Министърът на правосъдието Атанас Славов отхвърли тезата, че ако бъде избрана за конституционен съдия, шефката на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова трябва да си направи отвод от делото за промените в Конституцията. Те бяха оспорени частично – без измененията за съдебната власт от президента Румен Радев и в цялост – от „Възраждане“ и ИТН.

ГЕРБ, както е известно, подкрепиха промените в Конституцията и самата Атанасова гласува „за“. Сред тримата номинирани за двете вакантни места в Конституционния съд (КС) – другите двама са Борислав Белазелков и Цвета Рангелова от „Възраждане“, само Атанасова е гласувала в подкрепа на измененията в основния закон.

„Появиха се тези, че ако Атанасова бъде избрана, би трябвало да си направи отвод по делото за Конституцията, което предстои да разгледа Конституционният съд. Аз не съм съгласен с тази теза. Няма такова изискване. Много е важно конституционните промени, както бяха приети, да бъдат защитени и от самия КС. Не очаквам тя да си направи отвод. Не следва да се лишава от участие в това може би най-важно дело за годината в КС“, заяви днес министърът на правосъдието пред бТВ.

На въпрос дали ако беше в парламента, би се подписал под кандидатурите на Атанасова и Белазелков, Атанас Славов отговори: „Имайки предвид, че лидерите на двете парламентарни групи са внесли предложенията, аз като народен представител винаги съм бил достатъчно последователен в изборите и решенията, които правя“.

А след това изложи вижданията си за качествата на един конституционен съдия, като застъпи тезата, че е много важно едно от тях, което Славов нарече „политическа сензитивност“.

„Освен другия юридическия опит, за КС е много важно да има политическа сензитивност, защото голяма част от решенията, които се вземат, са и стратегически, и политически, наред с чисто юридическата аргументация. Неслучайно през всички тези 33 години е имало политици, които буквално от парламента, от Министерския съвет са влизали в Конституционния съд. Дали това трябва да е водещ принцип – не, но това е важно за Конституционния съд“, заяви министърът.

И доразви тезата си така: „Важно е в дебата, който се води в КС, да е ясно какъв е политическият, гражданският и институционалният залог и това най-ясно може да го каже човек, който е бил в политиката, бил е в дебата, когато се приема едно законодателство. Но разбира се е важен и юридическият професионализъм. Въпросът е как се постига тази идеална комбинация – много трудно“.

Славов припомни решение на КС във връзка с избора на Георги Марков за конституционен съдия, в което се сочи, че преценката дали един кандидат има високи професионални и нравствени качества, е единствено на органа, който избира.

„Важно е в предстоящото изслушване всички въпроси, които вълнуват обществото, да бъдат зададени – и относно стаж, и относно професионализъм, и как кандидатите ще се справят с потенциален натиск, как остават политически независими, въпреки че се избират от най-политическия орган“, каза министърът.

Според Славов няма да е лесна личностна трансформация „от парламентарната банка да облечеш тогата на конституционен съдия“. „Но съм убеден, че всеки добър професионалист може да сложи границата“, заяви той.

Атанас Славов допълни, че е важно в КС да влизат хора, които познаваме публично и се знае през годините как са отстоявали една или друга позиция.

По този повод той беше попитан знае ли каква позиция е отстоявала Атанасова, когато проф. Янаки Стоилов, като служебен министър на правосъдието, поиска освобождаването на Иван Гешев като главен прокурор.

Отговорът на Славов беше: „Ясно е, че ГЕРБ до много късно подкрепяха Гешев, това беше последователната им позиция. Но също така от поне три години ГЕРБ заемаха позиция в подкрепа на една така по-радикална реформа на съдебната система“.

Министърът прогнозира монолитна подкрепа от ГЕРБ и ПП-ДБ за кандидатурите на Десислава Атанасова и Борислав Белазелков, защото „иначе би било форма на поставяне под въпрос на лидерските решения“. И отказа да коментира думите на Бойко Рашков от ПП-ДБ, че номинацията на Атанасова е вреден за обществото компромис.

87
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Пенсилвания авеню
Пенсилвания авеню
17 януари 2024 21:37
Гост

Деса Простакеса живеела в момента с Дебелия и той я е издигнал за конституционен съдия. А жена. му Цветелина била в Дубай.Скоро всики ще бъдат в Гуантанамо.Понеже Алкатраз е затворен Деса дори и кайсии няма да може да достави.

Анонимен
Анонимен
17 януари 2024 8:53
Гост

Поне сега се вижда истинско лице на ДБ, цялата им пропаганда за съдебна форма, винаги се е свеждало до едно политическо овладяване на прокуратурата, КС всеки който може да им е контра и да им се търси отговорност! А за качествата на Славов и другите ДБ – юристи ниво студентско им е мнго даже, те студентите им се смеят!

Джен
Джен
17 януари 2024 8:48
Гост

Такава ЕНТЕЛЕЖАНТНА съдийка е достойна не само за нашия КС, тя е готова за председател на вселенския конституционен съд!

Данчо Ментата
Данчо Ментата
17 януари 2024 21:39
Гост

Деса е проститутка, ще бъдe проституционен съдия.

Loll
Loll
17 януари 2024 4:15
Гост

Деси Атанасова каза , че ще пази правото дори и от закона, но най-добре би станало ако опазим КС от нея.

Дулово, силистренско
Дулово, силистренско
17 януари 2024 6:17
Гост

Деса Простакеса
на мутри метреса.
Ще пази конституцията,
с нормите на проституцията.

Миризливата
Миризливата
17 януари 2024 21:41
Гост

Била с много миризливи полови органи.

Анонимен
Анонимен
16 януари 2024 22:01
Гост

Всъщност Десислава Атанасова е единственият вариант, който устройва ПП – ДБ. Да не забравяме, че цялата юридическа общност се обяви против промените. В ГЕРБ трудно ще се намери друг юрист, който да си плюе на сурата и да изпълни такава поръчка в КС. Че на всичкото отгоре и да каже, че няма основание да се отведе. Радомир Чолаков например не можеше да си намери място и постоянно се успокояваше, че КС ще отмени измененията.

Анонимен
Анонимен
16 януари 2024 21:49
Гост

И аз го пробвах с Христо Иванов и Славов. Страхотен е. Още не могат да си седнат на задниците.

Анонимен
Анонимен
16 януари 2024 21:02
Гост

да се чудиш как не го е срам

Усогорск
Усогорск
17 януари 2024 6:19
Гост

Какъв срам ?! Това е човек без достойнство.

Плешатов
Плешатов
17 януари 2024 13:55
Гост

Това е нищожество

професор
професор
17 януари 2024 21:44
Гост

Славов за нищо не става. Едно нищожество. И аз съм завършил Право в СУ, срамувам се от такива негодници като него. Но не съм роден в Усогорск, не съм руски човек, мразя руснаците.

Петко
Петко
16 януари 2024 20:54
Гост

Аз ако бях зам. на „доцент“ Славов бих си подал веднага оставката. Преди няколко дни ме изненада хлалебствените отзиви за Емо Дечев и Юла Ковачева. С Дечев съм работил заедно в един съд и според мен беше посредствен съдия – хаотичен, бавен, тръпнеш за командировки в чужбина и т. н. Този бивш колега и компания ще напишат такъв нов ЗСВ, че косите ще ни настъхнат, като го прочем. Дано да няма вече сглобка, която да го гласува. Най-жалкото е, че тези, които чакат Правосъдие няма да го дочакат

Александър Цанков
Александър Цанков
17 януари 2024 6:24
Гост

Най-добре е цялата съдебна система да се разформирова и изгради отново- с нови хора, нови назначения, нов закон, нови правила на работа. При тазначенията да участват хора от ЕК.Да се премахнат конкурсите, които са форма на корупция-полиграф, съъбеседване, владеене на на поне един западен език, но перфектно, най-малко много добър 5,00 от дипломата, редовна форма на обучение от Софийския у-т

Анонимен
Анонимен
17 януари 2024 15:13
Гост

Глупости на търкалета. Аз, като част от съд.система не се отъждествявам, нито с Дечев, нито със Славов, нито с Иванов, нито с Атанасова и пр. компания.

Всяко зло за добро....
Всяко зло за добро....
16 януари 2024 20:31
Гост

Всяко ново интервю на този индивид ме убеждава,че Каскета не бе възможно най-големия глупак на ключов за правосъдието пост в държавата !Конкуренцията от средите на сглобкаджиите е неистова и за радост показва истинското им лице, което рязко ще ограничи броя на подкрепящите ги, виждайки за какви недоразумения са гласували!

Иванка
Иванка
16 януари 2024 20:26
Гост

Щом Десислава от Дулово, завършила задочно право в УНСС с успех среден три покрива според доц. Славов изискванията за Конституционния съд, то прокламираната съдебна реформа е пунта мара. Оставка на ПП и ДБ, вън от парламента. Ако не бяга те, Десислава никога няма и да мечтае за КС, щеше да продължи да гледа влюбено Вожда и да се подмазва за депотатското място.

Анонимен
Анонимен
17 януари 2024 6:37
Гост

Пак добре,че не е от Ту-ту-ту-тулбухин. Дулово е доста над Ту-ту-тулбухин.

Васко
Васко
16 януари 2024 20:01
Гост

Христо Иванов, Славов и т. н. не са написали една жалба или искова молба през живота си. Какво очаквате от тях като юристи? Техните юридически познания се изразяват в ползване на клишета като правова държава, върховенство на закона и Съдебна Реформа. Тепърва ще видите каква „съдебна реформа“ искат да прокарат!!! Пеевки шеф на ДАНС е нещо бе обидно в сравнение с това, което ни готвят. Както каза техния ментор: „Най – добро предстои“. Наздраве за всички демократи и протестът!

Анонимен
Анонимен
16 януари 2024 18:42
Гост

Министърът явно е особено политически сензитивен след като смята, че правилото за обективност и непредубеденост не важи за КС. Мале, моле, това е преподавател и то по констит.право и министър на правосъдието. Трябваше с промените в Конституцията да се промени името на КС и статута на конст.съдии. То и без това Д.А. само конст.съдия не е била – дялан камък излезе.

без обяснение
без обяснение
16 януари 2024 15:52
Гост

Ако един преподавател по конституционно право не може да прави разлика между политическа сензитивност и предубеденост,значи да отменяме КРБ и в частта за висшето образование.То бива безумия и наглост,бива,ама някои неща вече минават граници…

За промените в Конституцията
За промените в Конституцията
16 януари 2024 18:05
Гост

Преди малко слушах интервюто на Г. Близнашки, по БТВ, в едно предаване.
Много интересни неща каза за съдебната реформа и за последните промени в Конституцията !
Доколкото чух, май спомена, че не може някакви съдии от Омуртаг и Кубрат…….. и т.н…..
Някой сеща ли се кои са те ?
Какво ли е имал предвид…..
А, де….

някой
някой
16 януари 2024 14:52
Гост

Падението е пълно.
Продажници нещастни.

Анонимен
Анонимен
16 януари 2024 14:21
Гост

Въпросът е как се постига тази идеална комбинация? Oтговорът на СЛОЖНИЯ въпрос, поставен от министъра е изключително прост. Както е казал Ротшилд: „Нека издавам и контролирам парите на една нация и не ме интересува, кой пише законите“…
Всъщност няма значение, кой ще бъде в КС. Дали ще е тази Деси, или някоя друга Деси – всичките Десите в момента във властта са проводник на едно и също нещо. В това число и плешивото Деси на снимката тук.

Анонимен
Анонимен
16 януари 2024 14:19
Гост

Славов и Христо Иванов тепърва ще имат сензитивност в задния отвор, като започнат предложенията на Бойко и Пеевски за ВСС, Инспектората, КОНПИ, Главен прокурор, Председател на ВАС и други.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
16 януари 2024 17:35
Гост

Те там сензитивност отдавна нямат, защото от много употреба рецепторите са некротизирали и вече нищо не усещат, само притъпен натиск, който може да е от абсолютно всичко, включително и точилка за месене на тесто.

„Докато устата е заета да яде, е без значение какво става отзад.“

Проскубания бухал

Преподавател
Преподавател
16 януари 2024 14:08
Гост

Като студентка задочно Деса предлагаше кайсии на преподавателите, за да не я късат на изпита

Анонимен
Анонимен
16 януари 2024 14:16
Гост

Га яде кайсиите ти беше добре, сега си сетил. Заради такива като теб, които продават дипломи на килограм, днес всички патим от недоразумения като Славов, Гешев, Христо Иванов, Надежда, Деса и т.н. и т.н. Да не забравим и Пеевски разбира се.

,даскал
,даскал
16 януари 2024 14:39
Гост

Не съм ял кайсии, писал съм, че Деса е ПРЕДЛАГАЛА, .ъпако

Цанков
Цанков
16 януари 2024 14:43
Гост

,Сигурно си от Магнаурската школа

Данев
Данев
16 януари 2024 14:47
Гост

Ти си кафеджийски адвокат, стилът ти е уличен.Със славов сте на един акъл

Демайнев
Демайнев
16 януари 2024 14:53
Гост

Селски език, вулгарен, не приличаш на юрист, сигурно си от дуловските села, откъде е и Деса Простакеса. Или от Филибето, и там са „големи интелектуалци“.

Гуньо Адвокатина
Гуньо Адвокатина
16 януари 2024 17:32
Гост

„Анонимния“, много „издържан правен език“, при това „културен“ имаш.Браво, сигурно си завършил Благоевград, или горе на Горнобанските ливади в „бившето“ АОНСУ, където „преподава“ „Класната“. Тя се представя за „професор“.

ала бала
ала бала
16 януари 2024 14:06
Гост

този набеден юрист-доцент, всъщност някой виждал ли го е в съдебна зала?

Ще си платите
Ще си платите
16 януари 2024 13:39
Гост

Всичко е ясно. Бракът в сглобката е консумиран. А от брачното ложе вече се носят зловонията на съешаването на ППДБ с вече бившата мафия.

tosshe
tosshe
16 януари 2024 12:55
Гост

Много жалко за този министър. Силно притиснат да ни убеждава в нещо, което всички виждаме, че не е нормално. Какви имена имаше в КС! Независимо, че не малко от тях имаха и своите политически пристрастия. Нормално и разбираемо. Но какви юристи. Още по-ненормално е твърдението, че не следва да се отведе от разглеждане на делото за промени в Конституцията.

Krь
Krь
16 януари 2024 13:34
Гост

Ами полит надзорникът Екатерина Михайлова? Що за напаст е това? С дисертация по политология, научен шеф – Дайнов? Нито е била доктор по правото, нито асистент, нито старши асистент, нито главен асистент, нито доцент – нищо от правото! И директнно професор по конституционно? Алооо… Позорище за гилдията е това.

Цанков
Цанков
16 януари 2024 14:09
Гост

Това е министър СлаБов

Слаби АнаНасов
Слаби АнаНасов
16 януари 2024 16:18
Гост

Да, министър АнаНас СлаБов. Ако не е министър, какво ще работи ? Вижте в сайта за книги-написал една-единствена книжка и вижте с колко е оценена. Това показва всичко. Слаб юрист, слаб политик, слаб човек, слаб учен- ако изобщо може да се нарече „учен“.Прилича на касиер от гара Бов, който разнася заплатите на жепейците.

Анонимен
Анонимен
16 януари 2024 12:30
Гост

…..“политическа сензитивност…“ това пък в кой курс по прао и къде го научи бре?

Бойкикев
Бойкикев
16 януари 2024 13:14
Гост

„политическата сензитивност“ в БКП я наричаха „политическа благонадежност“.
Сега наследниците на комунистите се връщат към традициите на предците си.

Анонимен
Анонимен
16 януари 2024 12:12
Гост

Славов да държи на Десито. И това доживяхме! Това не е исторически компромис, а жива истинска сватба. При това консумирана.

Анонимен
Анонимен
16 януари 2024 12:20
Гост

Консумация може, ама с другия кандидат. Славов е 100 процента ПП /пасивен п**ст/.

Демайнев
Демайнев
16 януари 2024 16:20
Гост

Близалков и Слабоб са идеална модерна двойка, заедно ще ходят на остров Миконос. ЛГБТ. Наско Близалков

Миконос
Миконос
16 януари 2024 17:36
Гост

Мислехме, че е поне „би“, а той цял такъв. Лятото се събират на остров Миконос.

Димитър
Димитър
16 януари 2024 11:50
Гост

Най-важното е КС ДА ИТНЕ И ВСИЧКИТЕ ТИ ГЛУПОСТИ В КРБ. И най-накрая да отидете в небитието. Докато не сте съсипали всичко. И понеже знаете че съда ще ви унищожи, всячески се опитвате да го спрете, дори с назначение като Деси и протестъра от ВКС. А че Деси е по-добър юрист от Славов е ясно като бял ден. То кучето на комшийката ми е по-добър юрист от Славов и е по-мъж от него . Кученцето е женско и все пак…….

Димитър
Димитър
16 януари 2024 11:51
Гост

Да тикне*

Проскубания бухал
Проскубания бухал
16 януари 2024 11:44
Гост

Ми да си сложи очила бе, наглец, долен некомпетентен сглобкаджия. То и аз не виджам причини той да стои на поста министър на правосъдието, ама, ей го на – седи си и не му пука.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
16 януари 2024 11:57
Гост

И да се осведоми, такова животно като политическа „сензитивност“ няма, защото, който е станал депутат и/или министър се е превърнал в дебелокож плъх – голям на думи и „визии“ и никакъв на реални действия. Стоилов как имаше доблестта да си направи отвод за питането, което той отправи като министър на правосъдието за правомощието да предлага освобождаването на главния прокурор, а тая не може- ето първия пример за драстичната разлика между нравствените качества и морала на давамата.

доц. Службогонцев
доц. Службогонцев
17 януари 2024 6:33
Гост

Бъългария какви министри на правосъдието е имала, колеги, само да припомня: професорите Венелин Ганев, Любен Диков, Александр Сталийски, Йосиф Фаденхехт, Теодор Чипев-Чипето, и още от практиката: Васил Митаков, д-р Мишо Вълчев, Константин Партов, убит от комунистите и др., и др. Славов е падение за правната общност- нещастен, жалък човечец, службогонец, морално дребен, с ниска правна култура, изгубил достойнството си, ако изобщо някога го е имал.

Анонимен
Анонимен
16 януари 2024 11:40
Гост

КС не осъществява правосъдие по смисъла на 118 от КРБ, не е част от съд.власт.Това е особена констит.юрисдикция в защита на Конституцията и правовата държава. Не се състои от политически емисари.Иначе членовете могат да имат политически убеждения, да имат политическа история.
Някак не подлежи на дискусия, че членовете следва да имат висока професионална- в смисъл на именно юридическа – компетентност.Настойчивото сравняване на кандидата с проф.Стоилов, че и с Васил Гоцев, никак не е в полза на кандидата и е по –удачно поне тези публични сравнителни анализи някак да спрат:)

Г.А.
Г.А.
16 януари 2024 11:35
Гост

Политическата „сензитивност“ или по-скоро „усещане“, сиреч политическо усещане е да се работи в синхрон с политическите настроения, нагласи или пак модерната дума „наратив“. И пак – значи да лягаш пред очакванията на политиците, а не да пазиш Конституцията, правото и неговия смисъл – важното е да пазиш политичските нагласи в обществото. Толкова за тоя министър на правосъдието, който пази политическата си идеология от хората чрез правото, а не да пази хората от политически идеи чрез правото …

Радой Ралин
Радой Ралин
16 януари 2024 11:24
Гост

„Не ме е страх от министъра на културата, а от културата на министъра“.
Това е актуално и днес…

Гинчев
Гинчев
16 януари 2024 11:17
Гост

Трагедия. Комедия

Динев
Динев
16 януари 2024 11:17
Гост

Чудите се как да оправдаете тая тъпотия с Атанасова. Защото трябва да се управлява. А ГЕРБ го прави нарочно. Да ви дескридитира. Наглата Атанасова конституционен съдия и вие сте длъжни да се съобразите. Ма и народа е виновен. Не даде мнозинство на едната партия или на другата. Но сега руптае.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
16 януари 2024 11:47
Гост

Това казвам и аз – схемата е ББ да си ги „сготви“ с пикантни подправки, та после да се чудят къде са им отишли избирателите. Върти го сучи го, таковаха им таковата – бавно и мъчително.

Анонимен
Анонимен
16 януари 2024 16:30
Гост

Дискредитира, а не Дескридитира. Научете го тоя български накрая

Анонимен
Анонимен
16 януари 2024 11:13
Гост

Хубаво беше да не се издига Атанасова точно.

Анонимен
Анонимен
16 януари 2024 11:11
Гост

Защото е политическо назначение. И то тъпо такова

Господинов
Господинов
17 януари 2024 14:00
Гост

Славов е марионетка

Юрист
Юрист
16 януари 2024 11:04
Гост

Персонажи като Атанас Славов са по-опасни от Деси Атанасова. Последната няма академични титли, не преподава в университет и не осакатява студенти. Славов обаче преподава в ОФИЙСКИЯ университет и нагледно демонстрира на своите студенти как човек може да върви напред кариерно, когато няма МОРАЛ.

Анонимен
Анонимен
16 януари 2024 11:13
Гост

А те студентите не го ли знаят това? Уви такива са времената. Добре е да са наясно с този факт и да се борят да го променят, като имат пример за обратното пред себе си. А не да вярват още в дядо Коледа/Мраз, и как „заживели влюбени и щастливи“ без повече проблеми…

книжар
книжар
16 януари 2024 17:40
Гост

Вижте сайта Сторе.бг. Има написано едно книжле, издържано в духа на лениновото учение за участието на трудещите се в управлението на държавата. А уж бил „десен“.

Филип Димитров:
Филип Димитров:
16 януари 2024 11:03
Гост

„Конституционният съд не е съд в строгия смисъл на думата и както съм подчертал още някога в дисертацията си, е замислен по-скоро като арбитър между институциите. Естествено е в него да участват лица с ярък политически профил. Това колко скоро те са били в политиката, не се мери на години. Например Станислав Димитров, Васил Гоцев, Янаки Стоилов влязоха в Конституционния съд почти директно от политически постове. Това не ги прави лоши конституционалисти. Нито лоши конституционни съдии. Напротив. Станислав Димитров дори беше носител на почетен знак – израз на уважение от колегите му и след напускането. Опитът на хората, които са… Покажи целия коментар »

Камъчето в обувката:
Камъчето в обувката:
16 януари 2024 11:08
Гост

Медиите на Прокопи и Делчо са си плюли в устата.
Кво друго може да чакате?

Анонимен
Анонимен
16 януари 2024 11:14
Гост

Така е в БГ

Анонимен
Анонимен
16 януари 2024 11:00
Гост

Човекът е изразил собственото си мнение и от своята гледна точка е напълно прав. Като се има предвид, че Десислава Атанасова е много по-добъд юрист от Славов, нормално е той да я възприема като по-удачна кандидатура от самия себе си за КС, за което няма спор. От гледна точка на Бойко Рашков обаче, който от своя страна е по-добър юрист от Атанасова е нормално кандидатурата да е неподходяща. Лошото е, че напоследък на високи постове се издигат хора, които въобще не отговарят на условията за получаване на диплома по право или които направо са си купили такава, което занижава критериите… Покажи целия коментар »

Лелеле
Лелеле
16 януари 2024 10:58
Гост

Толкова да си е продал г…. Такива глупости да се говорят – политическа сензитивност. Ужас

Станев
Станев
16 януари 2024 11:14
Гост

Уви нивото е ниско

Любител
Любител
16 януари 2024 10:58
Гост

Присъствието на туй Деси в Конституционния съд е уместно, колкото да вкараш свинче в джамия, или да похапваш телешко до водите на Ганг. А Белазелестия наистина е брилянтен юрист, може да аргументира всичко, което му възложиш като решение. За което и му осигуряват тлъста добавка към пенцийката, че явно у тях доходите на един нотариус и съдийска пенсия не стигат.

Анонимен
Анонимен
16 януари 2024 11:15
Гост

Или да четеш Моята борба с приятел/ка евреин/евреика

Пеналист
Пеналист
16 януари 2024 10:57
Гост

ДБ ме изгубиха като избирател с подписа на Христо Иванов под предложението относно Деси Тъпото да бъде съдия в КС. Срам и позор за юридическата професия. Завършила задочно тройкаджийка става съдия в КС, само за да има бонус глас в подкрепа на промените. Та това е отблъскващо по всеки параграф. ГЕРБ е престъпна групировка, а не политическа партия!

Динев
Динев
16 януари 2024 11:15
Гост

Съмнявам се и да сте били някога техен избирател

Пеналист
Пеналист
16 януари 2024 12:38
Гост

От както са били на избори все за тях. Твърдо ядро.

ПП (Прах за пране)
ПП (Прах за пране)
16 януари 2024 10:48
Гост

Честито на всички, които се търкаляха по паветата. Ние ви предупреждавахме. ППДБ – ДПС – ГЕРБ така разбират съдебнаТА реформа. Гнус ни е от вас, продажници!

Оставка
Оставка
16 януари 2024 10:46
Гост

Как човек може да се опозори с едно единствено изказване. Срам, Славов, голям срам! В нормална държава щеше да си метнал оставка още на входа на телевизията…

gost
gost
16 януари 2024 10:44
Гост

Едно е сигурно – До края на този Парламернт и тази идиотщина ще бъде надскочена

Сделка
Сделка
16 януари 2024 10:44
Гост

Славов си изплю камъчето – Атанасова и Белазелков затова сега ще бъдат вкарани скоростно и на всяка цена в КС, за да „защитят“ иначе противоконституционните промени в Конституцията, за които иначе читавите юристи са наясно, че не стават. Те обаче са поели ангажимент как да гласуват. Кое не е ясно?

Найден Аврамов
Найден Аврамов
16 януари 2024 10:59
Гост

Промените не са противоконституционни, докато не бъдат обявени за такива. Ако обичате по-леко с непрофесионалните квалификации и лични мнения.

анонимен
анонимен
16 януари 2024 10:42
Гост

АХАХАХАХАХА

НЕ ВИЖДАЛ ПРИЧИНА. АХАХАХАХА

ПП са позор
ПП са позор
16 януари 2024 10:39
Гост

Това просто не е истина… Пълно фиаско за ППДБ и погром за претенциите им за правова държава и защита на правото. Сгромолясаха се зрелищно и за съжаление, ние сме излъганите и предадените.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
16 януари 2024 11:49
Гост

Моля, моля, „ние“ са тези, които са били дотатъчно наивни да им повярват на популистките обещания, и не всички сме сред тях.

Гочоолу
Гочоолу
16 януари 2024 18:36
Гост

СлаБов е гола вода, слаб учен

не виждам
не виждам
16 януари 2024 10:38
Гост

А аз не виждам защо Десислава Атанасова трябва въобще да е в Конституционния съд

Юрист
Юрист
16 януари 2024 10:36
Гост

Конституционалистите на Софийския унверситет. Повтарям. На Софийския!

Анонимен
Анонимен
16 януари 2024 11:34
Гост

и да потретиш все тая