Убийството на столичния бизнесмен Венцислав Маринов е разкрито. Той е бил съдружник в заведение в Нареченски бани. Двамата негови бизнес партньори са обвинени като извършители на тежкото престъпление. Подробности от разследването съобщиха днес прокуратурата и полицията в Пловдив, като основната версия е неуредени бизнес отношения.

Скандал за откраднати пари от оборота прераснал в юмручен бой между съдружниците Венцислав Маринов и Севдалин Буюклиев. В него се включил и 26-годишнияt Марин Буюклиев. Баща и син преодолели съпротивата на Маринов, а след това завършили нападението с жестоки удари, с твърд предмет.

Заподозрените за убийството направили опити да прикрият следите. Сложили тялото в бидон и завързали към него метален капак и го потопили в река Чепеларска. При следствен експеримент сина на Севдалин посочил и точното място близо до пътя за Смолян.

След признанията на Марин разследващите намират тялото на бизнесмена под мост край Нареченски бани.

Атанас Илков, директор на ОД на МВР – Пловдив: С помощта на колеги от Пожарна и аварийна безопасност беше изваден трупyt на убития, който беше обвит с различен по вид материали.

Камера с видео запис от побоя е помогнала на разследващите при разкриването на престъплението. Тя била захвърлена, но близки на Венцислав я открили и предали за разкодиране.

Румен Попов, окръжен прокурор: Там където е стояла, мястото е било замазано със строителни материали, за да няма следа къде се е намирала и роднините на практика я намират не в самото заведение, а в стопанска пристройка или двор.

Севдалин и Марин Буюклиеви са задържани за 72 часа с обвинение в умишлено убийство. За това престъпление всеки от тях може да получи присъда от 10 до 20 години затвор.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar