Алексей Петров е бил намерен застрелян в столичния квартал „Драгалевци“, потвърдиха от МВР. Убийството е било извършено, докато той се разхождал с жена, която също е простреляна и откарана в болница в тежко състояние. От „Пирогов“ съобщиха, че тя е простреляна в ръката, като куршумът е стигнал и в гръдния кош. Според бТВ именно тя е подала сигнал до 112, а преди да изгуби съзнание е казала: „Мъж с ловни дрехи ни застреля“.

Алексей Петров е бил с трима души охрана, стрелбата е станала в гориста местност, близо до пътека и това е бил обичаен маршрут за разходка на бившата барета. Това заяви малко по-късно днес директорът на СДВР Любомир Николов пред журналисти. Той допълни, че е мобилизиран целият ресурс на столичната дирекция, извършват се „заградителни мероприятия и се работи по евентуалното установяване на извършителите“ на стрелбата. Освен това се търсят и свидетели на убийството. Любомир Николов категорично отказа да посочи по какви версии се работи.

Градският прокурор на София Илияна Кирилова допълни, че се прави оглед на място и на тялото. Тя допълни, че предстои жената, която е придружавала Алексей Петров и е била ранена, да бъде оперирана. Кирилова изрази надежда тя да се възстанови и да даде повече подробности. Досъдебното производство се ръководи от СГП, каза още Илияна Кирилова.

Главният секретар на МВР Петър Тодоров посочи, че се проучва маршрутът на движение на Алексей Петров.

„Прави се оглед от всички необходими специалисти, които трябва да отговарят и на въпросите за вида на оръжието, за броя на изстрелите и т.н.“, каза Тодоров. Той обясни, че Петров е бил с обичайната си охрана. Създаден е оперативен щаб, в който са включени множество структури на МВР като се разпределят и задачите, каза още главният секретар на вътрешното ведомство

Алексей Петров е бивша барета от Специализирания отряд за борба с тероризма, сътрудник на НСС и бивш съветник и в Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС).

На 14 август 2002 г. срещу него беше извършен неуспешен атентат на басейна „Спартак“, когато беше прострелян в гърдите и крака.

На 10 февруари 2010 г. Алексей Петров беше арестуван и обвинен за лидер на престъпната група „Октопод“, занимавала се с рекет и изнудване. От разследването започнаха няколко различни дела, но Алексей Петров беше оправдан по обвиненията срещу него.

Алексей Петров е съучредител на застрахователните дружества „Аполо и Болкан“ и „Спартак“. Беше и директор на Съюза за стопанска инициатива и преподавател в УНСС. Последно преподаваше в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, където беше ръководител на катедрата „Политически науки и национална сигурност“.

В последното си интервю на 16 юли Петров, който напоследък активно коментираше различни актуални събития като опита за атентат срещу бившия вече главен прокурор Иван Гешев и съставянето на правителство, каза: „Моята роля се надценява при различни неща, които се случват в държавата, и ми се придава излишна значимост“.

На 29 октомври 2015 г. отново имаше неуспешен атентат с гранатомет срещу Петров. Осъден за участие в покушението беше само украинецът Роман Логвиненко. Преди две години той беше осъден на 10 години затвор, но БТА съобщи, че само преди два месеца е бил освободен предсрочно от затвора, тъй като са му оставали да изтърпи само две години и половина от наказанието. Това е така, тъй като Логвиненко беше задържан още в началото на 2016 г. и остана в ареста до края на процеса, като това задържане се приспада от наложеното му наказание. Първоначално градският съд е отказал да освободи Логвиненко предсрочно, но апелативните съдии са преценили (виж тук), че той вече се е поправил, а пред тях е заявил, че иска да се прибере при семейството си, като е добавил, че „в този момент ще е по-полезен на родината и семейството си, ако е при тях“.

58
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Баба Тонка
Баба Тонка
17 август 2023 22:44
Гост

Предателите винаги свършват зле – така пише в Евангелието.

Ad nauseam
Ad nauseam
18 август 2023 20:51
Гост

Скоро ще го разбере и на практика пашата в Банки.

Намигването бе за него.

Баба Ванга
Баба Ванга
17 август 2023 1:05
Гост

Точка за изпълнителите на глобалната сила, имаща интереса и ресурса да организира този показен акт в протектората!Професионална работа! Сега местните, стари „политически лидери“, а всъщност обикновени престъпници завзели официалната уж „държавна власт“, играещи от години двулични игри, много ясно ще разберат, че има и по-кофти вариант от това да те включат в разни списъци с руски имена,ако не слушкат и се правят, като това им приятелче на кукловоди, а не кукли на конци и то дърпани не от правилната посока. Интересно дали ще има „отговор“ и какъв ще бъде той, но явно пионките и от двата отбора са се на…… Покажи целия коментар »

Версии разни
Версии разни
16 август 2023 17:38
Гост

Роман Логвиненко, осъден за опита за атентат срещу Алексей Петров през 2015 г. е предсрочно освободен от затвора май месец от Апелативен съд – София…

Основен конкурент на Лев Инс е Евро Инс. Той пък е част от Еврохолд и май започва с продажбата на Химимпорт от Виденов на Бело Белов от ЦК…

Иначе конспиративните теории на много коментиращи са ясни.

Защото
Защото
16 август 2023 19:18
Гост

Алексей Петров: „Пожелавам на президентската институция и Министерски съвет да влязат в диалог. Това, което се случа между президент и министър -председател е недопустимо. България не може да осъществява никакви инициативи извън общите решения и становища на организациите, в които членуваме – ЕС и НАТО. Това, което се проявява при президента по-скоро е продукт на някаква стратегия около него. Отдавам го на т.нар. Стратегически съвет. Публично известно е от кого се ръководи той“
https://bnr.bg/horizont/post/101852098/aleksei-petrov

Анонимен
Анонимен
16 август 2023 20:35
Гост

Казвате, виновник е президента, а него го позлват руснаците. Ясно. Не е Бойко. Сглобката от небългари в некоалиция е перфектна. Поне долар взехте ли?

Анонимен
Анонимен
16 август 2023 21:08
Гост

Трактора: „Синхронът между главния прокурор и президента ще предизвика синергичен ефект, катализиращ ускорено създаване на кабинет между ГЕРБ и ППДБ“ – /Труд/

Журналист
Журналист
16 август 2023 21:00
Гост

Кой е съставът пуснал Легвиненко?

Сглобката
Сглобката
16 август 2023 17:32
Гост

„Не бих казал, че имам роля в това. Аз подкрепям създаването правителство. Не можем без правителство. Аз познавам и Бойко Борисов, и Петко Петков (бащата на Кирил Петков) покрай бойните изкуства. Нормално е да си говорим“.
Алексей Петров, 4 юни 2023

„Дано някой по-умен да предложи как да се справим с тази зараза, иначе не знам как и къде ще свърши всичко това, но няма да свърши добре“
Петко Петков, 15 август 2023

Рецепта за справяне с проблема
Рецепта за справяне с проблема
16 август 2023 17:39
Гост

Има 3 начина за справяне с тази зараза:
1 – Физическо ликвидиране на всички трактори, тикви и прочие мутри и мафиоти, които все още участват в обществено-политическия ни живот или
2 – Отстраняването им по законов път посредством НК, НПК, „Магнитски“ и др. правни инструменти
3 – Доброволното им слизане от сцената

Хляб и зрелища!
Хляб и зрелища!
16 август 2023 17:19
Гост

Споко, сейрджии! Бабата, следовател по КТБ и сегашен градски прокурор, парашути рана лично от Каскета, сама е извършила огледа на местопроизшествието и е въпрос на няколко часа да хване убиеца! Просто изчаква дизела да загрее, че от кацането на Луната не е пален!

Анонимен
Анонимен
16 август 2023 18:06
Гост

ха ха ,бабет отива на война с мафията. Взимам пуканки и пред телевизора да не изпусна някой брифинг на СГП.

Анонимен
Анонимен
16 август 2023 16:59
Гост

Не знам дали ще разберем кой уби Алексей Петров, но кой го поръча със сигурност няма да разберем. Само едно не ми е ясно. Защо след като е бил с трима охранители, прострелянато жена се е обадила на 112. Охраната какво е правила?

адвокат от САК- оригиналът
адвокат от САК- оригиналът
16 август 2023 16:57
Гост

Хм, на никого ли в този уж правен сайт не му прави впечатление, че уж “случайната жена“, с която се е разхождал петров, всъщност е УПРАВИТЕЛЯТ на лев инс… С две думи- настоящият управител на дружеството лев инс и съоснователят му са застреляни заедно …

Наблюдател
Наблюдател
16 август 2023 17:28
Гост

Хм, а на теб направи ли ти впечатление, че вече бяха отречени информациите за двете имена, свързани с „Лев Инс“, които бяха споменавани като втори жертви.

Тихо да не чуят избирателите
Тихо да не чуят избирателите
16 август 2023 16:42
Гост

Гайс от ПП и ДБ, как е? Преборихме ли мафията вече? Или да си мълчим, че не е удобно като сме под един юрган в интимна връзка с ДПС и ГЕРБ и да не се счупи сглобката от която и ние се уреждаме с пари и постове!

Анонимен
Анонимен
16 август 2023 17:08
Гост

Никак не им е лесно на хардвардци, при положение, че с единия крак мафията от ГЕРБ е в управлението, а с другия крак е в сенчестия бизнес, където Тикви, Трактори и прочие мутри си разчистват сметките.

Мъка лицемерна
Мъка лицемерна
16 август 2023 17:15
Гост

Пускам сълза… Не им било лесно с постове, заплати и кадруване в държавата. Живи да ги оплачеш Кирчо и компания

Анонимен
Анонимен
16 август 2023 17:13
Гост

ПП имат най-малка връзка с подобни гангстерски истории от 90-те и един доскорошен премиер от Банкя

Анонимен
Анонимен
16 август 2023 20:37
Гост

Напротив, в коалиция са.

Анонимен
Анонимен
16 август 2023 16:00
Гост

Трябват сериозни промени в системата на МВР, прогнила след дългогодишния слугинаж на управлявалата ни мафия в лицето на ГЕРБ и ДПС.

Разграден двор сме
Разграден двор сме
16 август 2023 16:04
Гост

Първо да направят тест за лоялност и да изринат от системата продажните рублофили 4-хилядници, които обслужват посолството на Мутрофанова, а не българският национален интерес в областта на сигурността

Бозьо Кифлев
Бозьо Кифлев
16 август 2023 17:27
Гост

На рублофобите навсякъде рублофили им се привиждат. В откровения си слугинаж на едно посолство, те по повод и по без повод търсят врагове от друго посолство. Мисълта, че българската държава трябва да е независима и нейните служби не трябва да се кадруват от ничие посолство, е твърде трудна и недостижима – борбата е само кое посолство да ги води за носа. Според тях системата трябва да „изрине рублофилите“, но не е спешно да „изрива рублофобите, доларофилите“ (и всякакви други -фоби/-фили). Това е като в оня стар виц за приемния изпит във ВИТИЗ: в приемната комисия спорят какъв процент българи-турци-цигани-евреи-арменци трябва… Покажи целия коментар »

За рублофилите
За рублофилите
16 август 2023 17:36
Гост

Г-н Кифлев, българските служби са партньори и официално обменят разузнавателна и друга информация с други служби от ЕС и НАТО. Докато руската държава най-официално ни обяви за врагове, а нейни къртици в нашите служби за сигурност умишлено се опитват да дестабилизират България.

Анонимен
Анонимен
16 август 2023 16:05
Гост

Те и сега са си ГЕРБ и ДПС, просто добавиха в коалицията и харвардските измамници. Изпиране.

Абе...
Абе...
16 август 2023 16:09
Гост

Опитват се ПП да променят нещо, но ГЕРБ и ДПС са им като воденичен камък… и така до следващия „Магнитски“, който дано да стане факт по-скоро, за да може окончателно да се отървем от старите мутри като Борисов, Доган и Пеевски.

Анонимен
Анонимен
16 август 2023 20:40
Гост

„Проамерикански Предатели“ се опитват единствено да вземат част от герберастката баница. С ДПС явно са се разбрали, под поощряващия поглед на посолството Мравояда след десанта на плажа отиде коленопреклонно при Карадайъ и прие исляма. Америслямски ценности.

Анонимен
Анонимен
17 август 2023 3:41
Гост

Същата управлява и сега, с по-нови мярионетки от ППДБ.

Анонимен
Анонимен
16 август 2023 15:55
Гост

Щом и най-големият експерт по сигурност и тероризъм го застигнаха куршумите…

Лошава работа
Лошава работа
16 август 2023 15:50
Гост

Язък, тамам стана уважаван бизнесмен и работодателски лидер, а те го гръмнаха като мутра на прехода. Бива ли тъй, бе?!

Наблюдател
Наблюдател
16 август 2023 15:37
Гост

Честито, имаме нова дъвка, домашното насилие отидЕ в канала. А предложените от НЕкоалиция на НЕбългари промени в Конституцията тихичко ще минат, докато парата бива изпускана през свирки.

Горещите следи
Горещите следи
16 август 2023 15:25
Гост

Цяла София е блокирана, търсят се въоръжени с пушки и маски.“

Според наследниците на агент 007, убийците са толкова мързеливи, че цял ден ще се разхождат в София с маски и пушки в ръка

Анонимен
Анонимен
16 август 2023 15:24
Гост

Трябва по-скоро да се разкрие това демонстративно и брутално убийство. Така ще се възстанови доверието към държавата. По възможно най-бързия начин трябваше да се изясни и дали атентатът срещу Гешев бе инсценировка или действителна заплаха. Бързо трябва да се действа – тогава няма да ни се налага да четем „проскубани мисли“.

ВСЕ ТАЯ
ВСЕ ТАЯ
16 август 2023 14:39
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
16 август 2023 14:25
Гост

Бившата мутра Алексей Петров, съдружник на бившата мутра Бойко Борисов.

Ст. Ставрев
Ст. Ставрев
16 август 2023 15:41
Гост

Съдружник на мутрата Бойко Борисов*.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
16 август 2023 13:59
Гост

Ще кажа само едно – Гешев беше прав за завръщането на показната мутренска престъпност от 90-те.
П.С. Мисля, че това пране протича с доста повече белина, отколкото е необходимо.

Следите остават
Следите остават
16 август 2023 14:23
Гост

Гешев години наред защитаваше мутрата от 90-те години Бойко Борисов преди последния да реши да гради нов имидж и да се отърве от Гешев. Чак тогава Гешев осъзна, че Борисов е от онези класическите лоши мутри и дори е бил съдружник в обща фирма с Алексей Петров.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
16 август 2023 14:59
Гост

Сега пък ППДБ го защитават и четка, а ако си милите, че олигархичните кръгове могат просто ей така да се премахнат без никаква реакция от тяхна страна, се лъжете жестоко, като разликата сега с алтернативната времева линия е, че може би нямаше да се изпозастрелват по улиците, за да заличат следите си.

До проскубания
До проскубания
16 август 2023 15:04
Гост

А Каскета кога? Нали според теб много знае и е пророк?

Проскубания бухал
Проскубания бухал
16 август 2023 15:51
Гост

Не защитавам Гешев, а само съм склонен да се доверя на казаното от него по отношение на престъпността и зависимостите по високите етажи на властта и срастването на политиците с едрия (не)законен бизнес, защото го изритаха като куче, въпреки мълчанието му, уж с намерение да им повдига обвинения един по един, и сега има мотив да ги разобличи – предателството след години съобразяване боли най-много.

Бозьо Кифлев
Бозьо Кифлев
16 август 2023 17:40
Гост

К’во предателство, к’ви пьет льеа, бре? Ако Гешев е имал нещо да каже, да го беше казал преди да изтече давността за наказателна отговорност. Така и така новите управляващи го изритаха, сега могат показно да го съдят за прикриване на информация за престъпления и за оневиняване на доказано виновни. Или няма да го съдят, за да не създават лош прецедент, че скоро и те ще са бивши.

Журналист
Журналист
16 август 2023 15:18
Гост

Битовата престъпност се завърна и това е факт.Магистрални грабежи нямаше 10 години, а сега си има.

Алексей Петров и Петко Сертов...
Алексей Петров и Петко Сертов...
16 август 2023 13:59
Гост

Що се чудите ???

„Адвокат Ина Лулчева, по- известна като защитника на мафиотите…“ защитава и Алексей Петров

http://skandalno.net/stanishev-i-aleksej-petrov-s-obsht-advoka-11327/

Алексей Петров и Петко Сертов...
Алексей Петров и Петко Сертов...
16 август 2023 13:48
Гост

Коментарът Ви очаква одобрение

Чао

Анонимен
Анонимен
16 август 2023 13:46
Гост

Ъ! Това ме шокирВа

Анонимен
Анонимен
16 август 2023 13:46
Гост

Еми така е. Петров много беше набрал на Борисов.

Анонимен
Анонимен
16 август 2023 13:45
Гост

Какво да ви кажа, когато обещаваше, че ще помогне на една онко болна жена с пари за да се екува, така и стотинка не видя от нея. А любовницата му Сашка също не помогна с нищо, а хем бяха приятелки.

Анонимен
Анонимен
16 август 2023 13:45
Гост

Разчистват се едни други. С толкова опити за покушение е ясно, че е пречел на някого

Анонимен
Анонимен
16 август 2023 13:44
Гост

Обаче пък в последните месеци яко се говореше за това, че заради него се спъва закон, който е много важен за приемане на Еврото у нас. Зелена карта май беше

Инспектор
Инспектор
16 август 2023 13:44
Гост

Г-н Бойко Борисов разчиства отново стари сметки.

Анонимен
Анонимен
16 август 2023 13:44
Гост

Едно беше сигурно – нямаше вина по нито едно обвинения, което Цвъ Цвъ му скалъпи

Анонимен
Анонимен
16 август 2023 13:46
Гост

Когато се появиха търкания с управляващата мафия, Цвъки му скалъпи обвинения по заръка на Тиквуций

Капа ди тути тикви
Капа ди тути тикви
16 август 2023 13:40
Гост

Половината „бизнес партньори“ на Тиквата като Трактора са физически ликвидирани, когато станат неудобни, а другата половина като Цветанов и Гешев, които пазят омертата, просто биват „пенсионирани“.

Сглобката на мутрите
Сглобката на мутрите
16 август 2023 13:28
Гост

С ПП се върнаха мутренските времена. Оставка, некадърници!

Анонимен
Анонимен
16 август 2023 13:34
Гост

Съвсем не, това са оцелелите останки от управлението на ГЕРБ, които 12 години си въртяха далаверите за милиони и милиарди с такива престъпници, вместо да ги разследват и пращат в затвора.

Анонимен
Анонимен
16 август 2023 13:39
Гост

С ПП ли!? Ха-ха.. А за ГЕРБ какво ще кажете? Пийте си хапчетата преди да пишете такива киментари.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
16 август 2023 14:01
Гост

Нали се сещате, че Петров е доста по (без)полезен като труп, а не евентуален свидетел, така че легитимирането на ББ във властта само му дава време да си разчисти терена и да се прероди като нов месия.