Американски рапър и актьор DMX (Ди Ем Екс), който призна пред съда вината си за неплащане на данъци в размер на 1,7 милиона долара, е вкаран в алеста за нарушаване на условията за освобождаване под гаранция.

Рапърът, чието истинско име е Ърл Симънс, бе освободен под гаранция миналата година, при условие, че ще се лекува от наркозависимост. Разрешено му беше да напуска клиниката, но до него да има постоянно лекар.

Според сайта Ти Ем Зи, DMX е нарушил тези правила, напускайки медицинската институция. Свидетели го видели в един от баровете в Сейнт Луис, щата Мисури, да пие алкохол. Впоследствие в кръвта на DMX са открити следи от наркотични вещества. В резултат на това съдия Джед Ракоф го изпрати зад решетките до обявяване на присъдата.

47-годишният рапър, който призна вината си, е застрашен от присъда до пет години затвор, три години под контрола на правоохранителните органи след освобождаването, както и глоба от 100 000 долара. Той ще трябва да плати и 1,7 милиона долара данъци, които дължи на държавата.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar