК на ВСС! Дано ВАС им покаже обективната страна!

Колегията
Колегията
11 юли 2023 21:39
Гост

При тези фрапантни нарушения на П.К на ВСС няма как ВАС да им прости!!!

Ж.ко
Ж.ко
11 юли 2023 20:14
Гост

А за един конкурс за преместване на районни съдии май нямаше места за София, защото нямало места и нямало и нужда… Какво се промени? А…хората за назначаване.

Ама той конкурсът дори не е приключил? Толкова скоро било.

Този ВСС е за цялостна ревизия на дейността.

Старши инспектор в НАП
Старши инспектор в НАП
11 юли 2023 19:45
Гост

Желая им попътен вятър.

КойНеСкачаЕчервен
КойНеСкачаЕчервен
11 юли 2023 19:34
Гост

Новото попълнение кандидати за некролози пред портите на съда .
А сега една гатанка:
Право седи,криво съди.
Що е то?
(български съдия)

Анонимен
Анонимен
11 юли 2023 19:18
Гост

След такова мрънкане най-добре беше да не се назначава никой. 10-20 годишен мораториум и ще се оправят нещата.

мерзавщина!
мерзавщина!
11 юли 2023 19:06
Гост

МЕРЗОСТ! Изключителна мерзост. МЕРЗОСТ! НИЗОСТ! Като кореняк Софиянец аз не съм писал друго място освен София. А се оказва, и че да пишеш място в задънено село на конкурса-пак можело в София, и че мястото , за което си „играл“ на конкурса е без значение-това не беше обявено предварително, и аз мислех-младши в София значи в София, младши на село-значи на село-е не е така, оказа се. Значи-конкурсът е без значение, можело за София да пишеш място и на село, където успехът е по-нисък. И пак се озоваваш в София. Това е кражба на чужди съдби, заобикаляне на правилата, върло… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
11 юли 2023 19:20
Гост

Да вземеш да се представиш добре на изпитите вместо да проклинаш поголовно.

самурай
самурай
11 юли 2023 20:07
Гост

Като ти чета писанията мястото ти даже не е на село, а на някой пуст остров само на вода и слънчеви лъчи, за да ти дойде акъла в правоъгълната софийска кратуна. Впрочем, бас хващам, че си най-много второ поколение софиянец и баба ти още ходи до тоалетна в края на двора в някое село.

Анонимен
Анонимен
11 юли 2023 19:06
Гост

Сбъркана работа. Защо си правят каквото си искат и се подиграват с хората. Защо едните имат право да работят там, където са пожелали,а за други важи ,“законът“? Или за всички, или за никой трябва да се прилагат тези премествания. Абсолютна дискриминация! https://news.lex.bg/%D0%B2%D0%B0%D1%81-%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D0%BE-%D1%81%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%B9%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D1%80/#comments По отношение на миналогодишните назначения от Прокурорската колегия по-голямата част от младшите прокурори и следователи бяха назначени съобразно техните желания като не бе спазена нормата на чл. 243 от ЗСВ, като в районите, в които те бяха младши имаше свободни места, а бяха назначени в други райони. Следователката обаче е била отрязана много грубо дори от ВАС. Брутално… Покажи целия коментар »

Фики
Фики
11 юли 2023 18:54
Гост

Eй, веднъж Висшия съдебен съвет да се съобрази с желанията на хората.

Лозан
Лозан
11 юли 2023 18:55
Гост

Да, с тези на техните хора.

Възмутен
Възмутен
11 юли 2023 18:56
Гост

Oтново прах в очите на зрителите.

хитростта пак победи
хитростта пак победи
11 юли 2023 19:11
Гост

Желанията се обявяват при конкурса-който иска в София да не пише на село! А не после-с желание за село, и по-нисък успех да се озовеш в София! Хора ,желаещи да са в София и то -кореняци -от София , и играещи по правилата не бяха писали място на село, защото изборът е бил-или София-роднияг рад ,ли никъде другаде. А се оказа,че и така можело-пишеш място на село, попадаш в София. Това не беше предварително обявено-че каквото и място да пишеш е без значение. Селска хитрост , и то успешна проведена! Пълен потрес-селящината пак победи, а софиянците по правилата не са… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
11 юли 2023 18:23
Гост

Назначения според личността, то и класирането за младши беше такова. Всички т.нар. конкурси, също са според личността на кандидата. Нищо ново и нищо различно, нали кадровиците са едни и същи, а както е тръгнало и още дълго ще са те.

АNONIM
АNONIM
11 юли 2023 18:00
Гост

Изключително безпринципно решение. Как преценяват чие искане да удовлетворят? За някои има място, за други – не. Как да се формира доверие в съдебната власт? Ние сме жертви на собствените си компромиси!

22222
22222
11 юли 2023 17:46
Гост

Пак уредиха връзкарите

Симо
Симо
11 юли 2023 18:57
Гост

Нищо ново под слънцето.

Анонимен
Анонимен
11 юли 2023 17:38
Гост

~udesno ekogato uspeli hora se sprawqt dobre

Анонимен
Анонимен
11 юли 2023 17:38
Гост

Фамозно. Просто е фамозно

Анонимен
Анонимен
11 юли 2023 17:37
Гост

Честито на печелившите

Анонимен
Анонимен
11 юли 2023 17:37
Гост

Невероятен успех за тия хора

Анонимен
Анонимен
11 юли 2023 17:37
Гост

Чудесно

Анонимен
Анонимен
11 юли 2023 17:36
Гост

Успех на избраните тогава

Анонимен
Анонимен
11 юли 2023 17:36
Гост

Dobri hora s velaniqta im se syobrazqwat

Асен
Асен
11 юли 2023 18:58
Гост

Като са „техни хора“. Естествено.

Анонимен
Анонимен
11 юли 2023 17:36
Гост

Браво им

Анонимен
Анонимен
11 юли 2023 17:35
Гост

Ми честито им