Представял се за собственик на охранителна фирма

Искал злато, за да „захрани“ металотърсача си

Запознали се в интернет

Мним бизнесмен отива на съд, след като измамил с 36 493 лева пловдивчанка, с която се запознал в интернет.
А. К. се представял с измислено име и лъжел, че има охранителна фирма. Постепенно измамникът се сближил с лековерната си позната и започнали всеки ден да се виждат. При една от срещите им мъжът разказал, че има бизнес с богат чужденец, който искал да инвестира в България и трябвало да му оборудва офис с най-скъпата техника и обзавеждане, за което му трябват пари. Имал нужда и от скъп мобилен телефон, а жертвата му вярвала и давала исканите суми.

В друг от случаите трогнал сърцето на жената с лъжата, че му е необходимо да събере от 10 000 лв. за лечение в чужбина на дете на негов приятел. Дошъл и момент, в който А. К. се оплакал, че заради честите си срещи с пловдивчанка, негов клиент е прекратил договор за охрана и той трябвало да му плати 13 000 лв. неустойка.

Но една от най-нелепите му лъжи била, че е иманяр и че за да работи металотърсача му, му трябва определено количество злато. Жената му дала и всичките си бижута. Уговорките винаги били, че това са заеми, но когато А. К. Отказал да върне и стотинка, измамената се оплакала в полицията. Разследването установило, че наивната жена наистина е била заблудена от мошеника. Разпоредителното заседание по делото срещу него е насрочено за 19 януари в Пловдив.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar