Венцислав Младенов разбрал, че двамата крадат от парите за ремонт на механа

Камера заснела всички детайли от жестокия побой в Нареченски бани, довел до смъртта на бизнесмена

Столичният бизнесмен Венцислав Младенов, чийто труп бе изваден от река Чая в понеделник вечерта, е бил пребит до смърт от двамата си съдружници. Причината – той разбрал, че му крадат пари. Последните липси, които 45-годишният предприемач забелязал, били 2000 лева, съобщиха разследващите.

С убийците си – Севдалин и Марин Боюклиеви, които са баща и син, софиянецът възстановявал изгоряло преди 2 г. заведение за родопски специалитети в Нареченски бани. Местните го наричат „Механата“. Тя се намира на изхода на селото на главния път за Смолян.

Младенов, по прякор Гунето, инвестирал в ремонта около 50 хиляди лева. Боюклиеви обаче присвоявали от тях. На 21 март т.г. софиянецът

отишъл в

ресторанта да

види как вървят

строителните

дейности

Тогава установил, че сметката не излиза.

„Между Венцислав и Севдалин избухнал скандал, който преминал в ръкопашен бой. В него се включил и 26-годишният Марин Боюклиев. Столичният бизнесмен е бил повален на земята с удари по главата“, обясни на извънреден брифинг окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

По думите му, след като Младенов изпаднал в почти безпомощно състояние, Боюклиеви го довлекли в друго помещение на изгорялото заведение. Единият държал жертвата за краката, а другият го налагал с твърд тъп предмет.

От аутопсията става ясно, че Гунето е получил три черепно-мозъчни травми. Смъртоносна била тази в тила. Бащата и синът

увили главата на

убития в торба

и я завързалис въже. След това опаковали трупа в завеса и найлон и го сложили в голям пластмасов бидон, от който стърчали само краката му. Към съда прикрепили метален капак от шахта за тежест. Натоварили бидона на колата си и го хвърлили в Чая в района на село Косово. Мястото се намира на около 5 км от Нареченски бани.

„Севдалин Боюклиев и синът му Марин са направили опит да заличат следите на местопрестъплението.

Бърсали са

кръвта с кислол

Препаратът е открит. Изгорили някои от дрехите, които са носели, а други изпрали“, каза окръжният прокурор Румен Попов.

Близките на Гунето са започнали да го търсят в деня на убийството. Мобилният му телефон бил изключен, което било нетипично за него. Не успели да се свържат с него и по интернет.

На 25 март роднините отишли в 9-о РУП в София, за да съобщят за изчезването му. Бизнесменът бил обявен за издирване и веднага започнали да го търсят. Случаят бил поет от пловдивските криминалисти, участвали и оперативни работници от Главна дирекция „Полиция“.

Още в началото подозренията паднали върху Севдалин и сина му Марин, тъй като те били последните, с които Младенов се е виждал. Боюклиеви дали уклончиви и разнопосочни обяснения какво се е случило с техния съдружник. Бащата мълчал за убийството. Криминалистите направили пробив със сина му. Младежът, който скоро навършил 26 г., признал за престъплението. На 26 март вечерта трупът на Венцислав Младенов е изваден от река Чая с помощта на водолази от пожарната.

„Ледената вода е помогнала тялото да бъде съхранено. Единствено ръцете и стъпалата бяха подути. По тялото бяха установени множество травми от удари с тъп предмет. Най-тежките бяха по главата“, посочват съдебните медици. Според тях

бизнесменът е

издъхнал в адски

мъки

„За разкриване на убийството помогна и камера, монтирана в заведението на Боюклиеви и Младенов. След като пребили до смърт съдружника си, бащата и синът

измъкнали

записващото

устройство и го

захвърлили

в помощна постройка“, съобщи шефът на пловдивската полиция Атанас Илков.

Убийците се сетили да замажат мястото на стената, за да не личи. Близките на столичния бизнесмен, които отишли в Нареченски бани да го търсят, открили обаче камерата. Тъй като била със специален код, я занесли на специалист. Впоследствие предоставили видеото на полицията.

Според разследващите на записа се виждало как Боюклиеви повалят Младенов на земята и започват да го бият.

„Срещу извършителите са повдигнати

обвинения за

умишлено

убийство

Предвиденото наказание е от 10 до 20 г. лишаване от свобода“, каза наблюдаващият прокурор Ана Викова. По делото са извършени огледи, претърсвания и изземвания, както и следствен експеримент.

Жителите на Нареченски бани са потресени от убийството. Те не познават добре жертвата. Виждали са Младенов, когато е идвал да нагледа обекта. Севдалин и Марин се установили в селото, откакто започнали да възстановяват изгорялото заведение.

Двамата са от с. Грамада край Рудозем. В Нареченски бани младежът бил на квартира, а баща му Севдалин живеел на семейни начала с местна жена. Освен че участвал в ремонтирането на общия обект, Марин работел и в кафене. Досега не се е забърквал в неприятности и не е имал проблеми със закона.

„Венцислав Младенов и Боюклиеви притежават „Механата“ от 2 г. Преди това заведението беше на Румен Милионера. Наричаха го така, тъй като бе спечелил голяма сума от тотото“, разказа кметът на Нареченски бани Васил Куртев. Заведението пламнало преди 2 г. Милионера го продал на жена, от която го купили тримата. Възнамерявали да възродят „Механата“. Преди да бъде унищожено, заведението било прочуто с родопската си кухня. Имало много клиенти, които на път за Смолян спирали да похапнат в ресторанта.

За Венцислав Младенов се знае, че е завършил психология в Югозападния университет в Благоевград. Впоследствие придобил магистърска степен по клинична и консултативна психология във Великотърновския университет. Според Търговския регистър Младенов е собственик на „Вендес“ ЕООД и „Бастър Бестър“ ЕООД с предмет на дейност хотелиерство и ресторантьорство. С Боюклиеви предприемачът има общо дружество „Венмар 2017“ ООД, чийто управител е Марин Боюклиев. Фирмата е създадена м.г., като идеята е била чрез нея да се управлява заведението в Нареченски бани.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar